fredag, juli 29, 2016

Protester mot den nye russiske religionsloven i en rekke russiske byer

Tirsdag denne uken ble det arrangert en protestaksjon mot de nye, svært så restriksive religionslovene i Russland. Det fant sted i Russlands tredje største by, Novosibirsk, og samlet 200 mennesker. Mindre demonstrasjoner ble også hold en en rekke andre russiske byer.

Det er Moscow News som melder dette.

Blant annet fant det sted en lignende protestaksjon i St.Petersburg, samme dag. Den samlet 150 mennesker. Her ble en kvinne arrestert av politiet fordi hun solgte plastikkposer med slagord mot den nye loven.

Disse protestaksjonene skal være de første etter at president Vladimir Putin satte sin signatur på den nye loven.

Konsekvensene av den nye loven omtalte jeg i en artikkel her på bloggen søndag 3. juli, og du kan lese den her:

http://bjornolav.blogspot.no/2016/07/siste-ny-lov-rammer-kristne-trossamfunn.html

Flere menigheter begynner nå å merke konsekvensen av den nye loven allerede. Av sikkerhetsmessige hensyn kan jeg foreløpig ikke nevne navnene på disse menighetene, men det dreier seg om noen baptistmenigheter hvor pastorene er blitt innkalt av politiet for avhør. Politiet ville ha informasjon om hvilke utenlandskontakter disse hadde, og hva slags virksomhet disse utenlandskontaktene bedrev i Russland.

Men denne kartleggingen fra russiske sikkerhetsmyndigheter har sannsynligvis pågått lenge. Arvtageren til den beryktede sikkerhetstjenesten KGB, FSB, er kjent for å være godt oppdatert. La oss be for Russland og våre russiske trossøsken. Tiden fremover kan bli veldig utfordrende for evangeliske troende. Som kjent har Den russisk-ortodokse kirke sterke bindinger til den russiske staten, og rammes ikke av den nye loven.

Ingen kommentarer: