fredag, desember 18, 2015

SISTE: Syv evangeliske kristne arrestert i Mexico - nektet å konvertere til Den romersk-katolske kirke

Syv evangeliske kristne fra Chiapas i Mexico, sitter nå fengselet fordi de ikke vil konvertere til Den romersk-katolske kirke.

Det er International Christian Concern som melder dette.

De syv ble fengslet 15. desember. Både statlige og føderale myndigheter i Mexico er blitt informert om anonyme trusler om å forvise eller arrestere medlemmer av evangeliske menigheter for flere uker siden, men nekter å gjøre noe som helst med saken.

Fengslingen av de syv kommer som en kulminering av et ultimatum som ble gitt av lokale myndigheter i Leyva Velazques, Chiapas. Her heter det at evangeliske kristne som ikke vil tvangskonverteres til Den romersk-katolske kirke har to muligheter: forlate landsbyen eller bli arrestert.

Ifølge Luis Herrera, som er leder for Mexico's kristne råd, har åtte familier i landsbyen bøyd seg for kravet og signert et dokument om at de skal konvertere til Den romersk-katolske kirke.

Mexico gir grunnlovsfestede rettigheter om religionsfrihet, likevel er det mange eksempler på at evangeliske kristne blir fordrevet eller arrestert fordi de ikke vil bøye seg for kravet om å bli katolikker. De syv som nå er arrestert, ville ikke bøye seg for dette kravet.

Billedtekst: En mexikansk kvinne foran et Mariabilde i Chiapas.

Ingen kommentarer: