torsdag, mars 26, 2009

Pedofil ex-pastor bør utestenges som forkynner og sanger



Endelig skjer det noe som kan føre til at den tidligere pinsepastoren på Karmøy kan stilles til ansvar for sine grufulle misgjerninger. Nye opplysninger i saken fører nå til ny etterforskning. Blant annet vurderer politiet å reise til Brasil, for å avhøre Paulo (bildet), som er et av ofrene. Det burde sannelig politiet ha gjort for lenge siden. Det er intet mindre enn en skandale at så ikke har skjedd. Skandaløst er det også at menigheten som den tidligere pinsepastoren nå tilhører fortsatt bruker denne "pastoren" som forkynner. Han burde øyeblikkelig ha blitt fratatt alle muligheter til å kunne forkynne. Det at han fortsatt gjør dette, er en hån både mot de han har misbrukt, og mot Gud og alle som bærer kristennavnet. Alle menigheter som har invitert ham i inneværende år, burde straks kansellere alle avtaler med ham. Jeg var i går i kontakt med enkelte som har hans undervisning liggende ute på nettet, og ba dem om å slette dette umiddelbart.

Pål Helmersen, pastor i Misjonsforbundet, som selv er blitt misbrukt av en pedofil, er en god venn av meg. Det var i sin tid meningen at jeg skulle skrive bok om ham. Jeg er veldig glad for at Pål har vært en støtte for den andre misbrukte, "Terje", og hjalp ham til å politianmelde ekspastoren. Pål Helmersen er en ressursperson, og det var naturlig at TV2 hadde han med seg i Trude Teiges program forleden. Der deltok også Torbjørn H. Andersen, også en god venn, som fagperson. Han har forsket på menn som er blitt misbrukt av pedofile i kristne sammenhenger. Det er også gledelig å se den bevissthet som Pinsebevegelsens etiske råd har rundt disse spørsmålene, og at de er så tydelige på at overgrep mot barn SKAL politianmeldes.

Det er forferdelig at barn skal utsettes for slike overgrep. Jesus var usedvanlig skarp, når Han sier dette om de som misbruker barn:

"Men den som forfører èn av disse små som tror på meg, for ham var det bedre om en kvernstein ble hengt om halsen på ham og han ble senket i havets dyp." (Matt 18,6)

Pedofili er en grusom synd. Det er forstemmende at denne "pastoren" ikke viser noen tegn for anger, og at han fortsetter som forkynner, som om ingenting har skjedd. Jeg har selv, ved en anledning for mange år siden, truffet ham. Dengangen laget jeg en reportasje om hans arbeid i Brasil for Korsets Seier. I dag kjenner jeg at jeg blir kvalm bare ved å tenke på det. Men den gangen var det ingen som visste noe. Den gangen ble han presentert i en rekke medier for det "fantastiske" arbeidet han gjorde blant gatebarna i Brasil. Sannheten har ganske annerledes.

Så får vi håpe at denne mannen blir straffet for sine ugjerninger gjennom å bli domfelt i en norsk rettssal. I mellomtiden bør alle menigheter som har noen som helst befatning med ham å gjøre, annullere alle invitasjoner enten det gjelder å preke eller å synge. Og menigheten han tilhører bør sannelig gå seg selv, og ta det eneste skrittet som er forsvarlig i denne saken: slette hans navn fra medlemsregisteret. Uten anger og omvendelse, hører han ikke hjemme i noen kristen forsamling.

199 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet også hvem denne fyren er og ble ganske så sjokket. Men hele saken sier vel mest om dømmekraften og også hvordan synden toleres.

At denne pastoren kan si det han sier viser vel bare at han aldri har skjønrt nåden. For nåden er jo nettopp den kraften som vil ført til en åpen bekjennelse av synd og ansvarligjørelse innfor Gud og hverman.

Ingen synd er for stor for Gud til å tilgi, men å holde det skjult i mørket slik denne pastoren har gjort..spesielt når vi snakker om noe som skulle vært straffeforfulgt er helt utrolig.

Hvor er profetene som hadde avslørt denne karen? Hvorfor må slike ting alltid avsløres av sekulær media. Samme opplegget med Todd Bentley. Han måtte også avsløres av media.

Jeg minner om denne profetien som kom for noen uker siden før dette skjedde. Føler den er meget relevant.

Over hele jorden har dere som frykter meg i lengre tid talt med hverandre. Jeg har gitt akt på det dere har talt. Vit at for dere som frykter meg skal rettferdighetens sol gå opp med legedom under sine vinger.

Dette er tiden hvor min rettferdighet skal åpenbares over min menighet først, og så over de ugudelige. Se, tiden er kommet hvor jeg vil føre hemmeligheter fram i lyset, først i min menighet, og så hos de ugudelige.

Min Ånd vil åpenbare enhver hemmelighet som ikke tåler lyset, først i min menighet, så hos de ugudelige. Jeg kaller min menighet til å stå opp for rettferdighet i denne tid.

Vit at det kommer avsløringer på lederplan i Norge i tiden som kommer, fordi min rettferdighet skal gå fram. Krokveier og beslutninger tatt i mørket vil jeg sette mitt lys på for å rense ut surdeigene, først i min menighet, så hos de ugudelige.

PKF 9. mars 2009

---------

MT

Anonym sa...

Givetvis är det av största betydelse att förbrytare döms, det är överhetens uppgift och definition (Rom 13). Offren behöver upprättelse, brottslingen tuktas och alla samhällsmedborgare ska veta att brottslingar fälls. På ett märkligt sätt är detta grova brott, pedofili, fördömt av alla, men den andra sidan i sådana fall, homofili, har samhället tagit på sig att tjäna.
Ett straff leder också till upprättelse profant, medan Gud förlåter den som ångrar sig och ber om förlåtelse. Problemet är där att förkunnelsen som leder till ånger saknas. Därför är det viktigt med den uppmärksamhet du ger saken.
Jag vet dock inget om detta fall. Mannen är alltså allmänt misstänkt men ännu inte dömd?

Kommer nu att följa din blogg, Broder! Tack för senast på Dagen.

Bjørn Olav sa...

Ja, MT, dette handler om sviktende dømmekraft, både hos denne mannen og hos den sammenhengen hvor han nå står. Det er opprørende å se hvordan dette håndteres, eller skal vi si ikke tas tak i.

Og jeg er helt enig med deg, hvor er de såkalte profetene nå. Hvor er Natan som kunne si, som han sa til kong David: "Du er mannen!" De fleste av dagens profeter går rundt som spåmenn og forteller om hvor velsignet folk skal bli.

En helt annen ting, hvem er PKF? Skriv gjerne til meg på: bolahans@online.no

Anonym sa...

Ursäkta, jag skrev nyss, trodde namnet skulle komma upp.
Stefan Pehrson

Anonym sa...

Denne mannen satt og sa: "Hvorfor slo Gud ikke hånden av meg?"

Jeg tror ikke det egentlig er DET som var Guds oppgave. Jesus sa:

"Matt 5:30 Og dersom din høire hånd frister dig, da hugg den av og kast den fra dig! for det er bedre for dig at ett av dine lemmer går tapt enn at hele ditt legeme kommer i helvede."

Det var DET han burde ha gjort. For det er vår egen oppgave å gjøre Guds vilje.

Bjørn Olav sa...

VeO

Analysen din er god! Saken er den at TV2 her i Norge har sendt et program om denne mannen. Med skjult mikrofon blir han intervjuet. Her innrømmer han at han har forgrepet seg på to personer. Han viser ingen anger, men skylder nærmest på Gud for at det skjedde. Begge forholdene er etter norsk lov foreldet. Det betyr at det ikke kan reises sak mot ham pga foreldesesfristen. Men nå ser det ut til at det dukker opp flere saker, og det er et håp om å få stilt ham til ansvar for sine grufulle handlinger.

Velkommen til bloggen!

Bjørn Olav sa...

Ante meg at det var deg, Stefan. Takk for dine gode, og vel begrunnede kommentarer i svenske Dagen! De trengs! Måtte Herren rikelig velsigne deg.

Bjørn Olav sa...

Anonym

Du har helt rett! Det er totalt forkastelig at denne mannen bruker Gud på denne måten. Dette er ENE og ALENE denne mannens fulle ansvar!

Anonym sa...

Jeg håper mange følger rådet ditt, og sletter taler fra denne mannen som det ligger en del av på nettet. Av hensyn til ofrene.

Anonym sa...

En ufattelig grusom sak.

Men hvordan blir det med sangene han skrev, som er kommet inn i etablerte sangbøker?

Så vidt meg bekjent, skrev han en brukbar sang om korset.

Bør de fjernes fra sangbøkene?

Bjørn Olav sa...

Min umiddelbare reaksjon er ja, jeg synes disse sangene burde fjernes fra disse sangbøkene. Så alvorlig er denne saken. Av hensyn til ofrene. Dessuten - når vi vet hva denne mannen har gjort, ikke bare mot disse to guttene (og kanskje flere?), men har krenket Gud og Kristi forsamling, så orker ikke jeg tanken på at disse sangene skal brukes til oppbyggelse eller frelsesinnbydelse.

----
Dessverre har jeg ikke fått sendt boka til deg. Har ikke kommet meg ut av huset på en stund, pga jeg fortsetter med å kaste opp. Sender boka med kona i morgen, som tar den med i forbindelse med en handlerunde. Beklager, men den er snart underveis.

Anonym sa...

Hvordan vet du at han ikke angrer Bjørn Olav. Har du snakket med ham?

Bjørn Olav sa...

Det er nok å se TV2 dokumentaren så ser du at det ikke er noen anger hos denne mannen. Hadde han forstått alvoret i det han har gjort, så hadde han frivillig trukket seg fra forkynnertjenesten.

Anonym sa...

Bjørn Olav, jeg synes du overreagerer, når du vil ta forkynnerens sanger ut av sangbøkene! Er det noe galt med dem? For dem som ikke assossierer sangenene med hvordan han har levd, kan vel de fremdeles være til velsignelse. For min del tror jeg ikke jeg vil ha noe problem med å synge dem fortsatt.

Med all respekt for ofrene, og uten å nedtone alvoret i saken, må vi også huske på at denne mannen er av Adams falne slekt som oss andre. Om han i erkjennelse innfor Gud og mennesker vil (eller har) omvende seg, må ikke vi begrense Guds nåde!

Ellers er jeg naturligvis enig i at denne mannen uansett ikke har noen plass som forkynner eller lignende tillitsverv!

Mvh.
Cato.

Anonym sa...

Takker på forhånd!

Bjørn Olav sa...

Du mener ikke på alvor, det du skriver nå, CatoI?

Har du tenkt deg på at denne mannen kan ha skrevet noen av disse sangene, mens han utførte disse avskyelige handlingene mot disse BARNA?

Har du tenkt deg muligheten av at noen av de som er misbrukt av ham, skulle dukke opp i menigheten din mens du og musikklaget du er en del av, sto på plattformen og sang disse sangene?

Hvor krenkende ville ikke det være?

Hvor krenkende ville det ikke være mot alle som er misbrukt av pedofile? Og som opplever at du tar så lett på dette, som å kalle det en overreaksjon at noen synger en sang til Herrens pris og som har et uskyldig lite barn på samvittigheten?

Tror du for alvor at når du synger en av denne mannens sanger, så synger du en sang som er Herren velbehagelig?

Vi snakker altså ikke om en mann som har nasket noe på butikken, men vi snakke om en voksen mann, en "pastor", som så til de grader har misbrukt sin stilling og den tillit som er vist ham.

Og så vil du synge hans sanger?

Et visst minstemål av anstendighet burde vi kunne vise, overfor ofrene.

Jeg tror aldri Gud ville ha tatt imot et slikt lovprisningsoffer, som å synge disse sangene noe mer, CatoI. Aldri.

Denne mannen har så langt ikke vist noen anger, ikke vist noen tegn til omvendelse, men tvert imot fortsatt i sin forkynnergjerning. Og så skulle du synge hans sanger!

Nå ble jeg for alvor både skuffet og betenkt, Cato.

Anonym sa...

For det første er det nesten litt tåpelig å holde personen anonym.

Alle vet hvem det er.

Men når det er sagt så trodde jeg han både angret, og ønsket å omvende seg.

Hvem som kan bli pastor er egentlig et godt spørsmål.

Bør F. eks ting i fortiden til en person før han ble kristen stå i veien?

Og hvis vi skal være prinsipielle så har jeg (selv om det er langt mindre alvorlig) aldri hørt noen som arbeider opp mot rusmisbrukere sagt at de bør gå til politiet og innrømme sine forbrytelser.


Jeg synes personen burdte blitt dømt, men etter dom, og bot bør det et eller annet sted finnes tilgivelse for noe som ligger 20 år tilbake i tid. (om det da ikke bare er toppen av isfjellet da.)

Så et litt teoretisk spørsmål vil være om vi kan "aksptere" at han angret, og omvendte seg for 20 år siden, og har siden levd i bot, og anger eller om betingelsen faktisk er å gjøre opp med de man har noe ugjort med.

Og i tilfellet. Bør også andre typer forbrytere melde seg til politiet.

Burdet F. eks Nicky Cruz som om han ikke lyver om sin fortid egentlig skulle vært satt inne på livstid ha innrømmet sine forbrytelser, og satt mesteparten av livet sitt i fengsel.

Var det riktig av Cruz som hadde gjort så mye mot så mange, og hadde så mye uoppgjort å bli pastor, og kristenleder?

Det er mange spørsmål, og jeg er faktisk ikke villig til å gi klare svar på alt.

Men en ting er sikkert. Personer som har gjort noe slikt kan ALDRI jobbe med, eller i nærheten av barn igjen.

Men om de aldri kan forkynne, eller være aktiv i en menighet noen gang etter fengsel, terapi, bot og anger vil jeg ha problemer med å være enig i.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Fruktansvärda saker detta,man undrar hur denne mannen kan fortsätta som han gör?
Stefan Pehrson tack för dina fina inlägg i CH Jaktlunds blogg!
Och tack för din hälsning!
Härligt också att du kommer att följa BjornOlavs blogg.
Har själv gjort det ungefär i ett par år nu,å det är både upplyftande
och allvarligt att läsa det BjornOlav Skriver!
Guds Välsignelse!
Karin Santiago

Anonym sa...

Nå er jo foresten ikke denne saken ny. Den kom i media med en gang, og jeg har kjent til saken, og identieten på personen siden like etter han ble arrestert.

I ihvertfall pinsekarismatiske kretser har dette vært "allmenn kunnskap" over hele landet lenge før det var snakk om denne dokumentaren.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Lars

Vi må ikke glemme at denne mannen har misbrukt den tillit som er vist ham, på aller groveste måte - mot barn. Han har sviktet dem som far, fosterfar, ektefelle, pastor. Han har ikke villet gjøre opp for seg.

20 år tilbake i tid? Ja, og hva så? Det er ingen menneskerett å bli eller være pastor. De bibelske kravene som stilles er tydelige og strenge.

Rehabilitering? Ja, men det betyr ikke nødvendigvis at man kommer tilbake som pastor. Det kreves i såfall at man virkelig har vist seg tilliten verdig, at man lever i omvendelse og bot.

Spør de to som er misbrukt hva de tenker. Spør hvordan de har det etter 20 år.

Så vidt jeg vet er ikke Nicky Cruz pastor.

Bjørn Olav sa...

Det er ikke alle som er like oppdaterte som deg, Lars. :D

Av hensyn til mannens familie bruker jeg ikke navnet. Ellers ville jeg ikke hatt noen betenkeligheter med det.

Bjørn Olav sa...

Ja, Karin, dette er en meget stygg sak. Grufull.

Anonym sa...

Bortsett fra at du "hoppet over" spørsmålet mitt hvorvidt en del av en omvendelse er å innrømme sine forbrytelser ovenfor ofre, og myndighetene, og at jeg aldri påsto at Cruz var pastor, men derimot forkynner, og kristenleder så tror jeg vi i bunn og grunn er helt på bølgelengde her.

Det er ingen menneskerett å bli pastor, og han har brutt sin tillitt.

Jeg sa forsåvidt heller aldri at han noen gang burdte kunne bli pastor igjen, men at jeg ikke vil avvise fullstendig at personen skal kunn forkynne i sin lokale menighet, og delta aktivt i menighetslivet etter en prosess av fengsel, terapi, bot, anger, omvendelse og god tid.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Hva vet noen av dere, om mannen har angret for mange år siden?
Det er 19 år siden siste hendelse.

Mannen fortalte om når det sist hendte, før han visste at han ikke ville komme i fengsel.
Så her er ikke snakk om at han ville skjule de nyeste hendelsene.

Han trodde han ville gå i fengsel, så for ham ville det ikke ha spilt noen rolle om det så skjedde igår.
Dere dømmer ham jo som om det er noe som skjedde igår.

Man kan ikke skape seg på tv og angre omigjen for å tekkes gribber som hører *nyheten* som er nesten 20 år gammel.

Hadde han angret åpenlyst og følelsesmessig så ville folk kalt det krokodilletårer.
Han fortalte nøkternt alt sammen og kalte en spade for en spade.
Han sa det var overgrep.
Men det virker som om alle håper på at det skal finnes en nyere forbrytelse, akkurat så ny at han kan puttes i fengsel.

Og dere vet hva som skjer i fengslene med slike som soner fordi de har forbrutt seg mot barn.
Så her snakker vi da altså om en skare av kristne, som ønsker å se øye for øye, og dere påstår at han ikke angrer.

Anger og syndenød er noe vi har på kammerset med Gud og med mennesker vi stoler på.Ingen av dere ville angret synlig foran kamera med alt det Gud har tilgitt dere for.

Når Gud har virket og legt en sjel og tilgitt, så er alt som skjedde for mange år siden, som noe man bare har lest i en bok. Det er slik man overlever, ellers måtte man krype gjennom tilværelsen hele livet og aldri bli oppreist.

Hvordan skulle han kunne klare å se folk inn i øynene, når han visste at de visste,
om han ikke visste seg tilgitt av Gud, og skjønte at hele menigheten hans også visste han var tilgitt?

Jeg tror mannen har blitt en snublesten som deler kristenheten i 2.
De som VET at man ikke skal dømme, når man ikke vet noenting om hvordan det ligger an i dag.
De som ikke spekulerer, som gribber, og som vet at Guds nåde gjelder ALLE.
De som vet at vi alle var en X- et eller annet.
De som vet at Gud ikke måler synd.

og på den andre siden....de som tydeligvis ikke vet det, fordi de ikke har nærkontakt med Guds Ånd, som lærer oss disse tingene.

Det var ingen god opplevelse å se programmet Tabloid.
Når en pastor står frem for å støtte fordømmelse som det der, så glemmer han,
at en dag får han kanskje en angrende pedofil synder inn i sin menighet, som ønsker å søke Gud og som vil begynne et nytt liv.

Da tør han ikke omvende seg, og ikke noen av de andre synderne heller,
for alle kan de ende opp på nyhetene og bli dømt av sine egne, 20 år seinere, når Gud har brukt dem i mange år.

Det budskapet jeg hørte var :
"Joda, Jesus tilgir alle og Guds nåde er for alle, bare ikke for ham vi snakker om nå"

Og uansett hvor jeg snur meg, så snakker folk, som om det han gjorde for 20 år siden, er noe han har gjort de siste 20 årene.
Det tar de for gitt,og deri ligger fordømmelsen.


Det dere kristne nå forkynner er at det finns tilgivelse for alle, bare ikke for X-predikanten , som nå er på alles lepper.

Dere vet ingenting om når han ordnet opp med Gud og vendte om.
Dere dømmer ut ifra en klippet og redigert film. En film man ikke engang kan se hans ansikt på!

Dere vet ingenting annet enn at han for snart 20 år siden var en synder, som deg og meg.

Det spiller ingen rolle for Gud hva slags synder han var, tro ikke et sekund at du som dømmer en sjel er bedre enn en som synder mot barn!


Alle "skulle" og "burde" tatt ut av en sammenheng dere ikke kjenner til, blir bare spekulasjoner og et hysterisk sensasjonsprega
opplegg, som forteller meg at her skal det slaktes. Og slakteofferet smaker så godt for han fortjener det, ikke sant?

Hver eneste ting dere sier om hva som bør skje med ham, er DOM. Og straffeutmåling.

Og når alt kommer til alt, så handler kanskje både opptredenen på Tabloid og denne bloggen seg om ren lyst.

Og dere misbruker en mann for å få gjøre og si det dere har lyst til.
Ingen av dere spør dere selv om Gud kanskje vet noe dere ikke vet.
Og ingen av dere snakker med mannen selv.

Hvor mange av dere predikanter og pastorer villa ha hatt sine verste synder limt ut på nyhetene?

Mange kommer fra en belastet fortid.
Og vet dere hva? TANKENE DERES, om dere aldri gjorde en fysisk synd, så var tankene deres syndige,
...så syndige at dere ville gått til helvete uten nåde.

Det virker som om ingen av dere skjønner,
at mannen har fortalt om dette for lenge siden!
Skulle han lage drama på tv for å tekkes dere?
Være enn sånn gråtende klovn som skulle tilfredstille deres lyster?

Det dere gjør er FARLIG.
Ja, alt han gjorde var farlig og ødela barn, men dere og de kristne som var på Tabloid, stenger veien til frelse for MANGE mennesker.
Mennesker som bærer på skammelig fortid vil fra nå av ALDRI noensinne kunne komme til en botsbenk og be om forbønn og betro seg.

De vil kunne ende på nyhetene 20 år seinere, straks en av de impliserte får enten hevntanker,
lyst til å komme på tv, eller blir svak når andre rundt dem igler dem opp til å nagle en gammel forbryter som har vandret med Jesus i årevis.

Jeg er IKKE mannen dere snakker om, ifall dere skulle tro det.
Jeg tilhører ikke engang hans region.

Jeg er en middelaldrende kvinne, som selv har blitt misbrukt av familiemedlem.
Jeg har tilgitt.
Jeg tilga STRAKS jeg ble frelst.
Det var det første jeg fikk lære meg, at når Gud tilga mine synder, så måtte også jeg tilgi ALLE dem som hadde gjort meg vondt.
Og jeg er sjeleglad for at Gud har vist meg hva tilgivelsen ville bety for mitt liv, og for andres liv, som jeg møter.

Hadde jeg ikke tilgitt, ville jeg aldri ha kunnet hjelpe folk til å tilgi og bli oppreist og hele.

Jeg løste ut mannens syndebyrde og fortalte ham om at Jesus driver til tilgivelse og ba ham aldri noensinne tenke på det mer, fordi jeg ikke gjorde det mer.
På grunn av dette har mannen tord søke sin barndoms Jesus, for han så Jesus da han ble tilgitt av den han såret.

I alle årene har denne mannen vært et familiemedlem, som jeg har omgåts frivillig.
Ja også invitert hjem til Jul og gått i hans bursdager, og har på min mailliste.
Og jeg gir ham også klem, som de andre!


Hadde jeg ikke gitt mitt livs vonde minner til Jesus, så kunne også jeg ha ødelagt mange gjerningsmenn.
Noen ville sittet i fengsel, andre ville mistet familien sin, æren ,og noen også jobben og berømmelsen sin.
Ville det hjulpet meg, som offer om jeg hadde hengt dem ut og satt dem i en gapestokk på tv?
Nei...ingenting.

Jeg kjenner også en broder, som har opplevd misbruk i mange år og vokst opp på barnehjem.
Han har tilgitt sine misbrukere, fordi han så seg selv ikke bare som offer, da han kom til Jesus, men også som en synder,
for sine egne ting.Og fordi han har tilgitt sine voldsmenn, så er han et strålende lys.

Han har noe den pastoren på Tabloid manglet totalt.
Kristi kjærlighet flommer over i hans liv, å se ham er som å se Jesus!
Vi skal være lik Jesus!
"Far!Forlat dem for de vet ikke hva de gjør!"
Og hva gjorde Jesus etterpå?
Dro han frem syndene deres og fordømte dem for 20 år gamle synder? Nei, han sier at hvis de vil så kan han ta deres synder, så de kan få komme til Himmelen!
Han inviterer synderne hjem til seg for hele evigheten!
Det var derfor jeg kunne invitere den som misbrukte meg, til Jul.

Kan en kristen, som er pastor, som sitter på tv og fordømmer en gammel forbryter,
for å få sympati for sine egne opplevelser, bli et vitnesbyrd om hva Jesus har gjort for ham?
NEI.
For Jesus har ikke fått gjøre noe for ham.Han har ikke blitt legt fordi han har tviholdt på sin rett til å være bitter, og han følte seg til og med skjendet på ny.

Det var en bitter mann som satt der. Ikke en hel og ny skapning i Kristus.Og ikke kan jeg se hvordan han kan lære sin menighet noe, som ikke kan tilgi, slik Jesus gjorde.

Jesus er ikke bare en som trøster.
Han gir oss også en ny Ånd inneni oss, som overbeviser oss om at også vi er syndere, og som gjør at vi tilgir vår neste.
Et menneske som er helt igjennom en ny skapning vil tilgi, slik Jesus tilgir oss.

Tilgivelsen leger.
Men når man holder fast på et menneskes synder, så er man ikke ren for Gud selv.
Faktum er, at uansett hvor mye pastor man er og offer for tidligere overgrep,
lever man i utilgivelse med sitt harde hjerte,kan man faktisk ikke lære andre om tilgivelse,...
det viktigste temaet i Guds rike og i en menighet.

Dere tar feil om dere tror at jeg mener at forbrytere ikke skal sone når de er forbrytere og lever som forbrytere og er til fare for omgivelsene.
Men vi snakker ikke om en som ER forbryter, vi snakker om en som var det for ca 19- 20 år siden, og mer!

Jeg var knapt frelst for 20 år siden.
20 år er en mannsalder...eller 19 da.

Alt kan skje på så mange år og alt har skjedd.
Jeg har en datter som ble frelst for kort tid siden.
Hennes fortid ville ikke vært noe moro å se på nyhetene.
Det er vondt for meg å se hva hun nå må lære om kristne.
Men selv den nye skapningen der, som er uten bokhyller fulle av kristeliøs litteratur,
uten noen menighet, uten å kjenne en eneste kristen der hun bor, og uten ære og tv-opptredener,
så vet hun likevel, at man ikke kan dømme, fordi man skal være så glad selv for at ens egne synder ligger under Lammets blod.

Jeg sitter med en fortid som offer for både voldtekt(massevoldtekt+ ran) og misbruk av familiemedlem.
Jeg har også blitt mishandlet fysisk og psykisk av mennesker og blitt sveket, av både ikkekristne og kristne.
Jeg kjenner ingen i min nærhet, som har fått så mye juling på kropp og sjel, i sitt liv, som jeg.
Skulle jeg stille meg frem på tv og bruke min offer-rolle og ødelegge deres liv?
Ville ikke Gud da lure på hva som feilte mitt hjerte?

Han som sier, at dersom vi ikke tilgir, så skal ikke Han heller tilgi oss.

Nei, jeg satt nyfrelst i solskinnet i hagen og navnga stille for Gud hver eneste en som hadde skadet mitt liv og ba disse ordene:
"Tilgi dem for alt de gjorde, og løs dem fra deres synder, som de gjorde mot meg, og la dem aldri noensinne få høre om dem av deg.Løs dem fra den skylden"

Jeg satt og forestilte meg hvordan det ville være for dem å komme foran Guds trone, velvitende hva de hadde gjort, og så sier min Gud:
"Nei det er ikke nedtegnet noe om den saken, for henne dere skadet ba meg fjerne det"

Vi som har tilgitt stråler av glede! Ingen kan se på mitt ansikt hva jeg har vært gjennom.
Glede er noe som preger hele mitt vesen.Og alt er Guds ære!
Selv ikke det kan jeg rose meg av, for selv dette er Guds verk. Men jeg måtte ville at Han skulle hjelpe meg å tilgi. Og han var så nådig at han sendte en fremmed forbeder som fikk åpenbart i et syn, at mange hadde skadet meg. Så hun ba og gråt og sa "Jeg ser mange mennesker som har skadet deg...du må tilgi dem alle, du har så store sår, så du vil aldri bli legt om du ikke tilgir"

Da jeg fylte 46 år, skrev min sønn på mitt bursdagskort, vel vitende om hva jeg hadde opplevd i livet:
"46 år på slagmarken, og enda står du som fjell, i tro, håp og kjærlighet"

Han er ikke frelst han som skrev det!
Hva slags vitnesbyrd skulle jeg være om jeg fastholdt disse grusomme syndene, som ble begått mot meg av mange mennesker?
Vet dere hva det ville vært om jeg hadde fastholdt dem for å få meldidenhet og sympati?
LYST!
Og den som lever etter sine egne lyster er levende død!

For få år siden, så jeg en av mine voldtekstmenn igjen.
Han passerte meg, der jeg satt i solen midt i byen en tidlig formiddag.
Han så to ganger på meg, og han må ha dradd kjensel på meg, men uten å huske fra hvor, for han hilste og smilte og sa hei.
Og jeg? Jeg nikket og smilte og sa hei!
Og vekk var han.

Jeg ba for mannen der han hastet oppover gata.
"Gud, etterjag den mannen med din Hellige Ånd og frels ham!"

Og jeg kjente at jeg var så fri!
Gud hadde fullstendig leget meg!
Dette var bare 11 år etter udåden, som skjedde da jeg var 28 år.

Han hadde ranet meg for alle pengene mine, og han og hans kamerater sperret meg inne og voldtok meg en etter en.

Jeg var dødsredd for å bli drept og ikke komme hjem til mine barn.
Det var først meningen jeg skulle ta med meg barna, som var 2 og 4 da.
Men jeg ombestemte meg fordi jeg skulle to ærender og da slapp jeg dra på vogna og dette var om formiddagen, en lørdag, så da var de allikevel ute med trillepiken.

Hva hvis jeg hadde hatt barna med meg?
Skulle de sett sin mor i den situasjonen da?
De kunne drept oss da, en 4 åring kan sladre.

De var afrikanere og kunne gitt meg aids.Det var jeg redd for i lange tider.

Og de fotograferte ugjerningen møysommelig mens de vanæret meg og gjorde narr av meg, og dette var en tid der man leverte film inn på butikkene.
Og jeg hadde min egen mor i den bransjen.
Om hun skulle fått øye på de bildene, så ville ingen visst det var en voldtekt.
De skjendet meg, en etter en...de skremte meg og de ranet meg for mine siste penger.
Det opprørte meg mest, for maten til barna var viktigere enn min kropp og ære.

Og jeg kunne ikke engang fortelle det til noen eller få hjelp, for man er mye mer stigmatisert, som ung alenemor,
barmfager og blond, enn når man er barn og blir misbrukt.

Jeg turde ikke engang gå til politiet, for jeg hadde blitt lurt i en felle.
Jeg hadde selv spasert inn i det huset de var, for jeg trodde jeg var på vei til å besøke en kvinne og 4 barn.

Men der inne ventet ikke annet enn 4 sterke voldtektsmenn.
De hadde stjålet pengene mine så de hadde navnet mitt i lommeboka.
De ringte og trakkaserte meg etterpå og jeg tidde for jeg var redd for at de skulle sende
alle sine kamerater etter meg.

Men likevel måtte jeg tilgi dem.

Jeg er et levende vitnesbyrd på hva Jesus gjør med mennesker Han får rense, utfri, fylle og lege helt.

Kjærlighet handler ikke om hva man syns om den gode innledningen eldstebrødrene holder.
Hva har dere å rose dere for, som *elsker* alle de som har gjort seg fortjent til det?

Alle de fine predikantene med et godt rykte, som dere kan pynte dere med å kjenne?

Og mens dere forkaster en bror som har bekjent sine synder for hele landet,
så kan dere være glade for at deres synder ligger under Jesu blod!?

"Bort fra meg alle dere som gjør urett!"

Dere mangler kjærlighet!

Kjærlighet er å elske sine voldsmenn, voldtektsmenn og misbrukere, fordi Jesus elsker dem.

Nå snakker jeg til disse, som stiller seg frem både her og på tv for å nagle en gammel forbryter
for noe Jesus har tilgitt for lenge siden.

Og til de som tror at deres fortid som offer, er en unnskyldning til å ha harde og utilgivende hjerter, og til dere som har hjulpet
mennsker med gamle sår til å anmelde gamle saker, istedetfor å hjelpe dem med å bli kvitt sin bitterhet.

Kanskje var denne hjelpen også gjerninger gjort av lyst,...til å bli sett?

Det minner meg om når lesbiske kvinner stiller opp på tv med en viktig mine og forsvarer homofile,
fordi den homofile ikke lenger kunne virke som sangevangelist.

Hva gjorde dere for 20-30 år siden?Og hvor mange år om gangen har dere vært syndfrie?

Er dere klar over, at nå vil også mange, som er kalt til å tjene Gud, ikke tore å gå inn i noen tjeneste,
fordi alt de var for 20 år siden kan komme for en dag, straks noen fra fortiden, som ikke har tilgitt, får hevntanker.

Jeg kjenner en kvinne som ble misbrukt da hun var barn. Av sin egen bestefar.
Bestefaren ble frelst noen år før han døde, og han klarte ved Guds hjelp å be denne jenta
om tilgivelse.
Om denne bestefaren hadde levd videre, så kunne hans barnebarn
ha gått hen og naglet ham mange år etter at han ble frelst.Kanskje ved hjelp av noen, som ønsket å demonstrere sitt hat til dene bestefaren og hans tidligere liv.

Og tro ikke da at det bare hadde blitt bestefaren som hadde blitt ødelagt.
Nei hele familien hadde blitt ødelagt.
Også hans syke, gamle kone.
Det ville tatt hennes liv.

Og hans barn og andre barnebarn
ville blitt splittet, om ikke alle tilga.
Og ville det hjulpet den kvinnen som var offer om han hadde blitt hengt ut mange år etter at han hadde blitt ny?
Ingenting.

Bestefaren ville selvfølgelig havnet i fengsel, men
hele familien ville blitt ødelagt i tillegg til det hun engang led.
Og de ufrelste barna og barnebarna ville sett splittelse og hat.

Men Gud ville ikke at mannen skulle gå fortapt, Guds vilje var å frelse og gjøre ham ny.
Og noen fikk til og med se i sin ånd, at mannen ønsket å ta sitt liv.
Gud åpenbarte dette for noen lenge før avsløringen om ham.

Så istedetfor å dømme ham, så ba hun for ham i årevis, til frelse.
Og det var ingen lett oppgave, for det var et nært familiemedlem, som fikk se i en drøm
at han ville ta sitt liv, mens ingen hadde noen mistanke, fordi mannen var en høyt respektert mann,
som aldri hadde veket av de ytre sporene.

Da han ble frelst ble han ny.
Han hadde også vært aktiv i en menighet før han forbrøt seg.

Men var han en kristen da han forbrøt seg?
Nei.
Forbrytelse er frukten av et liv uten Gud,
samme hvilken tittel og posisjon forbryteren må ha hatt.
Denne bestefarnes liv var ikke preget av et liv i Gud i mange år mellom årene i menighet og udåden.
De første årene var han bare religiøs og menigheten var en klubb. Han ble ikke frelst før han hadde falt sypere enn noe menneske kan komme.

Dere må kunne skille på noe man ER og noe man VAR.


Dere sitter der og kaster på steiner og mener dere ihjel på hva man burde gjøre med mannen som er på tapetet.
Dette vil bli deres fall om dere ikke omvender dere og ransaker dere selv!

Ingen av dere vet hva mannen har i sitt hjerte.
Alt dere vet om er 20 år gamle synder.
Og ingen sitter og forteller om sine synder bare for moro skyld, når de tror de kan bli fengslet for det.
Han trodde han ville gå rett i fengsel og likevel fortalte han det.

Han gjorde noe INGEN av dere ville våget, og nå skal han dømmes av dere, og alle kristne på internett,
på tross av at loven sier at man ikke kan dømme en mann for så gamle ting.

Nei, det var ikke riktig noe av det han har fortalt om, og ja det var grusomt for barna.
Men vet dere hva?
Det er mye verre å bli fordømt av kristne mennesker enn å bli misbrukt og skjendet av en synder.
Jeg VET.
Jeg har opplevd begge deler.


Det er ikke snakk om å tilgi på vegne av barna,
Det er snakk om å behandle ham som et medmenneske, som en som Gud har gitt samme nåde som oss!


Har ingen av dere lest Bibelen?
så gakk hen og les hva Guds store menn og kvinner ble tilgitt for!
Paulus som dere leser!
Deres egen lærer i Bibelen!
Han drepte kvinner og barn og forfulgte dem.
Så blir han møtt av Jesus.
Og hva skjer da?

Hvor var Paulus 20 år etter sin siste synd som forbryter?

Skrev han brevene sine, som en man kunne dømme som en Kristi forfølger?


Har dere lest om Nicky Cruz?
Verden er full av x-kriminelle som er blitt frelst.

Mange har sogar falt i tjenesten og blitt oppreist igjen.
Men angeren og oppreiselsen behøver ikke skje på nasjonalt tv!

Gud gjør ting helt anneredes enn hva vi vil!
*Vår mann* er allerede oppreist, for hele menigheten visste om hans tidligere liv.

Dere henger dere opp i at vedkommende virket i Brazil og sang og forkynte i den tiden han syndet.
Ja det var ille....men begriper dere ikke da at mannen IKKE var frelst da?

Det er jo ikke noen som lever som sex-misbrukere hvis de ledes av Den Hellige Ånd!

Ergo kan dere ikke regne tilbake til den tiden, dere må regne fra han vendte om.
Og INGEN av dere vet når det var.

Og fordi ingen av dere vet, så dømmer dere feil.

Knutbymannen var vel ingen frelst pastor var han?

Dere begår samme tabben som ateistene og de ugudelige gjør.Dere dømmer en manns gjerninger utifra yrket han hadde.
Når ugudelige leser at Knutbypastoren drepte, så blir vi kristne vanæret, for de mener at slik er kristne.

Mens Guds ord forteller oss at en som dreper, driver hor, stjeler og lyver, IKKE tilhører Guds rike.

Det betyr, at selv om mannen vi snakker om hadde et virke i Brazil og sang på møter og forkynte,
så var han ikke en ny skapning!
Han var bare en som virkelig ønsket å være kristen og som virket som en i det ytre, og ja menigheter gjorde de samme feilene de alltid har gjort, de måler mennesker etter
de ytre kvalifikasjonene og gir dem oppgaver de syns dem fortjener. De lar ikke Gud velge dem.

Tror dere at folk er frelst fordi om de har en tjeneste, posisjon eller en tittel?
Tror dere at disse menneskelige utvelgelsene fra menighetene er et kvalitets-stempel som holder?

Ja dere tror det.
Gud vet noe annet.
Gud vet at på mange plattformer står idag menn og kvinner, som aldri skulle vært der.
Men fordi deres synder er skjulte, så får de fortsette.

Hjerter som er utilgivende er også skjult synd.

Det er synd man ikke kan komme inn i himmelen med, samme hvor såre minnene er og hvor bitre vi er på alle som faller inn under den gruppen forbrytere.

Dette som skjer nå er et endetidstegn.
Satan går rundt som en brølende løve og søker hvem han kan sluke.
Og dere er ikke engang klar over, at mannen dere jager kan bli reddet for evigheten,
mens dere vil bli felt for den dom dere feller over ham.

Bjørn Olav sa...

Lars, du skrev:

"Var det riktig av Cruz som hadde gjort så mye mot så mange, og hadde så mye uoppgjort å bli pastor, og kristenleder?"

Ellers godt at vi er enige for en gangs skyld da. :D

Bjørn Olav sa...

Det er sterkt å lese denne historien, og at du har vært i stand til å tilgi dine overgripere. Men vi må ikke glemme at det sitter to menn med dype sår, og som sliter i dag. Selv om det som skjedde er 20 år tilbake i tid.

Dessuten vet vi ennå ikke om det er mer, som ikke er kommet frem i lyset.

Anonym sa...

Jeg er den samme anonyme som skrev så langt.

Saken er: INGEN AV OSS HAR RETT
til å bry oss med andre menneskers gamle synder.

All synd går ut over mennesker.
Dere synder når dere fordømmer og det går ut over mange mennesker.
all synd får konsekvenser.Tro ikke at det bare er fysisk synd mot mennesker som er til døden.
Baktalere skal ikke arve Guds rike, står det!
en baktaler er en som sier elelr skriver noe den andre ikke vet og ikke kan forsvare seg mot.At man gjør det offentlig helliger ikke synden! Tvert imot!

Dere er bødler med nåtidens gapestokk!

De som sitter og er offere i denne saken er ikke i særklasse. Det finnes kvinner som har fått hele sine familier torturert og utslettet av tyske soldater, og som tilga den samme tyske soldaten de så drepe sin familie.

Denne kvinnen ; Corrie Ten Boom fikk streng beskjed om at hun måtte tilgi, ...for hvis ikke var hun ubrukelig i Herrens tjeneste.
Fordi hun tilga denne tyske soldaten, så ble han frelst!

Det at ikke alt er kommer frem er også nettopp poenget, at dere ikke skal spekulere og dømme.

For ikke så lenge siden så leste jeg at en norsk evangelist fordømte og advarte mot en annen kjent predikant i verden. Da tenkte jeg: "Å nei!Hvorfor lot du deg friste til å fordømme denne Guds tjener, som hele verden kjenner?Nå er det ute med din tjeneste!"

Og det var det også.
Han ble syk og døde like etterpå.
Gud har advart OSS om fordømmelse og gjør det igjen!

Det finnes av alle frelste, ikke en eneste en som har maken fortid eller A4 liv. Gud tilgir og reiser opp HVEM HAN VIL. Det er de som ikke er noe han bruker, de som verden ikke vil vite av, de som ikke har fått det til.

Spørsmålet om det var riktig at Nicky Cruz fikk tjene Gud, er det verste og om ikke det dummeste spørsmålet jeg har lest i mitt liv.

Der har man samme syndromet...fordømmelsen.
Nicky Cruz er den fisken som ble fisket av en annen kjent forkynner. David wilkerson.
Tror dere Nicky Cruz ble frelst bare for å sitte uvirksom i en krok og dø og mimre på sine gamle synder?

Hva er i veien med dere her inne?
Enten så må dere slutte, eller så vil både Nicky Cruz og Benny Hinn og *John Doe* få lederjobben i den himmelske regjering, mens dere andre må finne dere i å være tjenere ved bordene.

Det finnes en predikantkvinne, som hadde 2 sønner, som var leiesoldater. Kvinnen var knust over sine sønner, men hun tjente Gud dag og natt i hele verden.
Den første predikanten jeg hørte på rundt min egen omvendelse lærte meg å tilgi. Jeg har vært, kanhende verdens bitreste kvinne!
Jeg var så bitter at jeg så ut som en 50 åring da jeg var 28. Da jeg ble frelst og tilga alle, falt 15 år av mitt ansikt og ALLE kunne se at jeg hadde blitt frelst!

Denne kvinnen, som var mor til leiesoldater lærte meg en annen ting.

Den ene sønnen hadde som spesialitet å knekke ofrenes bein i hele kroppen før han drpete dem.Den andres spesialitet var å grave ut øynene deres, mens de levde.
Moren til disse guttene som gjorde dette, ba for sine sønner i årevis. Hun kunne blitt gal med mindre. Av henne lærte jeg en ting...å STOLE PÅ GUD!

For jeg sov, som henne, HVER NATT, mens begge barna mine var rusmisbrukere. Og den kvinnen sov hver eneste natt, fordi hun stolte på Gud.

Og hennes gutter ble frelst begge to, og idag har de i over 30 år vært forkynnere i hele verden, som forteller om hva Gud har gjort for dem. Deres vitnesbyrd forteller alle mennesker at de kan bli frelst UANSETT hva slags synder det er snakk om.
Det er slike mennesker som gir de ufrelste håp!

Dere derimot tar håpet fra alle som har en fortid de skammer seg over. De kan alle havne i den situasjonen at de blir hengt ut på tv, fordi noen velmente pinsevenner presser noen til å anmelde en gammel synder, som elsker Jesus og som venter på at Jesus skal komme snart, og som som sannsynligvis hadde brukt flere år på å komme over sine synder.

Dere vet INGENTING om hans kamper...
INGENTING!


Dere her sitter med noen merkelige urnorske bedehusaktige regler og bestemmer dere for hvilke som kan tjene Gud eller ikke.

Bibelen sier hvem som kan tjene Gud. Og det handler om det livet de lever idag....ikke det de var før, mens de enda var syndere.

INGEN har tolerert noen synd fra *vår mann* De som støtter ham er folk som vet at han ikke lever som før. Hvor gamle er dere egentlig, som ikke vet at 20 år er fryktelig lang tid?

I gamle dager var 20 år all den tiden fra man var født, til man giftet seg og fikk barn.
!!!!

Hva skulle min mann gjøre om jeg belemret ham med synder han gjorde mot meg for 20 år siden?

Jeg bruker ikke engang imot ham syndene han gjorde mot meg for 7-8 år siden! Nei ikke engang det han gjorde IGÅR!
Og hvorfor det? Fordi
1. Han har bedt Gud om tilgivelse
2. Jeg har tilgitt ham.
3. Jeg er ikke bedre enn ham.


Det er bare Gud som har den fulle oversikten.
Jeg sier ikke at jeg vet alt, men jeg sier at man ikke kan dømme når man ikke vet alt.

Fordømmelse er det verste et menneske kan oppleve, fordi det stopper aldri. Det er nemlig holdninger som kommer imot en hele tiden.

En mann som LEVER i synd kan ikke tjene Gud, men en mann som er en omvendt synder, kan.
Og hva sier Bibelen?
Jo at den som er tilgitt mye, elsker mye!

Kan pastoren fra Tabloid synge frimodig om at han er tilgitt? Og kan han med hånden på hjertet si at han elsker Gud? Nei...for da lyver han, for han bærer på nag , ikke bare til de som forbrøt seg på ham, men også til fremmede, som ikke har gjort ham noe!

Han bruker altså en annen person som var forbryter, holder ham opp og bruker ham og hans historie for å fremme sin egen....til hjelp for hvem?
INGEN

Det var flaut å se og trist å se at en som skulle kjenne Gud og Guds ord, ikke vet bedre.

At det finnes noen stakkars som er offer et sted for 20-29 år tilbake, er overhode ikke noen unnskyldning for selv å dømme.

Vi har ikke noe med andre menneskers gamle synder!
Kun hvis vi ser en bror synder NÅ, kan vi si noe, for å redde ham...men de gamle syndene kan vi ikke nevne!

ROM 2. 1 Derfor er du uten undskyldning, menneske, hvem du enn er som dømmer. For idet du dømmer din næste, fordømmer du dig selv; for du gjør det samme, du som dog dømmer;


Dere eier ikke Gudsfrykt.
Det mangler bare at dere gjør som fariseeren og takker Gud for at dere ikke er som den mannen dere forfølger verbalt på nettet.

Jeg skulle gjerne ha skrevet mitt navn her, for jeg er ikke redd for noen, men fordi jeg har fortalt om andre menneskers liv og jeg ikke vil henge dem ut, som jeg har tilgitt, så må jeg være anonym.

Anonym sa...

Det verkar som att TV-programmet, Tabloid, var ganska nytt? Enligt Anonym (kommentar nr 5, igår 1:14 PM) hade mannen sagt: "Varför slog Gud inte handen av mig?" Var den inspelningen också ny? Det verkar inte där som att han inser sin egen skuld, och att han därmed inte är öppen för verklig ånger.

Beträffande att döma kan man ibland slentrian-mässigt hänvisa till Jesu ord i Matt 7:1 "Döm inte, så blir ni inte dömda."
Jag vet inte om man glömt bort det, men det finns ett annat ställe, i 1 Kor.brevet 5, om att man SKA döma uppenbara syndare inom församlingen, den som kallas "broder". Här gäller det någon som levt med sin fars hustru, något som är jämförelsevis lindrigare än att ge sig på barn. Läs gärna hela kap. 5:

"Jag skriver nu till er att ni inte skall umgås med någon som kallas broder, om han är otuktig, girig eller avgudadyrkare, förtalare, drinkare eller utsugare. Inte heller skall ni äta tillsammans med en sådan. Hur kan det vara min sak att döma dem som står utanför? Är det inte dem som står innanför ni skall döma? Dem som står utanför skall Gud döma. Driv ut ifrån er den som är ond!"
(1 Kor 5:11-13)

Karin Santiago:
Tack själv för dina goda vittnesbörd om tron på C-H Jaktlunds blogg i sv. Dagen!
Jag fick nu tips om Björn Olavs blogg.
Diskussionen har nu tagit fart där igen, tack vare en god teolog, Lars.
Guds Välsignelse till dig!

Anonym sa...

Et spørsmål til deg anonym som ingen syntes å tenke på. Det denne mannen gjorde var ikke bare en synd, men en strafferetslig handling. Tror du Guds Ånd ikke ville manet ham til å gjøre opp rettslig?

Nicky Cruz gjorde galskapen sin før han ble kristen. Denne predikanten syndet i ettertid. Syndet er ting, men han brøt loven og ødela noen mennesker i sin vei.

Ville ikke Guds Ånd også manet denne predikanten til å gjøre opp med sine ofre?

Er det ikke betenkelig når han fremdeles betegner seg som pedofil, slik han gjorde i intervjuet?

Er han da blitt løst?

Er det ike betenkelig når det første han gjør i sin innrømmelse er å legge skylden på barnet som søkte seksuell kontakt i følge ham, og at barnet var grunnen til han falt?

Høres det genuint ut?`

Jeg kjenner til både Corrie Ten Boom og Nicky Cruz og syntes disse passer dårlig i denne sammenheng som sammenligning.

Kristne flest har ikke probelmer med å tilgi.

Men det vi har problemer med er en som fremstiller seg som lærer og predikant som ikke har tatt oppgjør med sine fortid. I mine øyne hadde denne saken vært helt annerledes om pastoren hadde:

1. meldt seg for politiet og tatt sin straff fordi han hadde brytt loven (tror noen virkelig at Guds Ånd ikke ville minne ham på dette?..Er det ikke slik at Guds Ånd vil at vi skal holde landets lover???)

2. At han hadde gjort alt som stod i sin makt for å forlike seg med sine offere og deres familier.

3. At han hadde vært åpen med menighetenes eldste hvor han tjente om disse tingene, og basert på deres samtykke, kunne virke i tjenesten.

Et spørsmål il til anonym:

Tror du Gud hadde tillatt dette å gå så langt dersom alt var fiks og ferdig. Tror du denne mannen hadde endt opp med en tv dokumentar, et havarert ektesskap, tatt ut av tjenesten..osv hvis han hadde ordet opp med dette tidligere?


Jeg skal slutte med en historie jeg hørte av en predikant ved navn Wiggo Wilhelmsen.

Han hadde møter en plass i Afrika. Der var en mann på hvert møte som gråt og gråt, men som aldri kom frem på innbydelsen til frelse. Predikanten gikk hjem og søkte gud inderlig om hva som feilte denne mannen. Gud åpenbarte da at mannen hadde drept et menneske.

Neste møte gikk predikanten bort til mannen og sa rett til ham: Har du drept noen?

Mannen det gjaldt ble helt lammet av frykt, men måtte til slutt erkjenne at det stemte. Han fortalte videre at han ikke kunne bli frelst for da måtte han innrømme drapet for myndighetene og han visste hva fengsel betydde i det landet.
Likevel fikk predikanten lov til å be med ham. Mannen ble møtt kraftig av Gud. All synd ble visket vekk, og freden fylte hans hjerte. MEN mannen skjønte at han måtte ta oppgjøret med rettsvesenet. Så han gikk å meldte seg, havnet i fengsel og fikk en kraftig tjeneste i fengselet.

Poeneget med denne fortellingen er å belyse at Guds Ånd ikke bare visker vekk synd, men ber oss om å holde landets lover.

MT

Bjørn Olav sa...

Anonym

Jeg synes kanskje det er vel sterkt å si at de av oss som har skrevet om denne forferdelige saken, ikke eier gudsfrykt.

I forsamlingen i Korint fantes det grov synd.

"I det hele tatt høres det om hor blant dere, og det slikt hor som det ikke engang nevnes blant hedningene:at en mann lever med sin fars hustru." (1.Kor 5,1)

Betyr det at Paulus ikke hadde gudsfrykt når han faktisk dømte denne mannen?

"Hva har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere dømmer? Men dem som er utenfor, skal Gud dømme. Støt da den onde ut fra dere!" (v.12)

Den onde her, er ikke djevelen. Det er mannen som levde med sin fars hustru.

Vi kan ikke tie ihjel synd i menigheten. Hvilken dom skulle da ikke felles over oss, om vi ikke viste ansvar?

Denne mannen er ingen hvem-som-helst. Han har vært pastor, og han har forgrepet seg mot BARN.

Anonym sa...

JEG SKRIVER MED STORE BOKTAVER FOR Å SKILLE MIN TEKST FRA DERES I SVARENE. JEG ER SELVFØLGELIG DEN SAMME ANONYME KVINNEN.
*************************
Et spørsmål til deg anonym som ingen syntes å tenke på. Det denne mannen gjorde var ikke bare en synd, men en strafferetslig handling. Tror du Guds Ånd ikke ville manet ham til å gjøre opp rettslig?


GUDS ÅND KAN IKKE MANE EN UGUDELIG TIL NOENTING.

EN SOM GJØR FORBRYTELSER ER IKKE MED GUD. LESER DERE IKKE HVA JEG SKRIVER?

DET FINNES MENNESKER SOM HAR FORLATT GUD FORDI HAN IKKE GJORDE NOE MED EKTEFELLEN, SLIK AT DENNE IKKE VAR UTRO.DERES SPØRSMÅL VAR: HVORFOR GJORDE IKKE GUD NOE MED KONA MI?

JEG SA: FORDI DIN KONE IKKE VANDRET MED GUD. HUN FULGTE SIN EGEN LYST.GUDS VILJE GJALDT IKKE FOR HENNE.GUD FORVANDLER BARE DE LIV HAN REGJERER I.

BURDE IKKE DERE KRISTNE VITE AT EN SOM SYNDER OG BÆRER GRUFULLE FRUKTER, IKKE KAN HA VÆRT MED GUD?


TROR DERE AT POSISJON OG RELIGIØST ARBEIDE OG VIRKE, ER DET SAMME SOM AT MAN VIRKELIG ER MED GUD?

MANNEN DERE SNAKKER OM VAR IKKE MED GUD, DET VISER FRUKTENE AV HANS LIV FRA DEN TIDEN.

Nicky Cruz gjorde galskapen sin før han ble kristen. Denne predikanten syndet i ettertid. Syndet er ting, men han brøt loven og ødela noen mennesker i sin vei.


EN GANG TIL: ALLE MÅ DA SKJØNNE AT EN SOM LEVER SLIK, IKKE ER KRISTEN, FORDI OM HAN UTAD HAR PRAKTISK VIRKE SOM EN!?


MENER DU AT KNUTBYPASTOREN VAR MED GUD?


VET DU AT JEG SÅ EN GANG VÅR AKTUELLE MANN PÅ BESØK I MIN MENIGHET UNDER DEN TIDEN, FØR HAN VENDTE OM.

JEG HAR SETT HAM FLERE GANGER OG DENNE SPESIELLE GANGEN LURTE JEG PÅ HVORFOR ALT HAN SA OG GJORDE VAR FINT, MENS ANSIKTET HANS BAR PREG AV URENHET.


JEG SÅ I MIN ÅND AT DET HANG NOE VED HAM SOM SKITNET TIL VITNESBYRDET.


MEN JEG VAR BARE EN LITEN INGEN, SOM MENIGHETEN IKKE HØRTE PÅ, SÅ JEG KUNNE IKKE SAGT NOE.


OG DET SOM HANG VED HAM DENGANG ER BORTE NÅ.


ÅNDELIG VÅKNE MENNESKER MED NÅDEGAVER TIL Å SE BAKENFORLIGGENDE TING, BLIR ÅPENBART SÅNT.


JEG SNAKKET MED EN KVINNE EN GANG. MENS VI STOD DER SA DEN HELLIGE ÅND TIL MEG AT HUN HADDE BLITT SPÅDD.

DET GIKK BARE 5 MINUTTER FØR KVINNEN PLUTSELIG SA BEGEISTRET" VET DU HVA? JEG HAR BLITT SPÅDD!"


JEG FORTALTE HENNE AT JEG VISSTE DET OG KUNNE DA VEILEDE HENNE MED Å FORTELLE OM HVA GUDS ORD SIER.


DETTE VAR DEN TIDEN DA GUD ØVDE MEG OPP I Å HØRE HANS STEMME.


DET ER NØYAKTIG DET SAMME JEG SER PÅ HOMOFILE OG MENNESKER SOM LEVER I HOR.


DE SER URENE UT FOR EN ÅNDELIG VÅKEN PERSON.

JEG HAR OGSÅ SETT HVA SOM SKJEDDE MED MEG SELV, EN GANG JEG FALT. ØYNENE MINE SÅ LIVLØSE UT.

JEG IKKE BARE FØLTE MEG SKITTEN, JEG SÅ SKITTEN UT OG JEG KUNNE IKKE SE KRISTNE INN I ØYNENE FØR JEG HADDE GJORT OPP MIN SAK.


LYSET SOM MANGLET I ØYNENE VAR AT GLEDEN OG FRIMODIGHETEN VAR BYTTET UT MED SKAM OG SKYLD.


NÅ SKAL DERE GJØRE EN TEST: GÅ TIL SPEILET OG DE OM DET ER GLEDE I ØYNENE DERES.

HOLD ET BLAD FORAN MUNNEN OG NESEN SÅ DERE SER BARE ØYNENE.

STRÅLER DE AV GLEDE? DEN GLEDEN SOM IKKE VERDEN GIR?

"GLED DERE I HERREN ALLTID"

STEMMER DET IDAG FOR DERE? STRÅLER JESU KJÆRLIGHET UT AV ØYNENE DERES IDAG?

GÅ TIL SPEILET, ELLER SPØR DEN NÆRMESTE OG ÆRLIGSTE DU KJENNER.


NÅR DERE FÅR SVARET, SÅ SKAL DERE OMVENDE DERE FRA DERES FORDØMMENDE HJERTER.

SÅ KAN DERE SENDE EN MAIL TIL MANNEN DERE FORDØMMER OG FORFØLGER ÅPENLYST.DET VIL GJØRE STØRRE TING MED HELE SAKEN, ENN DISSE VENDETTABLOGGENE SOM ER AV SATAN.


Ville ikke Guds Ånd også manet denne predikanten til å gjøre opp med sine ofre?


IGJEN:GUDS ÅND HAR INGEN INNVIRKNING PÅ ET MENNESKE SOM VELGER SYND OG LEVER ETTER SINE LYSTER.


GUDS ORD SIER AT DE HAR FORKASTET SANNHETEN, OG DA HAR GUD OVERLATT DEM TIL DERES SYNDER.


GUDS ÅNDS STEMME VIRKER IKKE PÅ SLIKE, FØR DE HAR FALT HELT NED.

DE BLIR OVERLATT TIL DJEVELEN FOR AT DE MÅ GÅ I SEG SELV.


OG DERE SPEKULERER PÅ TING SOM HAR FOREGÅTT I NESTEN EN 30 ÅRS PERIODE, SÅ INGEN AV DERE KAN VITE HVA MANNEN HAR GJORT OG NÅR.


SPEKULASJONENE DERES ER IKKE GUDS VILJE, FOR VI SNAKKER IKKE OM Å STILLE EN NÅVÆRENDE SYNDER TIL ANSVAR


JEG HØRER SATANS STEMME I DERE, SOM ER ANKLAGEREN.

INGEN AV DERE TALER FRA GUD.

INGEN AV DERE HAR JESU RØST.

DERE HAR ANKLAGERENS RØST:


Er det ikke betenkelig når han fremdeles betegner seg som pedofil, slik han gjorde i intervjuet?


HAN SA IKKE AT HAN VAR PEDOFIL NÅ.

HAN SNAKKET OM NOE SOM SKJEDDE 20 ÅR TILBAKE.


VERKEN HOMOFILE ELLER PEDOFILE ER FØDT SÅNN.

DET ER INGEN LEGNING.

ORDET LEGNING FINNES IKKE I BIBELEN.DET ER ET ORD VERDEN SETTER PÅ TING.


Å VÆRE TYV OG MORDER ER HELLER INGEN LEGNING.


DET ER BARE SYNDIGE LYST I LEGEMET, SOM ENHVER ANNEN SATANS LYST SOM ER PLANTET I MENNESKET.


DET ER NØYAKTIG DET SAMME*SYNDROMET* SOM NÅR ET MENNESKE DRIVES TIL Å HA SEX MED ANDRE ENN EKTEFELLEN.
ELLER SOM NÅR EN MANN SER PÅ EN KVINNE MED BEGJÆR.

SYND ER SYND.

DET ER IKKE LEGNING.

DET ER SYNDENS FRUKT.


LIKESOM FORDØMMELSE ER SYNDENS FRUKT.

Er han da blitt løst?

HVA SOM HAR SKJEDD PÅ 20 ÅR KAN DERE IKKE VITE.


DERFOR KAN DERE IKKE DØMME OM HAN ER LØST NÅ VED Å SE PÅ GAMLE SYNDER.

Er det ikke betenkelig når det første han gjør i sin innrømmelse er å legge skylden på barnet som søkte seksuell kontakt i følge ham, og at barnet var grunnen til han falt?


HAN LA IKKE SKYLDEN PÅ BARNET.
SA HAN "DET VAR BARNETS SKYLD"?????


NEI.


HAN FORTALTE AT BARNET VAR HAVRESEKKEN OG HAN VAR BUKKEN.


HAN FORTALTE HVA EKSAKT SOM GJORDE AT DET BLE FOR STOR FRISTELSE.

DERE TOLKER UTTALELSENE SLIK DERE ØNSKER DET SKAL SE UT.

AT GUTTEN GJORDE DET HAN GJORDE HANDLET IKKE OM BARNETS SKYLD.


DET VAR BARE EN NATURLIG OG OBJEKTIV FORKLARING OM HVORFOR VÅR MANN IKKE KLARTE LA VÆRE Å FALLE.


OM MAN ELSKER KAKER OG MAN KLARER IKKE LA VÆRE Å TA , SELV OM MAN ER TYKK OG HAR DIABETES.

SIER JEG DA AT DET VAR KAKAS SKYLD?

NEI, JEG SIER AT JEG HAR ET PROBLEM MED LYST PÅ KAKER.


Høres det genuint ut?`

NEI ALT DERE SIER HØRES FRYKTELIG GALT UT, FORDI DET ER SATT INN I FEIL SETTING OG FORDI FORDØMMELSENS ÅND PREGER HVERT ARGUMENT.

DERE SNAKKER HELE TIDEN SOM OM HAN BLE TATT PÅ SENGA IGÅR MED ET BARN.

HELE DENNE STORYEN HANDLER IKKE OM HAM.

DET HANDLER OGSÅ OM KRISTNE SOM IKKE HAR KLART Å HJELPE TERJE TIL Å TILGI, SLIK JEG OG CORRIE OG ANDRE OFRE HAR MÅTTET TILGI.

NOEN HJALP OSS MED DET OG VI ØNSKET DET.

OG DERFOR HAR VERKEN CORRIE TEN BOOM ELLER JEG DRATT FREM MENNESKERS 20 ÅR GAMLE SYNDER
OG KREVD AT DE SKULLE STILLES TIL ANSVAR FOR DEM.

Å GJØRE DET MED EN SOM HAR OMVENDT SEG ER ENDA VERRE.
Å IKKE VITE HVOR HAN STÅR IDAG OG LIKEVEL DØMME ER HAKKET VERRE.


JEG TRODDE *TERJE* VAR EN UFRELST MANN, FORDI UFRELSTE I VERDEN SOM IKKE HAR BLITT LEGET
OG SOM IKKE HAR TILGITT SINE MEDMENNESKER PLEIER Å GJØRE SÅNN.

HELE TILVÆRELSEN REVNER FOR FOLK NÅR DE HOLDER GAMLE SYNDER OPP.
SLIK BLIR EKTESKAP OG FAMILIER OG DERMED BARN ØDELAGT OGSÅ I VERDEN. DE BRUKER MANGE ÅRS FEILER MOT HVERANDRE.


NÅR MAN IKKE TILGIR DEN SOM SYNDER MOT EN, SÅ GÅR MAN ISTYKKER. OG RELASJONEN MELLOM MENNESKER GÅR I STYKKER.

OG SYND ER ALT SOM SKILLER MENNESKE FRA MENNESKE OG MENNESKET FRA GUD.

TILGIVELSE DERIMOT FORBINDER SÅR OG LEGER RELASJONER.


Å ÅPENBARE 20 ÅR GAMLE SYNDER HOS EN KRISTEN, ER IKKE GUDVELBEHAGELIG. SAMME OM HAN GJORDE DISSE MENS ALLE TRODDE HAN VAR EN KRISTEN.

GUD VET JO AT EN KRISTEN OG NY SKAPNING IKKE KAN FORFØRE BARN.
DET BURDE DERE OGSÅ VITE.


OG NÅ HANDLER DET OM DET AT HAN ER TILGITT AV GUD, OG IKKE AT VI MÅ GLEMME OFFERNE.


ISTEDETFOR Å MANE TERJE TIL Å ANMELDE OG LAGE DISSE BRUDULJENE,
SÅ KUNNE NOEN HELLER HJULPET GJERNINGSMANNEN TIL ET MØTE MED TERJE, ETTER Å HA HJULPET HAM MED Å BLI LEGT VED Å LÆRE Å TILGI.MEN HANS MEDMENNESKER KUNNE IKKE LÆRE HAM NOENTING, OG DET VILLE NOK IKKE BLITT SÅ SPENNENDE HELLER AT ALT FIKK BLI ETTER GUDS VILJE, SÅ ALLES SÅR BLE LEGT.

DET ER JESU VILJE AT MAN SKAL TILGI, OG TERJE HADDE KANSKJE BLITT LEGT OM HAN KUNNE FÅ TILGI.


MEN NÅ HOLDER DERE HANS OPPLEVELSER BRENNENDE, SÅ SELV EN PASTOR SITTER PÅ TV OG GIRER OPP SINE GAMLE OPPLEVELSER IGJEN ,OG SNAKKER SOM OM DE GAMLE SYNDENE
TIL VÅR MANN ER NOE SOM RAMMER HAM EN GANG TIL.


HVA HADDE JEG VÆRT OM JEG SKULLE LAGE BRUDULJER PÅ TV HVER GANG EN KVINNE BLE VOLDTATT?


SKAL JEG MISBRUKE ANDRES OPPLEVELSER FOR Å FÅ MEDYNK OG FOR Å SETTE SYNDERE I GAPESTOKKEN, MED DE GAMLE SYNDENE SINE?


KAN JEG HA MEDYNK MED ANDRE KVINNER UTEN Å LA SATAN FYRE OPP MINE EGNE GAMLE SÅR?

KAN MAN PRØVE Å VÆRE LITT EDRUELIG HER?


HVIS JEG HADDE STILT OPP PÅ TV, SOM X-OFFER, FORDI NOEN HADDE AVSLØRT AT EN MANN HADDE VOLDTATT EN KVINNE FOR 20 ÅR SIDEN....HVA HADDE DET GJORT MEG TIL?


KAN EN KRISTEN KVINNE SOM HAR TILGITT SINE VOLDSMENN HOLDE PÅ MED Å BEKJENNE BITTERHET?

NEI, MIN BEKJENNELSE ER AT JESUS HAR LEGT ALLE MINE SÅR.

OG NÅR JEG MØTER BÅDE SÅREDE KVINNER OG DERES FORBRYTERE, SÅ REAGERER JEG SOM JESUS,

MED MEDYNK TIL BEGGE PARTER OG MANER TIL OMVENDELSE FOR GJERNINGSMANN OG TILGIVELSE FOR OFFERET.

NÅR DU GRÅTER FOR GJERNINGSMANNEN OGSÅ, DA HAR DU KRISTI SINNELAG.


MEN JEG KUNNE KUN HA OPPFORDRET EN NÅVÆRENDE SYNDER TIL Å VENDE OM,
SLIK JEG BER DERE VENDE OM FRA FORDØMMELSEN.


ISTEDETFOR Å VÆRE REDDE FOR DERES EGNE SJELER, SÅ BLIR DERE OPPRØRT OVER AT JEG SIER DERE MANGLER GUDSFRYKT.


GUDSFRYKT HANDLER NEMLIG OM Å VOKTE SIN EGEN FOT,

GUDSFRYKT ER IKKE Å PASSE PÅ Å HENGE UT ANDRES GAMLE SYNDER.

DEN DAGEN DERE RANSAKER DERE SELV, HAR DERE GUDSFRYKT.


Jeg kjenner til både Corrie Ten Boom og Nicky Cruz og syntes disse passer dårlig i denne sammenheng som sammenligning.

MITT EKSEMPEL AV CORRIES TILGIVELSE VAR SAMMENLIGNET MED TABLOIDPASTORENS MANGLENDE TILGIVELSE OVERFOR SINE OPPLEVELSER OG DE OVERGREP HAN HADDE OPPLEVD.

CORRIE MÅTTE TILGI DEN SOM HADDE TORTURERT OG DREPT HELE FAMILIEN HENNES.
SKULLE IKKE VI DA KLARE VED JESU HJELP Å TILGI DEM SOM SKADET OSS?

CORRIE VAR IKKE SAMMENLIGNET MED VÅR MANN, MEN EKSEMPEL PÅ HVA GUD SIER TIL DE SOM IKKE VIL TILGI.

CORRIES BUDSKAP TIL OSS I BOKA SI VAR AT GUD MANET HENNE TIL Å TILGI SÅ STRENGT,
AT OM HUN IKKE GJORDE DET SÅ VILLE HUN IKKE KUNNE BRUKES AV GUD.

DETTE FORTALTE MEG SOM NYFRELST HVOR VIKTIG DET VAR Å ALDRI SE SEG TILBAKE.

PASTOREN I TABLOID DERIMOT, HADDE IKKE TILGITT SIN UGJERNINGSMANN
OG BRUKER VÅR MANNS SAK TIL Å STILLE SEG FREM FOR Å FÅ SYMPATI.


ÅRSAKEN TIL AT VI ALDRI SKAL SE OSS TILBAKE ER EN TING:

NÅR MAN SER SEG TILBAKE SÅ FRYSER MAN TIL IS I SJELEN, NÅR MAN SER PÅ SINE ELLER ANDRES SYNDER.

MAN FOKUSERER FEIL, ØYET BLIR SYKT FORDI MAN SER IKKE PÅ JESUS, OG SÅ BLIR HELE LEGEMET SYKT.

LEGEMET ER ALLE DE ANDRE KRISTNE, SOM BLIR PÅVIRKET AV DET DENNE ENE HOLDER OPP FOR DEM OG DET DERE KJØRER VIDERE MED.DERE GJØR AT MENNESKER LESER OG DØMMER GJENNOM DERES ØYNE.


SLIK BLIR EN MANNS FALL TIL MANGES FALL.


GUD SER PÅ ALLE TING, IKKE BARE PÅ DEN ENES SYND.


JEG KUNNE VELGE OM JEG VILLE LEGGE TING BAK MEG,ELLER OM JEG VILLE INFISERE ALLE JEG MØTTE MED MINE OPPLEVELSER.


FØR JEG BLE FRELST GJORDE JEG DET.
ALLE FIKK HØRE OM DE GRUSOMME MENNESKENE JEG HADDE BLITT SKADET AV.

HELE LIVET MITT VAR INFISERT OG JEG VAR INNTATT AV DEMONISKE KREFTER AV HAT OG BITTERHET.

DA JEG BLE FRELST BLE JEG BÅDE RENSET OG LEGT, SELV OM JEG RETTMESSIG KUNNE SI AT JEG HADDE LIDD.

JEG BLE RENSET FRA MINE EGNE SYNDER SOM EN BITTER OG HATENDE KVINNE.

JEG KUNNE IKKE LENGER SI

"JA, MEN VI MÅ IKKE GLEMME HVOR GRUSOMME DISSE VAR MOT MEG
OG DERE MÅ IKKE GLEMME HVOR FORFERDELIG JEG HAR HATT DET"

FOR ALT HANDLET IKKE OM MEG.

GUD VILLE AT JEG SKULLE SNU FOKUSET OG SE PÅ JESUS.

JEG GIKK TIL MIN PASTOR TIL FORBØNN OG GRÅT.

HAN SA GANSKE ENKELT OG BRUTALT:

" DU MÅ IKKE MISTE BLIKKET PÅ JESUS!"

HAN VISSTE IKKE AT JEG FOKUSERTE PÅ AT JEG VAR ET OFFER.

HAN SÅ BARE AT JEG VAR MISERABEL.
OG SKJØNTE AT NOE STENGTE VEIEN FOR GLEDEN I KRISTUS.


DEN TIDLIGERE MISBRUKTE PASTOREN PÅ TABLOID OG TERJE ER I DET MISERABLE FORDI DE IKKE HAR TILGITT.

JEG HAR MANGE GANGER VÆRT OFFER OG SELV TATT INIATIVET TIL Å FORTELLE EN GJERNINGSMANN AT HAN ER TILGITT.


NYLIG SA EN MANN TIL MEG:" DU HUSKER KANSKJE AT JEG SLO DEG ?"

JEG SVARTE " JEG TENKER ALDRI PÅ DET, FOR JEG HAR TILGITT DEG FOR MANGE HERRENS ÅR SIDEN
OG DU SKAL HELLER IKKE TENKE MER PÅ DET, FOR DET ER IKKE SLIK JEG SER DEG IDAG" (VOLDSMISHANDLINGEN BLE GJORT FOR 24-26 ÅR SIDEN, MENS JEG VAR HØYGRAVID OG LIKE ETTER AT JEG HADDE FØDT)


SKAL JEG STILLE PÅ TV NÅR ANDRE VOLDSHISTORIER RULLER OPP OG MENE AT DET ER SOM OM HAN SLÅR MEG IGJEN?


DISSE TINGENE SIER JEG FOR Å PRESISERE AT ALT HANDLER IKKE OM EN ENESTE PERSON.


DENNE HISTORIEN HANDLER OM MANGE MENNESKERS SYNDER.

DISSE MENNESKENE ØKER, FORDI DET
DERE GJØR SETTER IGANG EN KJEDEREAKSJON,FORDI DE SOM SYNDET ETTER AT DENNE HISTORIEN BLE RULLET OPP, LOT SEG FRISTE AV HISTORIENS KARAKTER OG LAGE NYHET OM SNART 20- 30 ÅR GAMLE GJERNINGER.

OG HALEN BAK DERE BLIR FLERE OG FLERE.

OG DET FØRER MENNESKER TIL FALL, OG INGEN AV OFRENE ER TJENT MED DET.

DERE TJENER IKKE GUD MED DETTE.

NOEN LOT SEG FRISTE TIL Å *HJELPE*, NOEN LAR SEG FRISTE TIL Å LAGE STYGGE BLOGGINNLEGG,

ANDRE LAR SEG FRISTE TIL Å VÆRE PÅ TV OG DEGGE OM SIN FORTID GAMLE SÅR.

OG ALT SAMMEN ER FORDI INGEN AV DERE GJØR SOM JESUS SIER.

ALLE SER SEG TILBAKE OG ALLE FORDØMMER OG ALLE HVER MED SIN LYST.


Kristne flest har ikke probelmer med å tilgi.


DET ER TULL. KRISTNE ER OFTE SOM MUSLIMENE OG KLARER OFTE IKKE SKILLE PÅ HVEM SOM ER SYNDEREN
OG HVEM SOM ER OFFERET ENGANG.


HVIS EN KVINNE BLIR FORLATT AV SIN MANN, SÅ GIR DEM BEGGE SKYLDEN


KALLER DEN LIDENDE PART, SOM HAR BLITT SVIKTET, FOR EKTESKAPSBRYTER.


MENS RETTSVESENET DERIMOT IKKE VILLE BURET INNE KONA TIL TYVEN,


SÅ DØMMER KRISTNE KONA TIL DEN UTROE EKTESKAPSBRYTEREN I SKILSMISSESAKER.


DET ER FØRST NÅR MANNEN HAR FORBRUTT SEG MOT BARN I EKTESKAPET


AT KONA FÅR MEDYNK OG TRØST.SLIK ER MENNESKET LAGET.


DE VIL TRO DET VERSTE OM FOLK,
SÅ EN KVINNE SOM IKKE KAN SKILTE MEG VOLD MOT SINE BARN, HUN BLIR EN HORKVINNE SOM SKILT.

MENS EN KVINNE SOM HAR BARN SOM LED PGA FAREN, VIL FÅ MEDYNK OG TRØST.

DET ER IKKE NOK FOR KRISTNE AT EN KVINNE HAR BLITT BANKET OG SLÅTT OG SVIKTET.

DA ER HUN STEMPLET SOM EKTESKAPSBRYTER.

OG DERSOM HUN IKKE FORTELLER HELE MENIGHETEN OM HVA SOM SKJEDDE, SÅ TROR DE AKKURAT HVA DE VIL.


DERE KLARER HELLER IKKE SKILLE PÅ FØR OG NÅ.DERE DØMMER SOM OM VÅR MANN LEVER SÅNN IDAG.


OG AKKURAT DET VET DERE NETTOPP INGENTING OM.

Men det vi har problemer med er en som fremstiller seg som lærer og predikant som ikke har tatt oppgjør med sine fortid. I mine øyne hadde denne saken vært helt annerledes om pastoren hadde:


MAN KAN IKKE *GJØRE OPP* MED RETTSLIGE INNSTANSER ALL DEN TID MAN IKKE SER AT MAN HAR GJORT NOE GALT.
IDAG ER SAKEN FORELDET , OG MENTE DU AT HAN SKULLE GÅ TIL FENGSELET OG SI:

"SETT MEG INN FOR JEG GJORDE EN FORBRYTELSE FOR 20 OG 27 ÅR TILBAKE "?

GJORDE PAULUS DET?

ELLER SKREV HAN BIBELEN BARE KNAPPE 2-3 ÅR ETTER ALLE SINE FORBRYTELSER?

1. meldt seg for politiet og tatt sin straff fordi han hadde brytt loven (tror noen virkelig at Guds Ånd ikke ville minne ham på dette?..Er det ikke slik at Guds Ånd vil at vi skal holde landets lover???)

IGJEN: DENGANG HAN VAR EN SYNDER, VIRKET IKKE GUDS ÅND TIL OMVENDELSE PÅ HAM.

2. At han hadde gjort alt som stod i sin makt for å forlike seg med sine offere og deres familier.


NÅ HAR DERE DØMT VÅR MANN UTEN Å VITE NOENTING. INGEN AV DERE HAR SNAKKET MED HAM, ELLER MED HANS MENIGHET SOM HAR SETT HANS LIV PÅ NÆRT HOLD I LANGE TIDER.


HAN FIKK SPARKEN I DEN ANDRE MENIGHETEN FORDI DE GAMLE TINGENE RULLET OPP,IKKE FOR AT HAN LEVDE SÅNN IDAG.


SÅ NÅ SKJØNNER JEG JO HVORFOR MIN GAMLE MENIGHET IKKE VILLE BRUKE MEG.

DE BEHANDLET MEG HELE TIDEN, SOM EN SOM IKKE VAR EN NY SKAPNING, FOR DE KLARTE IKKE GLEMME RYKTENE OM FORTIDEN MIN.OG DE MIKSET ROLLENE TIL OFFER OG GJERNINGSMANN.

INGEN AV DEM GADD SNAKKE MED MEG, SÅ DE VET IKKE AT DE DØMTE FEIL.
DEN MENIGHETEN HAR JEG OGSÅ MÅTTET TILGI.DE ØDELA 18 ÅR AV MITT LIV, MEN ALDRI HAR JEG GÅTT TIL NYHETENE MED DET.

3. At han hadde vært åpen med menighetenes eldste hvor han tjente om disse tingene, og basert på deres samtykke, kunne virke i tjenesten.

MENIGHETEN HAN NÅ GÅR I, VISSTE DET.MEN INGEN AV DEM DØMMER NOEN FOR GAMLE SYNDER.

DE HAR KJÆRLIGHET OG VISDOM OG KJENNER GUDS ORD. DE BLE PRØVD OG SEIRET OVER FRISTELSEN TIL Å FORDØMME.
Et spørsmål Til til anonym:

Tror du Gud hadde tillatt dette å gå så langt dersom alt var fiks og ferdig. Tror du denne mannen hadde endt opp med en tv dokumentar, et havarert ektesskap, tatt ut av tjenesten..osv hvis han hadde ordet opp med dette tidligere?

JEG VET INGENTING OM HENDELSESFORLØPENES KRONOLOGI, OM NÅR HAN VENDTE OM, ELLER NÅR HAN BLE SKILT.

MEN ÅRSAKEN TIL AT SAKEN RULLET OPP ER EN HEL REKKE MENNESKERS AKTIVE BESLUTNINGER OM Å *HJELPE*

EN MANN SOM BLIR OPPDAGET 20 ÅR ETTER AT SYNDENE ER BLITT BEGÅTT, FÅR IKKE NÅDE VERKEN HOS KONE ELLER
FREMMEDFOLK, SÅ DETTE ER IKKE NOE RART.

ÅRSAKEN TIL AT DET KOM UT ER ANDRE MENNESKERS UTILGIVENDE HJERTER OG DERES VENNERS ØNSKER Å *HJELPE*.

HER ER SENSASJONSLYSTEN OG LYSTEN STERK.

LYST ER IKKE BARE SEKSUELLT BETONT.

FUGLENE MÅ VITE HVA DISSE FOLKENE TENKTE PÅ. OG NÅ SNAKKER JEG OM *HJELPERNE* OG IKKE OM OFRENE.

DE KUNNE IALLEFALL HA SNAKKET MED VÅR MANN FØRST.

DET SIER BIBELEN AT MAN SKAL GJØRE, SÅ HVIS DE IKKE VIL OMVENDE SEG, SÅ SKAL MAN REFSE DEM SÅ ALLE HØRER.

MEN Å IKKE VITE NOE OM ET MENNESKE, HVOR HAN STÅR IDAG,
OG SÅ BARE BRYTE INN I ET LIV OG GRAVE OPP GAMLE SYNDER,
ER IKKE GUDS VILJE. HUSK DET VAR SÅKALTE KRISTNE SOM GRAVDE OPP ET GAMMELT LIK.DET ER DERFOR DET STINKER SÅ FORFERDELIG.


Jeg skal slutte med en historie jeg hørte av en predikant ved navn Wiggo Wilhelmsen.

Han hadde møter en plass i Afrika. Der var en mann på hvert møte som gråt og gråt, men som aldri kom frem på innbydelsen til frelse. Predikanten gikk hjem og søkte gud inderlig om hva som feilte denne mannen. Gud åpenbarte da at mannen hadde drept et menneske.

Neste møte gikk predikanten bort til mannen og sa rett til ham: Har du drept noen?

Mannen det gjaldt ble helt lammet av frykt, men måtte til slutt erkjenne at det stemte. Han fortalte videre at han ikke kunne bli frelst for da måtte han innrømme drapet for myndighetene og han visste hva fengsel betydde i det landet.
Likevel fikk predikanten lov til å be med ham. Mannen ble møtt kraftig av Gud. All synd ble visket vekk, og freden fylte hans hjerte. MEN mannen skjønte at han måtte ta oppgjøret med rettsvesenet. Så han gikk å meldte seg, havnet i fengsel og fikk en kraftig tjeneste i fengselet.

Poeneget med denne fortellingen er å belyse at Guds Ånd ikke bare visker vekk synd, men ber oss om å holde landets lover.


IGJEN: MAN KAN IKKE BARE VALSE INN 20-27 ÅR ETTER EN FORBRYTELSE OG SI : SETT MEG INN.


DET ER LOVENS ORDNING SOM ER SÅNN.


OG HVA VÅR MANNS FORHOLD TIL GUD ER IDAG OG HVORDAN OG HVA SOM HAR SKJEDD NÅR,DET VET BARE GUD OG HAN.


DERFOR KAN DERE IKKE DØMME.

DET DERE GJØR SOM ER SYND OG SOM DERE VIL MÅTTE LIDE FOR I DERES FORHOLD TIL GUD, ER AT DERE DØMMER HAM OFFENTLIG.


OG SÅ SER DU IKKE AT HISTORIENS MORDERGJERNING VAR NY, DET VAR DERFOR MORDEREN KUNNE VALSE INN OG TA SIN DOM.


JEG ER OVERBEVIST OM AT VÅR MANN ER VILLIG TIL Å SONE , MEN JEG ER OVERBEVIST OM AT VERKEN OFRENE ELLER DERE VIL BLI TJENE PÅ DET.
TVERT IMOT.OFRENE LÆRTE ALDRI Å TILGI.DE VIL TA MED SEG BITTER ROT SOM VOKSER OG GI ANDRE SKYLDEN FOR SINE SYNDER.


JEG HOLDER FAST PÅ, AT GUD IKKE MÅLER SYNDENE SLIK VI GJØR DET.
HADDE PAULUS LEVD IDAG BLANT DERE I MENIGHETEN DERES, VILLE HAN ALDRI FÅTT SKRIVE BIBELEN OG DAVIDS SALMER VILLE ALDRI BLITT LEST SOM GUDS ORD.

ER MAN TILGITT SINE SYNDER SÅ ER MAN, OG DA HANDLER DET IKKE OM VERKEN STOR ELLER LITEN SYND.


NÅR VÅR MANN HAR GJORT OPP, ER HAN GJENNOM JESU BLOD HIMMELEN VERDIG,
FORDI HAN IKKE LENGER LEVER I SYND.


AT SAKEN HAR RULLET OPP NÅ ER IKKE GOD NOK GRUNN TIL Å FORDØMME.

****************************

Bjørn Olav sa...

Jeg synes kanskje det er vel sterkt å si at de av oss som har skrevet om denne forferdelige saken, ikke eier gudsfrykt.

I forsamlingen i Korint fantes det grov synd.

"I det hele tatt høres det om hor blant dere, og det slikt hor som det ikke engang nevnes blant hedningene:at en mann lever med sin fars hustru." (1.Kor 5,1)

Betyr det at Paulus ikke hadde gudsfrykt når han faktisk dømte denne mannen?


ATTER EN GANG.HER ER SNAKK OM NOE SOM FOREGÅR I MENIGHETEN I KORINTS SAMTID.

HAN SNAKKER OM NOE HAN VET PÅGÅR DER OG DA, OG IKKE OM GAMLE SYNDER SOM ER SÅ GAMLE, AT SELV PAULUS VAR EN SYNDER PÅ DEN TIDEN DE BLE BEGÅTT AV DEM I KORINT.


"Hva har vel jeg med å dømme dem som er utenfor? Er det ikke dem som er innenfor, dere dømmer? Men dem som er utenfor, skal Gud dømme. Støt da den onde ut fra dere!" (v.12)


JA DU KAN DØMME EN SOM SYNDER OG HOLDER FAST PÅ RETTEN TIL Å GJØRE DET HER OG NÅ,EN BRODER SOM F.EKS. LEVER I HOR, MEN DU KAN IKKE DØMME EN BRODER FOR HANS 27 ÅR GAMLE SYNDER.

DU KAN HELLER IKKE DØMME NÅR DU IKKE HAR INNSIKT I HVORDAN HAN HAR LEVD DE SISTE ÅRENE.


DU SKAL OVERLATE DOMSTOLENE TIL Å AVGJØRE HVA SOM ER HVA, OG TIL GUD.

Den onde her, er ikke djevelen. Det er mannen som levde med sin fars hustru.

Vi kan ikke tie ihjel synd i menigheten. Hvilken dom skulle da ikke felles over oss, om vi ikke viste ansvar?

Å IKKE SNAKKE OM 20 ÅR GAMLE SYNDER, ER IKKE Å TIE IHJEL NOE.
DET ER SYNDER SOM PÅGÅR NÅ MAN SKAL TA.

EN GANG TIL : ALLE SOM SYNDER NÅ; MERK DEG SKREVET I PRESENS, SKAL STÅ TIL ANSVAR OM MENIGHETEN TAR KONTAKT OG AVSLØRER SYNDENE NOEN LEVER I.


VI KAN BE EN SOM LEVER I SYND OM Å OMVENDE SEG. VI SKAL IKKE TA ANSVAR FOR MENNESKERS GAMLE SYNDER.


DET ER ALENE GUDS ANSVAR Å DØMME.

Denne mannen er ingen hvem-som-helst. Han har vært pastor, og han har forgrepet seg mot BARN.

DET SPILLER INGEN ROLLE HVEM MANNEN VAR OG HAR VÆRT.

DET SOM SPILLER NOEN ROLLE ER HVA HAN ER IDAG OG NÅR HAN EVENTUELT GJORDE/IKKE GJORDE SISTE FORBRYTELSE.MEN ALT VI IKKE VET BLIR IGJEN SPEKULASJONER VI IKKE SKAL BEFATTE OSS MED.

LEGG MERKE TIL HVA DU SIER...HAN HAR GJORT, I FORTID.

ALLE KRISTNE HAR EN FORTID. SKAL DU DØMME DENNES FORTID SÅ MÅ DU DØMME ALLE. OGSÅ DIN EGEN.
DERE HAR VIRKELIG LAGET EN NY LOV HER NÅ, OG DETTE ER EN LOV SOM GJELDER BARE FOR AKKURAT DENNE MANNEN. HAN ER DEN ENESTE I HELE VERDEN, SOM SKAL BETRAKTES SOM EN NÅVÆRENDE SYNDER, FOR TING HAN GJORDE MANGE ÅR TILBAKE.

DERE HAR LAGET DERE ET NYTT BUD....ET MENNESKEBUD.
"OM DU HAR SYNDET FOR 20-30 ÅR SIDEN, SÅ KAN VI LIKEVEL MED BIBELEN I HÅNDEN NAGLE DEG OG STILLE DEG TIL SPOTT FOR HELE SAMFUNNET PÅ ALLE LANDETS NETTSIDER OG FÅ DEG PÅ NYHETENE OG HÅPE DU BLIR DØMT"

OG SLIK SLÅR DERE GUDS ORD IHJEL.

MANGE KRISTNE PASTORER OG FORKYNNERE HAR FORTID SOM ALKOHOLIKERE OG NARKOMANE.

HVA MED DEM?

TROR DU DE LEVDE UTEN Å BRYTE LOVEN?

SKAL VI BEGYNNE Å SPEKULERE I DET OGSÅ?
KANSKJE DE STJAL, KANSKJE DE DREV HOR I FYLLA,KJØRTE I FYLLA, RANA I FYLLA, KANSKJE DE SLO SINE KJÆRESTER, KANSKJE DE LØY, KANSKJE DE HADDE RARE LYSTER I RUSEN? JA KANSKJE DET OG KANSKJE DET...

ØNSKER DU Å BLI DØMT AV GUD OG MENNESKER FOR HVA DU VAR?

OG PAULUS FORFULGTE OG DREPTE KRISTNE,

OG DAVID SYNDET OG DREPTE FOR BEGJÆR TIL EN ANNEN MANNS KONE.

NÅR PAULUS VAR TILGITT SÅ VAR DET IKKE NOEN SOM KOM 20 ÅR SEINERE OG HANG HAM FOR DET.

DAVID SKREV SINE SALMER MENS HAN ENDA SYNDET.

DEM LESER VI, MENS DERE VIL FJERNE ALLE ORDENE TIL DENNE MANNEN OG SANGENE I BØKENE!

OG INGEN AV OSS VET HVORDAN DAVID OG PAULUS GJORDE OPP MED ALLE FAMILIENE HAN HADDE SÅRET.

TROR DERE AT DERE HAR RETT TIL Å VITE ALT OM ALLE?

SAKEN ER AT DERE VET INGENTING ANNET ENN AT FOR 27 OG 20 ÅR SIDEN GJORDE EN MANN NOE,SOM VISTE AT HAN IKKE VAR MED GUD.


DERE KAN FØLGELIG IKKE DØMME HAM SOM OM HAN VAR EN KRISTEN.

HAN LEVDE I MØRKET KANSKJE AV OG PÅ OG FALT KANSKJE 2-3 GANGER I DEN SAKEN...VI VET INGENTING!


MANGE KRISTNE HAR PERIODER DE ER FRAFALNE. SÅ FÅR DE DET SÅ VONDT AT DE DRIVES TIL Å ROPE OM TILGIVELSE OG OMVENDER SEG.


DETTE SKJER VELDIG OFTE I STARTEN AV KRISTENLIVET, NÅR GUD OPPDRAR SINE BARN.


MANGE BLIR HELLER IKKE ÅNDELIG KRISTNE, MEN RELIGIØSE, OG LÆRER ALDRI Å LEVE I ÅNDEN,OG SLITER MED KJØDETS LYSTER HELE TIDEN.


JEG VET OM EN GAMMEL KVINNE SOM BLE FRAFALLEN ETTER Å HA VÆRT RELGIØS SIDEN HUN VAR LITEN. HUN BLE FRISTET NÅR HUN KOM UT I JOBB OG MØTTE VERDENS MENNESKER, SÅ HUN LEVDE I VERDEN EN KORT PERIODE MED RUS OG HOR.
DA BLE HUN SÅ SYK OG DEPRIMERT AT DET DREV HENNE TILBAKE TIL GUD.

OM HENNES FALL OG SYNDER SKULLE BLI RULLET OPP PÅ NYHETENE IDAG VILLE DET BLITT HELT FEIL.

ET MENNESKES SYND SMITTER OFTE OVER PÅ HELE FAMILIEN.

MAN SÅ AT OGSÅ MANNEN TIL DENNE KVINNEN BLE DREVET UT TIL FRAFALL OG SYNDET GROVT, MEN BEGGE KOM DE TILBAKE.

IDAG ER KVINNEN GAMMEL OG MANNEN DØD, MEN DERES SYNDER ER SKJULT I JESU BLOD.

HVEM HAR RETT TIL Å DØMME DEM?

DU?


SYNDENS FRUKTER KOMMER IKKE PÅ EN GREN SOM ER FAST I TREET.

SYNDENS FRUKTER KOMMER AV AT MAN ETER AV SATANS BORD.

STADIG VEKK SKRIVER DU "VI MÅ IKKE GLEMME, VI MÅ IKKE GLEMME", SOM OM DINE FORDØMMELSER BLIR HELLIGET VED AT DET BLE SYNDET MOT BARN.
DU BRUKER DE TIDLIGERE BARNA SOM EN UNNSKYLDNING TIL Å SYNDE MED FORDØMMELSE.DU RETTFERDIGGJØR DINE EGNE SYNDER MED AT DE VAR BARN.

GUD GODTAR IKKE DIN FORDØMMELSE, SELV OM DET GJELDER SMÅ BARN SOM VAR INVOLVERT.

MAN KAN IKKE FORDØMME MENNESKER SOM HAR TATT ABORT.

MANGE MENIGHETER HAR KVINNER SOM TOK ABORT I SIN UNGDOM.

SKAL DU HENGE DEM OGSÅ UT 20 ÅR ETTERPÅ, NÅR DE KANSKJE ER LANGT UTI SIN TJENESTE? HVEM ER MEST FORSVARSLØSE, FOSTER ELLER 11 ÅRINGER? SKAL VI BEGYNNE Å MÅLE OG GJØRE SYNDEN STØRRE ELLER MINDRE?

JA, NEI DET ER IKKE STRAFFBART Å TA ABORT, MEN DET ER LIKE STOR SYND OVERFOR GUD.

DERI LIGGER SYNDEN DERE NÅ GJØR, SOM JEG VILLE GJORT OM JEG HADDE HOLDT OPPDE GAMLE SYNDENE TIL DE GJERNINGSMENN SOM SKADET MEG.


KANSKJE ER DET IKKE SÅ SYND PÅ EN VOKSEN KVINNE SOM BLIR VOLDTATT, SOM DET ER PÅ BARN,MEN HVOR VONDT ET OFFER HAR DET,ELLER HVEM OFRENE ER, ER IKKE MÅLESTOKKEN FOR GRADEN AV SYND.

DET ER LIKE GALT Å VOLDTA EN VOKSEN KVINNE SOM DET ER Å MISBRUKE ET BARN.

MEN DU FÅR IKKE KOMME TIL MEG OG HOLDE OPP SYNDENE SOM BLE BEGÅTT MOT MEG, ELLER FORLEDE MEG TIL Å
HOLDE FAST PÅ BITTERHET OG SÅR, OG ANMELDE DEM JEG HAR TILGITT.
DET SOM HAR GITT MEG GLEDE ER AT JESUS LEGTE MINE SÅR. MENNESKER I FENGSEL 20-30 ÅR ETTER AT DE FORBRØT SEG MOT MEG, VILLE IKKE BLITT NOEN TRØST FOR MEG.


DET ER I VERDEN MAN SIER "JEG HAR RETT TIL Å IKKE GLEMME, JEG HAR RETT TIL Å HOLDE LEVENDE MINE SÅR OG INFISERE DEM MED BITTERHET, FOR DERE MÅ IKKE GLEMME HVOR GRUSOMT DET VAR FOR MEG"

DET ER LITE VISDOM I MANGE AV DERE.

DERE SER DET DERE VIL SE, OG DET DERE IKKE KAN SE, SOM ER NOK TIL AT DERE IKKE HAR INNSIKT OG DERMED IKKE KAN DØMME RETT, DET GJØR DERE TIL SYNDERE.


DERE MIXER SAMMEN BEGREPER OG TILFELLER SOM IKKE HØRER SAMMEN.


DERE BRUKER BIBELVERS OG MORAL, SOM HANDLER OM SYNDERE SOM LEVER I SYND DEN DAGEN DE BLIR KONFRONTERT OG BLANDER DET SAMMEN MED 20-30 ÅR GAMLE SYNDER.

FØR JEG BLE FRELST TRODDE JEG AT JEG VAR KRISTEN, FORDI JEG TRODDE PÅ GUD OG HADDE VOKST OPP I EN MENIGHET.JEG BLE SATT TIL Å LEDE EN BARNEFORENING, BARE FORDI JEG HØRTE TIL MENIGHETEN. INGEN SPURTE MEG HVORDAN DET STOD TIL MED MIN TRO.DE TOK FOR GITT AT JEG VAR FRELST FORDI JEG VOKSTE OPP DER.
FØRST DA JEG BLE BORTE SKJØNTE DE AT JEG IKKE HADDE VÆRT FRELST.

MEN,JEG BLE IKKE FRELST FØR JEG VAR 30 ÅR. DET VAR FØRST DA JEG INVITERTE JESUS INN FOR Å VÆRE KONGE I MITT LIV.

Å GÅ I EN MENIGHET OG VÆRE BARN AV KRISTNE FORELDRE FRELSER INGEN.

FØR DET TRODDE JEG BARE AT GUD FANTES, SLIK SATAN GJØR,MEN HAN HADDE INGEN INNVIRKNING PÅ MITT LIV,

OG JEG LEVDE SÅLEDES OGSÅ. JEG VAR BLANT ANNET SAMBOER OG JEG BLE ALENEMOR.

SKULLE NOEN KOMME 20 ÅR SEINERE OG DØMME MEG FOR DET?

JA DE GJORDE JO DET, MEN GUDS ORD FRELSTE MEG, FOR GUDS ORD SIER:

"DET FINNES INGEN FORDØMMELSE FOR DEN SOM ER I KRISTUS JESUS"


SÅ OM MAN BLIR FORDØMT FOR GAMLE SYNDER OG ANKLAGEREN FRISTER MENNESKER MED HARDE HJERTER OG LYSTER TIL Å LAGE SENSASJON AV SYNDER, SOM ER TILGITT AV GUD, SÅ KAN INGEN RØRE VED DEN SOM ER SKJULT I KRISTI BLOD.

GUD HAR ALDRI NOENSINNE KREVET AT JEG SKAL GJØRE OPP FOR 20 ÅR GAMLE SYNDER.

MAN KAN IKKE BÅDE GI DEM TIL GUD SÅ DE BLIR BORTE OG SÅ DRASSE RUNDT PÅ DEM I FLERE TIÅR!


DU SOM EIER BLOGGEN OG SOM HAR EN SÅNN IMPONERENDE MERITTLISTE OG SKAL LÆRE ANDRE....

DU SITTER HER OG HOLDER OPPE ET FORUM SOM BÅDE BAKTALER OG HENGER UT VEDKOMMENDE.

DU LAR MENNESKER FÅ KOMME HIT OG DØMME EN DE IKKE HAR KJENT DAGLIG.

HVIS DU VIL FORTSETTE Å TJENE GUD, SÅ MÅ DU STOPPE DENNE VENDETTAEN.

JEG ER BARE EN LITEN NULL I DENNE VERDEN, MEN GUD HAR VIST MEG HVA
SOM HAR SKJEDD MED ALLE DE SOM HAR SKADET MEG URETTFERDIG, BAKTALT OG DØMT MEG ELLER ANDRE.

DET GIKK IKKE BRA MED NOEN AV DEM.

JEG SIER DEG: VÅR MANN I SAKEN ER EN SNUBLESTEN.

GUD PRØVER DERE, FOR HAN VIL RISTE KLINTEN FRA HVETEN.

GUD HAR BEGYNT Å RISTE GUDS FOLK. OG FOR AT DERE SKAL PRØVES,

DERE SOM IKKE VERKEN DRIKKER ELLER HORER,MÅ FÅ PRØVELSER PÅ HELT ANDRE PLAN.

SÅ GUD TILLATER SATAN Å KILE DERES SELVGODHET OG DE LYSTENE DERE HAR TIL Å FORDØMME.

INGEN AV DERE HAR OPPFØRT DERE SOM JESUS I DENNE SAKEN.


FORDØMMELSE OG BAKTALELSE ER SYND TIL DØDEN.

DET SPILLER INGEN ROLLE MED HVILKEN RETT JEG HAR SOM OFFER TIL Å MENE OG SYNES TING OM SYNDERE SOM SKADET MEG.


GUD SER OM JEG LEVER I FORTIDEN, ELLER OM KRISTUS LEVER I MEG OG OM JEG HAR ET RENT HJERTE OG ELSKER JESUS, SOM HAR LEGET MINE SÅR OG FÅTT MEG TIL Å ELSKE MINE FIENDER.


JEG KAN IKKE HENGE DEM UT OG SI "JAMEN GUD, JEG ER JO I MIN FULLE RETT,

FOR MANNEN SLO MEG OG DE 4 VOLDTOK MEG OG HAN OG HAN VAR UTRO OG NABOENE BESKYLDTE MEG FOR Å HA
"TATT ABORT", JA DE DØMTE OG VISSTE IKKE OM MISDANNELSE I LIVMOREN.DET VAR IKKE PLASS I DEN TODELTE LIVMOREN TIL AT ET FOSTER KUNNE VOKSE, SÅ FOSTERENE KOM UT AV SEG SJØL, SÅ SNART DET VAR FOR TRANGT I SPONTANABORT OFTE ETTER LANGE SYKEHUSOPPHOLD OG BLØDNINGER I MÅNEDER.

FLERE GANGER HOLDT JEG PÅ Å BLØ IHJEL.

DISSE NABOENE ØDELA STORE DELER AV MITT LIV MED Å KALLE MEG EN FOSTERMORDER, MENS JEG VAR EN ULYKKELIG KVINNE SOM NESTEN OFRET MITT LIV FOR Å FÅ BARN.


MEN JEG HAR MÅTTET TILGI DEM ALLE.

DERE SNAKKER SOM OM DET ER SNAKK OM EN MANN SOM LEVER I SYND IDAG.

DET ER HER DERE GJØR EN STOR TABBE.


DERE HAR OGSÅ TATT FOR GITT AT VEDKOMMENDE IKKE HAR ORDNET OPP MED GUD OG MENNESKER.

DET VET DERE INGENTING OM.

VET DERE, AT SELV OM DET SKULLE VISE SEG AT MANNEN HADDE SYNDET SÅ SENT, AT EN AV SAKENE IKKE ER FORELDET, SÅ HAR LIKEVEL HANS SAK AVSLØRT DERE SOM FORDØMMENDE.

DERE FORHÅNDSDØMMER FØR DERE FÅR VITE HVA SOM ER HVA.


HVORDAN SKAL DU PASTOR HANSEN KUNNE TALE OM AT VI SKAL ELSKE VÅR NESTE, OG IKKE FORDØMME
FOLK FOR HVA DE ENGANG VAR?


I UTGANGSPUNKTET SKAL DERE IKKE DELTA I SLIKE FORDØMMENDE KAMPANJER SOM DERE GJØR HER.

HADDE DERE VÆRT SOM JESUS, SÅ HADDE DERE SKREVET TIL HAM OG SNAKKET MED HAM SJØL.


NÅR DERE ÅPNER OPP FOR DJEVELEN I DERE VED Å FORDØMME, SÅ VIL DERE STÅ UTEN GUDS BESKYTTELSE I DERES EGNE LIV. DERE HAR MISTET SALVELSEN,

FOR DEN HELLIGE ÅND KAN IKKE BO I FORDØMMENDE HJERTER.


DEN SOM BEVEGER SEG INN PÅ FANDENS MARKER, HAR FANDEN RETT TIL Å TA.

JEG VILLE IKKE HATT EN PASTOR ELLER EN LÆRER, SOM SITTER PÅ SIN HØYE HEST OG FORDØMMER NOEN.

DET STÅR AT DERE ER UTEN UNNSKYLDNING UANSETT HVEM DERE FORDØMMER....BIBELEN SIER SÅ.

DET ER ÅRSAKEN TIL AT JEG SIER DERE IKKE HAR GUDSFRYKT.

FOR SELV OM DERE HAR HELE VERDEN MED DERE I DENNE SAKEN,

SÅ HJELPER DET IKKE NÅR GUD IKKE ER MED DERE I DENNE SAKEN DERE DRIVER PÅ MED.

GUDSFRYKT ER Å SELV LEVE RENT OG HA ET RENT HJERTE UTEN SVIK.

GUDSFRYKT ER IKKE Å HOLDE LOVEN OPP MOT MENNESKER MED GAMLE SYNDER.

ALLE SOM NIKKER ENIG MED DEG OG ALLE I MENIGHETEN DIN ER SIKKERT SÅ GLAD FOR AT DU SKRIVER HER.

NOEN VIL ROSE DEG MASSE, MENS DE SOM IKKE ER ENIG VIL IKKE SI NOE.

SÅNN FORFØRER DU HELE MENIGHETEN DIN OG BLIR SKYLD I AT DE OGSÅ KAN DØMME FEIL.

FOR DERE VET ALT FOR LITE.

KNUTBYPASTOREN VAR EN MANN SOM BLE AVSLØRT I DEN TIDEN HAN BEGIKK FORBRYTELSENE.

HAN FIKK EN RETTFERDIG DOM, FOR HAN BLE TATT MENS HAN LEVDE I SYNDEN I NUET.

DERE FORDØMMER EN MANN SOM HAR 20- 30 ÅR GAMLE SYNDER PÅ SEG.


SOM EN GUDS TJENESTEMANN MED EN SLIK CV, OG EN SÅNN POSISJON,
OPPTRER DU SVÆRT SUBJEKTIVT OG UPROFESSJONELT.

DU VILLE SIKKERT FORMANT EN SLADREKJERRING I MENIGHETEN,
DERSOM DET VAR DINE 27 ÅR GAMLE SYNDER HUN PRATET OM.

Å IKKE SNAKKE OM 20 ÅR GAMLE SYNDER SOM ER TILGITT, ER IKKE DET SAMME SOM Å TIE IHJEL SYNDER SOM BEGÅS I NUET.
DET ER LOV Å BRUKE HODET, SELV OM DET ER NOE GALT MED HJERTETS JORDSMONN.

NÅ HAR JEG IKKE MER Å SI. NÅ SKAL JEG BARE FØLGE MED HVORDAN DET GÅR MED MITT MEDMENNESKE SOM DERE FORDØMMER.
DERE SER IKKE AT GUD PRØVER DERE.
OG DERE HAR FALT.
INGEN AV DERE ER BEDRE ENN HAN DERE FORFØLGER HVIS DERE IKKE VENDER OM.
DERE SOM LÆRER ANDRE, SKAL FÅ STRENGERE DOM, FORDI DERE ER NÅ EKSEMPELETS MAKT OG FORFØRER MANGE TIL Å BLI FORDØMMENDE, FOR DE TROR DET ER GREIT SÅLENGE DE *STORE* MENER DET ER GREIT.
ALLE KAN TRO FEIL OM ET MENNESKE, MEN Å SKRIVE DOMMER OG HETSENDE INNLEGG OM EN MANN HER,SUBJEKTIVE INNLEGG OM KVALME OG FJERNING AV SANGER OG SPEKULASJONER OG SATANISKE SPØRSMÅL SOM ANKLAGER HVORFOR DITT OG DATT IKKE BLE GJORT SÅNN OG SÅNN, NÅR DERE IKKE VET NOENTING OM HVA SOM HAR VÆRT I HANS LIV AV KAMPER OG BEKJENNELSER .DET ER ILLE....MER ENN ILLE.

Bjørn Olav sa...

Anonym

Jeg har tre korte ting å si til dette:

1. Det er ikke riktig at "GUDS ÅND KAN IKKE MANE EN UGUDELIG TIL NOENTING."

Det var jo nettopp dette som skjedde på pinsefestens dag i Jerusalem. "Men da de hørte dette, stakk det dem i hjertet og de sa til Peter og de andre apostlene: Hva skal vi gjøre brødre." (Apgj 2,37) Jesus sier selv at en av Helligåndens oppgaver er at "når Han kommer skal han overbevise verden om synd og om rettferdighet og om dom." (Joh 16,8)

2. Du henviser hele tiden til at at vedkommende har gjort noe som ligger et stykke tilbake i tid.Og at dette er oppgjort og tilgitt. Nå fremkommer det opplysninger om at det kan være andre forhold enn disse. Du kan ikke vite hva som er den hele og fulle sannheten i denne saken. Du gir heller ikke et korrekt bilde av Pål Helmersen, som er pastoren du henviser til. Jeg regner med at du ikke kjenner ham i det hele tatt, og jeg finner det sterkt beklagelig at du mener at han ikke skulle ha hjulpet Terje til å anmelde dette. Det denne mannen har gjort er en STRAFFBAR handling i følge norsk lov. Det kan vi ikke vri oss unna.

3. Med dine sterke utsagn gjør du nettopp det du beskylder oss for å gjøre, felle dom over andre. Du bruker svært sterke ord.

I all vennlighet vil jeg tilføye: Som bloggadministrator leser jeg alt som skrives. Men jeg vil anbefale deg å skrive kortere. De færreste vil lese så lange innlegg. Da er det bedre at du skriver kortere, og heller flere innlegg. Jeg vil også anbefale deg å holde deg til tema, og ikke blande så mange andre faktorer inn.

Anonym sa...

anonym kvinne her igjen:

Jeg siterer deg

"Du kan ikke vite hva som er den hele og fulle sannheten i denne saken"

BINGO!
og derfor kan man ikke dømme.

Og til slutt: å fortelle andre at de ikke må kaste stein, er ikke å gjøre det samme.

Jeg sier dere må slutte å kaste stein, og hvorfor.

Bjørn Olav sa...

Ut fra det vi vet så langt vil det ikke overraske meg om at det er flere som er ofre i denne saken, enn de to. Det vet vi allerede det er, ut fra politiet opplyser om. Hvordan vil du reagere om det skulle vise seg at det faktisk fantes ganske nye forhold? Mannen har innrømmet å ha lastet ned porno på en arbeidsplass han arbeidet på i sin hjemkommune.

Men du kaster jo stein, så det singler i glass selv.

Og på meg virker det som om du ikke er nevneverdig opptatt med ofrene. Kun denne mannen, det synes jeg nesten er påfallende.

Anonym sa...

Anonym:

Du er sikker i din tale, men hvordan vet du at ikke denne pastoren var frelst og kristen før han reiste til Brasil. Jeg vet han var det fordi jeg har lest vitnesbyrdet hans. Kan vi da forvente at Guds Ånd ville manet ham til å ta et oppgjør?

Eller mener du at Gud bare tenker på at offeret må tilgi, mens gjerningsmannen slipper fri?

Skjønner du ikke at det som opprører i denne saken er at karen det er snakk om ikke tok affære og fikk ordnet opp i denne saken og forlikt seg med sine ofre kort etter det skjedde.

Han var jo kristen. Vitnesbyrdet hans var sterk lesning og handlet om en mann som omvendt i ung alder FØR han reiste til Brasil.

Så resonementet ditt hviler vel så mye på usikkerhet som du så ivrig beskylder oss for.

Ellers syntes jeg denne profetiske tiltalen var betimelig:

Over hele jorden har dere som frykter meg i lengre tid talt med hverandre. Jeg har gitt akt på det dere har talt. Vit at for dere som frykter meg skal rettferdighetens sol gå opp med legedom under sine vinger.

Dette er tiden hvor min rettferdighet skal åpenbares over min menighet først, og så over de ugudelige. Se, tiden er kommet hvor jeg vil føre hemmeligheter fram i lyset, først i min menighet, og så hos de ugudelige.

Min Ånd vil åpenbare enhver hemmelighet som ikke tåler lyset, først i min menighet, så hos de ugudelige. Jeg kaller min menighet til å stå opp for rettferdighet i denne tid.

Vit at det kommer avsløringer på lederplan i Norge i tiden som kommer, fordi min rettferdighet skal gå fram. Krokveier og beslutninger tatt i mørket vil jeg sette mitt lys på for å rense ut surdeigene, først i min menighet, så hos de ugudelige.

PKF 9. mars 2009


-----------------------------

Kan det tenkes at Gud selv har tillatt at dette ble ført frem i lyset, slik han tillot med Peter popoff, Marjore Gortner, Todd Bentley, osv...

MT

Bjørn Olav sa...

MT

Jeg er enig med deg. Det kan godt hende at dette ble avslørt fordi denne mannen har hatt mange anledninger til å omvende seg. Intet av det som skjer i det skjulte, kan forbli skjult, om man har med Gud å gjøre. En dag kommer det frem i lyset.

Anonym sa...

JEG SVARER MED STORE BOKSTAVER.

Ut fra det vi vet så langt vil det ikke overraske meg om at det er flere som er ofre i denne saken, enn de to. Det vet vi allerede det er, ut fra politiet opplyser om.
NÅ DRIVER DU MED SLADREKJERRING-SPEKULASJONER...SLIK HØRES DET UT NÅR MENNESKER SLADRER OG BAKSNAKKER.
DU VET INGENTING, SÅ DU BURDE TIE.

Hvordan vil du reagere om det skulle vise seg at det faktisk fantes ganske nye forhold?
DA SIER JEG TIL DEG IGJEN. DA HAR SAKEN AVSLØRT DEG SOM EN SOM FORDØMTE UANSETT, FOR DU DØMMER UTEN Å VITE NOE. OM DU GJETTER RETT VIL IKKE VÆRE NOK FOR GUD.

HAN HAR PRØVD DITT HJERTE OG FUNNET UT AT DU HAR FORDØMT NOEN UTEN Å VITE ALT.

OM DOMSTOLER FINNER UT AT HAN MÅ SONE, SÅ SONER HAN, MEN HAN ER LIKEVEL TILGITT FRA GUDS SIDE, FORDI HAN HAR ORDNET OPP DER.
OG HVIS HAN BLIR BURET INNE SÅ
KAN JO DERE LAGE EN MENIGHETSFEST OG ETTERPÅ SE DERE I SPEILET.

JEG KASTER IKKE STEIN, JEG REAGERER PÅ SYNDER SOM BLIR GJORT LIKE FORAN MINE ØYNE, AV EN SOM VIL VÆRE GOD NOK TIL Å LÆRE ANDRE I GUDS ORD.

JEG SKRIVER OM DET JEG SER SKJE HER OG NÅ....JEG FORDØMMER INGEN...Å FORDØMME ER Å SKRIVE OM NOE MAN IKKE VET ALT OM.
HVIS JEG SKULLE FORDØMT DEG SÅ MÅTTE JEG HA BARE HØRT ANDRE FORTELLE OM DEG, OG SÅ TRODD DERES ORD UTEN Å SJEKKE FØRST I BLOGGEN OM DET VAR RIKTIG.

JEG HAR IKKE HØRT PÅ SLADDER OG JEG SPEKULERER IKKE. JEG LESER DINE ORD SVART PÅ HVITT....OG DE ER SKAMLØSE.

JEG VET ALT OM HVA DU HAR SKREVET. OG DU FORBEHOLDER DEG RETTEN TIL Å FORTSETTE Å SYNDE MED FORDØMMELSE....SÅ DU ER EN BROR SOM SYNDER I NUET, SOM JEG HAR BEDT VENDE OM, SOM IKKE VIL GJØRE DET....OG SOM JEG DERFOR OM LITT IKKE VIL SVARE MER FORDI MIN JOBB ER GJORT.

DU DØMMER UTEN Å VÆRE SIKKER PÅ HVA SOM ER RETT I SAKEN MOT MANNEN.DET ER POENGET.

Mannen har innrømmet å ha lastet ned porno på en arbeidsplass han arbeidet på i sin hjemkommune.
NEI, HAN SA HAN HADDE "VÆRT PÅ SIDER HAN IKKE SKULLE HA VÆRT"
DET ER IKKE Å LASTE NED PORNO.
HADDE HAN LASTET NED PORNO VILLE HANS PC BLITT INNDRATT.

Men du kaster jo stein, så det singler i glass selv.
HVIS JEG KASTER STEIN SÅ GJØR GUDS ORD DET OG. LÆR DEG Å SKILLE PÅ FORDØMMELSE FOR NOE SOM FOREGIKK FOR 30 ÅR SIDEN OG PÅ Å FORMANE MENNESKER MAN SER SYNDER SVART PÅ HVITT I DETTE NUH! HVILKET DU GJØR.

Og på meg virker det som om du ikke er nevneverdig opptatt med ofrene. Kun denne mannen, det synes jeg nesten er påfallende.

JEG KAN IKKE GJØRE MER FOR DISSE OFRENE ENN JEG ELLER ANDRE KAN GJØRE MED MIN EGEN FORTID SOM OFFER.JEG KAN BE FOR DEM OG HÅPE AT GUD VIL LEGE DERES SÅR. MEN DET FINNES MENNESKER I DEN ENES NÆRHET SOM HAR FORSØMT SINE KRISTNE PLIKTER.DET OPPRØRER MEG MEST, FOR DET SOM VAR KAN INGEN GJØRE NOE MED, MEN DET SOM ER IDAG KAN MANGE GJØRE NOE MED.

MEN DERE SOM SKULLE GJORT NOE, MELER DERES EGEN KAKE.

FOR VED Å TA OPP DENNE SAKEN MÅ OFRENE GJENNOPPLEVE SINE OPPLEVELSER OG DE FÅR DET GNIDD INN.
DETTE ER DET DERE HOLDER PÅ MED OG DET SKADER OFRENE DOBBELT OPP.


DU BRUKER OFRENE SOM UNNSKYLDNING FOR Å FORDØMME OG FORFØRER EN SKARE MENNESKER MED DET, FORDI DE OGSÅ BLIR FRISTET TIL Å FORDØMME MANNEN OG ANDRE....FOR IKKE MÅ NOEN FORTELLE MEG AT DITT HJERTE ER ANNERLEDES NÅR EN ANNEN SYNDER DUKKER OPP I FRAMTIDEN.

JEG ER HER FOR Å BE DERE SLUTTE Å FORDØMME, FOR AT DERE SELV IKKE SKAL BLI FORDØMT AV GUD.
DET LATER IKKE TIL AT NOEN TENKER PÅ DIN SJELS FREMTID ELLERS. DE KLAPPER OG VELSIGNER DET DU SIER, SÅ DE GÅR NED MED KAPTEINEN.

OFRENE HAR INGEN HJELP ELLER GLEDE AV OM VI SYNS SYND PÅ DEM, SÅLENGE DE IKKE SER DET.

DE TRENGER PROFESJONELL HJELP AV ÅNDELIGE MØDRE ELLER FEDRE, SOM KAN VISE DEM AT TILGIVELSE LEGER.
AT DET IKKE FINNES EN SÅNN I TERJES NÆRHET ER MER PÅFALLENDE ENN AT JEG IKKE FORTELLER DEG HVA JEG TENKER OM OFRENE.

DU MÅ BARE FORDØMME MEG OGSÅ FOR AT JEG IKKE SKRIVER OM OFRENE NÅR JEG HAR EN HELT ANNEN SAK PÅ DAGSORDENEN.JEG FORSØKER Å HINDRE AT EN MANN DRUKNER OG TAR ALLE EMD SEG.JEG KAN IKKE SKRU TIDEN TILBAKE OG FORHINDRE AT OFRENE BLIR MISBRUKT, MEN JEG KAN OM MULIG FORHINDRE AT DU OG DINE TILHENGERE GÅR FORTAPT, FORDI DERE ENGASJERTE DERE PÅ EN FEIL MÅTE I ANDRE MENNESKERS TRAGEDIE.

HVIS OFRENE BETYR NOE FOR DEG SÅ BØR DU STRAKS HJELPE DEN ENE TIL Å TILGI SÅ HAN KAN BLI LEGT. KAN DU IKKE DET ER DU IKKE KOMPETENT TIL Å VÆRE PASTOR OG LÆRER.

DET OFRENE HAR GJENNOMGÅTT ER EN SAK SOM TALER FOR SEG SELV. DU KAN IKKE KREVE AT JEG MED MIN EGEN BAKGRUNN SOM OFFER OG PÅRØRENDE TIL LIKEDANNE OFRE, SKAL SKRIVE SÅ MYE OM SLIKE TING.

DU VET IKKE NOENTING OM HVA JEG HAR GÅTT GJENNOM, FOR DET ER IKKE PLASS HER TIL Å SKRIVE OM DET.

DU SKAL BARE VÆRE GLAD FOR HVA DU SLAPP OPPLEVE OG HVA DU SLAPP TILGI FORLK FOR, OG FOR AT INGEN KLINER DINE SYNDER UT PÅ NYHETENE.

DU ER IKKE ENGANG ISTAND TIL Å TENKE DEG AT MENNESKER SOM SJØL HAR LIDD DOBBELT OPP AV SLIKE TING, HAR DET VANSKELIG NÅR DE SKAL TVINGES TIL Å TENKE PÅ OG SKRIVE OM SELVE HANDLINGENE.

DET SKULLE VÆRE UNØDVENDIG Å MINNE DEG PÅ AT DU SNAKKER MED ET OFFER.

AV SAMME GRUNN SOM JEG IKKE FOKUSERER PÅ DET JEG IKKE KAN GJØRE NOE MED, SER JEG HELLER IKKE PÅ FILMER AV KEISERSNITT OG PINES ENDA EN GANG, FORDI JEG OPPLEVDE Å BLI KUTTET OPP UTEN BEDØVELSE NÅR ANESTESILEGEN IKKE VISSTE AT DEN IKKE VIRKET.
DE HOLDT PÅ Å DREPE MEG.
JEG VAR VÅKEN UTEN BEDØVELSE INNTIL DE SYDDE LIVMOREN SAMMEN.
DA STOPPET HJERTET MITT.

AT JEG LEVER ER ET UNDER.
JEG KUNNE FÅTT PASIENTSKADEERSTATNING FOR DEN SAKEN, MEN SELV IKKE DEM ØNSKET JEG Å HENGE UT, FORDI HAN SOM OPERERTE MEG VAR EN GOD VENN, OG VILLE LIDD OG KANSKJE MISTET JOBBEN OM JEG HADDE LAGET BRUDULJER.

MAN ØNSKER IKKE Å MINNES DE TINGENE SOM VAR. DET ER NETTOPP DERFOR GUD SIER VI IKKE SKAL SE TILBAKE.


DET ER HENSYNSLØST OG HJERTELØST AV DEG Å KREVE AT JEG SKAL SITTE OG SKRIVE OM HVA OFRENE MÅ HA LIDD.

DET ER NEMLIG VERRE FOR MEG HVA ANDRE HAR LIDD ENN DET JEG SJØL HAR OPPLEVD.MEN JEG ER ISTAND TIL Å SE PÅ BÅDE OFFER OG GJERNINGSMANN MED JESU ØYNE, SÅ DERFOR BLIR DET EKSTRA VONDT.

DU ER BARE UTE ETTER Å HENGE GJERNINGSMANNEN OG HAR IKKE PÅ NOEN MÅTE JESU VITNESBYRD MED DEG.
ALT ARBEIDET DU HAR GJORT PÅ DINE BLOGGER VIL BRENNE OPP SOM HALM, OM DU IKKE VENDER OM.

ÅRSAKEN TIL AT JEG SKRIVER ER ENE OG ALENE FOR AT DERE KALLER DERE KRISTNE OG HAR SÅPASS MARKERT PROFIL I KRISTENVERDEN, AT DERE SKADER HELE LEGEMET MED Å SKRIVE SLIKE TING.


DET SOM HAR SKJEDD KAN INGEN GJØRE NOE MED.OG IGJEN; DET ER BARE GUD OG DOMSTOLENE SOM BESTEMMER HVA SOM ER HVA.

SELVFØLGELIG SYNS JEG SYND PÅ OFRE, SOM SELV HAR VÆRT ET OFFER, MEN DET HJELPER DEM IKKE AT JEG TAR DET INN OVER MEG OG FORSØKER Å IDENTIFISERE MEG MED DEM OG FORTELLER DEG OM DET.

JEG BEHØVER IKKE FORSØKE Å TENKE MEG HVORDAN DE HAR HATT DET, SLIK DE SOM ALDRI HAR VÆRT NOE OFFER MÅ.

DIN HOLDNING TIL MEG ER FORDØMMENDE, SÅ DU BRUKER TIL OG MED BARNA FOR Å FORDØMME MEG, BARE FORDI JEG SIER DU BØR SLUTTE Å DØMME.

DU HAR BEGYNT Å SVØMME I EN GJØRME OG HVIS DU IKKE STOPPER VIL DU SYNKE.

DET HJELPER IKKE Å MENE AT JEG KASTER STEIN FORDI DU HAR OPPDAGET AT DEN SOM BER DEG SLUTTE Å KASTE STEIN, HAR TRYKKET PÅ DIN SAMVITTIGHET.

DU MÅ GJERNE SVARE MEG, MEN JEG ER FERDIG MED MIN JOBB HER. Å LESE DEG VIDERE HAR INGEN HENSIKT. DU VIL GNURE PÅ SLADDER-SPEKULASJONENE TIL DU STUPER.

DU SKJØNNER IKKE AT SELV OM MANNEN BLIR DØMT SKYLDIG FOR NOE NYERE, SÅ ER DU LIKEVEL AVSLØRT SOM EN SOM HAR ET FORDØMMENDE HJERTE, FORDI DU DØMTE UTEN Å VITE NOE.

GUD VIL VÆRE MED DEN ANGRENDE SYNDEREN BÅDE GJENNOM ILD OG VANN OG FENGSEL. KANSKJE HAN SITTER DER NÅR JESUS KOMMER OG HENTER OSS...MEN HVIS DU IKKE VENDER OM, SÅ KAN DET VÆRE FENGSELSCELLA HANS ER TOM, MENS DU VÅKNER OPP TIL NYHETEN OM AT JESUS HAR VÆRT HER.
DERFOR BER JEG DEG SNU.

IKKE FOR AT JEG DEGGER VED NOENS SYNDER, VERKEN GAMLE ELLER NYE.
DENNE SAKEN ER OM MULIG DEN VERSTE OG VONDESTE KRISTENHETEN HAR OPPLEVET. MEN NÅR DU IKKE HAR FORSTÅTT NOE ANNET AV DET JEG HAR SKREVET, SÅ VIL DET BLI Å KASTE PERLER FOR SVIN Å SKRIVE NOE MER.

MITT SISTE ORD ER BARE: TENK DEG OM, FOR JESUS KOMMER SVÆRT SNART.
DA ER DET DINE SYNDER DET GJELDER OG IKKE DEN MANNEN.

Anonym sa...

Anonym du skriver:
BURDE IKKE DERE KRISTNE VITE AT EN SOM SYNDER OG BÆRER GRUFULLE FRUKTER, IKKE KAN HA VÆRT MED GUD?


TROR DERE AT POSISJON OG RELIGIØST ARBEIDE OG VIRKE, ER DET SAMME SOM AT MAN VIRKELIG ER MED GUD?

MANNEN DERE SNAKKER OM VAR IKKE MED GUD, DET VISER FRUKTENE AV HANS LIV FRA DEN TIDEN.


Hvordan i alle dager kan du påstå dette. Han kom som et bønnesvar på guttens og morens bønner. Han ble radikalt frelst i ung alder lenge før dette. Han var aktiv i menigheten før dette. HAdde du spurt ham ville han ha svart at han ble frelst før dette.

Og hva med David. Var ikke han med Gud før han drepte og drev hor??

MT

Bjørn Olav sa...

Du skulle vel ikke være pastoren fra Karmøy?

Anonym sa...

Anonym...du som utifra dine egne innlegg dømmer rette dommer (mao du vet og har innsikt i alt rundt denne pastoren) hvordan vet du at han ikke var frelst før han begikk dette?

Kom han bare med løgn da han la ut sitt vitnesbyrd om hvordan han ble herlig frelst fra rusmisbruk da han bare var en ungdom..lenge før han ble gidt og reiste til Brasil..

Kan du bekrefte for meg at dette er tull??

MT

Anonym sa...

Anonym: hvis du kan bekrefte for meg at det jeg sier er feil så skal jeg straks omvende meg og be broderen om tilgivelse for min feilaktige dommer. Ikke noe problem i det hele tatt...

Bjørn Olav sa...

Da spør jeg den anonyme rett ut: Er det du som er pastoren som denne saken dreier seg om?

Du skriver med et betydelig kjennskap til ham, kjenner hans tanker, motiver, følelser. Så det er naturlig å spørre.

Anonym sa...

All synd avler død, når synden er blitt moden.

Et menneske kan bli frelst og leve i fornyet liv, men når det blir fristet kan det falle. Den som reiser seg opp igjen fort, kan redde sitt liv og sin sjel, men noen blir liggende og fortsetter og går til grunne.

At et menneske har en radikal omvendelse i ung alder og dette var ekte, betyr ikke at han ikke kan falle. Saken er at når et menneske bedriver hor eller misbruker barn eller synder på andre måter, så ER DE IKKE SAMMEN MED GUD LENGER.Man har alltid falt fra Gud når man gjør slikt.

dere må ikke blande sammen om man har falt fra troen på at Gud finnes...det er ikke troen på gud man faller fra, men livet i og med Gud. Man er utro mot Gud og bryter sitt løfte om å følge ham og man vanærer både Gud og mennesker.

Man kan sammenligne det med å bryte ekteskapet og svikte den man lovet å elske og ære...for Jesus er vår brudgom, så slik som vi synder, svikter vi vår brudgom.

Deres hjerte har på en eller annen måte veket fra Guds vei og de sporer av og vandrer i mørket. Når de ikke fokuserer på Jesus , så vil deres åndelige liv dø ut og man er straks i fare med sin sjel. Satan angriper når man ikke har rustningen på.


Selvfølgelig var mannen frelst engang, men så falt han og syndens frukter ble det de ble.
Man vil alltid høste det man sår.
Et menneske som faller for fristelsen til å mate sitt begjær vil høste fordervelsen av det begjæret.

Først såes det, så vokser det, så kommer frukten til slutt...og når frukten er moden, så råtner den til slutt.

Våre valg gir alltid konsekvenser...gode eller dårlige.

Og om han hadde år etter siste tilfellet, der han var på veien igjen med Gud,
så har han selvfølgelig fått tilgivelse.

Om man nå først skal dømme etter nyhetene så er det noen år mellom første og siste tilfelle. Man kan spekulere til man blir blå, men det er ikke vår oppgave.

Men la oss si at første fallet var for 27 år siden og at siste var for snart 20 år siden, så kan han likevel ha levet rent både før og etter....og sogar imellom disse to tilfellene.


Jeg har ikke sagt at mannen aldri har vært med Gud, jeg sier at en som ER MED GUD ikke driver hor, myrder, stjeler, ødelegger, gjør forbrytelser MENS HAN ER MED GUD.

De som gjør slikt er BORTE fra Gud.
Åndens frukter er ikke kjødets lyst nemlig.

ALLE kan falle...men det er hva vi gjør med det fallet som avgjør om hva vi blir til slutt.

Vi har alle våre svake punkter, og jeg kan ikke gi noen svaret på hvorfor noen seirer og noen ikke, altså hvorfor noen blir liggende nede, slik at de begår de verste syndene som skader seg selv og andre...og som gjør at vitnesbyrdet blir ødelagt i andres øyne....

jeg bare vet at ved å konstant holde seg i tilbedelse og Guds Ånds nærhet og be om stadig beskyttelse i Jesu blod, og be om hjelp og forbønn til problemer og bekjenne dem og la ting komme frem i lyset(og nå mener jeg ikke på tv og ikke foran hele verden, men foran sjelesørgere) og eventuelt be om tilgivelse om dem man synder mot er for hånden...det er forebyggende og bevarende.

Jeg vet også at ved å kalle for seg selv, en spade for en spade, å kalle synd for synd, og hate synden, så er det vanskeligere å bli lurt opp i noe, fordi man avkler synden og legger den til skue, og åpenbarer satans planer med å si at man vet hva han forsøker på nå i våre liv.

Men uansett hva man blir fristet, så vil det ikke bli konsekvenser når man tar det onde ved rota.

Når man misbruker barn eller driver hor og er utro mot sin ektefelle, eller på andre måter skader mennesker med sine onde lyster, så har man mistet kontrollen helt.Da er det ikke Jesus som er Herren lenger over dennes liv, men lystene.

Det forteller enhver oppegående kristen, at denne som gjør slikt ikke kan leve i Guds salvelse og velsignelse.

I dette eksakte tilfellet har ingen oversikt over når han var med Gud eller ikke. Og ingen kan vite om når han fikk tilgivelse fra Gud og hvilke kamper han har stridt med seg sjøl og sine svakheter. Slik jeg ser det må han ha levd i et helvete til tider.

Straffen for syndene våre kommer ofte med det samme, men ikke slik man alltid forventer det.Selv om ingen ser det andre enn synderen.

En mann løy for meg hver eneste dag. Da han ble avslørt ble han så redd at han trodde Gud ville straffe ham der og da. Han gråt og bar seg og var livredd for konsekvensene.

Og jeg sa at konsekvensene var at han hadde avslørt at man ikke kunne stole på ham og at man derfor ikke kunne ha noen kontakt med ham. Det i seg selv var en straff.

Om nå denne personen hadde bedt om tilgivelse til meg og til Gud så ville hans liv bli rent igjen.
Han gjorde ikke det, og fortsatte som før.

Vår mann i denne saken om disse barna, kan man derimot ikke vite noe om hva han har gjort, verken like etter disse fatale fallene eller seinere.

Ingen andre enn han og Gud kjenner hele sannheten. Selv ikke ofrene kjenner hele sannheten, for de kjenner bare til tiden for tilfellene, men ikke tiden for omvendelse og anger.

og ja jeg er den samme kvinnen med de lange innleggene.Og jeg skriver ikke som et svar til Hansen, men til dere andre anonyme. Hansen er jeg ferdig med i denne settingen. Han har fått sagt sitt og jeg har ikke mer å si ham.

Men jeg får likevel føye til at det var utrolig uproffesjonelt å spørre anonyme her om de er mannen fra Karmøy.

Jg er iallefall ikke ham...jeg er en kvinne. Iallefall var jeg det sist jeg sjekket.

Anonym sa...

Takk for svar anonym:

Dette blir mitt siste innlegg i saken. Du skriver mye bra og har med mange sterke personlige opplevelser.

Først vil jeg bare avklare dette først som sist. Jeg er overbevist om at ingen synd er for stor for Gud.

Jeg er 100% enig i med deg i at Gud tilgir all synd når vi vender oss bort i fra og ber om tilgivelse. Selv om pastoren hadde holdt på hele livet sitt med pedofili ville gud tilgitt ham på et øyeblikk, hvis han omvendte seg.

Der er vi helt enige.

Jeg er også enig med deg i at ofre må tilgi sine gjerningsmenn. Har lest boken til Corrie Ten Boom og den er sterk lesning, og den tydeligjør hvor viktig tilgivelsen er.

Vi må velge og tilgi, så vil Gud gi oss kraften til dette.

Vi må altså leve dagelig i tilgivelsen, både la oss tilgi og tilgi andre.

Men jeg er ikke enig med deg at en mann som er med gud, eller lever med Gud ikke kan falle i grov synd. Det beste eksemplet er David. Rett etter en av sine sterkeste opplevelser med så lar han seg friste til fall med Batseba. Å si at David ikke var salvet når han gjorde dette finner jeg ikke grunnlag for i Skriften. Og at Guds ånd viket på David når han levde med ubekjent synd og manet ham leser vi jo i Salmene. Dag og natt lå Guds Hånd tungt på ham.

Peter fornektet Jesus på det groveste, ikke lenge etter han hadde mottatt en sterk åpenbaring av Jesus som Guds sønn, fornekter han Jesus. Å si at han ikke levde med Jesus før han gjorde dette finner ikke jeg grunnlag for.

Så til mitt hovedpoeng som har vært mitt hovedpoeng hele tiden.

Hvis denne mannen var frelst før og etter. Hvis han de siste 20 årene har vært aktivt med i menigheten, praktisert gavene, talt varmt om tilgivelsen osv, mao levd et tilsynelatende brennende kristenliv, så kan ikke jeg skjønne at ikke han lot seg overtale av Gud tidligere til å legge alle kortene på bordet.

Er det ikke det Jesus gjør med kvinnen ved brønnen. Han setter lys på henne for å få ting i orden. Og jeg kan bare ikke skjønne at Gud ikke ville være så nøye med at denne mannen levde som en kriminell i 20 år, uten å ta runden med rettsapparatet.

Jeg snakker altså ikke om at Gud ikke kan tilgi pastoren for hans pedofili. Det vet jeg Gud kan, men jeg kan bare ikke skjønne,..og da er jeg ærlig og oppriktig...jeg kan ikke skjønne at Gud ikke har manet ham til å ta dette oppgjøret før et filmcrew 20 år senere kommer på døren.

Det var vel det jeg hadde å si om saken. Jeg håper mannen får oppreisning hos Gud. Jeg har ikke noe vendetta mot ham i det hele tatt, men jeg stiller meg undrende og skeptisk til hvordan ting har foregått.

MT

Bjørn Olav sa...

Jeg synes ikke det var frekt å stille det spørsmålet jeg stilte deg, "anonyme". Ikke ut fra det faktum at du stort sett hele tiden er opptatt av denne mannen, du kjenner hans følelser, tanker, du er veldig opptat av at han har sin sak i orden med Gud. Mens barna, og vi snakker sannsynligvis ikke bare om to, som er misbrukt på det groveste, har du ikke mange tankene om eller for.

Jeg synes det er påfallende og merkelig at du er så opptatt av denne mannen. Og det siste innlegget ditt i går motsa stort sett alt det vakre du har skrevet om tilgivelse, og det å ikke dømme. For det er sjeldent jeg har lest en sterke fordømmelse og dom fra noen, som kom fra din penn i går. Du motsier også kraftig deg selv, for når MT konfronterer deg med noe, skriver du at du skal omvende deg fra din dom, om det er slik at du tar feil. Var det ikke slik at man ikke skulle dømme i det hele tatt? Men selv dømmer du.

Og så blir det latterlig når du skriver i dag, at "Hansen har fått sagt sitt" - så du er altså den som skal si hva jeg skal få si, du da?

Jeg stiller meg spørrende til om du er den du utgir deg for å være. Jeg spør også hvorfor du har en så sterk trang til å ta denne mannen så sterkt i forsvar som du gjør.

Har du tenkt på at noen av mannens ofre kan lese det som skrives her? Hva tror du de tenker om deg, og ditt forsvar av ham som utnyttet dem så grovt?

For å fjerne en hver tvil,kan du jo fortelle hvem du er. Om ikke annet kan du gjøre det via bolahans@online.no Jeg har taushetsplikt,

Anonym sa...

Det er nok flere enn du, Bjørn Olav, som spør hvorfor denne "kvinnen" er så ivrig etter å ta denne mannen i forsvar.

Anonym sa...

Jeg synes det var enormt ærlig gjort av Bjørn Olav Hansen å fortelle oss blogglesere at han i sin tid skrev en positiv artikkel om denne pedofile forkynneren.
Det å` ! For en tabbe!! Han var altså ikke kar om å avsløre forkynneren! Jeg gikk på flere møter hvor han talte, og jeg også, slik som hun anonyme skriver, reagerte på hvor urein han virket. Jeg ble rett og slett sjokkert noen ganger. Men han var veltalende og morsom, dog ikke særlig "dyp".
Det forundrer meg bare mer og mer hvor lettlurte kristenfolket er. Denne historien forteller ikke først og fremst hvordan det står til med åndslivet til denne overgriperen, men mer om hvor lite hellige og følsomme og våkne vi kristne er. Men Bjørn Olav Hansen setter seg ikke til doms over sine medkristne som gikk i fella, han innrømmer at han selv ble lurt.
Bjørn Olav Hansen har i det hele tatt mange ydmyke sider ved sin personlighet - som bare kan oppdages ved å lese mellom linjene.
Det forundrer meg vel også at dere ikke slakter sønder og sammen mye av det den anonyme kvinnen på 46 år ++, skriver.
Det er jo nifst hvis hennes filosofi skal oppfattes av de verdslige som gjengs blant kristne. Men dere vil vel være ydmyke i forhold til det at hun har opplevd så mye vondt.

Det viktigste hun overser, synes jeg, er at rettslig straff har den hensikt å forhindre at lignende forbrytelser skal gjenta seg i samfunnet. Hun skriver:
DET ER SYNDER SOM PÅGÅR NÅ MAN SKAL TA.
Ja, det er derfor dette kommer fram, for å stanse overgrep mot barn som pågår akkurat nå. Flere barn vil våge å stå fram, og flere potensielle overgripere vil
tenke seg om.

Corrie Ten Boom tilgav en mann som hadde mishandlet henne under krigen. Jeg har lest den boka, men kan ikke huske at det stod i boka at mannen ikke hadde sonet sin straff. På meg virker det som om Anonym mener at Tilgivelse er det samme som det å forhindre at vedkommende blir straffet. Corrie Ten Boom kunne vel ikke "hevnet seg" på denne mannen slik at han ble strafferettslig dømt, for straffen hadde han vel sonet allerede?
Mulig jeg husker feil ...


XXX

Anonym sa...

Ser at jeg skrev litt utydelig i begynnelsen: Det var selvsagt denne pedofile forkynneren jeg reagerte på at han virket urein, ikke Bjørn Olav Hansen, men det skjønte dere vel.
xxx

Bjørn Olav sa...

Til Anonym xxx

Nå har jeg aldri hørt denne mannen forkynne. Jeg har opplevd man i en intervjusituasjon, så vidt jeg husker hjemme hos ham. Den gangen bodde han et annet sted i landet. En jovial, trivelig fyr med et brennende engasjement. Husker kan også var veldig opptatt av internett.

Men jeg må være ærlig å si at han lurte meg trill rundt, med sine tårevåte historier om gatebarna i Brasil. Jeg husker at oppdragsgiverne mine i pinsebevegelsens hovedorgan var imponert over hva denne mannen hadde klart å få til.

Jeg skrev reportasjen min, og hadde ikke noe mer kontakt med mannen. Men det er klart: jeg ble lurt, og mange med meg. Ukepressen dengangen frotset i historien om den trivelige mannen som hjalp så mange. Joda, vi er altfor godtroende, altfor naive.

Ellers er det vanskelig å vite om denne kvinnen forteller en sann historie. Vet vi om hun er en kvinne? At hun er den hun utgir seg for å være?

Jeg er forundret over hvor mye "hun" vet om denne mannen, informasjon som bare den han ha som står ham nær. For hun kjenner jo hans følelser, tanker, "hun" vet også detaljer rundt hans surfing på internett!

Derfor spør jeg som gjør gjør, uten at jeg har trukket noen konklusjon.

Jeg er enig med xxx når vedkommende skrier:

"Det viktigste hun overser, synes jeg, er at rettslig straff har den hensikt å forhindre at lignende forbrytelser skal gjenta seg i samfunnet. Hun skriver:
DET ER SYNDER SOM PÅGÅR NÅ MAN SKAL TA.
Ja, det er derfor dette kommer fram, for å stanse overgrep mot barn som pågår akkurat nå. Flere barn vil våge å stå fram, og flere potensielle overgripere vil
tenke seg om."

Og det er tydelig at "hun" også misbruker Corrie ten Boom. For sannheten er jo at den mannen Corrie ten boom omtaler, måtte stå til ansvar for sin ugjerning.

Som denne mannen også bør gjøre.

Det er interessant å merke seg at vedkommende plutselig ble stille, når "hun" ble stilt til ansvar for det "hun" skriver.

Anonym sa...

OPPSUMMERING FRA KVINNEN MED DE LANGE INNLEGGENE

Ikke overraskende at noen her tror jeg lyver om min identitet, som kvinne.
Vet dere, at når alt dette er over, når jeg ikke lenger skriver her, så skal jeg sende en mail til fordømmende og mistroiske Hansen og vise hvem jeg er.
Årsaken til at jeg ikke gjør det her, er nemlig at jeg har fortalt så mye om hva jeg har opplevd, og fordi det handlet om familieting.
Og jeg ville heller ikke åpenbare hvem min mulige overgriper kan være.

Om jeg hadde skrevet mitt navn så ville alle visst at en i min familie var en overgriper.
Vel nå var det ikke bare en, men bare en som var min overgriper.

Fordi jeg har tilgitt og ikke vil dem jeg har tiligtt noe vondt, må jeg være anonym.

Jeg stoler ikke på noe menneske, for slik man nå ser så kan mennesker med syke lyster til sensasjon misbruke min historie og fiske opp hvem min overgriper var.

Når jeg skriver til pastor Hansen om en tid på mail med bilde og det hele, så skal han som pastor ha taushetsplikt.
Dersom noe skjer meg etter min betroelse og avsløring av identitet, så vil han bli stilt til regnskap for det.

Ingen kan røre ved de mennesker jeg har tilgitt, uansett hvilke motiver de måtte ha.

Men dere avslører hjertenes innhold ved å skrive at jeg utgir meg for å være en kvinne, mens dere tror jeg er både en annen og kanskje vår eksakte mann som er fordømt av dere.

Når det gjelder mannen dere fordømmer
så vet ingen hva han har vært gjennom alle de årene ,
om når han ikke lenger gjorde overgrep osv...

Dere snakker hele tiden om det rettslige. Jeg har jo sagt og minnet dere på, at mennesker ikke kan gå inn og si "sett meg inn" etter en 27 år gammel forbrytelse.

Ingen av dere vet heller noe om at han er eller ikke er villig til å sone.Det er jo det som er poenget! Dere antar og antar og spekulerer som gamle sladrekjerringer!

Mannen kan da vel ikke noe for at systemet er som det er?
Og hvorfor han ikke anga seg dagen etter forbrytelsen han begikk sist?
Ganske enkelt fordi han på det tidspunktet ikke hadde angret!

Jeg er sjokkert over mangelen på sunn fornuft og visdom her. Alt annet klarer dere å tenke dere til, men ikke de mest logiske tingene!

Siden ingen vet noenting om hans dager i årevis, kan vi ikke dømme...
det er snakk om 20-27 år gamle synder åg alle årene etter det.

Var vi der med ham dagene før , under og alle årene etterpå?
Nei, vi har derfor ikke peiling!

Man kan ikke drive og spekulere i om han kanskje og muligens har gjort
seinere...innimellom osv..

Det ville være som om også andre begynte å spekulere i hva vi drev på med før og
hva vi var.....etter ikke å ha kjent oss eller vært sammen med oss i 20 år.

Dere tror jeg kjenner mannen godt eller at jeg er ham! Nei ingen av delene er riktige, men jeg kjenner Bibelen og jeg kjenner til dybdene i mitt eget kristenliv, i kamper og i fall og oppreisning og seier.
Og jeg kjenner til andres historier, og ingen av oss har det likt.

Det er utrolig rart å lese dere, som ikke synes å ha vært tilstede i deres egne kristenliv, fra dag 1 til nå. Burde dere ike da vite noe om hva et menneske går gjennom?

Du som underviser! Hva underviser du om da? Det er mennesker du har med å gjøre også som pastor, du er nødt til å ha møtt noen skjebner.

Selv har jeg sittet som sjelesørger på Kirkens -sos og møtt folk i alle livets situasjoner. Og når de var ferige å gråte og jeg hadde tørket mine øyne så fortalte jeg dem om hva Jesus hadde gjort for meg.
når de hørte min livshistorie, så forstod de at det var håp også for dem. De fikk høre at istedetfor å ta sine liv når noen gjorde dem vondt, så kunne de tilgi og leve videre lykkelige!
Når de fikk vite hva jeg hadde måttet tilgi, så skjønte de at det var mulig.

Det eneste ejg har til felles med mannen dere er ute etter, er sangen. Ellers har jeg ikke noenting til felles mad ham....vel kanskje kjærlighet til mat da. Vi har møtt hverandre i et slankeforum og han har hjulpet meg med å gå ned noen kilo, når det stoppet opp fordi jeg spiste for lite og stoppet forbrenningen.

Men utover det har vi ikke noe til felles. Jeg er gift og har egenfødte barn. Dessverre bare en av dem frelst, men Gud har lovet at også min sønn skal bli frelst.

Og jeg bor ikke på vestlandet, jeg bor på østlandet og har aldri eid noen båt som vår mann har.Men jeg skulle gjerne gjort det, fordi vi skal flytte til en øy og bo 40 m fra sjøen.

Alt jeg vet om denne karen er at han synger og taler, og så resten av det som var å finne på nettet.
Men jeg klarte få med meg mailadressen hans før Facebooken ble lukket. Han var min Facebookvenn og jeg ville ike ha slettet ham om han hadde blitt værende.

Mitt liv og mitt kall er å gjøre det Jesus gjør og elske dem Jesus elsker. Så til syndere taler jeg om omvendelse og til ofre taler jeg om tiglivelse, som kan bli til omvendelse.

Jeg VET at Jesus elsker denne mannen, like høyt som han elsker meg. Derfor må jeg behandle ham deretter.

Og ikke kan jeg rekke hånda opp og si at jeg har vært syndfri etter at jeg ble omvendt 30 år gammel av en radioandakt der noen leste "for det finnes ingen fordømmelse for den som ER i Kristus"
Jeg rakk aldri slå av radioen og andaktene som jeg hatet. Det reddet mitt liv.

Jeg ble frelst januar 1989, er 50 år, blir 51, men kortet min sønn skrev, ble skrevet på min 46 årsdag.

Alle har vi opplevd å synde.
Bibelen sier at den som sier han ikke synder, han lyver....så da synder ha anyway.

Den som synder har latt øynene ete og tankene surre med ting man ikke skulle surre med.
Da fødes lyst, og handler man på lyst så føder man synd.
En velutviklet kristen-sjel, som har blitt moden, ville vite hvordan han skulle takle fristelser.

Men alle vet at noen sjeler er vaklevorne og alt kommer an på hvor i livet man står....det er ikke for ingenting Bibelen snakker om
den som drives hit og dit, eller den som ikke har sine føtter plantet på fjell.

Et menneske kan ha de beste visjoner og intensjoner, men så styres de av sine egne lyster
og *boohm* så glemmer de både sin Herre, sitt medmenneske og sin egen sjels sikkerhet.

Jeg føler at slik er det her ute.Dere dekker dere bak disse barna, og de skal være den edle årsaken til at dere fordømmer mannens hele liv. Dere tror dere gjør godt, men motivene og intensjonene
skurrer, for måten dere behandler saken og mannen er ikke i samsvar med Guds Ånd og Guds vilje og Kristi kjærlighet.

Dere har tydeligvis ikke opplevd ille nok ting, så dere har ikke lært å tilgi.

Derfor så vet ingen av dere at for ofrene ville det beste idag være å få
en ordentlig Guds åpenbarelse om hva tilgivelse gjør med vår vonde fortid.Det er utrolig vanvittig at ikke en pastor og bibellærer og sjelesørger vet dette.

Jeg har en fremtidig jobb med en kvinne, som har vært datter av en overgriper i hele barndommen. Hun har tilgitt sin far og vi skal skrive bok om det. Hvor mye bedre er det ikke for ufrelste å lese det, enn å lese en bok om en bitter mann som vil fortelle om hvor ille han hadde det med ting ingen kan gjøre noe med, utenom å hjelpe med framtiden.

Jeg glemte å si at jeg har arbeidet en tid som journalist, og dette med å skrive er mitt kall.
Det er ikke så mange måneder siden jeg satt på et møte i kirka, der bare gamle folk var tilstede. Jeg som nesten 50 da var den eneste *ungdommen* Men da kom et budskap, og ingen som satt der eide noen pc eller var skrivere, så jeg visste Gud talte til meg. Han sa "Du skal være min Griffel"

Derfor skriver jeg, fordi Gud har kalt meg til det.

Man kan ikke både være kristen og ha gleden i Herren og samtidig gå rundt og
være bitter på fortidens mennesker. Man kan heller ikke låne ofrenes bitterhet og såre fortid
og ri på den, for å få lov til å dømme.

Da skulle jo alle kristne kunne fordømme alle de menneskene
man hører og leser om....og ingen av oss ville bli frelst, for mennesker med fordømmelse i sine hjerter
kommer ikke hjem til Himmelen.

Dere kan ikke dømme mannen som lever idag i noenting!
Ja, jo...dere kan bare gjøre det, men dere må ta konsekvensene av det.

Det eneste vi kan konstatere er at all misbruk mot barn er synd,
og at vi står overfor et menneske, som er som oss....han hadde synd i sitt liv!

Og så skal vi overlate til Gud og til domstolene å dømme ham.
Ikke sitte her som onde sladrekjerringer og gjette på og synse og mene og fabulere, og til og med bekylde andre for å være ham!

Jeg er sjokkert over at en mann med så store religiøse meritter på cv-en kan drive en blogg der slike ting foregår.

Det gjør ikke meg noe hva dere syns eller tror om meg, men så flaut det vil være å få den mailen, som åpenbarer at hans hjerte var fullt av mistroiskhet og anklager og beskyldninger.

Jeg skal forresten gå inn og sjekke om herr Hansen har Facebook og invitere ham som venn.

Men mannen dere forfølger og resten av historien kan vi ikke dømme, for vi hadde også synd i våre liv!
Dømmer vi ham, vil Gud ta tilbake tilgivelsen over våre synder!
Skjønner dere ikke det?
Begriper dere ikke at det er DET som er å ha Gudsfrykt?.

Det er Gud som tar seg av oss....dag for dag lærer vi og vokser vi.
Vi blir renset og lutret så vi ikke skal falle så lett...for Han ønsker jo å bevare oss.Hvis vi holder oss til Kilden, så vil vi bli bevart.

Det er når vi eter av satans bord og tar inn av det han har å tilby, at vi faller.

Et menneske som bruker dager og år foran tv, vil lettere falle,
enn et menneske som bruker tilsvarende tid foran Jesu føtter i bønn og til å ete Guds ord. Guds ord er rustningen.

Dette å se på slike saker som dette er en prøvelse...
det handler om hvilken ånd vi betrakter gjerningsmenn, som har falt og som får avslørt sine gamle synder.

Jeg sier at vi ikke kan dømme fordi vi ikke vet.

Bibelen sier at "den som taler, han tale som Guds ord"
Vi har lov til å si hva Guds ord sier.

Guds ord sier at vi skal ikke fordømme eller baktale.

Å si at det ikke er lov å fordømme, er det samme som å si at det ikke er lov å ligge med en mann slik en mann ligger med en kvinne.Bibelen sier det.
Men de homofile blir rasende og sier at vi fordømmer da.

Fordømmelse er å snakke om noe vi ikke vet sikkert og alt om.

Om jeg får onde tanker om min nabo fordi han alltid er med kamerater og ikke har noen kjæreste,
så fordømmer jeg hvis jeg sier at jeg tror han er homofil.

Men hvis han sier han er homofil og kristen, så kan jeg fortelle ham hva Guds ord sier om den saken,
og da fordømmer jeg ham ikke, da formaner jeg.

Og hvis han sier at han for 27 år siden utførte pedofile handlinger og jeg ser at massemedia og folk fordømmer ham, så kan jeg ikke fordømme ham....jeg må overlate det til de som har rett og makt til å dømme.

Hvem fremmede der ute kan dømme våre liv utifra de gamle syndene våre?
Tenk om en fremmed fikk høre om 2 ganger vi syndet for 30 år siden....og
utifra det skulle de beskrive oss
og dømme oss og gi en straffeutmåling...idag!

Og ikke alt et menneske gjør er alltid noe han har en hang til hele tiden...
mange synder er engangsbetont..

Jeg har aldri noensinne røykt hasj eller brukt slike ting, men
en lærer jeg hadde fortalte at han hadde prøvd hasj engang ved et par anledningeri den tiden(han var 68 generasjonen og var hippie).

Man kan ikke si at han var rusmisbruker fordet.
Han gjorde det aldri igjen og levde et ordentlig liv og ble kunstner og reklametegner og lærer,
og ektemann og far og hadde ikke noe problemer med noen former for rus....ikke engang alkohol.

Om du eller jeg hadde gjort noe 1 eller 2 ganger...
Skulle noen klippe dette ut av vår lisvhstorie, som ligger under Jesu blod og holde det opp mot oss idag og tro at slik levde vi idag?
Det ville blitt ille feil.

Og skal mennesker dømme det jeg var før jeg ble frelst og det jeg var alle gangene jeg falt?
Jeg ville dødd om det skulle åpenbares på tv....og jeg har ikke engang vært i nærheten av å hatt pedofile følelser, som er det verste og mest skamløse et menneske kan ha i andres øyne.
Jeg hadde en kjæreste som 24 åring som var 10 år eldre enn min far, så jeg er neppe i den kategorien...

Men for Gud er vi alle like, enten vi er i Kristus eller vi er uten Kristus.

Når mannen hadde sann omvendelse kan ingen vite, og selv om det var for kanskje 19 år siden,
så kan du tenke deg sjøl....er det 19 år siden våre siste synder?

Vi har ingen peiling på mannens liv og kronologi, men min egen obeservasjon av ham er:
En gang for svært mange år siden....da jeg var helt nyfrelst, så hørte jeg
ham synge og tale på møte.
Jeg syntes det var noe rart, noe udefinerbart, noe som jeg på en
måte oppfattet som skittent.
Jeg følte at han ikke var troverdig og urenhet lå tykt utenpå ham...
Det kan være omtrent 20 år siden....
Men, seinere, så har han vært helt annerledes.Så annerledes at jeg nesten ikke kjente ham igjen.

Og han kan ha hatt dette hengende på seg som noe uooppgjort den
første tiden i mange år...han behøver ikke engang ha holdt på med sånt lenger....det er nok
å ikke ha ordnet opp med Gud, så vil det være som en *hinne* av urenhet over ansiktet...
Dette har jeg sett hos mange mennesker. Faktum er at slik har jeg også avslørt min egen manns fall for endel år siden....et mørke legger seg over ansiktet, og jeg spurte om det var noe han hadde å fortelle meg, som jeg burde vite.Og han ble forskrekket, for det hadde skjedd noe samme dagen og samme dag ble det avslørt utenfra andre.

Man blir vár i ånden, når man vandrer med Gud.

Selv den lille gutten vi har sa en gang min mann levde i åndelig ørken : "Pappa, hvis du ikke elsker Jesus, så kommer du til å brenne i et hull"
Og ingen hadde fortalt gutten om noe helvete eller ildsjø...man forteller ikke små barn sånt.
Men pappas reaksjon var å se på meg litt snurt: "Ka? e det du som har satt grilla i hauet på han?"

Guds Ånd viser oss ting vi ikke kan vite noe om.


Men slik urenhets-tegn er det ikke lenger med vår mann....disse tingene var svært svært tydelige og er nå svært tydelig borte.

Folk har hengt seg opp i at han var pastor og at han arbeidet i kristent arbeide.
De har hengt seg opp i når han som ung ble frelst.

Dere må vite at det går an å komme laaangt vekk fra Gud på veien,
mange år etter at man er frelst...mange er blitt frafalne bare på grunn av en eneste syndefall,
fordi de aldri reiste seg opp igjen....noen blir faktisk til og med frafalne på grunn av ektefelles synd.
De blir bitre og skylder det på Gud!
Jeg er så utrolig heldig som ikke har blitt borte for Gud, fordi andre syndet mot meg
etter at jeg ble frelst.

En som blir frelst og faller av er som Judas...hans liv kan gå lukt til helvete selv om han engang kjente Jesus.
En annen variant er som Peter, som faller, men angrer straks og blir oppreist.

Det er millioner av varianter, men felles for oss alle er
at vi aldri er syndfrie i hele vårt kristenliv.

Det er bare dømme i saker vi ikke har peiling på, fordi vi syns det er så grusomt dette med synd mot barn.....så ligger man nede for telling i fordømmelsensgjørme.

Når man sier at man ikke kan dømme noen, så er det fordi man ikke kan vite noe...man kan rett og slett verken dømme eller forsvare.

Jeg forsvarer ikke misbruk mot barn, jeg sier vi ikke skal dømme NOEN.

Mange tror at å si at man ikke kan dømme, er å forsvare som
i renvaske og nekte på at de kan ha gjort noe.

Så er ikke tilfelle. Med å si at man ikke kan dømme så legger man seg ikke oppi saken med verken fordømmelse, eller med forsvar av forbrytelser.

Det menes at man ikke skal snakke om hva et menneske kan ha gjort og når og hvordan.

Som meddommer i rettsaker, vet jeg at en dommer skal være objektiv....ikke subjektiv. Jeg kan ikke sitte der og bli kvalm eller uttale det om tiltalte og ønske ham dit peppern gror, jeg er nødt til å forholde meg til de helt objektive tingene og opptre professjonelt.

Man skal være svært vis for å skille på disse tingene og den visdommen finner jeg lite av i bloggen hos Hansen.

Når de begynner å spekulere, så fabrikerer de sannsynligheter og
usannsynligheter og de snakker om tiden som om vi snakket om idag.

Gud ser til hjertene våre....hovedregelen er at vi ikke skal dømme i det vi ikke vet.
Først må man ha alle fakta på bordet.

Det er noe helt annet å si at det er spinnhakkagalt å misbruke barn.
Den saken er klinkende klar.
Det er ikke engang nødvendig å skrive det.


Menneskene har så lett for å blande sammen ting og ikke se klart...og vi har ingen unnskyldning for ikke å se klart heller, for vi kan alle få Guds åpenbarelser om ting. Det er endel av nådegavene det.
Man kan ikke drive å dikte opp ting om folk uten å vite hva det er som har hendt hver eneste dag i mange år.


Dersom han hadde blitt tatt på senga idag med et barn, så ville saken vært
annerledes og lettere å bedømme....da ville han så klart bare måtte gå inn og sone, så
fikk Gud ta seg av sjela hans.
Er det så vanskelig å begripe at jeg ikke er dummere enn at jeg skjønner dette og at man skulle slippe å skrive sånne selvfølgeligheter?

Men han har ikke småbarn hjemme idag, de er voksne alle sammen.

Vi snakker ikke om barn lenger, men bl.a om en voksen mann , som er gift og som
av menigheten ble *hjulpet* til å anmelde den 27 år gamle saken.
En menighet som istedetfor å hjelpe ham med å tilgi så han kunne bli legt,
er med og ripper opp livet hans og skal gå inn i en kristens liv og avsløre
og vekke opp gamle lik.

Motivene til *hjelperne* stiller jeg spørsmål til...

De var kristne personer....de skulle ha tatt seg av offerets sjel IDAG.

Det er hvordan Terje og Paolo kan få det idag som betyr noe, for fortiden kan ingen gjøre noe med,
men fremtiden deres kan mange hjelpe med.


Jesus ville iallefall ikke gjort det sånn som har skjedd nå.

Jeg vet hva Jesus ville gjort...han ville gjort som han har gjort med meg...
han ville ha lært offeret å tilgi, så ville offeret blitt legt,så kunne også offeret ha vitnet om Jesus og reddet mange sjeler som hadde blitt såret eller andre overgripere kunne bli frelst, når de kom i anger...


Jesus vil nemlig både offer og gjerningsmann det beste...

Hva er en 27 år gammel tilgitt synd?

Jo det er skam og skyld og byrder man ikke lenger kan tenke på daglig, for da blir man gal...

Tror dere at det er verre å være offeret i en sak? Jeg har sett lidelsene til noen som forbrøt seg på meg.Vet dere ikke at mennesker som gjør slike ting har kvaler dere aldri ville drømme om?
Mange tar sine liv når de har begynt å kjenne på hva forbrytelsen gjør med dem....

så ikke gå der og tro at en forbryter er en robot som ikke bryr seg om noenting...de bærer byrder som verken du eller jeg kan ane noe om. Jeg hadde selv et familiemedlem som døde som direkte årsak til skammen og skyldfølelsen han aldri ble kvitt. Han fikk sår på hjertet. Fysisk sår.

Jeg har aldri noensinne grått så mye som jeg gjorde da jeg så ansiktet og blikket til en morder på tv, og hørte hans livshistorie.
Han brukte et koppel av medisiner for å døyve minnene etter sine grufulle gjerninger....han satt i fengsel da han ble intervjuet.

Det ansiktet hans og den smerten i de øynene vil jeg aldri glemme sålenge jeg lever. Han led fordi han sjøl hadde påført så mange mennesker så mye vondt. Han hadde flere album med bilder av sine ofre, bilder han måtte ta for å bevise at han hadde drept dem, at oppdraget var fullført.

Man kan om man er ond gå rundt og glede seg til han skal brenne i helvete, men jeg kan si, at mannen var allerede i helvete mange år før han døde. Han tok sitt liv på cella.

Når Jesus gråter over forbryteres sjeler, så vil også den som elsker Jesus gjøre det.Det er Jesu tårer vi gråter.

Som offer er jeg ferdig med å gråte, jeg gråter bare for andre, og om jeg gråter for andre ofre, så gråter jeg fordi de lider av bitterhet og sype sår...for hva de er idag.

Noe av det beste ved tilgivelse fra Gud og omvendelse, er at alt det andre
har gjort mot oss blir borte under Jesu blod...at syndebyrden blir tatt fra oss...
og alt det vi har gjort mot andre blir feidet ut av den daglige
skamfølelsen som hindrer livet i å gå videre.....

Hva skal det bli med syndere framover, som bærer på stygge ting?
Hvordan skal de noensinne kunne tro at Jesus tilgir ALT? Når de blir rullet opp nesten 30 år gamle synder på tvsom man skal stå til åpenlys skam og spott med for hele landet?

Hvem vil tore å si noe til sjelesørgere nå?
Hvem vi tro at alt blir nytt?
Nå ser alle at selv kristne fordømmer!

De ser ikke Jesus i noen av de som fordømmer...og selv de som er like stor syndere og trenger til omvendelse, vil måle synden
til en som forbrøt seg mot barn, så de vil se på seg selv som omtrent rene og syndfrie....
og slik går mennesker fortapt, fordi de måler seg selv mot de verste, og så tror de at de er verdige for Himmelen!

Og de andre, de som er nedtynget og ønsker et nytt liv!?

De vil se på historien til vi nå ser og tenke..."da er det ikke noe håp for
meg...de dolker en jo 30 år etter at man har omvendt seg"

Her er mange ting man kan tenke på.....og når det gjelder ofrene er jeg mer opptatt av at de skal få sine sår legt enn noe annet
...men det skjønner jo ikke blogginnehaveren. Han er opptatt av å dømme meg og tar for gitt at jeg ikke bryr meg om ofrene.

Bloggen ehr handlet dessverre ikke om ofrene, men om å ta mannen...

Overskriften på hans tema her, forteller hva blogginnehaveren er opptatt av....og det er IKKE ofrene, men å få nagle den gamle synderen...

Ofrene blir brukt osm vikarierende motiver for å forsterke årsaken til lysten til å lage store overskrifter i sin blogg eller på tv.

Det som betyr noe er også hvordan ofrene kan få det idag, og jeg har ikke noe tro på at det som er mest henvgjerrig , verst og styggest for X-synderen, vil gjøre offerne hele og friske i sjelene...

De ville ikke blitt lykkelige om noen pinte ham hver eneste dag av hans liv engang!

Og å tilgi er ikke det samme som å godta og akespetere det folk gjør.
Å tilgi seg selv er heller ikke det samme som å mene at det vi gjorde var rett.

først må folk skjønne hva tilgivelse er før de dømmer folk som preiker om det.
Jeg kan si alt om hva tilgivelse er fordi jeg har blitt utsatt for så mye vold
på mitt liv.

Jeg er sjeleglad for at jeg fikk lov å tilgi....
det har jo reddet mitt liv!!!!

Jeg kunne vært morder, om jeg skulle gitt etter for
bitter rot og latt den få vokse og så hevnet meg på alle som gjorde meg vondt.

Jeg kan ikke dømme, for jeg har fått alt av bare nåde selv.

Og man kunne ha ordnet med bedre lover og lengre foreldesesfrister uten å henge ut en mann på tv og igle kristne opp til å fordømme.

Man behøver ikke være imot rettferdig dom og forbryteres soning, for å se at dette ikke dreier seg om å ytre rettferdighet, men om å slakte et menneske, som innfor Gud ikke er verre enn verken deg eller meg.

Må Gud bevare den mannen så han ikke tar sitt liv. Han leser alt sammen, både her og på sin gamle youtube, og det er så stygge ting, at man skal være svært sterk for å ikke bli fristet til å ta sitt liv.

Er det det dere vil? At mannen skal dø? Kan dere la saken gå sin gang og la rettsinstansene ordne med det de ser og Gud ta seg av mannen? Kan dere gå hver til sitt og tjene Gud med ære, istedetfor å vanære Gud slik dere gjør her?

Anonym sa...

"Han leser alt sammen, både her og på sin gamle youtube, og det er så stygge ting, at man skal være svært sterk for å ikke bli fristet til å ta sitt liv."

Han må være bra dum hvis han leser alt.

Anonym sa...

Fikk ikke svar på det jeg spurte om Anonym, men det er ok.

Det er sterkt å høre deg fortelle om tilgivelse, og jeg håper denne pastoren ikke tar livet sitt..og det er sant som du sier...Gud elsker selv den villeste synder.

Jeg oppfatter ikke Bjørn Olav som hverken dømmesyk eller nådeløs. Jeg tror vi ser saken litt forskjellig...

Bor du i Skien?

Vel..nok for meg. Gud velsigne deg og alle andre her inne.

Jeg tar med meg viktigheten av å tilgi mine fiender..det tror jeg vi trenger å bli minnet på ofte.

MT

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Tenk om du hadde brukt like mye energi, og hatt like mye engasjement for de to som er misbrukt som du bruker på misbrukeren! Har du tenkt på hva det ville bety for dem?

Hva tror du de tenker når de ser en som så til de grader forsøker å renvakse personen som misbrukte dem?

Anonym sa...

kjære MT

Jeg har skrevet og lest så mye disse dagene så alt går rundt i en firkant...og jeg har vondt i hendene mine, for jeg har en stor bakterieinfeksjon som har angrepet dem, så jeg mister hud og har brannsårlignende hender nå...fingertuppene mine funker, men bomullshanskene gnisser mot sårene når salven tørker, så jeg smører hele tiden hendene og bruker minst 4 par ansker pr. dag.

Så jeg er litt distrahert når jeg skriver og ukonsentrert, og bommer på tastene med hanskene :-)Men jeg har forsøkt å skrolle meg oppover for å se hva du spurte om...

Jeg kom til at det må være spørsmålet om jeg trodde han ike hadde blitt herlig frelst i ungdommen?

Åjoda, det tror jeg på...men som jeg egentlig skrev i svar som var innbakt i flere av innleggene, så kan alle falle fra i livet med Gud.

Alle kan oppleve en ørkentid, og i slike tider er man svært sårbar overfor fristelser.

Det er sånn at på samme måte som Gud har planer for oss, så har også Satan sine parallelle planer.
For alt Gud planlegger og som spirer og gror, vil satan røske vekk og ødelegge.

Han planlegger til hver minste detalj hvordan han skal ødelegge våre liv.

for å ødelegge samfunnet må han gå til roten....familiene....og for å ødelegge familiene så går han ofte på familiens overhode.
Og for å ødelegge for evangeliseringen, så går han ekstra kraftig til verks på forkynnere.

Strategien til satan er utspekulert og nøye gjennomtenkt.
når han ikke får en mann til å falle i rus og svir mere, så må han få dem til å falle på andre områder.

Jeg vil råde deg å lese en bok som omtaler dette ganske bra..C.S Lewis skriver om dette i "Djevelen dypper pennen"

I vår familie, fikk en av de kristne åpnet det åndelige øret av Gud, Han viste henne inn til de ondes planleggingsbord. Hun hørte at de planla å ødelegge hele familien vår.

De sa til henne "vi skal ødelegge hele storfamilien deres, bare vent... nå skal vi slippe Bomben"

Og denne damen forstod ingenting...inntil et av barna i storfamilien slapp bomben...

idag er denne mannen som var overgriper, død...og hjemme hos Jesus.

Men han ble avslørt og helt knekket.
Og han døde fordi selv om han ble frelst mange år før han døde, så var smertene over hans gjerninger så store(og det selv om bare familien visste om hva som hadde hendt) så han fikk sår på hjertet.

En annen kvinne i familien hadde sett, lenge før bomben ble sluppet, at mannen ville ta sitt liv...han klarte ikke leve med det han hadde gjort og det var før han var oppdaget.

Da hun så i drømmen at mannen ville drepe seg selv og hun våknet og ropte på Gud, forstod hun at hun måtte be enda mer så han ble frelst, så hun ba alle hun kjente om frelse for mannen.
Og på møter lå hun på kne og gråt for ham støtt.

Under denne tiden ble han avslørt, og hun skrev et kjærlig brev til ham om at han var bønnebarn og da hadde Gud vist henne at han ville bli frelst.

Det gikk en tid , kanskje 1 år, så ble han frelst.
Men smerten ble han ikke kvitt, selv om han ble en ny skapning og tilgitt av alle, også av offeret som nå var voksen.

Så fordi jeg har sett denne mannens smerte og fordi jeg har sett hvordan hele familien ble bevart i samholdet og kjærligheten, så satan fikk ikke ødelegge hele familien for en manns synder likevel....så har jeg en annen innsikt...

vi ødela planene til satan...
vi visste om dem på forhånd, så vi forkludret dem og vi jublet da mannen ble frelst!

Ingen av oss, og heller ike offeret ville blitt lykkeligere av at mannen skulle sittet i fengsel de siste årene av sitt liv.

Hadde han blitt buret inne så hadde han kanskje ikke blitt frelst. Han var over 60 år da han ble frelst og han var nesten forherdet.

Hans kone ble syk før han døde, men hadde det kommet i nyhetene og han hadde gått i fengsel, så ville hun tatt sin død av det.
Hun visste nemlig at hun hadde del i dette, fordi hun under sin ufrelst periode var utro, og fordi de ike hadde samliv mere i mange år, så mannen var faktisk avvist i en periode på 15 år...

Det er ikke for ingenting Bibelen sier at vi ikke skal nekte mannen ...for en mann i sine beste år, som ikke får det han behøver av sin kone, blir fort rov for fristelser...så her er garnet....som begynte mange år før mannen overhode var noen forbryter...det var hun som dro dem ut i livet uten Gud...hun som en gang var den som først var frelst, da de møtte hverandre...


Mannen var hver eneste dag redd for at noen som var hans fiende skulle glippe ut med det mangemange år etterpå. Det var ikke for seg selv han var redd, han var redd for kona, for nå hadde han en helt annen samvittighet og et nytt liv, og alt han gjorde var å pleie henne.
Der var ikke noen fare for at han skulle forgripe seg på noen, for livet deres var helt annerledes...de var alltid alene nå, mens før dro hun på reiser og lot han være alene med barn...
nå var de gamle og bodde alene, og han gjorde ikke noe annet enn å stelle hjemme og gå på møter.
Han var aldri alene med barn. Det var ikke noe problem for familien å sørge for det....alle barna i begge generasjoner var voksne

Denne mannen ble også frelst i sin voksne ungdom....men han falt fra i mange år...helt fra i slutten av tredveårsalderen og til han ble 60.
Vi som har levd nært på et menneske som hadde et helt liv vi kunne studere, vi vet at et menneske er mer enn den ene synden han gjør.



Og vi tror at når vi er i en familie der mor og far er troende eller svært skikkelige og man har hatt en underfull barndom, så tror man at det ikke kan skje hos oss...men det kan skje hvorsomhelst, fordi satan spenner sitt snedige garn, han kan gjøre hva som helst med et menneske, om dette menneske følger sine lyster fremfor å følge Jesus.

Så at et menneske blir frelst i sin ungdom betyr ikke at han er fri for fristelser og farer.

Alt avhenger av hvordan vi responderer på enten Guds vilje....eller satans vilje, som alltid apellerer til våre lyster og ikke til noe annet.

Han kan godt pakke det inn i både religiøse ting og i menighetsarbeide....satan er fornøyd han med at vi driver med religiøst arbeide, bare sålenge vi ikke følger Jesus og er totalt overgitt ham.

Satan elsker å få Guds menn og kvinner til å falle, så jo høyere stillinger de har, jo høyere oppe de er, jo lenger ned faller de i menneskers øyne når de blir til spott for sine synder.

Kan han få knuse hele familier så gjør han det. For et slikt misbruk handler ikke bare om å såre en kropp og en sjel i et barn, man sårer også foreldrene til barna, om man er en bestefar som er overgriper, man sårer moren til barna om man er faren som er en overgriper og besteforeldrene, og søsknene til offeret....hele slekten blir rammet.

Og ingen er trygge, for alle får noen inngiftet i slekten....selv om man vet at man selv ikke skader barn, så kan man få en svigersønn, eller svoger, eller svigerfar som er overgriper.

Først da, når mennesker opplever ting på nært hold...som jeg har, også som offer med min egen kropp av en annen , så vet man hva som er best både for offer og for familien rundt.

Hadde jeg ikke vært offer sjøl så hadde jeg ikke visst, at det beste for Terje ville vært om noen fortalte ham hvor lykkelig han kunne bli ved å tilgi.

La oss nå si at politiet finner en sak som kommer inn under akkurat en slik tid at det ikke er foreldet, og mannen blir fengslet.
Ja offeret kan føle en viss lettelse for endelig å ha fått straffet vedkommende, men da stopper det også der. Han vil likevel måtte dra på sine sår og bitterheten som allerede har slått rot. Og så lenge han ikke tilgir, vil han være ulykkelig....og DET syns jeg er trist å vite.

Siden jeg avr 30 før jeg ble frelst, så vet jeg jo hvor mye sår jeg hadde spå sjelen da jeg ble frelst. Jeg var helt ødelagt innvendig.

Gleden kom aldri inn i livet mitt før jeg hadde tilgitt alle, hver eneste en.Først da kunne Gud bruke meg også.

Jeg kunne ha avslørt min egen overgriper dengangen, og jeg ville ha ødelagt hans kone, hans barn, hele deres fremtid, og mannens familie, søskenene hans og hans foreldre.....
Det er så mange mennesker som er involvert.

Det var så godt å oppleve, da jeg ble frelst, så begynte min overgriper selv å snakke om hva han hadde gjort mot meg...for jeg hadde vitnet om Jesus, så jeg trykket på kanalene inn til hjertet hans. Jeg satt der og strålte og var så lykkelig over Jesus og mannen ble helt knust, for han så meg som hellig!

Og når han så hva Jesus hadde gjort for meg, så fikk han se Jesus sjøl!
Ingenting ville jeg tjent på å bure ham inne....for man skal ikke ta for gitt at en overgriper kaster seg over alle han ser.

Det er ikke sånn det fungerer. folk har ikke kunnskaper om ting.

Jeg visste jo at han ikke var noen stygg mann og menneske. Jeg hadde kjent ham hele livet.

Hatreaksjoner gagner ingen....slettes ikke offeret.
Om jeg hadde sladret på ham og ødelagt hele familiens hans, så hadde jeg ikke vært noe lykkelig menneske av den grunn.

Dette er dype ting som man ikke kan forstå før man har både vært offer selv og sett noen man er glad i bli rammet. Når man da ser hva kjærligheten fra Himmelens Far kan gjøre, da vil man aldri fordømme noen man møter, samme hva de gjør.

Dette betyr ikke at det de gjør er riktig, men at ikke alle historiene er like.

Jeg kan huske jeg syntes det var så ille og skittent, så jeg var redd for at noen skulle få vite det selv...
Og da fortrenger man det bare.
Årene gikk fort.

Jeg kan ikke for min bare vilje se at det ville hatt noe for seg å anmelde ham 20 år etter episoden.

Hva skulle det tjene til?

selv for meg som offer, virker det helt vanvittig å gå tilbake i en manns liv og nagle ham for noe han ikke kan gjøre noe med, og noe som heller ikke var hele hans livsverk....for det var mye annet som man kunne si om den mannen. Og alt var bare godt.

Gud ser alle ting...o når man er fylt av Den Hellige Ånd så ser også vi det Han ser.Det er det Den Hellige Ånd er til for oss...å vise oss ting, åpenbare ting...gjøre ting klarere...

Jeg er overbevist om at det var det riktigste av alt å tilgi ham.
Også for min del...det var en helt spesiell opplevelse av å bli fri...
å ettergi noen gjeld er herlig...

Å si "ikke tenk mer på det"
Jeg kan faktisk forstå hvordan Jesus har det når han får lov å si "din synd er tilgitt"
Men han måtte bli naglet til Korset først, for at de ordene skulle virke...men vi behøver ikke det...men vi må *døde* vår lyst til å degge om hat og bitterhet...vi behøver ikke glemme, for vi husker jo, men vi kan legge ned hatet og bitterheten, og derifra gjør Gud resten.Deretter husker man det bare som om man har lest det i en bok...og verden forstår ikke at man kan bli kvitt slike ting uten psykologer og sånne ting osm terapier der man skal snakke om alt...å snakke om det hjelper ikke, det fyrer opp minnene og gjør dem styggere for hver gang...
Ingenting annet hjelper enn Jesus og å gjøre det Han gjør,,,,nemlig tilgi.

Han har måttet tilgi alt og alle for grusommere ting...han tilga sine mordere, han tilga dem som naglet ham og spottet ham og spyttet på ham og torturerte ham.

Når man ser hva han har tilgitt og han spør om vi er villige til å følge ham, men ikke vil tilgi? Vel da følger vi ham ikke...
Vi er villige til å ha posisjoner og bli hedret og få ære og stå på plattformer, men å bli spyttet på som Jesus og behandlet urettferdig, og tilgi grusomme mennesker...nei der går grensen vår...

Så da setter vi grenser..."Ja Jesus jeg vil følge deg dit...men ikke lenger"


Vi skulle følge ham til Korset...men mennesket er feigt...vi liker å synes synd på oss selv og vi liker å hevne andres synder og vi gjør det med *edle* motiver....

men Gud ser alt sammen....han vet når noen følger Jesus eller når noen ikke gjør det...man kan ikke lure Gud.

Jeg tror menneskene glemmer, at de kan, nårsomhelst gi et menneske fri, ved å tilgi dem.
Det er ikke å si at det var ok det du gjorde, men det er å si, at vi setter strek over det og jeg hater deg ikke for det...og..."jeg vil at du skal ha det godt"

Når man gjør det blir man legt....alt det vonde man bar på blir borte! Det er en vidunderlig opplevelse og jeg har fått lov å lære meg å bruke den hele livet....både direkte og uten at folk vet det.

Man kan tilgi folk uten å kreve at de skal be om tilgivelse...man kan ikke kreve det av folk....det er ikke like lett for alle å snakke om slike dype ting.

Når mennesker har vært ond mot meg, så går jeg videre som om ikke noe har hendt...så ber jeg til Jesus om hjelp til å bli kvitt det som såret, og så har Jesus og jeg en avtale om at han tar seg av alt sammen....hvis jeg har den innstillingen at jeg ønsker det andre mennesket godt.

Mange mennesker kan man selvfølgelig ikke ha i livet sitt, selv om man tilga dem...man må beskytte seg selv også...

