lørdag, desember 05, 2015

Muslim slo kona som var blitt en kristen - en dag våknet han opp paralysert og redd

Gulzhan studerte Bibelen sammen med en kristen misjonær når Jesus en dag møtte henne i en drøm. Etter dette dramatiske møtet, gav hun livet sitt til Jesus og gjorde Ham til Frelser og Herre i sitt liv.

Ryktene om avgjørelsen hun hadde tatt spredte seg raskt i landsbyen hun bodde i, en landsby hvor Islam har et sterkt feste i folks bevissthet. Ganske snart opplevde Gulzhan sterk motstand fra sine naboer, ifølge en rapport fra misjonsorganisasjonen Frontiers.

Av hensyn til de berørtes sikkerhet kan vi ikke oppgi hvor det som nå skal fortelles har funnet sted:

Når vinteren kom, tvang den innbyggerne av landsbyen innendørs. Nå var det sjeldnere at Gulzhan opplevde hånsordene fra naboene på grunn av sin kristne tro. Men den verste forfølgelsen kom fra hennes mann, Elemes. Han var rasende for at kona var blitt en kristen. Hans voldsomme sinne nådde nesten bristepunktet. Hver gang han så kona lese Bibelen, slo han henne, dro henne i håret tvers over rommet samtidig som han ropte ut forbannelser over henne.

Det så ikke ut til at Elemes sinne skulle avta. Heller tvert om.

En dag, mens Gulzhan leste Bibelen og ba, kastet Elemes henne ut av huset og ut i ei snøfonn. Han etterlot henne der ute i kulda uten sko eller jakke. Utrolig nok fortsatte Gulzhan å synge lovsanger til Jesus i den bitende kulda.

'Gud fylte meg slik med sin Hellige Ånd og glede', har Gulzhan fortalt Frontiers. 'Jeg fortsatte derfor å synge og kunne ikke føle kulden'.

Etter en stund slapp Elemes kona inn i huset igjen. Men han var så sint at han fortsatte å slå henne. Gulzhan holdt likevel fast ved troen, og gledet seg over at Gud hadde akseptert henne, selv om mannen ikke hadde gjort det. Hun fortsatte å lese Bibelen og opplevde at Gud ga henne styrke og mot til å holde ut i prøvelsene.

Etter et år med mishandling skjedde det plutselig noe med Elemes. Plutselig en natt våknet han opp helt lammet. Han kunne ikke bevege seg. Det gikk noen dager og en sterk frykt kom over hans liv. Noen netter etter at han var blitt lam hadde han en drøm. I drømmen forsto han at det var på grunn av at han hadde talt mot Jesus at han var blitt lam. I løpet av en uke vendte han om fra sine synder og ba Gud om å tilgi ham hans bespottelser, og at han hadde slått sin kone. Han ba kona ta ham med til et lite kristent fellesskap som hun tilhørte, for at de kunne be for ham.

Der samlet de seg rundt ham og ba. Guds hellige nærvær kom over dem, men Elemes ble ikke helbredet med det samme. Helbredelsen kom gradvis. Nå har han fått igjen full førlighet i en øvre delen av kroppen og kan bruke armene.

Men det var ikke bare dette som skjedde. Elemes ble også satt fri fra sin voldsomme sinne. Og det største underet er at han nå har bestemt seg for å følge Jesus.

Be for dette paret. Nå har de begge det vanskelig i denne landsbyen på grunn av sin nyfunne tro på Jesus.

Ingen kommentarer: