fredag, juli 01, 2011

Naive nordmenn som lar seg bruke av anti-jødiske holdninger og martyrideologi

Vårt Land har i dag et svært interessant oppslag med palestinaveteranen Arne Ørum som kaller de norske deltagerne i flåten til Gaza for naive. Oppslaget baserer seg på en kronikk Ørum hadde i gårsdagens VG.

– Det de driver med er idealistisk, men naivt. En kan ikke seile under falsk flagg, som en ikke-voldelig aksjon til støtte for palestinerne, når toneangivende grupper i konvoi-koalisjonen søker vold og martyrære- Jeg mener at vi som er palestinernes venner plikter å si fra om hva vi anser er klokt og uklokt, hvor grensene går. Det er en del av palestinernes venner som her går langt over grensene for hva som er akseptabelt. Det er det når man allierer seg med folk med martyrideologi og anti-jødiske holdninger, sier Ørum.

Arne Ørum er ingen hvemsomhelst. Han er er en Palestina-veteran. På 1970-tallet studerte han teologi i Beirut i Libanon. Han har også jobbet på Vestbredden i en årrekke, blant annet som ansatt i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, Norsk Folkehjelp og Flyktningrådet.

I artikkelen i Vårt Land fremkommer også dette:

"Den israelske tenketanken Jerusalem Centre for Public Affairs (JCPA) la i går frem en artikkel om hvem de mener står bak Gaza-flåten.

Der hevder de at av de 33 NGOs som deltar i kampanjen, har nær halvparten sterke forbindelser til Union of Good og Federation of Islamic Organisations in Europe. Sistnevnte er en paraplyorganisasjon for Muslimsk brorskap i Europa, mens førstnevnte jobber for Hamas. En av initiativtakerene bak Union of Good var Sheikh Yusuf Qaradawi. Han har uttalt at Holocaust var Guds straff over jødene."

Nå er det mye som tyder på at flåten til Gaza ikke klarer å komme seg av gårde. Nok et fartøy har fått tekniske problemer. I tillegg har det amerikanske skipet Audacity of Hope fått problemer med forsikringen.

På bildet sees en av aktivistene om bord på den forrige Gaza-flåten.

Se også:

http://www.vl.no/verden/article135694.zrm


Ingen kommentarer: