fredag, juli 22, 2016

Hvordan be i en tid som denne? Del 1: Storbritannia og Irland.

I tre artikler skal vi se nærmere på hvordan vi som forbedere kan be konkret og målrettet for:

* Storbritannia og Irland
* Frankrike
* Verden forøvrig

i en tid som denne. Det som skjer i Europa akkurat nå påvirker oss alle. Derfor trenger vi mer enn noensinne å be for det kontinentet vi er en del av. Materialet er utarbeidet av World Prayer Centre, og jeg har oversatt det til norsk. La oss minne hverandre om ordene fra 1.Tim 2,1-2, som forteller oss om vår første prioritet som Jesu etterfølgere:

"Fremfor alle ting formaner jeg derfor til at det blir gjort bønner, påkallelser, forbønner og takk for alle mennesker, for konger og for alle som er i høy stilling, så vi kan leve et stille og rolig liv i all gudsfrykt og ærbarhet."

Storbritannia befinner oss nå i en periode med enorme politiske, økonomiske og sosiale endringer. Dette er en ny tid; en tid med nåde og en tid av rystelser. Vi tror at dette er historisk øyeblikk, et viktig vannskille for våre britiske nasjoner og for Europa. EU referendum-kampanjen og resultatet av den har avdekket djupe sprekker i vårt samfunn.

Nå er tiden kommet da Gud kaller sitt folk til å tre frem for Ham i ydmykhet, søke Hans ansikt, vende oss fra våre onde veier og be. Nå er tiden kommet for å holde ut og ikke gi opp. Nå er tid for at vi sammen, som Guds folk, på tvers av Storbritannia, ber i enhet om at Gud skal oppfylle sin hensikt for vår nasjon.

Vi bruker 1.Tim 2,1-3 som grunnlag for vår bønn idet vi står vakt om våre valgte ledere slik at de kan vise et gudfryktig lederskap og gi stabilitet på tvers av våre nasjoner og tillate at evangeliet deles og for at mange mennesker skal oppdage troen på Jesus Kristus.

HVORDAN KAN VI BE?

For våre valgte politiske ledere:

I Skottland: Be for Nicola Sturgeon og for visdom og tålmodighet for den skotske regjeringen, idet den forsøker å forholde seg til resultatet av stemmene; spesielt at de vil fungere positivt med den britiske regjeringen og ikke søker det som bare er positivt for Skottland, men det som er best for alle som bor i Storbritannia i disse ukjente, utfordrende tider.

I Nord-Irland: Be for Arlene Foster og Nord-Irlands politikere for visdom, mot, for nåde og positivt lederskap i en tid som denne. Det er en reell frykt for at fredsprosessen kan bli påvirket, en frykt for at den fremgangen som har gjort at man beveger seg mot en felles fremtid, blir undergravd, en frykt for det ukjente. Det er bekymringer om hvordan dette kan påvirke Storbritannias forhold til republikken Irland. Vil det igjen bli innført grense- og tollkontroller? Be om at Guds folk må komme i en posisjon hvor de kan vise at frykten kan erstattes av Hans fred.

I Wales: Be for Carwyn Jones; for enhet innenfor Den walisiske forsamlingen, og for visdom spesielt når det gjelder håndteringen av de økonomiske konsekvensene av å forlate EU som kan påvirke de eldre og de fattige.

I Westminister: Be for statsminister Theresa May - for et rolig lederskap, for kloke rådgivere og for hennes tro, at den må veilede henne hver dag. For Chancellor Philip Hammond - at han må ha visdom, autoritet og frimodighet til å avsløre en ond finansiell praksis, skattemisbruk, manipulasjon og korrupsjon. For innenriksminister Amber Rudd - for guddommelig myndighet til at vår nasjon kan være trygg, og administrere sann rettferdighet. For skyggeregjeringen til Labour - at de være en effektiv, klok og rettferdig opposisjon, selv om de opplever rystelser.

For Kirken: At den reiser seg (Jes 60,1) og at den tar en positiv ledelse i å fremme forsoning, både i samfunnet hvor det trengs, og mellom de nasjoner som utgjør Storbritannia, slik at vi i disse urolige tider, spesielt når det gjelder økonomisk usikkerhet, kan hjelpe mange mennesker åpne seg for håp og den vissheten som evangeliet gir.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: