onsdag, mars 11, 2009

Sviktende dømmekraft når Todd Bentley gifter seg på ny



Det er sviktende dømmekraft både hos Todd Bentley (bildet) og hans rådgivere, når Bentley nå har gått til det skrittet å gifte seg på nytt. Han har nå giftet seg med familiens barnepike, som han sto i et umoralsk forhold til under den såkalte Lakeland-vekkelsen.

Hans kone, Shonnah, ville tilgi og ta ham tilbake, men Todd Bentley stod på sitt og ville skilles. Han ville heller ikke følge rådene fra sine nærmeste rådgivere. Bentley giftet seg, i følge Rick Joyner, med barnepiken for to uker siden.

Det er også sviktende dømmekraft hos den profilerte Rick Joyner, når denne sammen med Jack Deere og Bill Johnson, arbeider for at Todd Bentley skal rehabiliteres og bringes ut i tjeneste igjen så fort det lar seg gjøre. Jeg synes det er flott at Bentley er villig til å gå i samtaler med andre, men det viser med all tydelighet at Bentley ikke på noen måte er rede til å gå inn i en kristen tjeneste igjen. Det har han vist ved å gifte seg på nytt. Han har også vært ubøyelig når det gjelder dette at han skulle skilles fra sin kone.

Bentley skal visstnok ha trukket seg tilbake fra offentlig tjeneste, men ikke mer enn at han fortsetter å produsere undervisningsmateriale på en nettside. Det foreligger også planer om å opprette en ny tjeneste ved navn Todd Bentley USA.

Men jeg er vel så bekymret for hans voldelige opptreden og alkoholforbruk.

Og hvor er det blitt av historiene om de som ble "vekket opp igjen fra de døde"? Hvorfor har vi ikke hørt noe mer om dem?

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=164457

14 kommentarer:

Anonym sa...

Sviktende dømmekraft er bare forordet. At kristne kan bli så naive som de har vært i forhold til lakeland fadesen er en gåte for meg.
Alle de tomme tegnene, de løgnaktige profetiene, de ubibelske synene, de new age aktige englepåkallelsene, og sist men ikke minst den totale fravær av sann gudsfrykt og ærefrykt..men masse bam, salg og spark og fravær av edrulighet fra hovedpersonen selv.

Hallo hva trenger kristne egentlig for å gjenkjenne en ulv? Hva skal til for at vi skal skjønne at den onde ønsker å infiltrere og ødelegge menigheten?
Guds sanne profeter fikk tidlig fra Gud at dette var en del av den siste tids store villfarelse som Gud tillater for å teste kjærligheten til sannheten blant de kristne.

Jeg kan ikke skjønne og begripe at kristne ledere i dette landet ikke bryr seg mer om å bedømme ting. Liv står på spill. Hyrdene må våkne.

MT

Bjørn Olav sa...

Du har så rett, så rett.

Problemet i enkelte sammenhenger er at de er så opphengt i at en del av dette MÅ være Gud. Da ser det ut for meg som man er villig til å akseptere det aller meste.

Men her er det OPPLAGT at det er noe som er ALDELES rav ruskende galt.

Ja, hyrdene må våkne, men har vi så mange hyrder i det hele tatt?

Anonym sa...

Todd Bentley visade redan under den s.k. Lakeland-väckelsen att han är en man med osunda värderingar och som inte är så noggrann med sanningen. Att han nu själv driver igenom skilsmässan trots att hans fru vill förlåta, visar att Todd Bentley är helt fel ute. Men uppenbarligen har han rådgivare som tycker att han bör fortsätta som om ingenting har hänt ...

Berndt Isaksson
Metdoistpastor

Michael G. Helders sa...

Jag var inte medveten om hans fru önskade tilbaks honom- och var villig att tilgi. Under sådana förhållande så är det helt klart att Todd Bentley har fallit djupt i synd, och tacket nej till Jesu återupprättelse av relationen.

Jag har gjort samma mistag som Bentley, innan jag ingick samboskap med min nuvarande fru- så gick vi till pastorn och lovade varandra i nöd och lust/välsignelse (ingick äktenskap i våranegna ögon)...Vinteren 07/08 var ett turbulent halvår- mycket likt Bentley, mycket alkohol- och jag som honom ingick i en "umoralisk förhållande" med en kvinna- en kort period,min nuvarande fru och jag skildes åt...Men tre månader senare- fick jag en mycket stark syndanöd över att vi hade skilts åt- till trotts för att vi båda var mycket destruktiva för varan, men jag började be över det- och söka i Bibeln va Gud säger om äktenskap. Tog kontakt med min f.d. sambo- och sa som det var- ba om förlåtelse, och att hon hade rätt att lämna mig för äktenskapsbrott- men jag trode att om hon var villig utifrån Herrens kärlek att förlåta mig-så trode jag Herren också var stor nog att återupprätta relationen- några månader senare var vi gifta ("på riktig")- och Herren har verkligen upprättat en varm och kärleksfull relation mellan oss, och jag är så glad vi båda valde att gå i lydnad! - Till trotts för att alla varnade båda mig och min nuvarande fru att det sista vi borde göra var att ingå en relation igen...men vi valde att lyssna på Gud- och det prisar vi Herren för den dag i dag.

Så jag är den sista som ska döma ut Bentley för äktenskapsbrott, men mitt eget vitnesbörd visar på att om man ödmjukar sig Korset, om man ödmjukar sig Herren- så är Han verkligen stor nog att upprätta relationer mellan man och hustru!

Jag har mejlat lite med Bentley under senaste året- på Facebook...i går när jag såg han hade gift om sig- och Joyner vitnesbörd- så gav jag rådet till Bentley att söka sig till god teologi som Spergeon, Wesley, och Seymour...hoppas han tar till sig rådet.

Andligheten bakom Bentley är läskig i mina ögon! - Inte minst för att den kommer bana väg för mildare former av spiritualitet som är minst lika skadeligt (ur frälsnings perspektiv), det kan vi se i bla. Emerging Church...

Låt oss bedja för människor som Bentley!

Anonym sa...

Ja det är sorgligt att konstatera detta med Bentley, men inte speciellt förvånad. Med den tvivelaktiga andlighet som han rör sig i så är detta inget att förvåna sig över.

Det är en laglöshetens ande som verkar här och det är främst tre saker som brukar följas åt: Makt, kvinnor och pengar.

Det mest tragiska är att så många åkte dit för att bli befruktade. Vad säger Ulf Christiansson och Erik Anders idag?

Anonym sa...

http://endtimespropheticwords.wordpress.com/

Anonym sa...

Ja vi som hade lite andliga känselspröt ute kände på oss detta från början. Ingen är fullkommlig men av Jesus har vi fått en mall att pröva FÖRKUNNARE på: "På frukten skall du känna trädet".
Hans bedragna hustru vet nog vad detta gäller. När det gäller spriten är det inte lika allvarligt men man kan ju undra att om man har en sån väldig kraft att gå i, varför måste man då vara full på mötet.

Bjørn Olav sa...

Enig! Hadde han vært så fylt av Ånden som han og andre påstod, så hadde han aldri trengt alkoholen.

John Gunnar Josdal sa...

Jeg har lest gjennom arikkelen og de fleste av kommentarene - jeg blir lei meg når jeg leser slik hovering. Dere er dårlige forbilder. Mange påstander som jeg tviler på dere kan dokumentere.Ormeyngel.
Hvor mange av dere har vært på møtene i Lakland.Jeg var der i ca 2 uker i sommer - det var ett spennende sted å være og vertsmeningheten Ignited Curch i Lakeland veldig bra menighet.
Husk Gud dømmer rettferdig - det vil si med basis i den ballast vi har - ikke med basis i en eller annen tydelig eller difus basis som vi lærer på bibelskolene og miljøet vårt.I klartekst kan det bety at når du tenker en eg
egoistisk tanke - kan det være verre i Guds øyne enn om Todd gifter på nytt- hva kjenner vi av omstendighetene rundt dette og historiene bak? Todd fikk lov av Gud å bære denne salvelsen ikke fordi han fortjente det men fordi Gud tillot det. Gud velger i mange tilfeller ut de svakeste (i menneskelige øyne) blandt oss bla for å gjøre de selvgode fariseerene til skamme. Todd var ikke religiøst anlagt - han passer ikke inn i mange menighetsstrukturer - men han var glad i Jesus og takknemmelig for hva Jesus hadde gjort for han - han ropte denne taknemmeligheten ut over telttakene. Han priste, lovet og opphøyet Jesus enkelt og greit Jesus satte pris på dette og kom næmere som den forelska brudgommen han er - bruden ropte ut hans pris fra ett rent hjerte - når Jesu nærvær kommer da endres ting rundt oss i trå med det han allerede har gjort klar for oss - himmlen er kommet nær. Todd hadde ellers svært ite med dette å gjøre det var Gud gjennom DHÅ. Jeg likte meg i Lakeland fordi DHÅ var der .
La lærdommen være at Gud bruker hvem han vil - så når noen hoverer over Todd så er det egentlig Jesus dere hoverer over. Min utfordring til dere og alle er VEND OM og følg Herren.!!!!!

Anonym sa...

Jeg må si jeg undrer meg over hvor mange som skyter todd rett ned. Ting kan ha vært av Gud selv om han falt i synd. Guds menn har falt før, mange ganger, og reist seg. Om dere skal gå på Todd som dere gjøre, så gjør det og med David. Jeg har enda ikke sett todd drepe en mann for å få sin dame. Så jeg undrer meg å se hvor mange som ønsker å se todd død og begravet. Om man snakker om bibelske standarder så er det mange her inne som lever i synd med den skade fryden, og hatet som de går imot et enkelt menneske fordi det falt. Jeg vil på ingen måte legitimere at det er greit det todd har gjort. Men det er lett for naboen og fortelle en annen familie hvor skoen står, selv uten insyn i hele saken. Hvorfor ber dere ikke for han isteden. Bare for å nevne det. David reiste seg igjen, og ble i tjenesten og respektert som det redskapet og store konge som han var. Og Gud brukte ham stort videre. Jeg er sjokert over den forakten jeg ser mange av dere har. For det er ikke avsky fra synd dere besitter, men forakt for mennesket todd. Og da uten å ha peiling om hva hans tanker og liv egentlig er i denne stund.

Anonym sa...

Til Bjørn Olav; "hadde han vært så fylt av ånden som han sa. så hadde han ikke behøvd alkohol"

Tror du Bjørn Olav at det er lett å stå i fronten. At mennesket har all styrke, all vidom, og all løsning. Og det er bare å få ånden, så gjør du ikke mer feil. Gjør du en feil så har du ikke ånden. Du prøver å fremstå som vis, men snakker ugjennomtenkt og uten kunnskap. Du er mer lik disse fariseerne som skulle steine denne kvinnen i bibelen. Todd sin svakhet var tydligvis alkohol. Hva er din svakhet? Når falt du der sist? Jeg ville heller vært todd enn å være i dine sko. Jeg synes egentlig du burde svare oss, å nedlegge regnskap for ditt eget liv. Siden du legger frem regnskapet til todd.

xyz sa...

Jeg har vært ivrig tilhenger av Todd Bentley og det som skjedde i Lakeland i fjor sommer.
Jeg har helbredet syke på gatene og sett mange mirakler, men ved Guds nåde er jeg blitt
ført ut av villfarelsens dype mørke.
Det som skjedde i Lakeland i fjor tåler ikke lyset av Guds Ord!
Guds Ord sier: "Den lovløses komme er etter Satans virksomhet med all kraft, tegn og
løgnens under" 2. Tess 2:9. Guds Ord sier også: "For jøder ber om tegn og grekere søker
etter visdom. Men vi forkynner Kristus korsfestet, for jøder et anstøt og for grekere en dårskap."
1. Kor 1:22-23.
Jeg vil heller se en synder vende om enn å se alle syke på jorden helbredet!
I Lakeland påkalte Todd Bentley engler. Han har også hatt flere englebesøk. Det er ikke noe å
undre seg over for Satan kan skape seg om til en lysets engel! Guds Ord sier: "La ingen lure fra
dere seiersprisen, ved at han har sin lyst i ydmykhet og tilbedelse av engler og trenger seg inn i
de ting som han ikke har sett, og som til ingen nytte blåser seg opp av sitt kjødelige sinn og ikke
holder fast ved hodet." Kol 2:18-19a. "Ånden sier utrykkelig at i de siste tider skal noen forlate
troen og vende sin oppmerksomhet mot forførende ånder og demoners læresetninger." 1. Tim 4:1.
I en av sine bøker hevder Todd Bentley at det å ikke arve Guds rike ikke betyr at en mister det
evige livet. Denne vranglæren er svært alvorlig og kan lede mennesker i fortapelsen.
Jeg må si meg enig med Jan Bygstad i at Todd Bentley er en falsk profet.
Lakeland var bare begynnelsen!

Anonym sa...

syskon i herren,jag tackar för alla inlägg om todd bentley,varför,det står i ordspråksboken,eftertänksamheten skall råda,hur skall den kunna råda om inte saker o ting belyses med guds ord och begrundas,både i ensamhet med herren och i menigheten,hörde idag intervjuv med enevald flåten,blir mörkrädd när jag hör hur brutalt man farit fram med denne broder,robert ekh lämna in prästkragen.david var jagad av saul,david sa,aldrig att jag rör vid guds smorde.flåten går ut under mötet med blod forsande ur näsan pga högt blodtryck,ekh ropar ut,så gör en feg ledare,är detta ett kollektivt uppror blir de ikke roligt.be om tillgivelse och ta tilbaka flåten som ledare,og delegera ut ansvar och bördor över ledarteam,gud vet mer om oss än vi vet själva om dolda motiv.vi må frukta herren och hans ord,har sett mycken ruttenhet i mitt eget liv,ex,avundsjukans grönögda monster,jonnhy cash sjöng,god tame the beast in me,vi måste vara korsfästa och förstå kriget vi är i,aukttoritet måste gå med kärlek i en förkrossad ande.

Anonym sa...

Til Jon Gunnar Josdal:

Har du lest i Bibelen om kong Saul som ble forkastet av Gud?


Til å begynne med gikk det godt for Saul. Saul var et hode høyere enn alle andre (1.Sam.10.23) og den første krigen han ledet ble en stor seier (1.Sam.11.11), og siden gikk det bra et helt år.

Men Saul var mer opptatt av å bli likt av folket enn å lyde Gud. Den første store feilen begikk han da de skulle ut i strid og ventet på profeten som skulle ofre og be til Gud for dem. (1.Sam.13.8-). Profeten kom ikke til avtalt tid, og folket begynte å gå fra Saul. Som sagt var Saul mer opptatt av sin popularitet enn å lyde Gud, derfor bestemte han seg for å foreta ofret selv, det som profeten skulle ha gjort. Han handlet i frykt, med tanke på sin egen popularitet, og han gjorde en tjeneste som var tiltenkt en annen. Da profeten endelig kom, sa han til Saul:

1.Sam.13.14: "Men nå skal ditt kongedømme ikke stå ved makt.
Herren har søkt seg ut en mann etter sitt hjerte,
og ham har Herren utsett til fyrste over sitt folk.
For du har ikke holdt det Herren bød deg."

Til tross for dette fortsatte Saul som konge. Saul var konge i til sammen 2 år. Senere står det at Herrens Ånd vek fra Saul, og han ble plaget av en ond ånd i stedet (1.Sam.16.14).


Ikke la deg lure Jon Gunnar Josdal. Det er mange som gjør ting i Guds navn. Det tristeste er når ulvene blandt fårene gjør ting i Guds navn.