Jeg hadde en forlovede engang som nesten drepte meg foran mange mennesker i et hageselskap der det også var barn tilstede. Jeg tilga ham på stedet, for han var hysterisk, men jeg ba ham skjønne at dette betydde at han aldri ville se meg igjen. Det forstod han, men han fikk med seg at han var tilgitt, så jeg slapp derfor å tenke mer på den saken.

Det heter at øvelse gjør mester....så det blir lettere og lettere å tilgi folk...og jammen syns jeg at livet blir lettere og lettere å leve også :-)

Bjørn Olav sa...

Neste gang du skriver et innlegg: SKRIV KORTERE.

Det er veldig få som leser så lange innlegg som dette.

Anonym sa...

Hansen!

Fordi du har slettet mitt innlegg, så vil jeg ikke skrive mer.

Jeg vil også si at fordi du har vist deg å være en så hard person, som heller ikke er særlig klarsynt, og ikke leser hva jeg egentlig skriver, så stoler jeg ikke på deg og kommer ikke til å sende deg noen mail. Mest av alt fordi du selv krevde at jeg skulle gjøre det for å avkrefte at jeg ikke var en mann.

Du fortjener ikke noen avkrefting, jeg skylder deg ikke noenting.
Du vrir og vrenger på alt jeg sier.
Når du nå har slettet innlegget, så ingen kan se at du lyver om innleggets innhold, så får det være på din kappe.

Jeg har overhode IKKE forsøkt å renvaske mannen. Hvis du påstår det så viser du meg iallefall at du snur alt oppned og på hodet, fordi du er bundet av ditt hat og ditt ønske om å stå frem i offentlighet med det, for liksom å støtte ofrene.

Hadde jeg visst
at du skulle slette mitt siste innlegg så skulle jeg iallefall ha kopiert det først.

Jeg har lagt mye tid og krefter ned i dette, og det handler ikke om om noe renvasking, men et budskap om at vi ikke har lov å dømme og om tilgivelsens viktighet.


Ved å slette mine innlegg sletter du muligheten for ofrene til å se at og hvorfor man kan bli lykkelig med å tilgi.

Tilgivelse har vært tema hele tiden, og det er nettopp for ofrenes skyld.

Ditt fokus på innlegget er at Pedofil-ex-pastor bør utestenges osv...det er ikke ofrene du skriver om eller til, eller for.

Jeg tror ikke du vil at ofrene skal få det godt med tilgivelse.
Jeg tror du vil ha æksjen på deres bekostning og stå i sentrum for det.

Jeg derimot forteller i hvert eneste innlegg hva tilgivelse har gjort for min familie og andre i slike saker, og for meg sjøl som offer.

Jeg skrev ikke noe galt i innlegget du slettet og at du slettet det beviser den ånd du representerer.

Det du vil ha er innlegg som snakker om det vi alle vet fra før...spesiellt jeg...om hvor stygt det var, og innlegg som kan produsere antagelser og spekulasjoner og andre ting om mannen vi ikke vet så mye om.

Jeg ville brukt det innlegget du slettet til andre ting også, men nå får det være. Jeg bruker ikke mer tid på å mate deg og din blogg med forgjeves arbeide.

Ofrene har jeg snakket om i siste innlegg også, men du liker ikke å lese at de burde få hjelp av deg som påstår at du er bibellærer og som er pastor, men som ikke kan veilede dem til å få leget sine sår med forbønn og med å fortelle dem akkurat det jeg forteller, at de må tilgi fordi Gud vil lege dem da.

Du er avslørt i det innlegget du slettet, så derfor ville du ikke la det stå.

Husk at Gud ser alle dine motiver om hvorfor du holder på med dette. Du er en profilert mann og tror du høster poeng og vinner tilhengere, mens jeg er totalt anonym og har ikke noe å vinne.

Men du kommer ikke til å vinne i denne bloggsaken din, for den er ikke noe du gjør for å hjelpe noen eller for å ære Gud.

Du gjør det for selv å få ære.
Og ære får du sikkert her nede på jorden , og enda en tittel på cv-en, men her stopper det og.

Hadde du levd nært til Gud så ville iallefall Tabloidpastoren ha vært legt nå.

Men du har ikke noe annet å gi dem enn å degge for smertene deres så de kan holde seg varme og friske i minnet og plage dem resten av livet.

Slik er det satan som vil vi skal ha det.
Så hvem tjener du?

Bjørn Olav sa...

Anonym

Nå får du holde deg til sannheten. Jeg har ikke slettet et eneste innlegg fra deg. Jeg har kun bedt deg om å skrive kortere innlegg.

Bjørn Olav sa...

Om du har skrevet et innlegg 12.02 så har du slettet det selv. Om jeg sletter, så står det: Slettet av en bloggadministrator. Jeg er nemlig umulig for meg å slette innlegg skrevet av andre, med mindre det står "slettet av en bloggadministrator." Så lenge det står: slettet av forfatteren, så er det slettet av den som har skrevet dette!

Anonym sa...

Jeg tok feil.

Det var ikke mitt innlegg som var slettet, men jeg ble provosert av at alt blogginnehaveren sa var påstanden om at jeg bare forsøker å renvaske gjerningsmannen, så jeg var sint.

Hvis noen leser at jeg forsøker å renvaske noen, så leser de med skylapper på.

Jeg kan ikke renvaske noen.
det har jeg ikke makt eller myndighet til.

Bjørn Olav sa...

Når du går så hardt ut mot noen som du gjør - og du dømmer jo aldri noen, ikke sant, så burde du ha anstendighet nok til å be om unnskyldning.

Det er sjeldent jeg har vært i nærheten av noen som er så dømmende som deg. Men jeg tror ikke du ser det.

Anonym sa...

Jeg skrev jo at jeg tok feil av at innlegget var slettet.

Det andre står jeg ved og kan ikke be om unnskyldning for.

Jeg syns du er svært useriøs, både fordi du har påstått jeg var en mann og at jeg var han du forfølger.

Og at du ville jeg skulle avkrefte det med å maile deg. Jeg satt sjøl og skrev at jeg ville gjøre det, for jeg ble provosert, men som sagt så skylder jeg deg ikke noenting. Jeg utleverer ikke mitt navn til noen jeg ikke kan stole på og som ikke tjener Herren.

Jeg står fast på at du har ikke noe gudstjeneste på gang her med bloggen din. Dette er så langt fra Guds vilje som noe kan komme. Hvorfor har jeg sagt nå i mange meter av ord.

Hvis ikke du kunne be om unnskyldning for å ha påstått jeg var en mann etter alt jeg har lagt ut om her av personlige ting, så begriper jeg ikke hvorfor du krever en unnskyldning fra meg.

Men det er jo typisk det at de som ikke kan tilgi eller lære andre om tilgivelse, også krever unnskyldninger.

Jeg kunne kreve en unnskyldning fra deg for å påstå jeg var en annen, men så selvhøytidelig er jeg ikke.Det var ikke annet enn forventet.

Du har vært så useriøs og uprofesjonell som en Guds tjener, at jeg er sjokkert.

For din skyld har jeg rådet deg til å slette eller stoppe denne bloggens innlegg og overskrift, for du vil synke så dypt med fordømmelsen, at det vil ødelegge din tjeneste.

Gud velsigner ikke mennesker som driver offentlig agenda og henger ut folk og spekulerer og baktaler folk.

Jeg kan ikke be om unnskyldning for å si dette til deg, da måtte også Guds ord be deg om unnskyldning for å si "fordøm ikke"

Hele blogginnlegget med Pedo-overskriften din og dine svar viser hva du står for. Jeg behøver ikke si et ord, den taler for seg sjøl.

Og det jeg sier vil du finne igjen i Guds ord, men der vil du ikke ta det til deg.

Du sår ting og du vil høste det.

Dette er leit...jeg har besøkt dine blogger før og vært begeistret for masse av det du har der og til og med skrevet til deg på bloggen.

Jeg tok svært feil av deg.

Du har blitt forført av denne saken, det er sikkert og visst.

Din tjeneste skulle være å hjelpe mennesker til å bli fri og legt.
Og dette har jeg skrevet om hele tiden, mens du er stygg og påstår at jeg ikke tenker på ofrene...

Så vi får si det sånn...vi er ikke på samme lag.
Jeg er på lag med den som elsker begge sidene i saken og som kan lege og oppreise både ofre og gjerningsmenn.

Du ønsker den stygge varianten...den varianten som tilhører verden...

det er det som er best for både ditt kjød og for offerets kjød.

Men sjelene....tenker du på sjelene?

Du behøver ikke svare...

Im out of here...

Anonym sa...

Til Anonym på 51 år!

For det første er det helt vanlig å bli "beskyldt" for å være en annen enn den en er når en skriver på nettet anonymt. Det er jèg også blitt, ikke på denne bloggen, riktignok, men andre steder. Det er noe en bare må finne seg i når en først velger å opptre anonymt. Det er ikke noe stort problem og ikke noe å ta på vei for.
For det andre er det ikke bare DU som har opplevet forferdelige ting i livet. Jeg synes jeg har opplevd like mye vondt som du. Jeg har en schizofren bror som nesten har drept meg og andre familiemedlemmer mange ganger gjennom hele min oppvekst, og som til slutt fikk min lillebror til å begå selvmord. Hvorfor? Fordi vi ikke søkte nok profesjonell hjelp av politi og helsepersonell. Vi skulle være kristelige og "tilgi" i stedet. Den linja har vist seg å slå fullstendig feil, og i dag høster jeg fruktene av dette. Også mange mennesker utenfor vår familie er blitt plaget helseløse av denne broren min. Hvor mye vondt kunne ikke JEG ha forhindret her på jorden for meg selv og andre mennesker om jeg bare straks etter hvert eneste angrep hadde gått til noen og sagt i fra, til aviser om så måtte være. Jeg er så bitter for min unnfallenhet at jeg finner ikke ord.
Du provoserer meg grenseløst med det du skriver. Du vet null niks om hva vi andre sliter med, og da har du ingen ting med å dømme oss for det synet vi har på denne saken.

XXX

Anonym sa...

til deg som er bitter
***********************
du som hadde en syk bror som førte til at din lillebror tok livet av seg...det er vondt å lese alt sammen. Det er vondt med alle skjebner der vold og nød og sorg er ingrediensene.

Du sier " det er ikke bare deg som har opplevd"..osv, men kjære deg, da, ...jeg visste ikke at du eksisterte før nå,og selvfølgelig går jeg ikke rundt og tror at jeg er alene om å ha opplevd fæle ting.

Jeg er en gammel dame og har møtt mange triste skjebner hos medmennesker, så jeg har for lenge siden sett hva andre lider....men det er jo ingen trøst!

Saken din kan heller ikke sammenlignes med saken denne bloggen har tatt for seg.
Og jeg har bare fortalt at man kan faktsisk være offer for overgrep og klare å tilgi...jeg vet det jo, for jeg har jo opplevd det!

Det er også helt annerledes å ha en syk og farlig person midt iblant dere hele tiden, som dere ser og vet gjør gale ting i nuet.Det skulle dere ha beskyttet dere imot.Det kunne dere jo, siden dere visste om hva som foregikk, mens det foregikk!

Du kan da ikke mene at jeg mener at man bare skal la hendene ligge i fanget, mens forbrytelser pågår.
Og er noen syke på sinnet så er de jo tikkende bomber!Å bringe dem inn til snarest mulig behandling er heller ikke å gjøre noe galt mot dem.

Det er helt annerledes hvis din syke bror ble frisk for 20 år siden og levde et normalt liv og var god mot dere alle, og noen da skulle ta ham 20 år seinere, for noe han ikke kunne for.

Syke mennesker kan ikke regnes å være ansvarlige for hva de er eller gjør. Men de må få hjelp.

En syk person er ikke noe man behøver å tilgi eller ikke tilgi.

En syk person sørger man for, så han får medsiner og hjelp, og så beskytter man seg mot denne om det er nødvendig.

Man kan tilgi et menneske, som vender om, men man snakker ikke om å tilgi ihjel noen, ved å la mordere eller andre farlige personer få herje fritt i en familie. Jeg begriper ikke hvorfor du blander kortene sammen sånn...

Når man har farlige personer i sin midte må man jo skille denne fra familien, ellers ødelegges jo hele familien!

Det er veldig trist at du er så bitter, for du kan jo ikke verken få lillebroren din tilbake eller den andre personen frisk ved å være bitter, og bitterheten ødelegger bare ditt eget liv.
At jeg sier det betyr heller ikke at jeg ikke mener du har rett til å være opprørt over tragedien du har opplevd og sorgen over å miste din bror, det betyr bare at hvis du lar bitterheten tygge deg istykker, så gjør du noe du hadde sluppet, om du hadde skjønt at du kan sørge uten bitterhet.

Jeg mistet nettopp det kjæreste mennesket jeg kjente på jorden, men jeg kan ikke gå rundt og være bitter på legen hans som ikke gjorde noe i tide, for han blir ikke levende fordet!

Din sak er noe helt annet enn saken som her er på tapetet.

Mannen som blir forfulgt på nettet og her, gjorde sine gale ting for så lenge siden at han ikke har mulighet til å rette det opp på noen annen måte enn å ikke gjøre det mer.

Om domstolene finner ham skyldig så kommer han nok til å sone.
Tilgivelsen jeg snakker om handler ikke om å godta eller akseptere(dette har jeg sagt før) noen av de handlinger som blir begått som skader andre. Tilgivelse handler om legedom for den som tilgir.

Min sønn sa det så treffende engang. Han var bare 8 år og så reaksjonen min når noen sa noe stygt til meg. Han sa "Mamma, hvis noen kastet glødende kull til deg, ville du tatt imot det da?" Selvfølgelig svarte jeg forundret, at nei det ville jeg ikke. Da sa han at det var nettopp det jeg hadde gjort og at det var derfor jeg ble skada.

Vi kan velge ser du hva vi vil med våre liv etter at noen har ødelagt, såret, skadet, mishandlet, eller på andre måter vært onde. Vi kan velge om vi vil bære på det glødende kullet resten av livet, eller om vi vil slippe det. Dersom vi velger å bære på det glødende kullet, så må vi kjenne hvordan det brenner resten av livet.

Mitt budskap er at vi kan kaste det fra oss, for å spare oss selv fra mer vondt enn vi allerede har fått. SLIK er det å tilgi....tilgivelsen kommer oss selv til gode. Tilgivelse er om noen ikke vet det en egoistisk sak, og ikke en sak som den som såret eller skadet oss merker så mye av.

Spesiellt i saker der 2 blit bitre fiender, og de hater hverandre livet ut , men ikke ser hverandre....hva i alledager er det vits i å hate? Den andre merker ikke noe til det og blir ike straffet av det...det er vi sjøl som blir straffet av bitterhet og hat.


Jeg har aldri godtatt de tingene jeg har opplevd, verken av vold eller andre overgrep. Men jeg har sluppet taket på min rett til å ødelegge meg selv videre med min egen bitterhet...

Det er mulig du ikke syns jeg har hatt det så fælt som deg, men jeg syns ikke at det går an å sammenligne mitt 50 år gamle liv med ditt, som virker til å være over haløvparten så gammelt som mitt... og karakteren på sorgene er jo forskjellige i de flestes liv. Men alle opplever noe vondt i livet....og ikke alle tåler like mye, så det som for meg virket ille, kanhende du ikke ville synes var så ille.

Du mistet din lillebror, og jeg mistet 9 barn og ble voldtatt og ranet av 4 menn og misbrukt av et familiemedlem og nesten drept av 2 menn i forhold og mye mer.

Og jeg ville vel neppe velge å miste min lillesøster, som du mistet din bror, om jeg måtte velge av disse ondene.

Jeg er heldigere som har min søster i live, men kanskje du ikke ville vært meg heller om du kjente til resten av historien som er dobbelt så ille som det du har sett til nå.

Det er fordi jeg alltid har syntes det er verre når de andre i familien lider. Jeg kunne takle mine egne ulykker, men når mine barn og min familie forøvrig hadde det ille, så var det verre. Og dette kom bare i tillegg til mitt eget.

Livet på jorden er vanskelig.
Vi har alle en sjelefiende, og alle møter vi mennesker, som ikke vil oss vel. De kan gjøre mye skade og har gjort det, men mitt budskap er at vi ikke behøver å tillate den personen få lov å plage oss mer.

Når vi er bitre så tenker vi mye og snakker mye om både den som skadet oss og det de gjorde....da gjenopplever vi tingene ved å holde dem i live. Jeg brukte store deler av mitt liv på å snakke om, fortelle, forsvare og forklare deler av mitt liv, der voldspersoner hadde vært tilstede.
Den tiden ejg brukte til å gjenoppleve de vonde tingene stjal fra meg et liv jeg kunne brukt til noe godt og kjekt....så episodene som blir til bitterhet de vokser og stjeler tiden våres også...

Som du forhåpentligvis skjønner så handler ikke tilgivelse om å bukkenikke til den som skadet noen....dette innlegget som jeg har svart på, handler om 1 gjerningsmann, som alle vil til livs, men saken er at det er så lenge siden det skjedde, så det eneste som skjer nå er at politiet forsøker å finne ut om det er nyere tilfeller. Og imens så spekulerer folk og dikter opp alt mulig rart uten å vite noe.

Jeg kan ikke engang dømme din bror som er syk på sinnet, selv om han ble åprsaken til at din lillebror tok sitt liv. Og jeg kan selvfølgelig stille deg spørsmål, men jeg kan ikke gjøre det uten å komme i skade for å virke som om jeg fordømmer noen andre i familien...jeg kan selvfølgelig lure på hvor de voksne var osv.
Men jeg kan ikke si at de burde vært buret inne for å ikke ha passet på at den syke ikke ødela lillebroren...for jeg var ikke der...jeg hører kun hva du sier, men jeg kan ikke dømme saken uten å ha innsikt i dette familielivet.

Slik er det også med den mannen vi har skrevet om. Vi hører at noe er skjedd, men før vi kan dømme må alle fakta på bordet. Kanskje er det sånn go kanskje er det sånn....det er tusenvis av kanskjer og kanskje er de verst tenkelige kanskjene sanne....vi vet ingenting....derfor skal vi heller ikke dømme.

Det er leit at du opplever mine innlegg som prvoserende...og jeg hadde ikke tenkt å skrive mer her heller, men nå handlet det om noe annet og om en ny person og en ny skjebne, så jeg orket likevel...

Jeg ønsker deg alt godt i livet....
Tenk over hva du kan gjøre for å få det bedre inni deg selv..

Jeg har en livsregel som er sånn:
"Jeg gidder ikke bekymre meg med det jeg ikke kan gjøre noe med "

Det har hjulpet meg hele livet.
Det har også frigitt tid til å gjøre noe med det jeg kan gjøre noe med...

Jeg ønsker deg lykke til videre i livet og skal be for deg, så ikke noe mer eter deg opp innvendig.Du har lidd nok vondt, syns du ikke det?

Anonym sa...

Anonym på 50 år + skriver:
"Jeg begriper ikke hvorfor du blander kortene sammen sånn ..."

Dette har du også svart de andre på bloggen her flere ganger. Antagelig er dette noe du selv er vant med å få slengt etter deg. For du surrer nå fælt, selv da.

Skal vi ta en liten runde? Nei, men vi kan bare ta denne:
Du skriver: (ikke til meg, men til noen andre lenger oppe)
"Man kan ikke drive å dikte opp ting om folk uten å vite hva det er som har hendt hver eneste dag i mange år."
Her sier du altså at hvis man vet hva det er som har hendt hver eneste dag i mange år i et menneskes liv, så kan man drive å dikte opp ting om dette mennesket! Du surrer og blander selv kortene. Setningen gir ingen mening.
Dessuten er du voldsom i dine antagelser om andre og dikter og dikter. Noe så banalt som alder på en person, klarer du ikke å sense.
Da DU ble født, kunne jeg ha lullet deg i mine armer.

Er enig med deg i at mitt livs problemer ikke kan sammenlignes med hva barn som blir seksuelt misbrukt går igjennom, men mener likevel at det handler om ansvarsfraskrivelse i begge tilfelle, hvis samfunnet ikke tar affære.
Når det gjelder dette med bitterhet, så er den mer rettet mot meg selv fordi jeg lot meg lure av det flåsete "tilgivelses"-budskapet i kristendommen. Nei, ikke i kristendommen, men i det religiøse/kristelige miljøet. Du er voldsomt religiøs og lovisk, etter min mening. Å skulle gå rundt og tilgi folk er en lovisk handling som får en til å gå rundt med nesa i sky.

XXX

Anonym sa...

Tror ikke slike debatter som dette egner seg på nettet. Dette blir jo liggende åpent for alle. Har ikke lest alt, men det virker som det er mange sjebner her.

Mange andre forum hadde stanset dette lenge før. Jeg er ingen ekspert på dette, men her bør bloggmaster ta ansvar. Du bør vurdere om du har håndtert dette riktig Bjørn Olav.... (Det tror jeg også du vurderer)

Anonym nr. 517 :-)

Anonym sa...

Til Anonym nr 517

Nei da, det går helt fint, det her.
Slapp av!
For det det egentlig handler om, er om det er riktig som ateistene sier at det finnes ingen Gud, for hvis Han fantes, så hadde det ikke vært så mye ondt i verden!
Gud finnes! Denne opprullingen av pedofilisaken beviser at Gud finnes! Bjørn Olav Hansen driver denne bloggen i et famlende forsøk på å vise folk at Gud finnes! Så nå får han hjelp av Gud! For det står i Bibelen:
- Den gud som svarer med ild, han er Gud!
Gud har svart med ild over pedofiliavguden gjemt i kristne miljøer. Så nå trenger ikke dere ateister og vantroende - hvis det er noen slike her inne - å si at dere ikke tror på Gud fordi det er så mye ondt i verden. Finn på noe annet i stedet, noe enda mer uintelligent.

XXX

Anonym sa...

Jeg vil ikke forsvare det pastoren har gjordt for det er virkelig syndige handlinger, men det er også synd å delta i den hekseprosessen som føres mot denne mannen. Vi har alle syndet og mangler ære i møte med Gud. Vi har alle et tilbud om å bli frelst av bare nåde. hver av oss må derfor gå i oss selv. pastorens synder er ikke min sak. Men jeg har ansvar for mitt liv og mine handlinger. Og jeg kan ikke se på den grufulle heksejakten som denne pastoren er utsatt for. På Jesu tid skjedde det samme med en kvinne som ble tatt på fersk gjerning i synd. Da bestemte de skriftlærte seg for å steine henne. pastoren blir nå steinet offentlig på nettet. Det er helt grufult å lese det folk skriver om ham. Men den som er ren kan kaste sten sa Jesus. Jeg vil ikke delta i dette hylekoret. Jeg vil ikke steine syndere, Jeg vil ikke forsvare misbruk av barn, men jeg vil heller ikke delta i slike bisarre menneskeforfølgelser som vi er vitne til i denne saken, jeg vil ikke ha medansvar for at folk tilsutt ikke orker å leve lenger fordi det er så grufullt å bli hengt ut i den moderne gapastokken (media og internett).
Hilsen Toril Kr.

rus sa...

Til Toril Kr.
Skal ikke denne pastoren stå til ansvar for sine ofre? De lider fortsatt og har verken fått en unnskyldning eller oppreising av han. Skal han bare lukke øynene for sine tidligere synder når ofrene fortsatt lider, og fortsette sin tjeneste som om ingenting hadde hendt?

Anonym sa...

Takk Torill K!
Endelig et menneske, som vet hva dette dreier seg om.Visdom, kjærlighet, innsikt og Kristi Ånd er vanskelig å finne idag.
Det står at kjærligheten skal bli kald hos de fleste....det ser vi nå.folk blir følelsesmessig engasjerte og subjektive og mister helt perspektivet fordi hjertene deres klarer ikke hamle opp med det de ikke er utrustet til å takle.
De klarer seg i menighetene når de bukker og nikker til pene og ordentlige mennesker, men når de hører rykter om folk, ja hvor gamle de ryktene enn er, så glemmer de at det som Herren har renset er rent.
Og når man sier de ikke må dømme, så reagerer de akkurat som den ugudelige, når man vitner for dem....da kvitterer de med å si at man dømmer dem.Den ugudelige vet ikke at man ønsker å redde sjelen deres, slik fordømmende kristne ikke forstår at man ønsker å redde sjelen deres, når man sier at det de gjør er farlig. De vil miste sine velsignelser, og deres tjenester vil falle sammen.

Alt de har bygget vil brenne opp, for Jesus sier"Bort fra meg dere som gjør urett"
når menenskene roper, "jamen har vi ikke bygget menigheter, har vi ikke holdt seminarer, har vi ikke skrevet bøker i ditt navn?"
Det hjelper ikke hva de har gjort.
De har levd beskyttet mot fristelser når det gjelder alt som fordømmes kan av ytre synder, men så rulles en sak opp og vips så er de falt i synd i fordømmelsens gryte.
De vet ikke at å holde en side som dette gående, så oppfordres det til baktaling av en som ikke kan forsvare seg.Offentlig gapestokk i Jesu navn?

Det er vondt....grusomt vondt å se hvordan de misbruker andres tragedier, ja selv ofrene blir et påskudd for å få lov til å fordømme.De klarer ikke skille på forskjellen i når et menneske lever i synd idag og blir tatt på fersken i nåværende synd, og på et menneske som har gamle synder,...så gamle at jeg ikke var frelst engang på den tiden, og jeg har vært frelst allerede i en mannsalder.

Hva skulle vi være alle sammen, om de gravde i våre liv og hang det ut på tv?

Det finnes en predikant som hadde alkohol og narkotika i sin fortid....nei mange av dem finnes det, men disse, hva gjorde vel ikke de i sin ungdom? Drakk og gjorde olovligheter og begikk hor i fylla, ja kanskje vold også. Mange av dem er skyld i at menneskers liv er gått istykker. Mange alkoholikere som har blitt frelst har ødelagt både kone og barn, og sittet inne i fengsel.
Skal man ta dem og brette ut det gamle livet deres?

Snublestenen her er at vår mann, som jeg kaller denne de forfølger, han ble tidlig frelst og virket utad i kjent profil....men hva så? Han var et vanlig menneske som kunne falle han også.
Og når folk faller og ikke reiser seg opp, så føder synden død. Det er bare umiddelbar oppreisning og omvendelse som kan forhindre de helt store fruktene.
Om man synder i et fall og straks roper til Gud og omvender seg og ikke synder mer....ikke lever i synden mer, så reises vi opp fordi Gud er nådig.

Det er selvfølgelig galt alt sammen av disse grusomme tingene mennesket kan gjøre. Og som offer vet jeg mye om etterskadene i et menneske. Det verste er at man blir så himla bitter, og denne bitterheten eter en opp innvendig, så man fungerer ikke.
Når så Jesus kommer inn og man tilgir, så tennes lyset.
Da jeg tilga mine overgripere og voldsmenn, falt 25 år av mitt ansikt på samme dag!
Jeg har sett det med mine egne øyne.
Det ble tatt et bilde av meg noen dager før jeg ble frelst, og like etterpå. Jeg var 30 år på begge bildene, men det ene så jeg 50 år gammel ut og det andre så jeg 25 år gammel ut.Og begge bildene var på *gode* dager, pyntet til fest i samme finstasen. Det ene bildet viste et ansikt som bar all nød og bitterhet og manglet liv....og jeg så også skyldig ut. De andre bildet viste en glede og en renhet, som forundret meg, som var nyfrelst, så til de grader, at jeg forstod hvorfor alle spurte "Hva har skjedd med deg? Har du vunnet i lotto eller noe?"

en dame jeg pleide møte på en butikk, hadde hørt alle de fæle historiene mine og sett bitterheten. Så gikk det noen uker, for jeg handlet ikke der hver dag. Da jeg møtte på henne spurte hun "Hva er det med deg? Du er så annerledes? Har du gjort noe, du stråler sånn?"
Da lo jeg, så kunne jeg vitne for henne, og hun hadde jo fått beviset helt synlig.Hun så at det var sant det jeg sa.

Denne gleden hadde jeg ikke før, for jeg slepte rundt på min skjebne i en sekk og hele skjebnen var trukket nedover mitt ansikt og hele min personlighet var gjennomsyret av denne grusomme skjebnen jeg hadde opplevd. Og jeg mente jo at jeg var i min fulle rett til å mene det jeg mente om alle som hadde skadet meg...men det var bare delvis sant...

Jeg hadde rett til å være såret, slik en kuleskutt har rett til å kjenne kulesåret, men hvem ønsker å gå rundt med åpne kulesår hele livet med kulene inni? Jeg var jo omtrent som hagleskutt....jeg var full av kuler! Skulle en som hadde kroppen full av hagl si at man har rett til å ha dem der?

Ja de må jo bare si det,...men for en lidelse da å utsette seg sjøl for, når man faktisk kan bli kvitt hele kulelageret og se sårene gro og bli som ny!

Det er også rart å se at folk som har blitt skutt på med hagle i sine liv og som vandrer der med kuler og åpne verkende sår, at de blir provosert av at noen har fått ut kulene og legt sine sår...når de også kan få oppleve det samme?

Dette er en tid vi må være sterke i Ånden, for nå ryster Gud menigheten. Og ikke må de tro at det er denne ene som skal tas, han i nyhetene....nei Gud bruker ikke menigheten til å ta en mann, Gud bruker en mann til å ta hele menigheten.

Gud ser hvem som elsker og hvem som ikke elsker.Det er så enkelt.

De tror de elsker, fordi de elsker de som utvendig er rettferdige og plettfrie...de uten fortid, de med fin fasade....dem er det lett å elske. Den snille damen i menigheten som har godt skussmål og som alltid har vafler med i menigheten og som har gitt til misjonen trofasti alle år. Henne elsker de.....men hvor vanskelig er det?

Men den kvisete pøbelen med tatoveringer og piercinger og nagler og et rulleblad fra glattcella, han er skummel, så han må nok gå i menigheten noen år før man kan slippe ham til.

Men tenk om den snille gamle damens hjerte er full av fordømmelse.....mens den kvisete pøbelen gråter og ber på sine knær, for dem den snille vaffeldamen fordømmer.

Gud skal prøve oss alle.
Det har begynt nå, for Jesus kommer snart igjen. Snart kommer den dagen der mange skal våkne opp alene i sengen, for at Jesus har hentet både kone og barn.

Da nytter det ikke å si "Jammen han der pedofile pastoren hadde jo gjort så mye galt...og så mot barn da!"

Ja, svarer Jesus...."han hadde det, men det var min sak. Ikke din.Du skulle ha Gudsfrykt så du ikke skulle falle i fordømmelse. Du ble advart, men da sa du at den som advarte deg fordømte deg....du er like uvitende og uvis og ukjærlig som de vantroe...bort fra meg du som gjør urett"

"Jamen jeg misbruker ikke barn, det er jo mye verre det!"

"Nei, men han du fordømmer gjør heller ikke det lenger.Jeg hadde gjort ham ren og du ville ha ham hengt ut for hans gamle synder, det var ikke nok for deg at rettsvesenet skal ordne opp og at jeg har kontrollen, du måtte forhåndsdømme og hetse, så nå blir du dømt for dine gamle synder og for fordømmelsens synd som du lever i, i nuet"

Et tenkt scenarie...
Dette er så alvorlige ting...

en norsk evangelist fordømte en kjent predikant og advarte mot ham åpenlyst i et intervju i et kristent magasin...samme evangelisten klaget over fremmøte når han sang, hvor ugudelige og lite interessert folk var til å komme i disse dager, og samtidig fordømte han det kollosale fremmøte hos andre predikanter og dømte dem for å ha overfladisk evangelisering, at de ikke kunne følge opp så mange som ble frelst. Han mente at det ikke var reelle frelsestall.

Han oppga navnet på predikanten, som ikke kunne forsvare seg sjøl, fordi han ikke kan norsk.Og jeg tenkte, at ånei...nå ryker tjenesten din...dette skulle du aldri ha sagt!Og vips så ble evangelisten syk og døde!

Kristne idag tror de har Gudsfrykt, men vet ikke hva det innebærer, for de tror at Gudsfrykt bare er å ikke leve i hor, drikke og banne. De vet ikke at fordømmende tanker og baktalelser av Guds tjenere er nok.

Kanskje ble han frelst han evangelisten, men at hele hans livsverk brant opp, og så vil han møte i himmelen alle de frelste som den andre predikanten fikk med seg på veien.

ingen er feilfrie, ikke jeg heller...men å advare folk, så de ikke mister sin krone, er å advare folk, slik vi advarer de ufrelste.

Man fordømmer ikke de ufrelste når man bare vil redde dem fra fortapelsen.

Jeg ber dere som fordømmer å tenke iallefall på deres egne sjeler, om dere har sluttet å tenke på andres.

Dette var ikke til Torill...men til de som fordømmer mannen...og som burde legge seg på kne og rope til Gud for både mannen som har disse gamle syndene og for ofrene, at de må få nåde til å tilgi og bli legt, så ikke bitterheten eter dem opp, og så ikke de går fortapt med den eneste prisen i lomma; triumfen over å få naglet sin overgriper,....eller til han Tabloidpastoren, som later til å ville nagle hvem som helst, bare de har gjort noe som han har blitt utsatt for.

Skulle vi gakke hen alle og låne oss andre, som ligner våre overgripere og hevne oss på dem for å hevne våre gamle overgripere?

Gud er den som skal hevne og Gud er den som dømmer og Han dømmer rett, for han har hele oversikten.
Vi andre skal være så sjeleglade for at våre synder ligger under Lammets blod, og ikke er klint utover nyhetene og på internett.

rus sa...

Det er en ting som mangler mange kristne i dag, nemlig ydmykhet. Alt for mange kristne bare turer fram uten å spørre Gud om det noen man har såret og trenger be om deres tilgivelse. En kristen skal leve i en daglig omvendelse. Men man er blitt så redd for lovisk kristendom at man har sluttet å granske seg selv for å se om man lever rett for Gud. Bud og formaninger er liksom ikke noe å nevne lenger fra talerstolen. Og spesielt i pinsekariamtiske miljører skal jo "alt" bare dreie seg om nåde og fornyelse.

Men Guds ord sier:


Jes 57,15 Så sier han som er høyt opphøyet,
som troner evig og heter Den Hellige:
I det høye og hellige bor jeg
og hos den som er knust og nedbøyd i ånden.
Jeg vil vekke de nedbøydes ånd til liv
og gjøre de knustes hjerter levende.

Er vi villig til å bli knust som leiret i pottemakerens hånd, ville vi ha fryktet synden som pesten, og levd i lyset med våre liv. Da ville en person med f.eks. pedofile tendenser gjort alt det han kunne for å bli løst; gått til sjelsorg og skrifte, søkt forbønn, og fått oppfølging av fortrolige brødre og søstre.

Bjørn Olav sa...

Noen heksejakt av denne mannen kan jeg ikke se foregår på denne bloggen. Jeg tror også at om denne mannen bekjenner sine synder og omvender fra fra dem, er det nåde for de største syndere.

Det er ikke hva denne bloggposten handler om. Den handler om dette:

1. DE MISBRUKTE

Jeg er mildt sagt overrasket over hvor lite de som skriver kommentarer, er opptatt av de som er blitt misbrukt. Om hvordan de har det. Ut fra de opplysningene som finnes i saken, er det snakk om flere enn de to. Og politiet har gjenopptatt etterforskningen. Det kan dermed vise seg at det kan dukke opp flere tilfeller.

2. At denne mannen får del i syndernes forlatelse, innebærer jo ikke at han nødvendigvis kan fortsette eller på nytt innsettes i tjeenste. Han har brutt en tillit og en fortrolighet, og dette er særdeles alvorlig når det dreier seg om en som er i Herrens tjeneste. Det bør ikke være en automatikk i at en pastor/misjonær får fortsette tjenesten, når man har gjort slike ting som denne mannen har gjort. Joda, jeg tror han er tilgitt av Gud, når han har bekjent sine synder, men vi vet samtidig at pedofile kan gjøre slike ting igjen. Så dette handler om å hindre ham i å kunne gjøre slike forferdelige handlinger mot flere.

3. Det er i lys av dette siste jeg skriver, at jeg anmoder mot at hans undervisning fjernes fra menigheters nettsider og at man slutter å bruke hans sanger. Av hensyn til, ikke bare de han har misbrukt, men av hensyn til alle som er misbrukt av pedofile.

Til anonym som skriver de lange innleggene:

1. Nå settes det punktum for så lange innlegg. Skriver du nye som er like lange, vil de bli avvist.

2. Om du fremsetter flere påstander om han du kaller "Tabloid-pastoren", vil de også bli slettet.

3. Du bør snart tenke deg godt om, for dine ord står ikke til troende. Du dømmer andre og kommer med så sterke påstander om andre, at du effektivt slår ihjel det du forsøker å formidle. Husk at du også er ansvarlig innfor Gud for hva du skriver her, også din dom nå du svare for.

Jeg ville satt pris på om ytterligere kommentarer, kunne dreie seg om de tre første punktene i dette innlegget.

Anonym sa...

Til deg Bjørn Olav.
Om ekspastoren.Det er tragisk det som har skjedd og jeg skjønner du er harm.Men det rettferdiggjør ikke din måte å reagere på.Jeg savner litt visdom.Som for eks.å bruke relevante bibelvers rundt saken. Matt.18-6 er vel strengt tatt tale om åndelig forførelse.På denne bloggsiden står det vitterlig at det ikke er lov med personangrep, men du ligger tett opp til det selv i dine angrep på pastoren.Å spekulere om sangene hans er skrevet i forbindelse med hans overgrep er noe av det mest spekulative jeg har hørt om på lenge.Dette er mildt sagt kjødelig tankegang.Til tross for det som har skjedd har han wært til stor velsignelse for tusenvis av mennesker gjennom årene.Sangene hans har betydd mye for meg,til velsignelse og oppbyggelse.Man kan jo ikke finne på å fjerne sangene hans fra sangbøker.Det løser jo ingenting.Du burde heller be for han og hans offere om syndserkjennelse, omvendelse,tilgivelse og om mulig forsoning.Jeg har ikke fullmakt til å dømme andre mennesker.Det får min Herre og Gud gjøre.Les om konsekvensene av å fordømme din neste.Jesus tok all min synd på seg,jeg er tilgitt.Derfor skylder også jeg å tilgi min neste, ikke fordømme.visdom er bedre enn vrede.Ellers er det jo diskutabelt hvilken rolle han eventuelt burde ha og ikke ha i en eventuell framtidig virksomhet.Gi han en sjangse ,som den sjangsen vi alle har fått,uansett fortid og størrelse av synd.Vi mennesker er så flinke til å gradere synder.Det er ubibelsk.Synd er synd og krever omvendelse innfor vår hellige Gud.Hilsen Ståle K

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Ståle K

La meg si generelt, uten henvisning til denne spesielle saken:

Om du er far - hvilket jeg ikke vet, ville du synes det hadde vært ok, om en pedofil, riktignok en som hadde bekjent sine synder, og omvendt seg, kunne blitt - la oss si, ungdomspastor i din forsamling?

Ville du likt - om det var noen i din forsamling som var seksuelt misbrukte, at man sang sanger av en som var en kjent pedofil?

Anonym sa...

Jeg synes det er godt å finne en pastor som Hansen som er tydelig i disse sakene. Det har vært nok av de som skulle holde disse sakene hemmelige. Med de lidelser dette har forårsaket i kristne sammenhenger. Så langt jeg kan se er pastor Hansen, helt på linje med hva etisk råd i pinsebevegelsen sier i slike saker. Dette er saker som uten unntak skal politianmeldes. Uavhengig av om misbrukeren har bekjent sine synder og omvendt seg. Vi snakker tross alt om kriminelle handlinger. Av erfaring kan jeg si at slike saker er blitt dysset ned i lavkirkelige, og da mener jeg pinsesammenhenger.

Anonym sa...

til deg som spør "skal ikke denne pastoren stå tilrette for det han har gjort?"

Jo, vi skal alle stå for det vi gjør. Men mitt ansvar er mine handlinger og ikke pastoren sine. Dersom jeg blir med i denne heksejakten på pastoren så er det en synd som jeg må svare for.

Det er utrolig mange mennesker som går rundt med mørke hemligheter. Og vi kan ikke henge ut en bestemt person og påstå at det han har gjord er så mye verre enn alle andre synder.

Akkuratt nå er jeg skjokkert over hvordan mennsker kan få seg til å henge ut denne mannen. Internett er fulle av trusler og hån, stakkars pastor, han har begått en stor synd, men han er da et menneske.

Toril Kr

Bjørn Olav sa...

Jeg har sett noen av disse angrepene, og jeg er enig med deg: slikt er forkastelig.

Men Toril, hvorfor er du ikke mer opptatt av de som er blitt misbrukt? Hvor er din medfølelse? Er det ikke synd på dem? Er det bare synd på denne pastoren?

Anonym sa...

Skal vi ikke ha tillitt til det Gud gjør i et mennneskes liv når han har omvendt seg og fått guds tilgivelse? Skal vi overprøve det Gud gjør med et menneske? Og når det gjelder sangene hans så for all del les tekstene og bedøm dem etterpå.Håper du leste resten av det jeg skrev i sted.Prøv å vær litt ydmyk i forhold til andres meninger,ellers blir det en dårlig dialog.Ståle K

Bjørn Olav sa...

Ståle K:

Selvsagt skal vi ikke overprøve Guds tilgivelse og nåde. Hans nåde er uendelig.

Men det er ikke hva denne saken dreier seg om. Jeg har aldri tvilt på at Gud kan tilgi denne mannen.

Problemstillingen er en helt annen. Jeg stilte deg noen konkrete spørsmål, men jeg kan ikke se at du har svart på dem.

Anonym sa...

Vikarierende motiver blir brukt i spørsmålet om det ikke er synd på ofrene.

Jo det er synd på ofrene, men det er en selvfølge at det er synd på dem, og jeg har sagt at de burde få hjelp av åndelige veiledere til å bli kvitt sårene som enda blør.

De går rundt som skadeskutte fugler med over 20 år gamle hagl i kroppen og ingen av dere gidder å gjøre noe med det.

Disse innleggene mine, som har vært så lange handler om overgriperen FORDI DET ER HAM DU HENGER UT.

Istedetfor å gjøre det, skulle du ta deg av ofrene og fortelle dem om at Gud kan fjerne haglene og lukke sårene.

Men istedet er nettopp DU opptatt av jegeren som skaut for over 20 år siden.Du har iglet opp folk til å løpe rundt i skogen etter ham, istedetfor å vise ofrene veien til legedom.

Og jegeren sitter livredd for mobben og lynsjerne, som vil ta ham etter så mange år. Han er allerede i fengsel, for han kan ikke gå ut. Er det ikke nok at rettssystemet og Gud skal dømme ham?

Du burde komme deg ut av skogen og oppsøke de skadeskutte fuglene og lege dem.Det er det du er kalt til.
Ikke til å lage plakater om jegeren.

TAKK FOR MEG.

Bjørn Olav sa...

Og hva vet du om dette du skriver om nå? Hva vet du om det som skjer med ofrene? Ingenting. Likevel tillater du deg å felle en ny dom. Men du ser overhodet ikke at du feller dommer over andre. Det er det jo bare andre som gjør!

Og jeg synes det er veldig illustrerende at du hele tiden nevner at dette skjedde for 20 år siden. Som om det er et veldig stort poeng. Mennesker kan bære på sår hele livet, selv om de har tilgitt overgriperen. Ikke alt er like enkelt som du fremstiller det som.

Glem ikke hva som denne mannen utsatte disse barna for den gangen. Hvilken tillit han ødela.

Anonym sa...

Du kommenterer heller ikke de påstandene jeg skrev i mitt første innlegg,så der stiller vi likt.Jeg hadde ikke hatt problemer med å synge sangene hans i den settingen du beskriver.Igjen ber jeg deg ta en kikk på tekstene i sangene.

Anonym sa...

for siste gang til Hansen.
*************************

alle SER at ofrene ikke har blitt tatt hånd om, for ellers ville det ikke vært nødvendig med å henge ut mannen etter så mange år.
Jeg sa dere skulle gjort det ISSTEDETFOR å sette igang heksejakten og sende tv2 med skjulte kameraer på folk.
Legte sjeler gjør ikke slikt mot dem de har lært å tilgi.

Og igjen kom det sataniske papegøyepratet "glem ikke-glem ikke" og så misbruker barna igjen med å bruke deres tragedier for å få lov til å henge en mann ut.

Leser du Davids salmer?
Du kan ikke gjøre det, for han skrev dem mens han falt i synd.

Du er jammen ikke mye redd for sjela di Hansen....ikke kom og si at du ikke ble advart. Legg nøye merke til hvordan det går deg innenfra og ut, om du ikke omvender deg. Jeg snakker til et menneske som synder i nuet. Ikke til en mann som har fått alle sine synder tilgitt.

Vend om før det er forseint.
Nå handler det om din sjel og ikke om andre sjeler.

Anonym sa...

Bjørn Olav lurer på hvorfor jeg ikke er mer opptatt av ofrene. Jeg har hele mitt liv jobbet med barn, og selvfølgelig er min medfølelse hos dem.

Men som fagperson med mye kunnskap om bl.a barnepsykologi, vet jeg at det som nå skjer, med massiv fordømmelse og offentlig skikanering også skader offrene og gjør hele saken enda mer traumatisk.

Denne saken er svært tragisk, Dette var litt av et sjokk. Men la oss for all del ikke miste hodet.

Saken er også en gylden anledning til å sette et viktig og samfunnsaktuelt tema på dagsorden. Nemlig etikk og digitale foraer. Internett gjør det mulig for oss å nå ut til hverandre med meninger og informasjon på en helt nye måte. Men vi mangler fortsatt etiske refleksjoner rundt bruken. Som pedagog har jeg vært opptatt av dette temaet, og jeg ønsker ikke at internett (og andre medier) skal gi oss gapastokken tilbake. Men jeg ønsker at vi holder et høyt nivå av etisk refleksjon rundt vår databruk.

Toril Kr.

Bjørn Olav sa...

Jeg deler alle dine synspunkter her, Toril. Denne saken er svært alvorlig, og for meg handler dette først og fremst om de som er misbrukt. Det kan vise seg at det er flere enn de som vi nå kjenner til.

Min erfaring i arbeidet med mennesker som er misbrukte, er at de synes det ofte er like vanskelig med at dette tema er tabu i visse kristne sammenhenger og de reagerer også på at det ikke tas oppgjør med mennesker som misbruker andre. Jeg synes denne debatten har vist et manglende engasjement for de misbrukte barna. Og det både overrasker og smerter meg.

Bjørn Olav sa...

Anonym

Og det er tydelig for alle som kan lese at du er syndfri, og ikke skal svare for noe av det du skriver her!

Og igjen: Du viser med all tydelighet at du har null forståelse for den synd som ble begått mot disse barna. Du er kun opptatt av denne mannen. Jeg finner det oppsiktsvekkende, og bemerkelsesverdig.

Bjørn Olav sa...

Og når det gjelder David, så glem heller ikke disse forholdene:

Hans synd ble påtalt av profeten Natan.

Barnet han fikk med Batseba døde.

Anonym sa...

Det er et interessant forhold her, som mange ser ut til å glemme:

Det to kjente overgrepene som denne mannen har gjort, skriver seg altså 20 år tilbake i tid.

Det understrekes at man må kunne tilgi noe som ligger så mange år tilbake i tid.

Men sannheten er at denne mannen klarte å komme seg unna i 20 år, før han ble avslørt.

Hvorfor sto han ikke frem før sakene mot ham ble foreldet? Hvis han angret og omvendte seg, hvorfor gikk han ikke da til politiet og sa hva han hadde gjort?

Avsløringene kommer først nå.

rus sa...

Skal det skje en rehabilitering og helbredelse av de misbrukte barna. må overgriperen be dem om unnskyldning og gjør alt han han for hjelpe dem tilbake til et verdig liv. Det er hans ansvar. Dersom disse barna er kristne i dag og ber til Gud, kan Gud selfølgelig bringe inn helbredelse i deres liv.

Anonym sa...

I Guds rike handler det ikke om krav om hvem som må be om unnskyldning først.

Offeret kan med sin tilgivelse frelse en overgriper.

Menneskenes måter og tanker er ikke som Guds.

Anonym sa...

Har vi ikke alle *kommet oss unna*
Vi kan glede oss over at våre synder og vår skam er under blodet, og hele verden ligger i elende, men vi skal altså henge ut denne ene?

Nå må fordømmerne snu fokuset.
Ikke på overgriper
ikke på ofrene
men på seg selv

Guds advarsel er til den som dømmer
baktaler og stadig anklager noen for deres gamle synder.

Det handler om deres sjeler.
Om dere fordømmer meg for å advare dere, så vil det bare adderes til dagens fordømmelser.

Vil du være med når Jesus kommer, må du VÆRE som Jesus.


Jesus ville aldri laget dette oppropet her, uansett om han gråter for ofrene.

Bjørn Olav sa...

Men dømmer du?

Og ligner du på Jesus?

Anonym sa...

Ja,David ble både konfrontert og måtte ta konsekvensene, og det må også *vår mann*, så det du sier er irrelevant, mitt poeng er: salmene står likefullt i boka.

Skal du kaste Bibelen fordi Davids salmer står der? Gjorde han en stor synd eller ikke?

"Vi må ikke glemme" at han fikk en mann drept for å få ligge med hans kone, for å bruke din terminilogi.

Ikke kom og fortell meg at du ville ha latt noen tale på din plattform, som hadde myrdet en mann i fortiden for sitt begjær til hans kone, når du ikke kan la være å forfølge *vår mann*

Du må vende om, om du ikke vil gå til grunne!

Anonym sa...

Å be dere slutte å dømme, er ikke å dømme.

Om jeg ligner Jesus skal Gud avgjøre.

Bjørn Olav sa...

Men er det bare det du gjør? Jeg tror du bør sette deg ned og lese dine tekster en gang til, og se nøye på ordene dine. Da vil du se at du dømmer, og du dømmer hardt. Du truer til og med at det skal gå den ille som ikke hører på deg. Hvor likt Jesus er det?

Bjørn Olav sa...

Hva David angår: Han ble konfrontert med sin synd. Han opplevde virkelig syndenød i sitt liv. Han stod frem og bekjente sin synd offentlig.

Det er visse forskjeller her.

Nå er vel heller ikke sangene til denne mannen nødvendigvis guddommelig inspirerte. Det er Salmenes Bok.

Dernest var Davids hjerte knust. Noen slik offentlig bekjennelse, noe oppgjør med ofrene, har ikke skjedd her.

Anonym sa...

Å fordømme er å gjøre urett.
Å advare mot fordømmelse er å gå Guds ærend for å frelse noen fra å gå fortapt pga fordømmelse.

Å fortelle noen at fordømmelse man fastholder er som all synd man ikke vil vende om fra, er ikke fordømmelse, men formaning.

Å be deg vende om, og fortelle deg om hva som vil skje hvis du ikke vender om, er ikke å true.

Bibelen truer ikke, den advarer. Jeg truer ikke, jeg advarer.

Gud kjenner motivene mine for å be deg slette forfølgelsesinnlegget.

Gud vil ikke straffe noen for å forkynne hans vilje om å vende om fra synd de begår nå.

Hans vilje er at du og andre som fordømmer skal vende om.

Ingenting av det du hører eller leser om andres synder vedgår deg, medmindre de synder like foran ditt ansikt og du kan advare dem der og da, slik jeg gjør med deg i en dialog.

Du kan ikke advare en mann mot opptil 27 år gamle synder.

Og ofrene har du ikke legt, så hva din misjon er, må du stå foran Herren med.

Ingen blir frelst og ingen blir reddet ved uthengingen av mannen i din blogg.

Denne bloggen vil bli nedtegnet i Himmelen. Da skal jeg stå til rette for at jeg har brukt dag og natt på å forklare deg hvorfor det er farlig å fordømme noens synder.

Hvis du fastholder på din rett til å gjøre urett/fordømme i full offentlighet, må du selvfølgelig ta konsekvensene av det.

MLK 3 16 Da talte de med hverandre de som frykter Herren, og Herren lyttet til og hørte det, og det blev for hans åsyn skrevet en minnebok for dem som frykter Herren og tenker på hans navn


MTT 13 41 Menneskesønnen skal utsende sine engler, og de skal sanke ut av hans rike alt det som volder anstøt, og dem som gjør urett,

JAK 4 11 Baktal ikke hverandre, brødre! Den som baktaler en bror eller dømmer sin bror, han baktaler loven og dømmer loven; men dømmer du loven, da er du ikke lovens gjører, men dens dommer.

Anonym sa...

Du kan ikke stille krav til hvordan noen skal ta oppgjøret med Gud og mennesker.

Du skal passe dine egne trinn og være sjeleglad for at du slipper å stå til rette for hele landet med dine synder.

Anonym sa...

Å, Jesus kunne det han og:

Matteus 23.
24 I blinde veiledere, som avsiler myggen, men sluker kamelen!

25 Ve eder, I skriftlærde og fariseere, I hyklere, I som renser beger og fat utvendig, men innvendig er de fulle av rov og griskhet!

26 Du blinde fariseer! rens først begeret og fatet innvendig, forat det også kan bli rent utvendig!

27 Ve eder, I skriftlærde og fariseere, I hyklere, I som ligner kalkede graver, som utvendig er fagre å se til, men innvendig er fulle av dødningeben og all urenhet!

28 Således synes også I utvendig rettferdige for menneskene, men innvendig er I fulle av hykleri og urettferdighet.

Bjørn Olav sa...

Et av denne mannens ofre fortalte på TV hvordan overgriperen truet ham, da han ville gå til politiet med denne saken. Samme dag som et av overgrepene skjedde, dro overgriperen på møte sammen med sitt offer. De skulle begge medvirke.

Det setter denne saken i sitt rette perspektiv.

Jesus var opptatt av barna, og satte dem foran seg, som eksempler. Jesus lot barna komme til seg.

Å være Kristuslik er å la barna kjenne trygghet, glede, godhet og kjærlighet. Denne mannen, som du er så ivrig til å støtte, ødela alt dette.

Det er å sette denne saken i sitt rette perspektiv.

Jeg vil ta barnas parti, mot overgriperen!

På dommens dag, vil Jesus si: "Sannelig, sannelig sier jeg dere: Alt dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg." (Matt 25,40)

Overgriperen er ikke den minste her. Han utnyttet dem. Du forsvarer overgriperen,og er kun opptatt av hans skjebne. Når jeg skriver om hvordan disse barna har hatt det, kaller du meg en satans papegøye!

Du dømmer hardt, og du truer. Det ser alle som kan lese. Beklageligvis ser du det ikke selv.

Enda en gang fikk vi et eksempel på at du ikke har forstått en eneste ting, om hvordan oftene har det. Du er bare opptatt av at dette skjedde for så mange år siden. For ofrenes del, kan det være like virkelig i dag.

Nå er det ikke min oppgave å lege noen. Slike evner har jeg ikke. Jeg kjenner bare èn som har dem, og det er Jesus. Verken du, eller jeg eller noen annen, kan tvinge dem inn i noen slags prosesser. Gjorde vi det, ville vi foreta et nytt overgrep. Hvem sin side tror du Jesus var på, når denne mannen forgrep seg?

Kanskje Jesus vil spørre deg, om hvorfor du var så lite engasjert, og hvorfor du lot seg berøre så lite, av disse to sine skjebner? Og hva sier du, om det i løpet av noen måneders tid, skulle dukke opp flere ofre?

Jeg har sagt, og jeg tror, at denne mannen kan oppleve syndernes forlatelse. Det krever omvendelse, og synderes forlatelse vil ikke bety at han ikke må gjøre opp for seg. Det vil innebære et oppgjør med fortiden, og et oppgjør med ofrene.

Du står i fare for å legge nye steiner til ei tung bør, for ofrene. La Gud, gjennom Kristus, få lege, og hjelpe dem. Det krever tid, omsorg, kjærlighet og tillit.

Bjørn Olav sa...

En ting er i hvert fall sikkert: DU HOLDER IKKE HVA DU LOVER!

Nå har du skrevet flere ganger at dette er siste gangen du skriver, og kort tid etterpå skriver du et nytt meterlangt innlegg hvor du gjentar og gjentar de samme tingene.

Kan vi stole på deg nå?

Anonym sa...

Når jeg leser blooginnleggene her så blir jeg litt i stuss på hvor arrogant du besvarer de forskjellige Bjørn Olav.
Du påstår at andre dømmer bl.a.,men det gjør du også vitterlig selv i denne pastorsaken. Det vi konfronterer deg med som du ikke liker,svarer du helst ikke på.Og du som påberoper deg å fungere som en slags bønneleder burte sannelig vise litt aktsomhet,i stedet for å reagere så kjødelig som du gjør.Bl.a. å fjerne sangene hans..Be Gud om å få mer visdom og avlegg vreden din, og slutt med å dømme folk.Vær åpen for litt korrigering undervegs på vandringen her nede.Det må vi andre også være.Vi er ikke i et politisk parti, vi er kristne.Og derfor har vi også nøye regler for hvordan vi skal forholde oss til hverandre på,og hvordan vi skal be for dem som faller langs vegen,og ikke tråkke dem lenger ned. Hilsen Ståle K

Anonym sa...

Helt enig med deg, Ståle.
Dette var ikke bra.
Det man begynner å bygge skjeivt, vil falle, om man ikke retter det opp.Er man i Kristus vil man forkynne kjærlighet i Kristus, som er Agape; kjærligheten på tross av og skapt av Gud, og ikke Philia;den som gjør forskjell etter mål,og revner når den andre har gjort no man ikke synes om.En bibellærer som glemmer dette skramler med tomme kar, og lærer Bibelhistorie utenfor Kristuslivet.
"Den som drives av Guds Ånd er Guds barn" Guds Ånd elsker og forvandler.

Bjørn Olav sa...

Ståle K

Det hadde vært interessant om du kunne svare på spørsmålene jeg stilte deg.

Anonym sa...

Jeg synes debatten her er interessant, egentlig.
Jeg lander på den konklusjonen, tror jeg, at hvis Gud har sagt til denne Anonyme kvinnen 50+ at hun ikke skal anmelde eller dømme noen for de overgrepene hun er blitt utsatt for i nåtid eller fortid, så kan selvsagt dette være tilfelle, men da å påstå at alle kristne skal gjøre som henne, blir forferdelig galt. Kanskje har Gud sagt til henne at hun ikke skal dømme, javel, men noen i samfunnet, både i det profane og det kristne, blir nødt til å gjøre dette. NOEN pastorer og åndelige ledere blir bare nødt til å stå fram og gi klar beskjed om at dette tolereres IKKE. En blir ikke populær av å gjøre det. Men det kommer generasjoner etter oss, og de har vi, og særlig våre åndelige ledere, et stort ansvar for.

Legg forresten merke til at damen 50+ er opptatt at overgriperens skjebne, Bjørn Olav er opptatt av ofrenes skjebne, og JEG er opptatt av skjebnen til framtidens ofre og overgripere. Av ringvirkningene.

Denne saken er en nokså svær greie.

XXX

Anonym sa...

Dette er ganske absurd:

Her avsløres det at en betrodd Herrens tjener har misbrukt to barn. Han erkjenner det, men skylder på at Gud ikke stanset ham!

Han tier om dette i 27 år, og håper sikkert å komme unna med sin kriminelle handling.

På skriver en annen pastor om saken, og ber om at pastoren som misbruker barn ikke bør tale eller at hans sanger ikke bør brukes. Av hensyn til de to som er misbrukt, og av hensyn til andre som misbrukes i kristne miljøer.

Da bryter - unnskyld utrrykket - helvete løs! Hvordan kan denne pastor Hansen våge å si noe slikt! Dette ansees som personangrep og en utvilgivende holdning.

Tilbake sitter minst to menn. Med dype sår. Traumer. En ødelagt barndom.

Men det er ikke saken. Saken er at pastor Hansen våger å skrive at man ikke skal synge sangene til overgriperen! Saken er at pastor Hansen virker så hard, og utilgivende.

Forstå det den som vil.

På meg virker det helt bak mål, og særlig når vi vet at pedofile gjerne ikke blir fri sin legning.

Men det er klart, ta pastor Hansen! Han er en av få pastorer som offentlig tar et oppgjør med menn som misbruker barn. Det er klart det blir bråk av slikt. For dette er blitt fortidd i mange år i kristne sammenhenger. Og enkelte kristen tåler ikke at søkelyset rettes mot deres mørke kroker. Det kunne hende de selv ble avslørt.

I mellomtiden fortsetter misbrukene, og enkelte kristne kan fortsette å leve i troskyldigheten. Eller ta de som våger å skrape litt i den flotte fasaden.

For det er klart: I enkelte kristne miljøer er det helt stuerent å synge sanger av pedofile. Det skulle da bare mangle. Pyttsann, om mannen som har skrevet dem har misbrukt et barn eller to, hva gjør vel det. Herren er jo god og nådig.

Og den misbrukte sitter igjen med sine tanker.

Anonym sa...

- Bjørn Olav.

Jeg prøvde å svare deg i går, men det var kanskje ikke klart nok.Jeg har barn selv. Jeg sa også at jeg kom til å stole på at Gud hadde omvendt ham,om han hadde erkjent sin synd,bedt om tilgivelse og at Gud hadde tilgitt ham. Da hadde ikke jeg hatt noen problemer med å omgåes han,enten det var i menighetssammenheng eller ellers.Og sangene hans betyr fortsatt mye for meg.
Da synes jeg også i det minste at du også kan svare på det jeg skrev i forrige stykke. Eller føler du deg helt uangripelig -feilfri? Ståle K

Bjørn Olav sa...

Jeg kan ikke se at du svarte på disse spørsmålene, Ståle K. I hvert fall kommer ikke det svaret særlig godt frem.

Jeg går ut fra at du vet at det er overhengende sannsynlig at en som har forgrepet seg på et barn, gjør det igjen? Denne mannen har jo ikke bare forgrepet seg på ett, men i det minste to.

Jeg formoder at han ba Gud om tilgivelse første gangen, men han forgrep seg likevel på barn nr to. Politiet er i ferd med å undersøke flere saker.

En kan altså ikke være 100 prosent sikker på om ikke denne mannen kan forgripe seg på barn igjen. Likevel mener altså du - selv far, at du uten noen problemer ville la han arbeide som ungdomspastor i forsamlingen du tilhører!

Dette handler altså ikke bare om Guds tilgivende nåde. Om du leser en av dagens bloggartikler, vil du se hva jeg tenker rundt temaet synd og tilgivelse. Artikkelen heter: "Tilgir Gud all synd og alle slags synder?" Jeg utdyper derfor ikke dette her.

Men jeg er slett ikke feilfri, jeg er en synder, som alle andre. Jeg trenger Guds nåde. Mye av den - hver dag.

Men det er altså ikke hva denne saken handler om. Den handler om misbrukte barn, og hva vi gjør for dem. Skal vi forsterke deres lidelse, ved å synge sanger til Herrens pris, skrevet av en som har misbrukt dem?

Og hva gjør vi for at slikt som dette ikke skjer? Tror du løsningen er å ikke snakke om det? Late som om slikt ikke skjer i kristne sammenhenger.

Hvem trenger vern? Barna eller overgriperne?

Anonym sa...

Det er vel dette som er problemet: Fortielsene!

Ståle K representerer de som ikke vil ta et skikkelig oppgjør med de som forgriper seg på barn.

Jeg synes dette er ganske skremmende, men også avslørende.

For Ståle ser det ut som om det viktigste er denne mannens ettermæle, at det ikke må svertes til. For Ståle K liker jo sangene hans. I stedet for å ta oppgjør med en ukultur i enkelte kristne sammenhenger, så er han indignert over at noen kan finne på å stille spørsmål ved noen sanger han liker. Da bryr han seg ikke om føelsene til oss som er krenket av andre. Bare han kan få synge sangene av de som ville noen vondt.

Så kaldt.

Er Kristus slik?

Jeg er glad for at en pastor tør å ta tak i dette. Endelig, sier jeg. Men da er det klart at pastoren som gjør det, må tas. Grundig. For han er ikke kjærlig, han er hard, utilgivende, hovmodig.

Bare vi får synge sangene vi liker så godt, så er det ikke så farlig om noen barn er blitt misbrukt!

Anonym sa...

Ståle K

Hva sier du om et av barna dine kom hjem og fortalte at pastoren din hadde forgrepet seg på dem?

Lars

Anonym sa...

Da hadde jeg selvfølgelig konfrontert ham med det og samtalt med ham om det som hadde skjedd.Jeg hadde sikkert blitt sint,men allikevel måtte jeg ha gitt ham en sjanse til å angre sine synder.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...

Så du ville ikke ha anmeldt ham til politiet?

Selv om han hadde forgrepet seg på barnet ditt, skulle han fortsatt ha vært pastor i kirken din?

Hva tror du barnet ditt ville si?

Lars

Anonym sa...

Et annet spørsmål ville vel være:

Hvor oppriktig kan angeren sies å være dersom en som forgriper seg mot barn ikke tar et oppgjør hverken med barna eller med rettsvesenet?

Jeg har lest alle innleggene på denne tråden og jeg kan ikke finne et innlegg hvor noen sier at det ikke finnes nåde for denne pastoren.

Det folk syntes å spørre seg er hvorfor han ventet i over 20 år med å innrømme sin synd, og deri ta et oppgjør med sine ofre og rettsapparatet.

Han har jo (hvis ikke jeg tar feil) virket som pastor de siste 20 årene. Hvorfor tok han ikke dette oppgjøret rett etter sitt fall?

Jeg tror det er dette folk ikke skjønner.

Det handler ikke om å ta parti mot en broder som har falt. Overhodet ikke. Det handler om å kalle en spade en spade. Hva skal menighetene akseptere?

Bør det gjelde andre regler for pastorer og hyrder i forhold til tjeneste (merk, jeg sier ikke tilgivelse) når slike ting skjer?

Hva med den brutte tillitsfaktoren, bør man bare hoppe elegant over å bygge tilliten opp igjen og la en pastor eller leder som har falt i slike synder fortsette i sitt leder eller pastorverv?

Den anonyme kvinnes historie er utrolig sterk lesning og viktiggjør betydningen av tilgivelse, men (kan være jeg tar feil9..men jeg føler ikke denne tråden handler om en pastors tilgivelse eller ikke, men noe helt annet som nevnt ovenfor.

Så jeg ser gjerne at noen kommer med noen tanker på det jeg spør om.

anonym mann

Anonym sa...

Til anonym.
Det var en usedvanlig banal konklusjon du kom med i forhold til det jeg skrev,men deg om det.Selvfølgelig er det en skandale det som har skjedd,men jeg har fortsatt ikke fått noe dommerkort å bruke på andre mennesker.Jeg var tidligere med i en sammenheng der det var populært å kritisere og dømme andre og måle seg opp mot hverandre.Det gav ikke gode frukter.Jeg vet hva jeg snakker om.Til slutt er det Gud som dømmer enhver av oss.

Anonym sa...

Til Lars.
Det er jeg faktisk enig med deg i.Han bør vel neppe fungere som en pastor etter dette,men som en sangevangelist ville jeg ikke hatt noe problemer med.Det er vel det han alltid har taklet best.
Hilsen .Ståle

Bjørn Olav sa...

Om den siste anonyme er Ståle, så synes jeg du burde svare på det siste spørsmålet Lars stiller deg. Det synes jeg er svært vitig:

1.Ville du anmeldt en mann som forgrep seg mot ditt barn?

2. Kunne han fortsatt vært pastor i menigheten du tilhører?

3. Hva ville barnet ditt si?

----
Om den siste anonyme er en annen, bør du eventuelt skrive et nick. Det begynner å bli så mange ulike anonyme at det ikke er så lett å holde dere fra hverandre. Da er det heller ikke lett å svare på eventuelle spørsmål som stilles.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Der kom Ståle meg i forkjøpet! Takk for at du svarte. Jeg synes spørsmålene Lars stilte var viktige.

Men det gjenstår et spørsmål:

Burde en som forgrep seg på dine egne barn vært politianmeldt?

Anonym sa...

Hvis i dette tilfellet vedkommende hadde oppført seg som en angrende synder og bedt om tilgivelse tror jeg ikke jeg hadde politianmeldt ham,men i motsatt fall ja.
Ståle.

Anonym sa...

Ståle

Takk for svar. Det gjenstår vel egentlig to spørsmål.

Burde den som forgrep seg på barna dine politianmeldes, eller burde dette bare holdes hemmelig i menigheten?

Men det er et spørsmål til, som også er viktig:

Hva ville barna dine si? Om du ikke anmeldte ham.

Og ville det vært ok om sangevangelisten skulle komme på besøk i menigheten din, etter at han hadde forgrepet seg på barna dine, og sunget for dere mens barna dine hørte på?

Lars

Anonym sa...

Ståle:

Så en som begår en kriminell handling, om han beskjenner sine synder, så skal han slippe å bli anmeldt til politiet?

Det er det du sier?

Utrolig!

Jeg spør: Hva sier barna dine som ble misbrukt av en slik mann til dette? Hva tror du koni di sier?

Har du som far virkelig ikke mer omsorg for barna dine? Hva slags far er du egentlig?

Lars

Anonym sa...

Til Lars.
Dette var et hypotetisk spørsmål.,men jeg skal svare.Det hadde antakelig ikke vært bra hverken hverken for meg eller barna.Men så ser jeg det som svært usannsynlig at han hadde villet komme tilbake til den menigheten.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...

Ståle

Men ville du anmeldt ham?

Anonym sa...

Til Lars.
Frekk er du,men det er ditt problem.Du skulle bare visst hvor harmoniskt forhold jeg har til mine barn og kona.Fordi at jeg ikke vil drikke av ditt vredesbeger så insinuerer du at jeg er en dårlig far.LAVMÅL.Hvis du ikke høyner kvaliteten i dine innlegg, så tror jeg ikke at jeg gidder svare deg.
Hilsen Ståle

Anonym sa...

Ståle K

Nå vet ikke jeg hvem du er, så jeg aner ikke hva slags forhold du har til kona og barna dine.

Problemstillingen er følgende:

En pastor misbruker barna dine. De utsettes for grove seksuelle overgrep.

Han avsløres. Pastoren er en kjent skikkelse. Han angrer, ber om tilgivelse, og du aksepterer den.

Da spør jeg: Hvordan ville barna dine reagere?

Faren deres var mer opptatt av denne mannens gode rykte, enn han var av dem. Tror du de ville sagt det? Tror du at du ville ha såret dem med din unnfallenhet? Tror du at barna dine ville ha følt seg sveket av deg? Kanskje opplevd at du bidro til å forsterke overgrepet?

Men de visste jo at deres far var veldig glad i denne mannens sanger. Hver gang du spilte dem, ble de påminnet hans hender, hans grep, ånden hans.

Men du, du bare sang sangene til Herrens pris!

Forstår du det jeg prøver å si deg?

Lars

Anonym sa...

Jeg må legge til dette:

Du er altså villig til å overse en kriminell handling, for å ta vare på mannens og menighetens rykte.

At barna er blitt utsatt for en kriminell handling, ser du helt bort fra.

Tenker du over at du begår en kriminell handling selv?

Mot barna dine, og mot norsk lov?

Anonym sa...

Hei, selvfølgelig skal slike ting politianmeldes. Vi lever i en rettstatt og politiet har plikt til å ordne opp, straffe overtredelser og gjennopprette rettferdigheten. Politiet skal også sikre at den siktede/overtrederen får en retferdig behandling og hindre slike lynsjestemninger som vi har fått nå.

Et slik svik fra en pastor rammer hele familier.Barna som er missbrukt og foreldrene som i tillegg til å lide med sine barn, opplevde at den personen som har vært deres åndelige veildeder viste seg å leve i synd. De vil neppe orke å høre på CD platene hans i fremtiden. Men det betyr ikke at sangene hans ser dårlige og skal fjernes fra sangbøker.

I dette tilfellet er det også en Brasiliansk kvinne som har sett opp til ham, adoptert barn sammen med ham og bygd opp et hjem og et hjelpearbeid sammen med ham, forkynt sammen med ham - og nå har fått hele sin verden knust. Min sterne medfølelse er hos henne.

Det som er problematisk i denne saken er at en halv verden kaster seg over overgriperen for å steine ham, mens verden der ute er full av grove krenkelser og synd som verden knapt nok reagerer på. Så min bønn er fei for egen dør. Sørg for at du selv ikke krenker andre - heller ikke pedofile overgripere. Overlat til politi og tiltalemakten å dømme i saken. Vi lever i en rettstat. Toril Kr

Bjørn Olav sa...

Det er nok dessverre ikke så selvsagt blant enkelte av de som skriver kommentarer her, Toril K, at overgripere skal politianmeldes.

Dette er noe av problemet som har vært, og som fremdeles eksisterer, i enkelte kristne sammenhenger. Det skal forties, og gjemmes unna. Til stor skade for menigheten, og ikke minst for de barna som blir frarøvet sin barndom og trygghet og som får ødelagt sine liv.

Jeg er litt forundret over at du ikke ser problemene med at man fortsetter å bruke sanger av en som har forbrutt seg mot barn. Dette forundrer meg, siden du har den bakgrunnen du har.

Bjørn Olav sa...

Og, Torill, du må ikke glemme dette:

Denne mannen kan gå fri, og fortsette i kristen virksomhet. Hvilket han også har gjort frem til nå.

Det hører også med til denne historien. Hadde han ikke blitt tatt i forbindelse med en razzia mot barnepornografi, er det ikke sikkert at denne saken hadde kommet frem i lyset i det hele tatt. Nå er han ikke dømt for dette, fordi politiet henla saken, men så vidt jeg har forstått var det slik denne saken dukket opp. Det er uvesentlig i denne sammenhengen at politiet ikke fant beviser for dette. Poenget er at han ble avslørt først nå.

Anonym sa...

Jeg har stor forståelse for at ikke alle synes det går an å bruke sangene hans. Selv er jeg nok mest glad i salmer - våre ganle sanger er fulle av oppbyggelse. Men kan jeg garantere at de som skrev dem er fromme nok til å ha rett til å figurere i norsk salmebok?

Jeg kjører forresten folevogn. Det burde jeg ikke, for folkevognen var det jo Hitler som var hjernen bak - og han var som kjent ikke mors beste barn... Nei, jeg bør virkelig ikke kjøre folevogn! Og heller ikke synge salmer - jeg vet jo ikke om de som skrev dem var feilfrie...

Bjørn Olav sa...

Verken salmediktere eller sangforfatterne er feilfrie. Det er ikke det dette handler om.

Dette handler om en pedofil som har misbrukt to barn, og som vi kjenner historien til.

Det er en viss forskjell på en salmedikter fra 1700-tallet, og en som lever i dag, og som de som er misbrukt kjenner hvem er.

Ser du ikke det, eller vil du ikke se det?

Anonym sa...

Det er vel ganske normalt at offer og overgriper kjenner hverandre uavhengig av når det skjedde.

Bjørn Olav sa...

Men det handler jo ikke bare om denne mannen, men om pedofile ovegripere og seksuelle overgripere generellt.

Jeg forstår ikke at dette skal være så vanskelig å forstå - hvor krenkende dette kan oppleves for de som er blitt utsatt for overgrep.

Ville man lest en tekst av en som hadde drept et medlem av samme kirke når drapsofrets barn satt i salen, eller ville man i anstendighetens navn latt det være?

Anonym sa...

Hva er det som gjør at dere tror dere kan stoppe ondskapen i hele verden, med å henge ut denne enes gamle synder, slik de gjør det i verden?
Skjønner ikke der at der må ta ALLE som synder i samme gata i hele verden, om dere skal være rettferdige?
Hvorfor kan dere ikke la domstolene og politiet finne ut av resten og la Gud avgjøre denne sjelens fremtid? Dere har ikke noe med å grafse i slike ting!
Det vrimler av mennesker som har begått skesuelle synder mot både mennesker og dyr, ja selv mot døde.
Er dette ikke interessant hva alle andre barn har lidd? Er det bare interessant å grafse i når det er en person vi *kjenner* som er synderen?

Anonym sa...

Bjørn Olav.
Du setter alt på spissen og liker å være tabloid.Selv om synd er synd for Gud,er det vel en viss forskjell på et drap og et seksuelt overgrep.Du og enkelte andre fråtser med denne saken.En god sak for dere skjønner jeg.Jeg skjønner jo at ofrene må ha hatt en forferdelig opplevelse,men prøv allikevel å være sakelig.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ståle er muligens et Jehovas Vitne. De anmelder vel ingen som forgriper seg på deres barn.

Bjørn Olav sa...

Ståle

Det er vel dette som er hovedproblemet ditt at du ikke klarer å sette deg inn i ofrenes situasjon. For dem er det kanskje ikke så stor forskjell på en drapsmann, og en som har tatt fra dem barndommen, og skapt dype sår.

Men poenget - som du ikke klarer å få med deg, er at jeg etterlyser en konsekvensanalyse.

Du ville neppe, enn skjønt jeg kan jo ikke si det for sikkert, synes det ville vært passende om noen hadde sunget eller lest en tekst av en drapsmann i kirken du tilhører, om de etterlatte satt i samme kirkesal når dette skjedde.

Hvorfor skulle det da være passende å synge en sang av en pedofil, når den pedofiles ofre satt i salen.

Kan du vennligst forklare meg den store forskjellen mellom de to settingene?

Jeg synes det er svært oppsiktsvekkende at du ikke ville ha politianmeldt den som hadde misbrukt dine barn, om han hadde angret sin synd.

I stedet for å anklage meg for å overdrive, burde du spørre deg selv hva dine barn ville si om deg, om 20 år.

Anonym sa...

En kristen, som er fylt av Jesus, skal se alt fra det perspektiv Jesus/Gud ser det.
Du har et jordisk perspektiv og dømmer og fordømmer jordisk.
Du ser bare the goodones and the badones og gir ofrene glorien og synderen forfølger du, som om du er både dommer og bøddel og lovens håndhever. Gud ser alle.Bare Han kan dømme rett.Hvis motivet ditt er de stakkars ofrene, hvorfor ikke lage en side for dem,så de kan få hjelp, istedetfor å drive med forfølgelsesplakater og igle opp folk?Jeg har aldri noensinne sett en kristen gjøre noe lignende faktisk.De fleste er istand til å bry seg om ofrene uten å drive spekulativ agenda mot gjerningsmenn.Selv ikke i verden blant de ufrelste gjør man det, samme hva ofre lider. Man går i tog for den man sørger over, men ikke med hatpropaganda mot gjerningsmannen.Mannen får sin dom uten din hjelp, men ofrene får ikke hjelp nå med dette.Det er helt forgjeves. -G.M.-

Anonym sa...

Agape kjærligheten dømmer ikke og tar ikke parti.Kjærligheten søker ikke sitt eget, eller hevn. Når man tar en forbryter i nuet, må han sone straks.Gamle forbrytelser, som ligger i Guds hender, skal gjøres opp mellom synderen og Gud.Og ikke nødvendigvis på en scene for alt folket.Folket roper korsfest, mens Jesus roper omvend dere og tilgi.
Man kan ha medynk med alle uten å korsfeste noen i ofentlighet.Denne fordømmelsen hører ikke hjemme i Guds rike.

Bjørn Olav sa...

Og barna var det ingen som tenkte på.

Anonym sa...

1.Tim.5
Dem som synder, skal du refse så alle hører på det, forat også de andre må ha frykt

Legg merke til at det står SYNDER i presens.den som SYNDER NÅ.

Det stod ikke at man skulle refse den som hadde syndet for 29 år siden.(advokaten har sagt at det er 29 år siden)

Å fordømme er å synde.
Du fordømmer.
Du synder NÅ.
Derfor refser jeg deg.
Men Guds ord bryr du deg ikke om, sålenge du kan låne andres tragedie for å få lov til å synde mot Gud.

Lag en side om ofrene og steng denne, så skal jeg komme inn og snakke om dem. Dette er en hetseside om overgriperen. Slikt er jeg ikke med på.

Du har heist et falskt flagg i dekke av at du bryr deg om ofrene, men det du er ute etter er synderen. Du vet ingenting om hva en som er offer sjøl tenker om ofrene. Jeg gir deg ikke å ete.Jeg ber deg slutte å fordømme folk ene og alene fordi du er pastor og burde vite at slikt gjør man ikke.
Når bloggens innlegg handler om en eksakt manns gamle synder, så er det denne mannen jeg snakker om, og hva du gjør her. Resten kan du bare fordømme så mye du vil.Så får du mer å svare for.Du er en verdslig mann, for slik oppfører du deg. Totalt blottet for åndelig innsikt med Guds perspektiver.
Det er ifølge Guds ord ulovlig å dømme, men du bryr deg ikke.
Hvem skal Gud sende deg for å advare deg mot det du gjør? Kongen?
Han gjør ikke det, han sender et tidligere offer som sier at det går an å elske som Jesus gjør og at du skulle, som pastor også gjøre det.Du forfører mange mennesker her ute og i din egen menighet.De lærer å tenke som verdslige mennesker.De lærer at det er ok å henge ut folk og at tilgivelse bare er noe man bruker når det passer sånn, eller når man først har målt synden.Når alt er kommet på bordet skal rettsinnstansene dømme, og Gud følger nøye med. Men du har dømt allerede og nyter å holde menneskers gamle synder levende for ofrene så de lider enda mer.
Du bryr deg ikke om ofrene i det hele tatt.Det du driver er øyentjeneri.

Bjørn Olav sa...

Måtte Herren velsigne deg!

Anonym sa...

Denne kvinnen som skriver her, har flere ganger sagt at det er siste gangen hun svarer pastor Hansen. Men hun fortsetter og fortsetter. Da lyver hun vel da. Og løgnere skal ikke komme inn i himmelen...

Lars

Anonym sa...

Bjørn Olav.
Jeg skjønner at det kan være støtende med disse sangene overfor ofrene enten de var skrevet av en morder eller en seksualforbryter.Forskjellen mellom en morders og en seksualforbryters gjerninger og konsekvenser er ganske åpenbare.Jeg vet ikke om du skjønner det. Ett menneske som er drept har ingen muligheter til å reise seg igjen,men det har tross alt et seksualtoffer.Samtidig er jeg fullstendig klar over at det kan være en lang og vanskelig prosess.Mange blir psykisk ødelagt,mens andre igjen klarer å bygge seg opp igjen.
Med hensyn til sangene og ofrene så ville det antakelig bli brukt litt skjønn om bruken av disse i menigheten der de eventuelle etterlatte eller ofrene befant seg.
Og når det gjelder mine barns reaksjoner rundt mine vurderinger og reaksjoner i denne betente saken,så kan jo ikke jeg vite hva de hadde sagt.Det blir jo bare spekulasjoner.Det er mulig jeg burde politianmeldt en overgrepssak uansett ved nærmere ettertanke.Jeg er ikke jurist og synes det er en vanskelig sak.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ellers synes jeg de siste anonyme innleggene her er flotte.Vi fatter ikke Guds kjærlighet til fulle, for alle mennesker, men mest for de som har falt.De har fått oppleve Guds kjærlighet på en helt spesiell måte når alt på et tidspunkt i livet gikk dem i mot.Evageliesenterets arbeide er et fantastisk eksempel på et slikt resultat av Guds inngripen , og det synes.Her driver dem heller ikke og grafser i hverandres tidligere overtredelser.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...

Bjørn Olav
Du etterspør alltid hva med barna.Alle vet jo at dem ikke har det godt,men blir det noe bedre for dem tror du om vi stadig hetser denne pastoren? Hva slags billig psykologi er dette egentlig?
Hilsen Ståle.

Anonym sa...

akkurat, Ståle!
Barna blir bare brukt til å ta dem som forteller dem at de ikke kan dømme.

Dette med å anmelde blir også helt irrelevant, når de later som om det dreier seg om en ny sak.

Som offer selv ser jeg hvor liten vits i det ville vært å anmelde overgripere 20-30 år etter ugjerningene. Jeg har ved Guds nåde fått kommet meg videre og er kvitt hvert eneste sår.

Da jeg så min voldtektsmann igjen bare 11 år etter udåden(hovedmannen) hilste han på meg ved en feiltagelse, fordi han antageligvis ikke husket hvor han hadde meg fra.Og jeg hilste tilbake.

Mens han hastet oppover bakken, ba jeg Guds Ånd etterjage ham og frelse ham.Det var en nytelse å være totalt fri. Jeg hadde jo merket meg det før, men nå fikk jeg det prøvd ordentlig.

Jeg begriper ikke at mennesker vil seg selv så vondt at de vil slepe på bitterheten resten av livet.

Folk tror, fordi de ikke har fått undervisning om hva tilgivelse er; at det er å godta handlingen, men det er det ikke.

Tilgivelse er ren skjær helbredelses metode.
De som ikke tilgir, opplever å leve i traumer av tragedien hele livet.Det berører alle områder i livet...det vet jo jeg..., så jo fortere man tilgir, jo fortere blir man bra igjen.

Det er nåde å få lov til å bli frisk og hel når man tilgir.Det er Gud som har gitt oss også dette for å forbinde sår.

Jeg syns det er hårreisende at pastorer og åndelige ledere tror de hjelper, med å rive opp en gammel sak og forfølge en mann offentlig som i 20 år har trodd, som oss andre frelste, at hans synder ligger under Jesu blod.

Å blande dette sammen med rett og lov, og påstå at jeg mener at folk ikke skal ta sin straff er feilaktig. Dersom saken er ny er det naturlig å sone. I motsatt fall er ike loven slik at man behøver det, når årene har gått så lenge og man er en annen.


Han er ikke noe enkeltsåtende tilfelle, som har sluppet unna med sine synder. Vi har alle sluppet unna.


Om pastoren eller menigheten hadde tenkt på ofrene, som de beskylder andre for å ikke gjøre(hvilket er helt feil, i og med at iallefall jeg har snakket om hva som kan hjelpe dem hele tiden) så kunne de ha kortet inn smertetiden med mange år.

De sier de ikke kan lege, at det kan bare Jesus....jada, men hvorfor tror de da at å nagle en manns gamle synder opp på tavler og på tv for hele landet, vil hjelpe dem? En hver som har opplevd vonde ting, vet at det eneste som hjelper er å tilgi og legge det bak seg.

Det er ikke noe jeg heller vil enn at alle som sliter med gamle sår pga overgrep, skal få oppleve den samme frihet fra indre sår og smerte, som jeg.

Jeg har en kamerat som er frelst, som ble misbrukt i hele barndommen og bodde på barnehjem. Han er totalt blottet for bitterhet og stråler som en sol. Han har en kjærlighet til syndere, som er nøyaktig slik Jesus har.

Så klart jeg syns at det er grusomt å høre om Josef Fritzls ugjerninger også, at jeg pines av å lese om datteren og familien, men Fritzls hele evighet er ødelagt om han ikke vender om.

Syndere vil lide i hele evigheten om de ikke vender om...og den tanken er vondt å tenke på for en sjelevinner...fordi det er dette som er vondt for Jesus, som da døde forgjeves for dem.

Nå vil ikke jeg høre mer fra dem om at jeg ikke tenker på ofrene. Å si det til et offer er ikke mindre enn stygt. Jeg har reagert på at det er en pastor som opprettholder denne siden. Jeg hadde forstått det om det var en ufrelst mobb.
Av en som skal lede andre forventer jeg meg det Guds ord sier man skal gjøre. Nemlig å overlate dømmingen til Gud.

Bjørn Olav sa...

Guds nåde er jo vidunderlig, og Kristi makt til å forvandle et menneskeliv likeså. Det har jeg aldri tvilt på, og jeg har heller aldri sagt eller skrevet noe annet enn at jeg tror denne mannen kan oppleve dette. Om du har lest min hovedartikkel om tiltivelsen, så vil du se det. Gud kan tilgi og gjenopprette den verste synder, og gjøre ham ren, så ren at det er som om han eller hun aldri hadde syndet.

Det er altså ikke hva denne saken handler om.

Den handler om å løpe fra sitt ansvar, overfor de som er misbrukt, overfor samfunnet.

En viss kvinne beskylder meg for øyentjeneste, for ikke å ha noe genuint engasjement for barna, men at jeg kun er ute etter overgriperen. Det synes jeg det er vondt å lese. Dette vet hun da heller ingenting om, men dømmer meg på et svært spekulativt grunnlag. Hun kan ikke vite hvilket engasjement jeg har og har hatt som pastor overfor mennesker som er blitt misbrukt.

Denne saken dreier seg ikke "bare" om synd, men om en kriminell handling. Overgrep, enten det er mot barn eller voksne, ikke bare bør, men skal anmeldes. Fordi det er en kriminell handling. Som kristne kan vi ikke, slik det er blitt gjort i mange lange år, skjule disse tingene og holde dette internt. Dette er alvorlige forbrytelser.

Og det er her jeg synes flere av de som kommenterer tar feil. De snakker hele tiden om at dette er en gammel sak. Ja, de kjente tilfellene er foreldet etter norsk lov. Men hva så?

Mannen det her er snakk om har holdt dette skjult i alle disse årene. Han har truet et av ofrene til å tie stille. De har levd med skammen, smertene, sårene, skuffelsene i alle disse årene.

Kvinnen med de lange innleggene anklager meg for at jeg ikke har gjort noe for ofrene. Nå må en ikke glemme at det er først nå, dette er kommet opp i lyset. Avsløringene av barnepornografi førte til at denne mannen kom i søkelyset. Kanskje haddde denne saken ikke dukket opp ellers? Kanskje også ofrene hadde levd med sine skjulte hemmeligheter resten av livet. Glem nå heller ikke dette.

Det er dessverre ofte slik at i kjølvannet av slike avsløringer, dukker det opp flere slike triste saker.

Men her ser det ut til å være mange som bare vil valse over de av oss som ønsker et lyset skal skinne i mørket. Det er heldigvis slik at fra Guds side er dette så alvorlig, at det som vi forsøker å skjule, det vil en dag bli åpenbart. Jeg tror at når vi begår alvorlig synd, og ikke vil bekjenne den og gjøre opp for den, så vil det komme en dag da rettferdigheten seirer. Gud bruker myndighetene til å avsløre. Og da kommer alt i offentlighetens lys. Vi kan like eller ikke like det, men det er likevel en konsekvens av at skjulte ting kommer for dagen.

For å si det slik, Ståle, jeg tror ikke at hemmeligholdelse tjener barna som blir misbrukt.

Bjørn Olav sa...

Det er ikke sant dette du sier at ofrene kunne ha vært hjulpet for lenge siden. Deres sak er ikke kjent før nå.

Det er sterkt og flott å lese om at det verk Gud har gjort i ditt liv. Men nå er det slik at det å tilgi er et nådeverk, og som i mange tilfeller er det snakk om en prosess. Den kan gjerne være lang. Vi kan ikke tvinge mennesker til å tilgi et menneske som har forvoldt dem smerte. Det ville være et nytt overgrep.

Jeg opplever at du krenker ofrene med dine sterke fordømmende ord om at de har værsågod å tilgi.

Anonym sa...

Denne kvinnen LYVER!

Hun har sagt at hun ikke skal skrive mer. Men hun gjør det likevel. Hun bør tenke seg om: Løgnere kommer ikke til himmelen!

Jeg dømmer henne ikke, jeg bare formaner henne til å vende om fra sin synd!

Lars

Anonym sa...

1.Takk for et mer utfyllende svar denne gangen Bjørn Olav,i stedet for å få spørsmål og ikke ordentlige svar på mine innlegg.

2.Så en liten kommentar til du anonyme somm tidligere har vært utsatt for overgrep,og har klart ved Guds hjelp og lagt det bak deg.Du påpeker en meget viktig hemmelighet innenfor de åndelige lover.Nemlig det å kunne tilgi,det kan aldri påpekes for ofte.Da,først da blir du virkelig fri fra overgrep eller andre forulempninger.Den som hele tiden bærer nag til et menneske ødelegger seg selv på sikt.Du åndelig talt spises opp innvendig.Det er bare deg det går ut over,ikke overtrederen.
Ett fantastisk viktig poeng. TAKK.
Hilsen Ståle.

Bjørn Olav sa...

Ståle

Til ditt punkt 2.

Jeg deler absolutt dette synspunktet, men vi kan altså ikke tvinge mennesker til å tilgi en annen. Dette er en prosess, bevirket av Guds hellige Ånd, som kan ta lang tid.

Det blir noe nesten lovisk over dette, når man skal poengtere hele tiden at man MÅ tilgi. Jeg har sett mange mennesker komme ut i frihet når de har tilgitt den som har forgrepet seg. Men under sjelesorgsamtaler, overlater jeg dette til Helligånden. Han er den som leger sjelens sår. Det kan oppleves som et nytt overgrep, når sjelesørgeren forsøker å få et annet menneske til å tilgi.

Og igjen dette: Disse to det her gjelder, har ikke fått muligheten til å sette ord på det som har skjedd før nå. Det glemmer man, når man er så opptatt av at dette skjedde for nesten 30 år siden.

Anonym sa...

Bjørn Olav.
Det er vel strengt tatt ingen som mener det du sier her,at man kan tvinge noen til å tilgi,men at det er det beste for et menneske når det eventuelt kommer til den beslutningen selv.Derom hersker ingen tvil.
Ståle.

Bjørn Olav sa...

Jo, den anonyme kvinnen mener så. Du skal ikke lese så veldig mye av det hun skriver, før du finner at det forholder seg slik.

Og hun forvrenger mine standpunkter til det uigjenkjennelige.

Men så har hun da også en spesiell agenda for å gjøre dette. Men hun om det.

Forsoningen finnes i Kristus. Han er vår fred. Han er den som leger våre sår. Vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss selv i Herrens hender, og så heller Han olje i sårene våre og forbinder dem.

Blant misbrukte i Russland, i det arbeidet vi har gående der, har jeg sett mange nådens undre. Jeg har sett mennesker helbredet i et nu, og over tid.

Anonym sa...

Svar til en merkverdig kommentar.Jeg er ikke et jehovas vitne.En utrolig stupid påstand for at jeg ikke nødvendigvis tenker som deg,kanskje ikke like dømmende.
Ståle.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Det var bare det Ståle, at argumentasjonen din minte veldig om den Jehovas Vitner bruker.

Anonym sa...

Jeg kjenner ikke til jehovas vitners argumentasjoner,men da kan ikke det være så ille.
Ståle.

Bjørn Olav sa...

Ståle:

Jeg vil tro at poenget til anonym er at Jehovas Vitner ikke politianmelder kriminelle handlinger, begått av sine medlemmer.

Seksuelle overgrep er en kriminell handling etter norsk lov. Det er også en starffbar handling, i følge norsk lov, å ikke fortelle politiet, om man har kjennskap til at en kriminell handling har funnet sted eller er i ferd med å skje.

Skulle en far ha kjennskap til at noen misbrukte hans barn seksuellt, og lot være å fortelle dette til politiet, ville han ha begått en straffbar handling.

Når du gir uttrykk for at du vegrer deg om å anmelde et eventuelt misbruk av egne barn, fordi du mener at vedkommende som har gjort det har omvendt seg og bedt om tilgivelse, så begår du etter norsk lov en handling som du kan straffes for. Sannsynligheten er stor for at du måtte sone i fengsel for en slik grov uforstand og forsømmelse av egne barn. Så alvorlig er dette.

Og jeg blir sjokkert over at en far faktisk lurer på om man skal anmelde overgrep mot barn. Det burde være helt opplagt at man gjorde det.

Anonym sa...

Bjørn Olav.
At jeg hadde blitt buret inne p.g.a. eventuell unnfallenhet i saken er jeg ikke så sikker på,men du har vel studert jusen nøyere enn meg.Men det er ikke like lett å uttrykke seg her alltid.Det meste blir tatt opp i verste mening og vridd og vrengt på.
og litt sprengstoff til slutt.Dessverre for deg og andre her ute,så har ikke jeg like dårlige relasjoner til denne pastoren.Jeg har kanskje blitt lurt,menjeg fikk med meg mange gode møter i 2003 og 2005 med pastoren og andre medvirkende.Jeg blir vel antagelig lynsjet i framtidige innlegg, men ærlighet varer vanligvis lengst.
Ståle.

Anonym sa...

Jeg har i dag vært i kontakt med familien til et barn som er blitt seksuelt missbruk for noen år tilbake, og bad om å få deres syn på denne saken.

Familiene og barna reagerer på er at overgriper får så korte straffer, hvis de i det heletatt blir straffet.

Derimot ønsker ikke familien en slik offentlig fordømmelse eller skikkane som det vi har sett på nettet i denne saken. Det gjør saken bare enda verre. Husk overgriperen er ofte et menneske offeret har en rellasjon til. Det er ikke personen som skal fordømmes, men handlingen.

Det vi trenger er altså mindre "lynsjing" og mer straffer i rettssystemet. Det er i rettssystemet at rettferdighet skal gjennopprettes. I dag er det mange saker som rett og slett bare henlegges. Og det er tunkt for offeret.

For oss som aldri har opplevde noe slik blir denne spørrsmålstillingen bare hyppotetisk, det er derfor viktig at vi søker veiledning hos dem som har erfaringer fra dette.

Toril kr

Bjørn Olav sa...

Toril K

Min erfaring fra å ha arbeidet med mennesker som er blitt seksuelt misbrukt, er at bildet er ganske brokete. Man har ulike historier å fortelle.

Min erfaring er at flere av de som er misbrukt i kristne sammenhenger, synes det er veldig tungt at de ikke blir trodd, at forholdet ofte skal ties ihjel. At det ikke skal anmeldes.

Anonym sa...

Hørte på TV-program i kveld om misjonærbarn som er blitt seksuelt misbrukt på institusjonsskole i Japan. De har slitt i flere ti-år med ettervirkningene. De la et sterkt ansvar på de misjonsselskapene som var eiere av disse skolene, og ønkset full oppresining av disse.

Dette var en virkelig en tankevekker i den debatten som er ført her. Begynn å lytte til ofrene!

rus

Bjørn Olav sa...

Takk rus!

Ja, la oss lytte til barna. Det var veldig sterkt å se dette programmet. Skulle ønske det gikk i reprise. Absolutt severdig, og du kommer ikke til å bli uberørt.

Anonym sa...

Litt uavhengig av debatten som pågår her for tiden ble jeg i dag veldig påminnet om å trekke fram Matt.18 v.21-35.
Der er det jo bl.a.spørsmål om hvor mange ganger om hvor mange ganger vi må kunne tilgi en bror,m.a.o.hvor mye må vi finne oss i av en bror.Der kommer vi alle til kort.Det er veldig tankevekkende vers.
For de fleste av oss holder det vel med en gang,men her er det vel snakk om sytti ganger sytti.
Dette sier alt om Guds nåde.Vi fatter den ikke i det hele tatt.Konsekvensene av å ikke kunne tilgi hverandre av hjertet kommer også fram.Hvor vanskelig det må bli å tilgi et menneske av hjertet når man i forkant har gått hardt ut mot det,er vel åpenbart.
La oss også være forsiktig med å dømme hverandre for hardt,for i følge bibelen har også det alvorlige konsekvenser.
overlat det til domstoler og rettsapparat,så vi kan være rede når bruden kommer.
Dette er ikke noe slags forsvar for de ugjerninger som er så mye omtalt,bare en kristen holdning.
Ståle.

Anonym sa...

Jeg beklager trykkfeilen i mitt siste innlegg. Jeg mente jo brudgommen, og ikke bruden.
Jeg er en relativt fersk pc bruker,og vet ikke hvordan jeg kan gå inn å redigere stykket etter at jeg har lagt det ut.
Ståle.

Anonym sa...

En ting lurer jeg litt på.Denne Lars,er det et fiktivt navn eller?
Kan det være en dame?

Anonym sa...

Det er tre ting som veldig ofte blir blandet sammen. Tilgivelse, tillatelse og tillit. Når skal vi lære oss å skille imellom disse tingene. Det virker i denne debatten som at noen tror at tilgivelse er det samme som tillatelse og tillit. Les gjerne det som står i 1 Kor 5 9-13.

Bjørn Olav sa...

Takk for et meget betimelig innlegg, og en sterk påminnelse!

Anonym sa...

Det skrives en del om at disse to sakene begynner å bli gamle, og at ofrene burde tilgi og glemme. Kanskje vi kunne snu litt på dette og si: Denne mannen har hatt 27 år på seg til å gjøre opp med ofrene. Den muligheten har han ikke brukt.

Anonym sa...

Jeg ser det spekuleres i om Ståle er en dame.
Det er tåpelig av voksne folk å spekulere i hvem som er bak innleggene.Man skal lese det som står og ikke bry seg med personen bak.

Nå er det slik at dersom noen skulle forvirre seg inn i enda flere spekulasjoner enn dem de bedriver om *vår mann* og trekke den konklusjonen at Ståle er meg, som er kvinnen med de lange innleggene, så tar dere helt feil.

Jeg har 10 års fartstid på pc.
Det jeg ikke har gjort av tekniske og elektroniske krymspring på pc-en finnes ikke. Jeg driver et egen debattforum, jeg har laget hjemmesider i mange år og kan lage filmer og redigerer bilder på pc-en(har arbeidet som journalist, så det har vært helt nødvendig), så jeg er ikke Ståle, som er helt ny med pc som verktøy, nei.
Jeg kan mer på pc enn de fleste menn jeg kjenner.
Jeg har opplevd problemer dukke opp underveis og trodd at det var for vanskelig for meg, så jeg har spurt slike menn og gutter som arbeider i bransjen, men når de måtte gi opp, kunne jeg ikke annet enn å gyve på inntil jeg hadde løst saken. Og klarte det sjøl.
Jeg trakterer kontrollpanelet med alle dets irrganger bedre enn min sønn som vokste opp som pc-nerd.

Så ifall dere tror Ståle er meg forkledd som mann igjen, forget it.
Da ville dere hele tiden stå i fare for to ting, fordømme både Ståle og meg som løgnere.

Dere skal ta hensyn til det som er skrevet om saken vi diskuterer og ikke noe annet.

Jeg har ikke vært her inne siden noen kalte meg en løgner.
Om dere går tilbake og leser i slutten av alle de innleggene jeg har skrevet så ser dere at jeg ALDRI har skrvet at jeg ikke skulle skrive her mer.
Jeg har avsluttet innlegg med å si at dette var mitt siste ord, men jeg mente da i DET eksakte innlegget.

Jeg har også skrevet "Im out of here" og med det mente jeg at nå logget jeg av for å gjøre noe annet. OG når jeg var borte noen timer eller en halv dag, så mente dere jeg var feig og ikke ville svare..."ble plutselig så stille nå når..."osv.
Man har faktisk andre ting å gjøre enn å være her.
At jeg har sagt alt jeg mener om saken mange ganger, det er en annen ting. Jeg tror ikke jeg har glemt noenting. Ståle er bare flinkere til å si det med få ord.Det er av en eneste grunn....det er at han er mann.
Dette er noe jeg har opplevd stadig vekk i min 10 års lange erfaring som nettevangelist. Jeg kan legge ut i metervis for å ikke bli misforstått, så kommer en mann og sier det samme med 2 linjer.

Så jeg ER en kvinne og Ståle er definitivt en mann. At han ikke nødvendigvis heter Ståle, det er en annen ting dere ikke skal legge dere opp i.

Så for å ikke bli beskyldt for å lyve igjen, så sier jeg presist at jeg logger ut av bloggens innlegg.
Om jeg kommer tilbake vet ingen.
Jeg har ikke skrevet siden den dagen noen sa jeg løy. Jeg ville bare ikke at noen skulle beskylde Ståle for å være meg eller en annen kvinne. Ståle er en fin fyr med hjarte på rette staden.Det samme er Toril K.

Men jeg er ingen av dem, jeg er meg og om jeg hadde båret min manns etternavn, ville jeg hatt det snodige etternavnet Hansen.
Så jeg er faktisk fru Hansen, men der stopper også enhver likhet med blogginnehaveren.
Jeg er ikke hans kone, og takk for det.

Min mann er så hjertegod at han ikke engang fordømmer noen av de som har forgrepet seg på meg. Han er svært god mot den i familien som forgrep seg, og ikke på en nedlatende måte, men med lik respekt for ham, som for alle andre. Årsaken til at han vet om dette er fordi jeg fortalte det da vi var helt purunge og jeg var ufrelst.

mvh fru Hansen :-)

Anonym sa...

Til fru Hansen.
Hjertelig takk for god omtale,ikke så vanlig her ute om dagen.
Lykke til videre i livet.
Hilsen Ståle.

Anonym sa...

Det står veldig dårlig til med journaliststanden i Norge, om denne "fru Hansen" hører med blant dem. Hun hadde nok aldri fått jobb i noen seriøs avis. Med disse meterlangee innlegg, så ville hun ikke ha kommet på trykk noe sted.

Og hva fruens datakunnskaper angår - hun kan ikke bruke linjeskifttasten riktig en gang! Det kan man bare se på det siste innlegget for å se det.

Det siste innlegget er preget av en rettferdiggjøring av seg selv, som man sjeldent ser.

Og hva Ståle angår, som blir det jo litt morsomt når "fruen" skriver: "At han ikke nødvendigvis heter Ståle, det er en annen ting dere ikke skal legge dere opp i." Ikke så rart kanskje at "fruen" og "Ståle" mest sannsynlig er en og samme person!

Anonym sa...

Til anonym.
Det hersker full forvirring her ute skjønner jeg om hvem som er hvem.Er du litt observant så burde du se forskjellen på lengden av innleggene.
Jeg har ikke skiftet kjønn.Jeg er garantert Ståle,og ikke fru Hansen.
Hilsen Ståle.

Bjørn Olav sa...

Denne diskusjonen blir for dum! Har ikke kvinnen med de lange innleggene mer å gjøre, enn å fortelle hvor flink hun er på data, og i tillegg bedriver sjikane, så anbefaler jeg at hun finner på noe annet som er mer nyttig. Flere slike innlegg vil bli slettet.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Dette ene jeg vet, samme hvor jeg er; Guds kjærlighet har aldri sviktet meg.

Anonym sa...

Jeg har snakket med pastoren i dag,og det er interresant å se hvor feil mange av dere tar av ham.
Hilsen Ståle.

Bjørn Olav sa...

Har du snakket med ofrene også?

Anonym sa...

Dem kjenner jeg dessverre ikke.
Han prøver ikke på noen måte å unnskylde seg.
Ståle

Anonym sa...

Takk, Ståle.
Gud skal velsigne dine dager.
Med den samme miskunnhet du viser, skal Gud miskunne seg over deg.
Gud vet, at den som elsker, som Jesus, glemmer ikke ofrene. Hos ham er det ikke det ene eller det andre. Han har kjærlighet nok til begge sider.Gudskjærligheten inkluderer, den ekskluderer ikke.
Barmhjertighet til syndere trekker ikke vekk medlidenhet til offeret.
Gud elsker oss slik vi elsker våre barn, selv om den ene skader den andre.I en familie der et tredje søsken fordømmer den ene broren for å ha skadet den andre for mange år siden, vil det bli krig i familien på grunn av den enes bitre holdning.En bror, som har en annen bror, som blir skadet, skader den sårede ytterligere med å pumpe inn i ørene hans "glem aldri hvordan han skadet deg"
Da vil offeret aldri bli legt.
En bror som elsker både synderbroren og offerbroren, vil gjøre Guds vilje, så synderen kan bli frelst og offeret blir legt.DET er Guds vilje.
Ikke den som sier Herre, Herre, skal bli frelst, men den som gjør Hans vilje.

Anonym sa...

til Ståle.

Kan du på noen måte si hvilken gruppe, som her tar feil av mannen du har snakket med?
Hva mener de som tar feil? Da vet vi hva de tar feil av. Du sier han ikke prøvde å unnskylde seg.Det kan misforståes.Når man angrer seg så unnskylder man seg også, men når man ikke forsøker å fraskrive seg skylden, så unnskylder man ikke med å skylde på annet/andre osv.Du behøver ikke si hva mannen sa, men du kan si noe om oss andre.

Anonym sa...

Jeg synes det til tider at han er blitt framstilt kynisk og lite angrende,noe som ikke i det hele tatt stemmer med virkeligheten.
Det blir ofte masse spekulasjoner om ham i en såvidt opphetet debatt som dette har utviklet seg til etterhvert.
Han er en svært angrende mann.
Ståle.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ja, det er kanskje litt rart det der. Alle snakker om ham, men ingen gidder snakke med ham.
Ståle har gjort det riktige.
Kanskje jeg også skulle ta en prat med ham.

Bjørn Olav sa...

Og samtidig som dere tar en prat med overgriperen, bør dere snakke med de som har opplevd hans overgrep.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Jeg beklager forrige innlegg.
Ståle.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Punktum er satt for videre debatt på denne tråden. Eventuelle kommentarer kan gis til ny oppdatert artikkel publisert lørdag 4.april. Siktelse er nå tatt ut mot denne ex-pastoren, og politiet etterforsker flere tilfeller av overgrep.

Anonym sa...

Din slettemani setter punktum for alt engasjement.Du utviser en særdeles stor arroganse mot deltagere her inne. Meget skuffende og svært overraskende.

Bjørn Olav sa...

Det jeg har sagt er at debatten i denne tråden er det satt punktum for. Når en bloggpost har havnet i arkiv, så er det ikke vanlig å føre debatten videre. Det er sjeldent folk leter seg fram i arkivet nemlig, for å følge en debatt. Så om du vil få frem dine synspunkter, kan du følge oppfordringen og debattere i den nye bloggposten som omhandler denne saken.

Så dommen din baserer seg nok på uvitenhet om hva en blogg er. Dette er altså ikke et debattforum, men bloggpostene gis mulighet for å skrive en kommentar.

Search: Verdade sa...

Er ikke interessert i å diskutere dette, og mener ikke å kritisere noe. Har nettop lest mest part av diskusjon som foregikk her, og vil gjerne si at saken handler ikke kun om forbrytelse som er mer enn 20 år gammel. Når det er sagt, vil jeg også si at "alle" (det inkluderer selvsagt meg og) kan omvende seg og, som følge av det, betjenne sine synder til Ham som er rettferdig og trofast nok til å vaske oss rent, med Sitt blod. Ekte frelste folk vandrer i Ånden, lever under Nådens vilkårer og da snakker ikke man om "gamle eller nye synder" men ”synder” (all slags synd!) og Gud lover oss at Ham skal tilgi alle som kommer til Ham med sine synder (1. Jo 1.9). Å betjenne vår synd er et omvendelses frukt, kanskje den første, og deretter andre frukter kan spirer fram. For eksempel et oppjør i forhold til andre parter og jordiske myndigheter. Trist at noen presterer seg til å skrive lange innlegger for å angriper noen og for forsvarer det som selve Gud ikke godkjenner. Det miner meg mye om de lange talene fra Jobs venner, slik vi leser i Jobs bok. Gud velsigne dere som leser dette. Må vi alle ha en tilgivende hjerte og også et hjerte som viser omvendelses frukt når tiden er inne for det. Og la oss ikke prøve å være mer rettferdig enn selve Gud.