søndag, juli 31, 2011

Baptistenes syv særtrekk, del 1

Det finnes syv særtrekk som karakteriserer baptistenes tro og overbevisning. I denne serien skal vi se litt nærmere på dem:

1) Bibelsk autoritet for liv og lære.

Baptistene aksepterer bare Bibelen som deres autoritet i alle spørsmål som angår liv og lære. De tror at Bibelen er Guds ord, at den er fullstendig og utelukkende er "innåndet av Gud og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning og til opplæring i rettferdighet, for at Guds menneske skal bli satt i stand og godt utrustet til all god gjerning." (2.Tim 3,16-17) De avviser også at Gud skal ha gitt noen tilleggsåpenbaring, og tror at Gud forbyr et hvert tillegg eller fjerning av noe av det som utgjør de kanoniske skriftene som utgjør vår Bibel. "For jeg vitner for hver den som hører de profetiske ordene i denne Boken. Hvis noen legger noe til alt dette, skal Gud legge på ham de plagene som er skrevet om i denne Boken. Og hvis noen tar bort noe fra ordene i denne profetiske Boken, da skal Gud ta hans del bort fra Livets Bok, fra Den hellige byen og fra det som er skrevet om i denne Boken." (Åp 22,18-19)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav!
Det skal bli interessant å følge denne serien. Når jeg tenker meg om er jeg faktisk ikke sikker om jeg har lest noe oversiktlig og punktvis som går på dette. Blir det bra skrevet, og det forventer jeg jo :), så kan jeg jo bruke dette å vise til for interesserte!

En annen ting som jeg kom til å tenke på når jeg leste artikkelen og henvisningen til Åp.22, 18-19; hva kan sies for og mot om disse versene kan brukes for hele Bibelen eller bare Åpenbaringsboken?

Hilsen
Thomas i S.

Bjørn Olav sa...

Slik jeg tenker gjelder disse ordene hele Bibelen, for vi leser i 2.Tim 3,16: "Hver bok i Bibelen er innblåst av Gud ..." (Rev.overs.av 2005)