torsdag, juli 14, 2016

Egypter kom til tro på Jesus - ble reddet fra døden som Daniel i løvehulen

En moderne versjon av historien om Daniel i løvehulen fant for en tid tilbake sted i Egypt.

En egypter som kom til tro på Jesus ble på mirakuløst vis reddet av Herren når topptrenede angrepshunder ble sendt mot ham.

En jus-student ved navn El Shafie ble kastet i fengsel etter at han kom til tro på Jesus som sin Frelser og Herre. Han ble først torturert av politiet, for så å bli kastet i det beryktede Abut Zaabel fengselet i Kairo.

En dag sendte fengselsvaktene disse topptrenede angrepshundene mot El Shafie.

"Disse hundene er trenet til å lyde sine herrer," forteller han og legger til: "Men det finnes en høyere Herre enn disse herrer, nemlig Jesus Kristus."

Hundene ble sendt mot ham ene og alene for å skade og drepe ham. Dette skjedde tredje dagen etter at han ble arrestert. Den eneste forbrytelsen El Shafie hadde gjort var at han var blitt en kristen. I over et år hadde han lest Bibelen ved siden av Koranen for å sammenligne dem. På denne måten var han kommet til tro på Jesus.

Men hundene satte seg bare ved hans side og nektet å angripe ham. Hundene ble sendt inn i cellen hans. Vaktene forundret seg over dette, og valgte å sende en ny gruppe med hunder inn i cellen til El Shafie. Disse var om mulig enda mer blodtørstige. Men det samme skjedde. Hundene satte seg ned ved siden av El Shafie og nektet å lystre ordre fra fangevokterne.

Vaktene sa at dette var et mirakel.

Den fjerde dagen ble El Shafie ført til en forhørsleder som tilbød ham alt han ville ha - et stort hus, penger, kvinner - om han bare ville røpe sine samarbeidspartnere. El Shafie takket ja til dette, og ble så servert et gedigent måltid. Da sa han: "Jeg husker ikke noen navn, men jeg kan fortelle dere hva lederen vår heter. Om dere klarer å fange ham, så vil Han fortelle dere navnene på alle medlemmene."

Forhørslederen ba da om navnet på denne lederen og El Shafie svarte: "Han heter Jesus Kristus. Om du klarer å fange Ham, så fang Ham."

Forhørslederen slo ham en rekke ganger, og kalte på vaktene som så mishandlet ham før de hang ham opp på et tre kors. Der hang El Shafie i to og en halv dag. De skar til og med en stor flenge i den ene skulderen hans og gnidde salt i det.

El Shafie våknet igjen på et sykehus. Han kom seg igjen etter en uke, ble så stilt for retten og dømt til døden. Men på mirakuløst vis klarte han å flykte, kom seg til Israel og derfra til Canada, hvor han har fått canadisk statsborgerskap.

Ingen kommentarer: