tirsdag, juli 26, 2016

I dag er vi alle katolikker

Det brutale drapet på en fredelig katolsk prest som forrettet messe i Frankrike i dag er en avskyelig handling. IS har påtatt seg skylden.

Det er ufattelig at mennesker kan begå en slik grusom handling. 84 år gamle Jacques Hamel (bildet) beskrives som en god og snill mann, en prest i ordets virkelige betydning. Alltid til tjeneste for andre. I mer enn 50 år fikk han tjene som prest. Like til denne dag, som skulle ende så brutalt og meningsløst.

Den aldrende presten ble først tatt som gissel sammen med to nonner og to kirkegjengere. En tredje nonne skal ha klart å komme seg unna, og det var hun som fikk varslet politiet.

I dag står vi sammen med våre romersk-katolske venner og sier: I dag er vi alle katolikker. Vi lider med, og vi ber. For menigheten til Jacques Hamel, hans nærmeste familie og venner og vi ber for Europa. Vi ber om at Gud skal kalle flere forbedere som kan stille seg på murene til vern for landene som utgjør det europeiske kontinentet og vi ber om at Gud skal sende ut sine beskyttende engler.

Ingen kommentarer: