onsdag, juli 27, 2016

La oss ta avstand fra volden og hatet fra islamistene og fra hatet mot katolikkene fra kristne

Det bestialske prestedrapet i Frankrike ryster en hel verden. Men blant noen av de som daglig legger ut islamkritiske artikler på sine blogger og Facebook-sider, er det taust. Årsaken er at noen av disse også hater katolikker.

Nettsidene deres er fulle av eksempler på vold begått av islamister. Det er bare en uke siden terroren rammet Nice. Da gjenga flere av dem linker til aviser og tv-kanaler som omtalte de grufulle drapene. Men fordi presten som nå ble drept er en romersk-katolsk prest, nevnes ikke hans navn i det hele tatt. Årsaken er at de mener han slett ikke er en kristen.

En av de mest kjente av disse er Reinert Vigdal, som ved forrige valg var førstekandidat for De Kristne i Luster.

Omtrent hver eneste dag - og enkelte ganger flere ganger om dagen - legger denne mannen ut sine islamkritiske artikler. Helst er det linker som legges ut, og av og til skriver han sine egne kommentarer. De er ofte fulle av hatefulle ytringer. Ikke bare mot muslimer, men mot katolikker, og representanter for Arbeiderpartiet. Og Vigdal sprer gjerne konspirasjonsteorier. De mest rabiate av dem. Som at Arbeiderpartiet skulle stå bak terrorhandlingen på Utøya og i Regjeringskvartalet.

I dag siterer han like så godt Fjordmann, en viss massemorders ideologiske inspirasjonskilde. Mannen som kanskje ikke ikke juridisk sett kan lastes for det forferdelige som skjedde for fem år siden. Men som like fullt har et moralsk ansvar. Vigdal har tidligere omtalt den nå avdøde rasisten Arne Myrdal i positive termer. Vigdal bruker Fjordmann som sannhetsvitne og legger så til: "Å disse mektige kreftene som ikke ville oppklare Nygård attentatet, står også bak Utøya og regjeringskvartalet.... politisk styggedom, som blir verre..."

Men altså ikke et ord om presten som ble halshugget foran alteret i den lille forstandskirken. Ingen medfølelse, ingen fordømmelse. Årsak: presten, Jacques Hamel (bildet) var katolikk.

Men Vigdal er ikke alene om denne tausheten og manglende vilje til å ta avstand fra drapet på den romersk-katolske presten. Det er også andre i nett-sfæren som i dag er tause.

Det som forundrer meg er at ikke flere kristne tar avstand fra dette grumset og hatet som spres av Vigdal og andre, og fortsetter å være venner med dem på Facebook. Det er på tide at vi nå står opp mot alt hat, enten det kommer fra muslimer eller kristne som lefler med mørkebrune krefter og som hater kristne i andre trossamfunn. Det siste er i grunnen så motstridende at det burde vekke de fleste.

Ingen kommentarer: