Oppslutningen om dagens temadag i Storsalen i Oslo ble god. Mange var kommet for å delta på de ulike seminarene med temaer som "Bibelmeditasjon" med forfatteren, salmedikteren, pilegrimsvandreren og lederen for Frikirkens studiesenter Sven Aasmundtveit. "Bildemeditasjon" med Birgit Nielsen, en av Danmarks mest anerkjente kunstnere innen "hverdagsikoner". "Bønnefellesskap" med Lisbeth Løining - bønneleder og sykepleier - og teologen og bønnelederen Ragnhold Kristensen. Broder Arnfinn Haram, dominikanermunk, skribent og samfunnsdebattant foredro om "Bønnerytme". Arnvid Løvbukten, administrasjonspastor i Jesus Church og tidligere generalmajor i Flyvåpenet hadde seminar om faste.
Det var også seminar om den keltiske spiritualiteten, som Sven Aasmundtveit holdt, om "Kristuskransen" ved Korsveiprest Knut Grønvik, Øyvind Borgsø som er retreatleder og diakonkandidat foredro om "Kroppens rolle i bønnen," metodistprest Hilde Sanden om "Kontemplativ bønn", mens jeg var "stand in" for fader Johannes og holdt seminar om Jesusbønnen.
Jeg fikk dessverre ikke deltatt på de andre arrangementene, men jeg ble glad da seminaret om Jesusbønnen samlet "fullt hus" og vel så det i rommet vi hadde. Noen måtte også sitte på gulvet. Responsen var god. Jeg snakket om Jesusbønnens bakgrunn, både historisk og teologisk, og delte egne erfaringer med å ha praktisert den siden 1988. Lot også de som deltok på seminaret få "prøvesmake", da vi satte av litt tid til å praktisere den. Det ble også anledning for spørsmål.
Etter hva jeg hørte folk sa var dette en meget vellykket dag i Storsalen. Hovedtema som samlinen var "Salig er tørsten - en praksisdag for det indre livet", og mange gav uttrykk for at dette var til hjelp til selve å grave for å finne troens røtter. Jeg synes det er flott å være sammen med trossøsken fra så mange sammenhenger, som bærer på den samme tørst etter å gjøre seg erfaringer med Gud.
Det blir nok flere slike samlinger i fremtiden.
Bildet viser inngangspartiet til Storsalen menighet i Oslo.
8 kommentarer:
Synes du at vi bør bruke "Kristuskransen"?
Den er vel innført i nyere tid, spesielt i den norske kirke?
Stener
Det er litt forskjellige tilnærmingsmetoder for Kristuskransen. Som pedagogisk hjelpemiddel synes jeg den kan være nyttig. Ikke minst for mennesker med språk og konsentrasjonsvansker.
Blir Kristuskransen mest brukt i de nordiske landene eller blir den også brukt i andre land og verdensdeler?
I hvilke kirkesamfunn blir den mest brukt?
Stener
Synd at Oslo er så langt unna!
Jeg vil tro at Kristuskransen for det meste brukes i de nordiske landene. Som du sikkert vet var det biskop emeritus Martin Lønnebo, som laget den. Og som du sikkert også vet har han en multihandikapet sønn.
Siden Lønnebo er lutheraner, og det er Verbum forlag her i Norge som lanserer den, vil jeg tro at den er mest utbredt i lutherske sammenhenger.
Leins
Det kan vel hende at Oslo ikke er så sentralt likevel. Beklageligvis legges det meste av arrangementer dit.
Takk for et flott seminar!
Takk for oppmuntringen!
Legg inn en kommentar