onsdag, juli 06, 2011

3000 barn på barneleir i Bashkortostan

3000 barn har deltatt på sommerleir siden Unionen av Evangeliske kristne/Baptistene i Bashkortostan startet opp dette arbeidet i 1994. Mindre enn 20 prosent av barna kommer fra kristne hjem og de fungerer som misjonærer blant de andre! Flere av barna som deltok fra den første leiren er i dag medlemmer av menighetene som utgjør unionen, og fungerer som ledere på dagens barneleire.

Disse barneleirene gir mange muligheter også når det gjelder å nå foreldregenerasjonen med evangeliet. Nylig tok en mor i mot Jesus som sin Frelser og Herre åtte år etter at hennes datter hadde begynt å delta på barneleirene. Såkornene fra Guds ord som hun hadde begynt å lytte til fikk spirekraft.

Selv om det på grunn av myndighetenes restriksjoner blir stadig vanskeligere å invitere barn fra barnehjem til å delta på slike barneleire skjer det unntak, og de får være med på barneleir. Det finnes så mange som 700.000 barnehjemsbarn i Russland. Når disse forlater barnehjemmene så vil 75 prosent enten havne i et kriminelt miljø eller ende opp som prostituerte. Og 40 prosent av deres barn igjen vil ende opp på barnehjem.

Bashkortostan er blant de regionene i Russland som har flest barnehjem. 95 prosent av barnehjemsbarna er barn av foreldre som har mistet foreldreretten. 70 prosent av barna i denne regionen lever med bare en foreldre.

Foruten barnehjemsbarn kommer også barn med psykologiske traumer fra barndommen med på barneleirene, og barna som har foreldre som sitter i fengsel. Mange av disse opplever å få et livsforvandlende møte med Jesus.

Baptistene i Ufa distriktet satser frimodig på barna. De ønsker å gi dem det beste de har: Jesus, og de ønsker å skape trygghet og en god ferieopplevelse for noen av de som trenger det aller mest i samfunnet. Barneleirene får støtte fra gode amerikanske venner som er med på å betale noen av utgiftene.

Ingen kommentarer: