mandag, mars 23, 2009

Landsmøtevedtak i SV bryter med FN konvensjon



SV's landsmøte har lagt opp til en politikk som klart og tydelig bryter med det Norge har forpliktet seg til gjennom FN's konvensjoner. I sin iver etter å skape et totalitært og antikristelig samfunn, med ensretting, vet gammelsosialistene i SV at de må begynne med barna. Heldagsskolen er første steget i denne retningen, samtidig som man legger ned private initiativ. Med heldagsskolen skal humanistene, de homofile aktivistene og sosialistene forme barna våre, slik at de blir lydige statens politikk.

Men dette bryter altså med det Norge har forpliktet seg på. I
FN’s konvensjon av 16. des 1966 om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter (ØSK art. 13 nr 3 og 4) heter det:


"Konvensjonspartene forplikter seg til å respektere forelres, og når det er aktuelt, vergers frihet til å velge andre skoler for sine barn enn dem som er opprettet av offentlige myndigheter, forutsatt at skolene oppfyller eventuelle minstekrav til undervisningen fastsatt eller godkjent av staten, og til å sikre sine barn en religiøs og moralsk undervisning i samsvar med deres egen overbevisning."

Og:


"Intet i denne artikkel må tolkes som innskrenkninger i enkeltpersoners eller organisasjoners frihet til å opprette og drive undervisningsinstitusjoner, forutsatt at de prinsippene fastsatt i denne artikkelens første paragraf iakttas, og at den undervisning som gis i slike institusjoner, er i overensstemmelse med eventuelle statlige minstekrav."

Hvordan kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell skal sno seg unna dette blir det interessant å se i dagene som kommer. Han fossrodde når journalistene stilte ham kritiske spørsmål etter det famøse landsmøtevedtaket i går.

Se gårsdagens artikkel om vedtaket i landsmøtet.

Foto: SV's nettside

9 kommentarer:

Anonym sa...

Godt det finnes en blogg som kommer med fakta, og avslører disse intollerante menneskene. De snakker om toleranse og vidsyn, men viser seg å være blant de mest intollerante av alle.

Anonym sa...

Jeg støtter ikke heldagsskole. Trodde jeg var en homoaktivist?

Anonym sa...

Jeg er i all hovedsak enig, og finner det også snodig for et parti å SV å legge seg på en linje hvor man skal se hvor langt man kan bøye menneskerettighetene.

MEN det er også slått tydelig fast fra starten av angående dette vedtaket (som var mot partiet sentralt sin vilje) at det ikke er snakk om å bryte med menneskerettighetene.

Det kommer rimelig tydelig fram at dette er motivert først og fremst utifra frykt for muslimske skoler.


Ellers så er du på grensen til uredelighet når du sier at SV vil forby alternative skoler. De vil IKKE forby skolene, kun ha samme system som i USA hvor de kristne skolene ikke år statstøtte.

Således bryter ikke forslaget på noen måte med FN’s konvensjon av 16. des 1966 om økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter (ØSK art. 13 nr 3 og 4)

Fordi alle har nøyaktig den samme anledningen til å drive privatskoler, men ikke lenger retten til at staten skal betale for dem.

Som sagt vil ikke SV gjøre det annerledes enn slik praksis er i F. eks USA som aldri er blitt beskyldt for å bryte menneskerettighetene på disse punktene.

Jeg synes disse to vedtakene var tåpelige, og kostet nok SV enhver mulighet til å få min stemme ved neste valg.

Men det betyr ikke at vi kan være upresise, og på grensen til uredelig i vårt angrep mot programpunktene.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Nå synes jeg ikke heldagsskolen i seg selv sier så mye om ensretning eller ikke.

Jeg tror heller ikke vi skal overdrive virkningen av to ekstra timer. Jeg tror det hverken "makes or brakes".

Dessuten innebærer vel det bla. at man kan fjerne lekser fra skolen.

Det er dessuten praktisk da 99% av foreldre jeg vet om han en økonomi som gjør at de må jobbe, og dermed er alternativet skolefritidsordning som koster mye penger, eller at ungene skal drive rundt uten oppsyn frem til 4 .

Mao. vil heldagsskolen være veldig praktisk for det store flertall av foreldre som uansett ikke slutter på jobben før klokka 4.

Jeg er ikke nødvendigvis for helgdagsskolen, men ser ikke hvor den er relevant i denne sammenheng.

Mvh.
Lars

Jens Thoresen sa...

Saksopplysning til Lars: Stortinget har for lengst lagt ned forbod mot private skular som skal driva på kommersielt grunnlag. Det skjedde i 2006. Så her legg nok SV opp til eit totalforbod mot private skular, og det er eit klårt brot på menneskerettane. Eg er berre spent på kva dei vil gjera med foreldre som vil driva med heimeundervisning av borna sine. Skal dei straffast med bøter? tap av omsorgsrett? tap av foreldrerett? Den som lever får sjå.

Anonym sa...

Jens Thoresen:

????

Jeg klarer ikke å se hvordan det å ikke gi statstøtte til kommersielle skoler (igjen, ikke et forbud) hvor målet er å hente ut profitt har med de kristne privatskolene å gjøre?

F. eks Skjærgårdsskolen i Fevik fikk jo full tillatelse til å drive videre (og gjorde det også) selv om de hadde mistet statstøtten.

Og meg bekjent har ikke SV uttalt seg om hjemmeundervisning, som det står fast at er fullt tillatt.

Les gjerne mer om hjemmeundervisning her:

http://www.nhuf.no/ - Norsk hjemmeundervisningsforbund.

Mao. Norge får likt regelverk til det USA har.

Selv er jeg sterkt uenig i dette, men det dreier seg ikke av den grunn om forbud, eller tvang.

Mvh.
Lars

Jens Thoresen sa...

Hei Lars! Du meiner altså at det er mogeleg i Noreg å driva private skular både på religiøst og kommersielt grunnlag berre det skjer utan statsstøtte? Vel, det var eg ikkje klar over. Men uansett: Staten sine pengar er jo ikkje staten sine, men dei tilhøyrer skattebetalarane, og dei som ønskjer alternative pedagogiske tilbod til borna sine er jo like mykje skattebetalarar som alle andre. Staten gjev jo ikkje milde gåver, men dei disponerer folket sine pengar. Det er eit stort demokratisk problem når dei då er villige til å fasa friskulane ut ved hjelp av økonomi. Det er i beste fall eit stygt maktmisbruk. Og eg tvilar på om dei som nyttar desse tilboda får frådrag i skatten for betalte skulepengar, og då er jo systemet svært urettferdig.

Anonym sa...

Jeg er enig med deg i sak, men igjen må jeg jo minne på at USA som sjeldent omtales som "antikristelig" fullfinansierer den offentlige skolen, men gir hverken støtte til friskoler, eller skattefradrag til de som ikke benytter seg av tilbudet.

Dessuten så skulle jo de som ikke får barn også fått skattefradrag med en slik logikk.

Men som sagt synes jeg vi er best tjent med å følge regjeringens politikk på feltet.

Lars

Anonym sa...

Ei heller omtales systemet i USA som tvang, forbud, eller kommunisme.