lørdag, januar 04, 2020

Metodistledere foreslår å starte nytt kirkesamfunn for konservative menigheter

Lederne for United Methodist Church har foreslått en plan som formelt innebærer å splitte kirkesamfunnet etter år med krangling om samkjønnet ekteskap og ordinasjon av LGBT-personer til prestetjeneste. De foreslår at det dannes et nytt metodistisk kirkesamfunn for de som forfekter en bibelsk forståelse av ekteskap og seksualitet.

I følge nettavisen The Christian Post ble dette forslaget lansert av gruppe bestående av 16 biskoper og kirkeledere fredag. Disse lederne skal representere både den konservative og den liberale siden av United Methodist Church. En deling av kirkesamfuunet 'vil være den beste måten å løse våre forskjeller, og tillate hver del av kirken til å være trofaste mot sin teologiske forståelse, samtidig som de anerkjenner verdigheten, integriteten og respekten for hvert menneske,' heter det i uttalelsen.

Ifølge planen som inneholder ni punkter, vil det bli dannet et kirkesamfunn for mer konservative metodister, som representerer et tradisjionelt kristent syn på ekteskapet, og som ikke vil vigsle homofile og lesbiske prester.

Konservative kirker som vil forlate United Methodist Church vil etter planen få med seg 25 millioner amerikanske dollars til å kunne starte sitt eget kirkesamfunn.

Ingen kommentarer: