torsdag, mars 26, 2009

Oppmuntret kristne i Tyrkia





Generalsekretæren i Baptistenes Verdensallianse, Neville Callam (til venstre) har nylig besøkt Izmir i Tyrkia. Søndag 22. mars talte Callam i Baptistkirken i Izmir. Denne menigheten ble startet i 1999, og er den ene av to menigheter som de tyrkiske myndighetene har anerkjent i en by med mer enn 2,5 millioner mennesker.

Izmir er Det nye testamentes Smyrna. I sin tale nevnte Callam martyren Polykarp, som var biskop i Smyrna.:

"Vi har en tro som vi kan leve ved og dø for," sa Callam i det han kom inn på historien om Polykarp. Når Polykarp ble bedt om å frasi seg sin kristne tro svarte han: "I 86 år har jeg tjent Kristus, og Han har aldri gjort meg noe vondt. Hvorfor skulle jeg nå forbanne min konge som har frelst meg?"

Neville Callam holdt også en pressekonferanse, hvor representanter fra myndighetene og ulike sammenhenger var til stede. Der understreket Callam at Tyrkia var et spesielt interessant sted for kristne, fordi det fantes så mange historiske minnesmerker her fra tidlig kristen tid. Callam mente disse stedene kunne hjelpe de lokale kristne til å få et bedre forhold til myndighetene som er interessert i turisme. Som kjent er forholdene for kristne blitt vanskeligere i Tyrkia de senere årene. Generalsekretæren og hans følge besøkte flere av disse stedene på sin reise, blant annet Efesos. Han talte også i en ny husmenighet, opprettet for bare få måneder siden, og som har 17 medlemmer (det lille bildet).

Ingen kommentarer: