lørdag, juli 02, 2016

SISTE FRA EGYPT: Fire kristne brødre fikk hjemmene sine nedbrent av muslimsk mobb

30. juni satte en mobb med radikale muslimer fyr på hjemmene til fire kristne brødre i landsbyen Kom El-Loufy i Egypt. Ildspåsettelsen, som førte til at husene brant ned til grunnen, skjedde etter at det ble satt ut rykter om at Ayoub Khalaf Fahmy, en lokal kristen bonde, bygget en kirke i landsbyen.

Det er International Christian Concern som melder dette.

Det var på begynnelsen av juni måned at Fahmy bestemte seg for å bygge et nytt hus i stedet for sitt gamle. I det han begynte byggingen ble ryktene satt ut at Fahmy ikke bygget hus, men en kirke. Ryktene spredte seg fort og bredt. Det finnes omlag 1.800 kristne i denne landsbyen, og det finnes ingen kirke der fra før av. På grunn av ryktespredningen krevde landsbyens borgermester og politiet at Fahmy skulle skrive under på et dokument hvor det fremgikk at huset ikke skulle brukes til noen form for religiøs virksomhet. Fahmy bestemte seg så for å signere dette dokumentet.

Det forhindret likevel ikke at den muslimske mobben slo til. Tidlig om morgenen 30. juni dukket en stor mobb med fanatiske muslimer huset til Fahmy. De ødela alt utstyret som skulle brukes til byggingen, og satte fyr på selve bygningen, samtidig som de ropte: Allahu Akbar.

Etter å ha sett til at huset til Fahmy brant ned, ransaket de først husene til hans tre brødre: Amir, Ibrahim og Younan. Deretter ble også disse husene påtent. Alt mens mobben med muslimer ropte: Allahu Akbar. Når brannbilene kom fram ble disse hindret av den illsinte mobben. De fikk ikke kjøre inn i landsbyen. Brødrene opplevde situasjonen så spent at de måtte flykte derfra.

Politiet har arrestert tre menn i forbindelse med ildspåsettelsene. Saken er nå under etterforskning. Myndighetene har lovet å kompensere for tapet av husene. De har sagt at de vil betale de fire kristne brødrene 15.000 egyptiske pund, men det er beregnet at skadeomfanget er så stort at det vil koste 500.000 egyptiske pund å få satt husene opp igjen.

La oss be for våre forfulgte trossøsken i Egypt.

Ingen kommentarer: