mandag, desember 14, 2015

Anabaptister bygger gode relasjoner med jøder

Medlemmer av Amish-, Hutterite- og Mennonite-grupper dro nylig sammen på pilegrimsreise til Israel for å bygge gode relasjoner mellom anabaptister og jøder.

Det var med stor forundring og glede at sjefrabbineren i Jerusalem, David Lau sammen med parlamentarikeren Aliza Lavie, hørte 31 anabaptister synge medley av salmer utenfor sjefsrabbinatet. De sto som fjetret og lyttet til de vakre salmene, sunget flerstemt og uten instrumenter.

- Fortsett å synge. Dette var så uendelig vakkert, sa sjefrabbineren og ba gruppen synge mer: Syng noe om Jerusalem!

Og gruppen sang: 'We're marching to Zion, beautiful, beautiful Zion; we're marching upward to Zion, the beautiful city of God'.

Biskop Ben Girod, fra Idaho, lederen for 'Anabaptist Connection' kunne fortelle sjefrabbineren om hvem disse sangerne var, og om hvorfor de var kommet til Israel.

'Vi har oppdaget at skal vi finne ut mer om Herren, så må vi må velsigne jødene. Det finnes antisemittiske holdninger i vår historie, men vi har kommet for å omvende oss fra dette. Nå vil vi komme for utdype relasjonene oss imellom', sa biskop Girod, før han la til: 'Vi ønsker å komme nærmere dere fordi vi vil ha del i Abrahams velsignelse'.

Til dette svarte sjefrabbineren:

'Vi ønsker oss også gode relasjoner med dere, slik at vi kan velsigne hverandre. Hvis jeg velsigner dere, føler jeg at dere velsigner meg'.

Billedtekst: Biskop Ben Girod omfavner den israelske tur-guiden, Amir Orly. (Foto: Micah Smith)

1 kommentar:

Vester sa...

Glædeligt at læse!

Venlig hilsen
Jørgen Vestergaard
DK