onsdag, januar 01, 2020

Nyttårsforsetter

I sin nyttårstale ber erkebiskopen av Canterbury, Justin Weiby (bildet) britene om å bestemme seg for 'et heroisk nyttårsforsett': 'kontakt noen som du har drevet bort fra og begynn en prosess for å lege noen av splittelsene vi har sett de siste årene.'

Alt dette ifølge BBC News i dag.

Det er et godt råd: rekke ut hånda til noen man er uenig med. Noen man har kranglet med. Noen man ikke lenger har fellesskap med.

Det er ikke bare et godt råd for briter, men for oss alle. Vi er bare mennesker, og mennesker gjør feil og kan såre andre. Også kristne gjør hverandre vondt, vveldig vondt til tider. Det er harde ord, raske slutninger, særlig i sosiale medier.  Man kan tro at man har rett som bare det, og likevel ta grundig feil. Fordi man ikke taler i kjærlighet, men ut fra en trang til å korrigere og få den andre til å innse sine feil. Så ser man ikke seg selv. Man ser bare fariseeren i den andre, og ikke i seg selv.

Splittelsen i Kristi kropp er en skandale.

Selvsagt for kirken selv, men den utgjør en av største anstøtssteinene for de som ikke bekjenner troen på Jesus. Når kristne kan krangle så mye som de gjør er det et hinder for at andre vil tro på Jesus.

Det er tydelig at Gud er mye rausere enn oss, for Han velsigner jo sammenhenger vi ikke vil anerkjenne som kristne.

Tenk hva som kunne skje i 2020 om vi viste litt mer raushet og kjærlighet til kristne i andre båtlag enn vårt eget. Tenk om vi kunne se at Jesus også har andre får enn oss? Tenk om netthetsen mot andre kristne opphørte, og at man i stedet velsignet hverandre og talte vel om hverandre. Det er mulig å være uenige og vennlige.

Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: