tirsdag, mars 31, 2009

Arabiske kristne og messianske jøder går sammen om skoletilbud i Israel



Det skjer spennende ting i Israel for tiden! Og det i en tid hvor nyhetsbildet herfra stort sett handler om negative ting. Mandag 23. februar møttes 45 arabiske, jødiske og evangeliske kristne for å etablere et nytt studietilbud som vil involvere 3000 studenter. De møttes i Israel College of the Bible i Jerusalem for å grunnlegge det de kaller Israel Education Forum (IEF). Initiativet kommer fra Botrus Mansour, lederen for The Nazareth Baptist School, David Zadok, som er formann i komiteen for utviklingen av en messiansk skole og direktør for forlaget HeGefen, Erez Soref, president for the Israel College of the Bible og John Sode-Woodhead som grunnla The Fellowship of Christian Students in Israel og som har vært assisterende direktør for The British School of Archaeology in Jerusalem.

De messianske og de arabiske organisasjonene som stiller seg bak dette flotte initiativet er forenet i dette at de ser Jesus som Messias, de anerkjenner og understreker av at Det gamle og Det nye testamentes skrifter er til å stole på, og de ønsker å styrke troen hos de som bekjenner Jesu navn i Løfets land. Både de arabiske og de messianske menighetene vokser i Israel.

Utdanningsdepartementet i Israel sier selv at Nasaret Baptist School er en av landets beste. Skolen har i dag 1000 elever. Disse er primært arabiske kristne og muslimer. På kort tid er det etablert ulike kristne skoletilbud som Makor ha-Tikva school, Galilee Bible College og Israel College of the Bible. Det finnes også et bibelskoletilbud som retter seg spesielt til ungdom som kalles Lech L’cha. Den består av et tre måneders studieopplegg hvor man blir kjent med Bibelen, ved å vandre rundt i Israels land.

Skolene som inkluderes i dette nye skoletilbudet er: Nazareth Baptist School, AnglicaBe'er Sheva/Aradn International, Tabeetha-Jaffa, Mekor Hatikva, Peni'el, Kerem El og Tekvat Israel.

På bildet sees fra venstre lærerne Bryson Arthur (Nazareth Seminary), Erez Soref (Israel College of the Bible) og Yohanna Katanacho (Galilee and Bethlehem Bible College)

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette var veldig oppmuntrende å lese. Det er sterkt å se hva forsoningen i Jesus kan utføre av mirakler. Dette burde også sekulære medier ta fram. Takk for at du skriver om dette.