mandag, juli 25, 2011

Bror Alois og Taize brødrene med spesiell hilsen til de lidende i Norge

I disse dager er tusenvis av ungdommer samlet i Taize. I forbindelse med denne mønstringen har ungdommene også kommet sammen, for å be for ofrene og de som er rammet av den forferdelige tragedien i Norge. En av gjestene er generalsekretæren i Det lutherske verdensforbundet, pastor Martin Junge. Han kunne identifisere seg spesielt med denne forbønnshandlingen, siden flesteparten i Norge er en del av den lutherske kirken.

Prior for den økumeniske kommuniteten i Taze, bror Alois (bildet), har sendt følgende brev til Den norske kirkes ledelse og deres venner i Norge:

"Sammen med alle brødrene i Taize tar vi del i tragedien som har rammet Norge, for dere vet hvor kjært deres land er for oss. Våre hjerter lider og gråter med de som lider. Rystet av en slik prøvelse, ønsker vi å bære vitnesbyrd om Guds medfølelse, og gjennom våre bønner ønsker vi å støtte dere i deres sorg - kirken i Norge, alle de unge menneskene vi kjenner, samt innbyggerne i deres land.

I kirken i Taize har vi betrodd alle ofrene til Gud, og jeg ba denne bønnen:

Kristus Jesus, vi betror Deg alle ofrene for angrepet i Norge. I møte med lidelsen til de uskyldige, merker vi alle tapet. Vi vender oss til Deg, og fra djupet av våre hjerter, ber vi Deg ønske velkommen de som døde inn i Ditt rike, vær nær deres familier og gi støtte til de som forsøker å trøste dem i deres nød."

Ingen kommentarer: