lørdag, juli 30, 2016

Kinesisk pastor takker Gud for at han sitter i fengsel

En pastor som sitter fengslet i Kina anklaget for å 'avsløre statshemmeligheter' (!) sendte et brev til sin kone 30.juni hvor han gir uttrykk for at han takker Gud for at han sitter fengslet.

Brevet er nå blitt kjent gjennom organisasjonen ChinaAid.

"Dette er et bra sted for å hvile, hvor jeg er avskåret fra resten av verden og brakt nærmere Gud", skriver Yang Hua (bildet).

Han er pastor for menigheten "Levende steiner" i Guizhou-provinsen i Kina.

Han legger til: "Jeg kan ikke lenger høre larm og støy, men kan lytte bedre til Herrens stemme."

Menigheten "Levende steiner" er den største menigheten i dette området av Guizhou-provinsen hvor Hua bor, og har kommet under økt press fra myndighetene. Flere av menighetens pastorer og menighetsmedlemmer er arrestert. Den ble startet med 20 medlemmer i en enkel leilighet i 2009 og i 2013 hadde menigheten et medlemstall på 400. Menigheten har leid et 7000 kvadratmeter stort kontorbygg for å få plass til alle menneskene som kommer til deres gudstjenester.

Pastor Hua er tredjegenerasjons pastor. Han er født Li Guozh: "ser opp til Jahve".

Kinesiske myndigheter arresterte pastor Hua i desember i fjor. Hans kone var vitne til deler av det som skjedde. Hun ble forskrekket når hun så at sin ektefelle ble ført bort med en blodig svart hette over hodet. Han var tydelig blitt mishandlet av politiet. Det skal ha skjedd da han forsøkte å forhindre politiet fra å få med seg en harddisk som tilhører menigheten.

Pastor Hua er anklaget for 'å avsløre statshemmeligheter'. Det er en absurd anklage. Årsaken er ene og alene at han er pastor for en menighet i sterk vekst.

La oss huske ham, hans kone og familie og menigheten i våre forbønner.

Ingen kommentarer: