tirsdag, juli 12, 2011

Nymonastisk kommunitet i Nashville hjelper hjemløse med bolig

I den sørlige delen av Nashville finnes det en nymonastisk kommunitet som kaller seg Castanea, det er latin for Kastanjetre. De tilhører ulike menigheter, er motivert av tro og ønsker å hjelpe hjemløse, og har derfor gått til innkjøp av et leilighetskompleks.

Medlemmene av Castanea flyttet til Chestnut Hill i South Nashville for to år siden. De planla å bo tett ved siden av hverandre for å kunne fullføre sin visjon om et nært kristent fellesskap, og å hjelpe andre. Men når de fant et leilighetskompleks som myndighetene eide og som de hadde overgitt, bestemte de seg for å kjøpe det. I tiden som fulgte har de så pusset det opp. Fremdeles trenger de penger til å kunne fullføre oppussingen, men de er ved godt mot.

Leilighetskomplekset gjorde det mulig for dem å kunne bo under samme tak - en familie på seks, et annet ektepar, og seks enslige voksne. De bor i fire av leilighetene. Mye av tiden tilbringer de sammen i måltidsfellesskap, bønn, arbeid, bibelstudium og lek.

De resterende 10 leilighetene skal nå leies ut til hjemløse.

Dette er en av mange såkalte nymonastiske kommuniteter som vokser fram, ikke bare i USA, men også i Europa, for tiden. Du kan lese mer om dem her:

http://www.castanea.org/

Ingen kommentarer: