mandag, juli 25, 2016

Forsker: Kina vil ha 200 millioner kristne innen 2030

Svære forfølgelser til tross - kommunist-Kina er i ferd med å få verdens største kristne befolkning innen 2030. Da regner man med at det vil finnes 200 millioner kristne kinesere!

Det er Rodney Pennington som sier dette. Han studerer religiøse trender for OMF - Overseas Missionary Fellowship, tidligere China Inland Mission, grunnlagt av legendariske Hudson Taylor.

"Vi fryder oss allerede over hva Herren har gjort i Kina", sier Pennington, i et intervju med den kristne nettavisen Christian Today.

Han legger til: "Men det betyr ikke at misjonsoppdraget er fullført."

Iløpet av 2030 - om bare 14 år - "vil Kina mest sannsynlig ha 200 millioner kristne og det vil påvirke hele den globale kirke i årene fremover," sier Pennington.

Men Pennington legger ikke skjul på at det er store utfordringer for de kristne i Kina. Han tegner ikke noe glansbilde. Ikke minst er det store utfordringer når det gjelder disippeltrening og tverrkulturelt arbeid blant barn og ungdom.

"Selv om 200 millioner kristne kan synes ambisiøst, så er det en sterk motivasjon for å be," sier Pennington.

Yu Jie, en kinesisk kristen og demokratiforkjemper, skriver i et essay som ble publisert i august utgaven av tidsskriftet "Things", at kristne er kinesiske er kjent for å si at 'jo større forfølgelse, jo større vekkelse". "Hvis denne rapporten er korrekt, så er det virkelig sant at forfølgelsene har vært svære," skriver Yu Jie, og så legger han til: "men vekkelsen har vært en geysir som spruter."

La oss be for våre trossøsken i Kina og for vekkelsen at den må fosse fram!

Ingen kommentarer: