torsdag, desember 31, 2015

Vareopptelling 2015

Ved årsskifte kommer også vareopptellingene. Når jeg vokste opp var butikkene gjerne stengt de to første dagene av det nye året, slik at kjøpmannen på hjørnet skulle få tellet varene sine. Så vidt jeg husker var det åpent en bitteliten stund for at vi skulle få kjøpt melk og brød.

Slik er det ikke lenger. Vi har rett og slett ikke tid for slikt. Dessverre. Er det en ting som er sikkert, så er det at tiden går stadig hurtigere - og det sier jeg ikke bare fordi jeg er blitt eldre.

Jeg kjenner på en djup takknemlighet til Gud for dette året som nå snart er historie. For at Han har gitt meg styrke og kraft og nåde. Som bloggens lesere vet har jeg store daglige utfordringer med helsen, og dette året har vært veldig vanskelig, med mye smerter og ubehag. Men forunderlig vis har Gud gitt den kraft jeg trenger for å undervise og tale. Når jeg ikke gjør det, så kjenner jeg på total utmattelse. Årsaken til det skyldes to cyster i lungene, som ikke kan fjernes ved operasjon, og et hjerte som krangler veldig og gir meg daglige angina-anfall. Et høyt blodtrykk, diabetes og tinnitus gir også sine utfordringer. Jeg tror det er tjenesten for Gud, som holder meg oppe. Plagene alene skulle egentlig holde meg i senga, men jeg har sagt at når jeg skal reise herfra, så håper jeg at det skjer på talerstolen. Herren har jo aldri trukket kallet til å forkynne tilbake, selv om Han ikke har helbredet meg fra mine sykdommer. Jeg er også så takknemlig for at May Sissel og jeg kan stå i denne tjenesten sammen. Uten henne hadde jeg aldri klart det. Her er noe av det som har skjedd:

* 8.januar hadde jeg et seminar om bønn i Filadelfia, Oslo, i forbindelse med Bønn for Oslo
* 11. januar talte jeg på åpningsmøtet til Bønneuken i Trondheim.
* 31.januar - 1.feb bønneseminar i Oslo 2.baptistmenghet
* 14. februar seminar om Den profetiske tjenesten på Den nasjonale bønnekonferansen, Grimerud.
* 28.feb-1.mars: bønneseminar i Gyland. Samarbeide mellom Baptistkirken og Normisjon.
* 11.-12 april: bønneseminar i Porsgrunn baptistkirke. Samarbeide mellom baptistmenighetene i Porsgrunn, Skien og Langesund.
* 19.april: Tale Hamar frikirke
* 10.mai: Tale Misjonssambandet i Hamar
* 1.-2. august: Bønn for Follo. Arr: Pinsemenighetene i Follo
* 6.august: Bibeltime i Slottskapellet, Bjärka Säby
* 16. august: Tale Skumsjøstevnet. Samarbeide mellom Misjonssambandet og Normisjon.
* 28-30.august: Bønneseminar Kragerø. Samarbeide mellom Metodistkirken, Frikirken, Pinsekirken og Baptistkirken.
* 30.august: Sofagudstjeneste Raufoss baptistkirke
* 12.-13 september: Bønneseminar i Vikna baptistmenighet
* 27.-28. september: Bønneseminar Skien frikirke
* 3.-4. oktober: Bønneseminar Den frie evangeliske forsamling i Oslo
* 11.oktober: Preken Råde frikirke
* 17.-18. oktober: Seminar i Sannhetens Ord Bibelsenter, Slemmestad
* 24.-25 oktober: Bønneseminar for Søndre Aker prosti i Søndre Skøyen kapell.

Vi gleder oss over alle som er blitt møtt av Herren til ånd, sjel og kropp. Vi får gode tilbakemeldinger på at mange har fått et nytt bønneliv og en ny nærhet til Jesus. I løpet av 2015 har vi også vært vitne til noen forunderlige helbredelser. All ære til Jesus.

To ting har gledet meg spesielt dette året: Møtet med alle menneskene i forbindelse med gudstjenestene og bønneseminarene. Så mange takknemlige og flotte mennesker May Sissel og jeg har møtt. Som har delt sine liv med oss, vist oss stor gjestfrihet og generøsitet. Det har også vært spennende å møte noen ikonmalere, som gjennom sine bilder har fått velsigne oss på en hel spesiell måte. Det andre jeg kjenner djup takknemlighet for er samarbeidet vi har sett mellom menigheter fra ulike kirkesamfunn, som har gått sammen om å holde disse bønneseminarene. Vi merker også en stor åpenhet for den tjenesten vi står i blant menighets- og kirkesamfunnsledere, og det kjenner vi stor ydmykhet for. Vi er kalt til å tjene og til å lytte, og vi tror på nødvendigheten av å våge å vise sårbarhet og svakhet. Ikke noe gleder meg mer enn den gode enheten vi ser vokse fram blant de som ønsker å følge Herren, og tjene Hans menighet.

Djup takknemlighet kjenner jeg også for gudstjenestene i Kristi himmelfartskapellet hver torsdag, og for vennene som møtes der. De betyr mer og mer for oss. Vi setter også stor pris på menighetsfellesskapet i Brumunddal baptistmenighet, og kontakten med vennene i Toten frikirke og Filadelfia Gjøvik.

En stor opplevelse var reisen til Bjärka Säby og kommunitetssamlingen der. Den har jeg drømt om å få være med på i noen år nå, men jeg har ikke vært frisk nok til å få det til. Takket være en god venn av familien, Ragnhild Hay, som ble med som reisefølge var det mulig å gjennomføre dette.

En stor takk til alle dere som ber for oss, for alle oppmuntrende brev, eposter, telefoner, økonomisk støtte til tjenesten vår og for at vi får invitasjoner til å besøke deres menigheter.

I 2016 har vi invitasjoner til noen bønneseminarer og møter. Jeg har også satt av tid til å skrive en biografi om Erling Thu, og fullføre to bøker jeg har arbeidet på en tid. Bloggen fortsetter som før. Vi har også invitasjoner til møter i Moskva og i Romania, men alt dette ligger i Herrens hender. Vår bønn er få å stå i den tjenesten Herren har gitt oss, og gi videre det vi har fått. For å gjøre det trenger vi fortsatt forbønnsstøtte, godt vennskap og noen som har tro på det vi gjør. Vår hovedtjeneste handler om det som skjer i og utfra Kristi himmelfartskapellet: gudstjenestelivet der, og forbønns- og sjelesorgtjenesten.

Ingen kommentarer: