fredag, mars 13, 2009

Den hellige rest



Jeg ble sittende med profeten Jesaja i går formiddag. Leste kapitel 37 hvor Hiskia ber profeten om å gå i forbønn for folket. For en del år siden hørte jeg en pastorkollega av meg forkynne ut fra det 31 verset, men først i går så jeg i hvilken sammenheng dette ordet står. Mens min venn la vekt på setningen "skal skyte dypere rot nedentil og bære frukt oventil", som er et ord som understreker betydningen av å være rotfestet og grunnfestet i Herren og søke de sanne kildene som gir liv - så la jeg i går merke til ordene om "den hellige resten". Bibelen taler i ulike sammenhenger om en hellig rest som skal forbli trofast mot Herren, selv når det store flertallet faller fra sannheten. Dette er blitt så alvorlig for meg med tanke på den tiden som ligger foran oss. Apostelen Paulus skriver jo til den kristne forsamlingen i Tessaloniki: "La ingen bedra dere på noe vis! For først må frafallet komme..." (2.Tess 2,3)

Men la meg sitere ordene fra Jesaja 37:

"Og den rest som har sluppet unna av Judas hus, skal skyte dypere rot nedentil og bære frukt oventil. For fra Jerusalem skal det komme fram en levning og fra Sions berg en rest som har sluppet unna. Herren, hærskarenes Guds nidkjærhet skal gjøre dette." (v.31-32)

Johannes skriver i Åpenbaringen om "de som seirer", "overvinnerne". Dette er den rest som Herren har igjen. De som ikke har bøyd kne for avgudene.

Jeg tenker mye på hvem disse er.

Med tiden skriver jeg nok en artikkelserie om denne "hellige rest", denne "levining". Først og fremst er disse de som "har seiret over ham i kraft av Lammets blod og det ord de vitnet. Og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden." (Åp 12,11)

Det er de som setter Bibelens ord høyest, som tror at Bibelen er Guds evige ord, uforanderlig, ufeilbarlig, evig gydlig, guddommelig inspirert, autoritativt. Dette er de som følger Lammet, som tror på Jesu blod, og som avlegger vitnesbyrd derom, selv om det til slutt vil koste dem selve livet.

Dette er de som tar Guds ordninger for hjem, familie og menighet på alvor og lever etter dem. Dette er mennesker som er lei av verdsliggjøringen blant Guds folk, og som ikke tar etter verdens måte å leve på. Dette er de som ikke griper til vold, men lever etter Bergprekenens ord, som viser moderasjon og nøysomhet.

Dette er mennesker som ikke går på kompromiss med sin tro, men som lyder Gud mer enn mennesker.

Hører vi med blant disse?

De som seirer til slutt.

Bildet viser familien til Denny og Jackie Kenaston, hippier som ble radikalt frelst i 1972 (samme år som jeg ble det), og deres familie. De er anabaptister bosatt i Lancaster i Pennsylvania, USA. Dette ektepartet har tatt frem igjen den bibelske undervisningen om gudfryktige hjem og deres betydning. Kommer tilbake med en presentasjon av dem og deres arbeid senere.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Har tenkt mye på den rest av Guds Folk som er renset i Lamments blod. Det er ikke alle som kaller seg"kristne", som har erfart renselsen i Blodet.

Vil bare sitere Esra 9,8, som kom for meg:
"Men nå for et lite øyeblikk, er nåde blitt oss del fra Herren vår Gud, så han har spart en REST av oss og gitt oss fotfeste på sitt hellige sted (fotfeste i Guds Ord),
for at vår Gud kunne la våre øyne lyse og gi oss ny livskraft i vår trelldom (her i tiden).

Kan det sies bedre!
Ha en velsignet og god dag!

Anonym sa...

Takk til Dere begge, Bjørn Olav og leins!
Utfyller hverandre med de henviste Skriftsteder.
Norges beste "landingsplass" - denne bloggen -
etter Asbjørn Kvalbein Norean. no. Hans Bibeltimer er meget bra forkynnelse!
Forresten NY i dag, fredag 13.

Men INGEN er som Du, Bjørn Olav Hansen! Radikal, vennlig, kompromissløs, dog forståelsesfull og saktmodig i din ånd. Sjelden vare.
Må jo skryte litt, da vet Du!

God helg!
Stå på!

Anonym sa...

Er enig med Anonyms "skryt" av vår kjære broder i Ånden, Bjørn Olav!

Ha også du ei god helg!