mandag, januar 27, 2020

Vi må aldri glemme!

Måtte det aldri, aldri skje igjen! Men det er skremmende å se det økte jødehatet. Antisemittismen og antisionismen vokser i land etter land. Så det kan skje igjen. Jøder i Europa og USA - og Norge er ikke noe unntak - utsettes for hets, sjikane, hatkriminalitet, direkte angrep, ja flere er også blitt drept. Det er ikke mange dagene siden Pressens faglige utvalg frikjente NRK for det famøse innslaget i Satirix, som tydelig var antisemittisk. Det er visst ingen grenser for hva jøder kan usettes for.

I dag markeres frigjøringen av den forferdelige konsentrasjonsleiren Auchwitch. Det er 75 år siden russerne satte et punktum for den industrialiserte utryddelsen av 1,5 millioner jøder i denne leiren.

Det er ufattelig det som skjedde. Hvilken uhyrlighet. Hvilke demoniske krefter.

Men de er ikke borte. Nordmenn ler av jødevitser. Og norske jøder forteller at de er utrygge.

Jødehatet lever i beste velgående i islamistiske kretser, så vel som i høyreekstreme miljøer - også i Norge. Enkelte kristne sprer ukritisk propagandamateriell fra høyreekstremistiske nettsider via Facebook og andre sosiale medier. Og noen bryr seg ikke om de gjør det, selv om de blir gjort oppmerksom på det.

Ingen kommentarer: