torsdag, desember 17, 2015

SISTE: Russland innfører lov mot 'forvrengt og ekstremistisk bruk' av Bibelen

På den russiske presidentens initiativ har den russiske Dumaen vedtatt en lov som forbyr 'forvrengte og ekstremistiske' utleggninger av Bibelen. Loven skal sikre at Bibelen ikke brukes til å forsvare noen form for anti-semittisme.

Russland er kjent for sterke anti-semittiske holdninger, og landets historie er full av eksempler på forferdelige pogromer.

Men Vladimir Putin, en tidligere KGB-agent, har lenge vært kjent for sin motstand mot anti-semittismen, og voldelige angrep på jøder har det de senere årene vært mindre av, skriver Israels nasjonale nyhetstjeneste.

Sjefrabbineren for Russland, Berel Lazar, sier til Israel National News, at den nye loven er uhyre viktig i kampen mot den russiske anti-semittismen. Offentlig takket han 'min venn president Putin som modig blokkerer alle anti-semittiske fenomener'.

Putins varme relasjoner med den jødiske befolkningen i Russland har lenge vakt stor oppmerksomhet. Nylig kunne jeg på bloggen skrive om hans egen svært rørende historie om hvordan en jødisk familie tok seg av ham, mens han bodde i fattige kår i en blokk i St.Petersburg. Jeg fikk mange reaksjoner på den bloggartikkelen. Flere stilte spørsmålstegn ved ektheten i historien. Men historien bekreftes i et intervju med Putin i New York Times, og omtales nå også av Israel National News.

I 2012 var Vladimir Putin tilstede under en minnemarkering i Natanya i Israel. Her er det reist et monument for å minnes Den røde armeens offer under 2.verdenskrig. Ved den anledningen sa han:

'Jeg er veldig begeistret for å være her i dag ... Jødenes Holocaust er den mest skammelige og mørke hendelse i menneskehetens historie, og den sovjetiske armeen knuste hodet på det nazistiske monsteret... Dette forunderlige monumentet stryker respekten jeg føler mot det jødiske folk og mot staten Israel'.

Billedtekst: Vladimir Putin i selskap med sentrale jødiske ledere i Russland.

Ingen kommentarer: