torsdag, juli 21, 2016

SISTE: En rekke dødelige angrep på kristne i Egypt

Iløpet av de siste syv ukene har kristne i Egypt vært utsatt rekke tilfeller av religiøst motivert vold. Bare det siste helgen var det tre angrep. Det handler om mord, påsatte branner og mobber som angriper med vold.

Her er dokumentasjonen, med det siste tilfellet først:

17. juli: En kristen ble drept og tre andre skadet i et angrep mot hjemmet til en koptisk prest. Dette fant sted i landsbyen Tahna el-Gabel, i Minya, som ligger omlag 250 km sør for Kairo. Angrepet og drapet fant sted etter at den koptiske presten hadde forsøkt åpne en kirke som myndighetene ikke hadde godkjent.

16. juli: En kirke i landsbyen Madamoud i Luxor, 650 km sør for Kairo, ble satt i brann klokken tre om natten. I følge den lokale presten kom brannmannskapet først etter en times tid. Kirken ligger i et område hvor det bor mange kristne.

15. juli: Hjemmene til fem kristne familier i landsbyen Abu-Qurqas i Minya ble satt i brann. Forut for ildspåsettelsen gikk det rykter om at kristent barnehjem i nærheten skulle omgjøres til en kirke.

9. juli: I Zagazig, 83 km nordøst for Kairo, ble to kristne kvinner angrepet i det de forlot Anba Caras kirke, som ligger i denne byen. Ahmed Adel Kamel, som studerer på andre året for å bli farmasøyt, stakk begge kvinnene i nakken med en kniv. Begge kvinnene ble i all hast brakt til sykehuset, og Ahmed Adel Kamal ble arrestert. Han har senere uttalt at han utførte angrepet på vegne av IS. Tilstanden til de to kvinnene skal fortsatt være svært alvorlig.

Ingen kommentarer: