søndag, juli 24, 2016

Nye angrep på kristne i Tyrkia - mange flykter fra landet

Det er rapportert minst to voldsepisoder mot kristne menigheter i Tyrkia etter det mislykkede militærkuppet. Angrepene vekker vonde minner.

Et av angrepene skjedde i Trabzon. En gruppe 10 personer angrep Hellige Marias kirke med steiner og hammere. De klarte å knuse noen vinduer, og var i ferd med å trenge inn i kirken da muslimske naboer til den fikk stanset dem.

Medlemmer av denne menigheten, som ligger ved Svartehavet, ble for 10 år siden vitne til at en ultra-nasjonalistisk tenåringsgutt skjøt den katolske presten, fader Andrea Santoro, i bakhodet mens presten sto og ba. Fader Santoro døde på stedet.

For ni år siden ble en annen menighet i denne tyrkiske provinsen angrepet. Denne gangen dreide det seg om Malatya protestantiske kirke. Angrepet skjedde på nøyaktig samme måte som det nylige angrepet på Hellige Marias kirke.

Den anglikanske presten, Ian Sherwood, som er prest for The Crimea Memorial Church i Istanbul, sier til menneskerettighetsorganisasjonen, Middle East Concern, at mange kristne nå flykter fra Tyrkia. De frykter at de nye innstramningene fra Erdogan vil gjøre det enda vanskeligere for kristne i dette altoverveiende sunni-muslimske landet.

Ingen kommentarer: