mandag, juli 11, 2011

Predikant i overall

Professor i engelsk og direktør for Faulkner Studies at Southeast Missouri State University, Dr. Robert Hamblin (bildet) spilte Clarence Jordan da historien om Koinonia Farm ble presentert i First Baptist Church i Lexington i Cape Girardeau, USA, søndag 26. juni.

Koinonia er en kristen kommunitet som driver en bondegård i Americus i Georgia. Kommuniteten, som står for en radikal kristen tro, som har hentet mange av sine idealer fra anabaptistene, ble etablert i 1942 av Clarence & Florence Jordan og Martin & Mabel England. Midt i raseskillepolitikkens USA ble svarte og hvite forenet i troen på Jesus på denne bondegården. Men ikke uten betydelig motstand og kamp.

Arbeidet ved Koinonia Farm har båret rik frukt. Ut fra dette fellesskapet har man sett tjenester vokse frem som har berørt tusenvis av mennesker, og endret deres liv: Habitat for Humanity, Jubilee Partners, Prison Jail Project, Fuller Center for Housing med mer. Fremdeles er kommuniteten aktivt med i fredsarbeid ulike steder i verden, og fremdeles dyrer de sine peanøtter og erter og baker sine vidunderlige kaker, viser stor gjestfrihet overfor besøkende og lever ut "en demonstrasjon av Guds rike".

Neste år feirer kommuniteten sitt 70 års jubileum som skal markeres med et eget sympositum for Clarence Jordan. Tidligere president Jimmy Carter og hans hustru har takket ja til å være formann for dette sympositumet.

Ingen kommentarer: