tirsdag, juli 12, 2016

Hans navn øses ut som velduftende parfyme

Jeg ber med David for tiden, ordene i Salme 51,14: "Gi meg igjen gleden over din frelse", for jeg vil vekke igjen det ene nødvendige: Den første kjærligheten til Jesus.

Den lengselen skapes av Den Hellige Ånd, om vi ber Ham om det. Herren søker frivillige elskere, ikke skjelvende slaver.

Ikke noe er viktigere i dette ene: Den første kjærligheten, i denne avgjørende tiden. Skal vi kunne holde ut i prøvelser og utfordringer som ligger foran oss, må kjærligheten til Jesus være levende. Det er så mye som vil stjele den fra oss. Derfor fremsier jeg navnet JESUS med ærbødighet. Ikke fort, men sakte. Lar det dvele på min tunge.

"Duften av oljene dine er deilig, navnet ditt øses ut som olje", vitner Bruden om Brudgommen i Salomos Høysang.

I en engelsk oversettelse av Høy 1,3 heter det, i min oversettelse: "Stavelsene i navnet ditt sildrer som en bekk i engene. Ikke rart alle elsker å si navnet ditt."

Hva skjer med deg når du hører navnet Jesus? Hva vekkes i deg da?

Åpenbaringen av Jesu personlighet er lik den mest nydelige parfyme. Kjenner du Hans duft, mer velduftende enn roser. Hans parfyme er Hans nærvær. Den forteller oss noe om hvem Han er. Hans personlighet. Den forteller noe om Guds ømhet.

Det er ikke for ingenting at Bruden sier: "Nydelig er duften av sine salver, ditt navn er en utgytt salve,"

En sang, sunget av lovsangskoret til Sannhetens Ord Bibelsenter i Slemmestad, har vært til slik velsignelse for meg, ja, til hjelp i mange prøvelser. Den handler om dette. Du kan lytte til den her. Men sett deg først godt til rette, lukk gjerne øynene:

http://www.sannhetensord.no/index.php/component/muscol/S/2-sannhetens-ord-bibelsenter/23-liflige-sanger/155-hans-navn-er-for-meg

Ingen kommentarer: