fredag, desember 25, 2015

Ikke mulig å feire jul i Sudan

Det er ikke mulig å feire jul i Sudan. Sudanesiske myndigheter fortsetter med å slå ned på menigheter og enkeltpersoner, og mange pastorer er arrestert. Flere av dem blir holdt fengslet uten at de har fått oppgitt noen årsak.

President Omar al-Bashir fortsetter dermed stormløpet mot de kristne. Intensiteten i denne forfølgelsen har økt i styrket etter at Sør-Sudan ble en selvstendig stat. De kristne får sine hjem ødelagt, eiendommer konfiskeres og de kristne kastes i fengsel.

Rett før jul arresterte myndighetene pastor Kowa Shamaal og pastor Hassan Abdelraheem, begge tilhørende kirkesamfunnet 'Kristi kirke i Sør-Sudan'. De ble arrestert i sine hjem i henholdsvis Khartoum og Omdurman. Ingen har fått rede på hvorfor de to pastorene, som kommer fra den fjellrike Nuba provinsen i den sørlige Korodofan staten, nå sitter arrestert.

Tidligere i år, nærmere bestemt i oktober, mottok ledelsen for den lutherske kirken i Al-Thawra i Omdurman, en advarsel om at deres kirke ville bli revet. Tre dager etter dukket myndighetene opp med flere gravemaskiner, som ødela det 33 år gamle kirkebygget. Dette skjedde uten at media var tilstede. Menighetens pastor, Gabriel Koko, forteller at den lutherske kirken i Omdurman var i ferd med å søke om å få myndighetenes godkjennelse da kirkebygget ble revet.

La oss be for våre hardt prøvede trossøsken i Sudan denne julen.

Ingen kommentarer: