torsdag, mars 12, 2009

- Lettvint nåde og pervertering av bibelsk integritet





Den profilerte redaktøren av bladet Charisma, J. Lee Grady (det lille bildet), kritiserer det han med rette kaller "billig nåde", i betydningen "lettvint" nåde, når Todd Bentley nå har giftet seg igjen og skal innsettes på nytt i tjenesten. Lee Grady, som har vært poengtert og saklig i sin kritikk av den såkalte "Lakeland-vekkelsen" mener at Bentleys raske gjengifte og fornyede tjenesteplaner avdekker en alvorlig mangel hos mange av dagens kristne. På Dagen/Magazinets nettsider kan vi lese følgende:

"Redaktør J. Lee Grady i Charisma Magazine synes uttalelsen som ble sendt ut i anledning giftermålet, avdekker en fundamental svakhet i hvordan man håndterer lederes fall og gjenopprettelse. For det første mener Grady at eks-konen til Bentley og deres tre barn er blitt usynlige i prosessen. For det andre mener han at karismatikere har en tendens til å verdsette gaver over karakter og tenke at resultatet helliger midlene.– Det er en pervertering av bibelsk integritet, skriver Grady."

Lee Grady etterlyser også anger over synden. Han kritiserer Bentley for "å ha gjemt seg i månedsvis i stedet for å lytte til veiledning og prøve å forsone seg med sin første kone." Todd Bentley var tidlig ute i prosessen og sa at det var helt utelukket at han ville forsone seg med din kone, enda hun på sin side var villig til å tilgi Bentleys sidesprang.

"Mange kristne i dag har droppet bibelsk disiplin og adoptert en søt, ryggesløs kjærlighet som ikke kan korrigere", skriver Grady og etterlyser ekte omvendelse og anger.

Jeg kunne ikke være mer enig.

På bildet ses Todd Bentley sammen med sin første kone, og deres barn. Bildet viser også en Bentley uten tatoveringene.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=164560

4 kommentarer:

Anonym sa...

At det går an å bli så lurt av "vekkelsesrapporter".

Var veldig usikker på "Lakeland-vekkelsen".

Men det som ble kommentert virket så sterkt: folk i skarer ble frelst og helbredet.

Det er visst lett å la seg forføre i dag.

Nei, en bør ikke ta alt for "god fisk"

Anonym sa...

Man trengte ikke å være en bibelsprengt åndsfylt super troende for å gjennomskue (F)akeland. For det var et show fra ende til annen med flust av falske profetier, syner som motstred bibelen, og ikke en verifiserbar helberedelse når ABC hadde en reportasje der.

Ikke en av de påståtte 21 døde som ble reist opp er verifisert. Bare løgner alt sammen. Dikt og bedrag for å slå mynt på godtroende kristne.

Det samme gjorde Marjore Goertner og Peter Popoff i sin tid. De faket alt og tjente masse penger. Marjore laget til og med en dokumentar om hvor lett det var å lure pengene fra godtroende kristne. Dette skjedde i karismatiske miljøer hvor gaven til å prøve ånder burde vært til stede...og kanskje en porsjon dømmekraft.

Peter Popoff måtte til slutt avsløres av ateisten James Randi, og Lakeland ble avslørt av ABC. Det virker som Gud gang på gang må bruke sekulær media for å avsløre ting. Kristne makter det tydeligvis ikke...

MT

Anonym sa...

Ja, det er altså helt forferdelig å lese dette om tod bentley og at kristne i dag ikke har bedre vett i hodet enn å la seg lure til å ta imot hva som helst, "resultat helliger midlene" og lar Tod bentley få sin rett til å komme tilbake i sin posisjon som om ingen synd har eksistert!!! Helt utrolig at man ikke har GUDSFRYKT I SEG. Bibelen taler klart og tydelig om synd, og at en som er en menighetstjener IKKE skal opptre usømmelig på noen måte.LES
1.Tim 3.1-9!!!! Men den som er i Tjenesten skal faktisk være et eksempel for andre!
Det står også klart om de siste tider at man ikke skal tåle den sunne lære,MEN etter sine egne LYSTER skal de ta seg lærere i mengdevis etter som det klør i øret på dem!!! De skal vende øret bort fra sannheten, og vende seg til eventyr! Det står i 2.tim 4vers 3-4. Dette synes jeg er treffende vers på hva som foregår i den menigheten når dem driver menighet på en slik måte som de gjør.Det er også noe som heter TILGIVELSE, og når hans kone er villig til å ta denne tod bentley tilbake til tross for hans utsvevende liv, og denne mannen da ikke gjør,og fortsatt kan tre inn i den samme posisjon som tdligere, ja da har den ikke form av en Bibelsk karakter... Dette kalles å synde imot GUD/Guds ord!.

Man blir bare rett og slett sjokkert. Javisst er Gud Kjærlighet og han er Nådig, men Guds ord viser jo også så tydelig at det skal være en STANDARD for hvordan en menighet skal styres!!
Hvor er Gudsfrykten?

Anonym sa...

Hvem elsker Jesus.

Er det som dem som ble tatt under vingene til en rik kjøpman som hadde alle verdens penger som dem kunne mota hver gang dem trengte å betale sin gjeld.
Den ene broderen (som er som kristene i vanelige kirker) forsatte å sløse penger for han viste den rike mannen ville gi han nye hele tiden uanset hvor mye han sløset med pengene.
Han raste på den rike mannen hver gang han følte det var forlite penger å sløse (når en kristen opplever sykdom eller smerte i mangel på å leve ett liv i bønn til Gud ).
Så var det den andre broderen som elsket den rike mannen (som dem som elsker Jesus ekte) han var så taknemlig over at den rike mannen ville redde han at han ikke misbrukte dem penger han fikk (mystikeren).
Den andre broderen(vanelig kristen som misbruker blodet) hånte den broderen som ikke ville be om penger hele dagen men ba om at Jesus måtte komme inn i hans hjerte.
Så ble dem begge gammle der den broder som bare hadde sløst penger følte at han ikke følte den nærhet til Jesus som den broder som hadde sammlet skatter der møl og mark ikke kan øddelegge dem.
Broderen med penge forbruket var ikke lengre lykkelig da han ikke kunne føle den nærhetsom den andre broder som hade søkt den rikes hjerte og gaver
Den broder som bare hadde søkt gavene forstod at dette ikke var kjærlighet til den rike mannen men var for å redde seg selv fra lidelse og problemer.
Da dem begge kom til himmelen fikk den broder som hadde badet i den rikes penger hver dag en stor sårg og smerte da han så hvordan han hadde misbrukt dem midler som skulle bringe han til å bli ett rikt menneske i Gud.

Tolkningen
Den rike mannen er Jesus som ved sin død på korset kan kjøpe alle fri.
Den sløsende broder er han som misbruker nåden til egoistiske handlinger som lar han forsette å synde.
Den sparsomelige broder er han som elsker Jesus, som vil komme i hans hjerte for å leve i han.
Han elsker Jesus for det offeret han gir for at alle mennesker skal en gang kunne komme hjem til han.

Broderlig i kristus