mandag, desember 07, 2015

Spennende ikonutstilling i Fredrikstad

Blant ikonene som finnes i Kristi himmelfartskapellet er det to vakre ikoner av Sven Aasmundtveit. Det er vi svært glade for. Mange gir uttrykk for at de er velsignelse for dem. Det ene er et Kristus-ikon, det andre ikonet viser himmelfarten, og ble malt spesielt til vigslingen av bønnekapellet vårt.

Nå skal Sven Aasmundtveit, som for tiden er pastor i Toten frikirke, stille ut flere av sine ikoner i Galleri Cafe Britannia i Fredrikstad i tiden 13. desember til 25. januar. Jeg håper riktig mange finner veien dit. Selv er jeg så heldig å få se utstillingen i forbindelse med at jeg skal ha et bønneseminar i Fredrikstad baptistkirke, 23.-24.januar. Jeg gleder meg allerede.

Men Sven Aasmundtveit er ikke alene om denne utstillingen. Han deler den med den ortodokse presten, fader Alexander Shabelnik som er prest for Hl.Forklarelseskirken i Riga, Latvia. Noen av hans ikoner er også med på utstillingen. Ikonene til fader Alexander finnes i kirker i Latvia, Tyskland, Italia, Hellas, USA og Russland. Han underviser ved Latvian Christian Academy i Jurmala i Latvia, som har en egen ikonskole og gir undervisning i kristen kunst på Bachelor nivå.

Sven Aasmundtveit har gått i lære hos sin svigermor, Hæge Aasmundtveit, som er en av Norges fremste og mest anerkjente ikonmalere. Alle ikonene er til salgs.

Ingen kommentarer: