lørdag, mars 21, 2009

En særdeles viktig film om evangeliet

I en forvirringens tid som vår er det viktig å få en forståelse av den del av reformasjonen som brakte oss tilbake til Det nye testamentes sterke understrekning av rettferdiggjørelsen av troen alene. Apostelen Paulus skriver til den kristne forsamlingen i Rom: "For jeg skammer meg ikke ved evangeliet, for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, både for jøde først og sp for greker. For i det åpenbares Guds rettferdighet av tro til tro. Som det står skrevet: Den rettferdige av tro, skal leve." (Rom 1,16-17) Jeg har tidligere på bloggen anbefalt denne filmen om Martin Luther, og gjør det mer enn gjerne igjen. Har du ikke sett den, bør du skaffe deg den så fort som mulig! Her ser man til fulle hvor riktig galt det gikk, når Romerkirken ble frafallets kirke. Og sammen med Luther oppdager vi igjen evangeliet om Jesus!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! En sterk film. Ble grepet av det jeg så i det lille filmsnuttet.

Han var tøff som talte Roma midt imot, og forkynte og fornyet den gamle sannhet: at rettferdigjørelsen er av TROEN ALENE.

Ser fram til å se hele filmen, med norsk tekst.

Ha en velsignet dag!

Bjørn Olav sa...

Filmen heter kort og godt: Luther. Regner med at du kan få kjøpt den hvor de selger dvd, eller via Bok og Media i Oslo. Den er spilt inn i 2003, og er en svært fin fremstilling av Luthers kamp for troen og Skriften alene. Burde sees av alle.

Anonym sa...

Takk skal du ha for tipset. Skal til Trondheim i neste uke. De har Bok og Media der.

Hvis de har den, kjøper jeg den der.

Ha ei god og velsignet helg!

Anonym sa...

Jeg synes han abbeden/skriftefaren til Luther var en klok mann. (i filmen, altså...) Problemet var at Luther ikke klarte å tro på Guds godhet, men sådde tvil om hele kirken istedet. Og med hans karisma + den spente situasjonen i Europa, kom ting helt ut av kontroll. Masse folk ble drept og kongene ranet til seg kirkens gods....og idag splittes kristenheten av sekter og villfarelser.