lørdag, mars 28, 2009

Enda en katolsk biskop med grove uttalelser om jødeutryddelsene



Hva er det med Romerkirken og Holocaust? Det er tydelig at pave Benedikt XVI ikke bare har et problem med biskop Richard Williamson som har fornektet nazistenes jødeutryddelser. Nå har erkebiskop Dadeus Grings (til høyre på bildet), i Porto Alegre i det sørlige Brasil hevdet at "romerne ble utsatt for verre forfølgelser enn jødene under andre verdenskrig." Og biskoen og erkebiskopen er slett ikke alene om disse uttalelsene sine. I kretsen rundt biskop Williamson og brorskapet han tilhører har det kommet en rekke antisemittiske uttalelser, gjengitt blant annet på brorskapets nettsider.

"Jødene taler om seks millioner døde. Men hvor mange katolikker falt under utryddelsene? Det var totalt 22 millioner." Dette har den katolske erkebiskopen sagt i et intervju med avisen Press and Advertising.

Legg merke til at erkebiskopen sier at "jødene taler om", altså ikke at det er en uomtvistelig faktum at seks millioner jøder ble drept, men at det er jødene som sier så.

Ifølge det jødiske forbundet i delstaten Rio Grande do Sul er det ikke første gang denne erkebiskopen kommer med sine fornektelser av jødenes grufulle skjebne under 2. verdenskrig.

Nå er det mer enn på tide at Romerkirken rydder opp i sine rekker. Det er tydelig at det befinner seg mange jødehatere i denne kirken, særlig på topplanet. Men vil dette få følger for den brasilianske erkebiskopen? Eller vil Romerkirken tackle denne nye avsløringen like klønete som de tacklet avsløringen av biskop Williamson?

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=166160

Ingen kommentarer: