fredag, desember 11, 2015

USA: Kristen rektor oppfordrer elevene om å bevæpne seg - studenter ber ham følge Jesus!

Det vakte oppsikt når Jerry Falwell jr (bildet), president for Liberty University, i forrige uke oppfordret sine studenter om å skaffe seg tillatelser til å bære våpen slik at de kunne forsvare seg selv mot angrep lik de i San Bernardino i California. Selv forteller Falwell, som er sønn av den nå avdøde profilerte TV-evangelisten med samme navn, at han bærer våpen på jobb.

Nå får han svar på tiltale. I følge nettutgaven til Chicago Tribune har en koalisjon bestående av studenter ved Wheaton College, kommet med et opprop til evangelikale kristne om å fordømme uttalelsene Falwell kom med i forbindelse med oppfordringen om å la studentene sine bevæpne seg. I forbindelse skal han ha sagt: 'for å gjøre slutt på disse muslimene'.

I et åpent brev publisert i skoleavisen for det svært anerkjente Wheaton College, oppfordrer studentene ved skolen, evangelikale ledere om å 'følge Jesu stemme, som kaller oss til å elske vår neste og strebe etter fred med de som er fiendtlige mot vår tro og stå solidariske med våre muslimske brødre og søstre'.

I det åpne brevet fra studentene ved Wheaton College skriver de at uttalelsene fra Jerry Falwell jr sammenfaller med den stadig voksende frykten og fiendtligheten som nå rettes mot muslimer.

'Vi som evangelikale kristne mener at Jesus ikke kaller oss å reagere med religiøs undertrykkelse eller vold, men i stedet har vi et ansvar om å strebe etter enhet. Av den grunn avviser vi den ideologien som Falwell forfekter og vi inviterer deg til å stå solidariske med våre muslimske brødre og søstre som deler vår menneskelige verdighet'.

Natan Heath og Iskar Smith, to av studentene som har skrevet brevet, sier at de håper at brevet retter opp misoppfatningen om at Jerry Falwell jr taler på vegne av alle evangelikale kristne.

Til Chicago Tribune sier Iskar Smith:

'Vi burde være mer hensynsfulle når vi snakker til og om andre mennesker. Vi hevder å være talsmenn for religionsfrihet, og likevel snakker vi om religiøs frihet som om det bare gjaldt for kristne. Da blir det et problem.

Ingen kommentarer: