onsdag, juli 13, 2011

Kristne i Japan får hjelp til å nå traumatiserte ofre

En delegasjon fra Mennonite World Conference (MWC) til Japan brakte håp og støtte til japanske anabaptister og baptister som fremdeles er traumatisert etter jordskjelv, tsumamier og utbrudd fra kjernekraftverk i det nordøstlige Japan i mars.

Delegasjonen fra MWC kom på invitasjon fra Japan Mennonite Fellowship (JMF) for å lytte til de erfaringene og spørsmålene som opptar kristne i Japan. De besøkte også de berørte områdene og så på mulighetene for praktisk hjelp og gi uttrykk for den verdensvide kirkes solidaritet med de som er berørt av katastrofen. Delegasjonen bestod av MWC Deacons Commission secretary Bert Lobe; Paulus Hartono fra The Indonesia Mennonite Diaconal Service; og Willie Reimer, Food, fra Disaster and Material Resources director for Mennonite Central Committee.

De tre besøkte Tokyo og den nordlige øya Hokkaido, og møtte representanter for JMF, som inkluderer fire medlemskirker til MWC (Nihon Kirisuto Keiteidan, Nihon Menonaito Kirisuto Kyokai Kyogikai, Nihon Menonaito Kirisuto Kyokaikaigi, Tokyo Chiku Menonaito Kyokai Rengo). Delegasjonen var også på besøk i Osaka hvor de møtte representanter for The Nippon Menonaito Burezaren Kyodan (Mennonite Brethren Conference), som ikke er medlem av Mennonite World Congernce.

Ulike hjelpetiltak er allerede underveis til Japan. Dette inkluderer team med leger og bygningsarbeidere. Disse skal ta seg av traumatiserte ofre, både barn og voksne og bygge opp igjen ødelagte bygninger. Også baptistkirker har fått og vil få hjelp fremover. På bildet ser vi det som er igjen av The Bible Baptist Church i byen Kesennumu.

I forbindelse med delegasjonens besøk ble det også opprettet en komite: The East Japan Great Disaster Relief Assistance Committee, som skal ta seg av både åndelige og jordiske behov. Komiteen har fått 55.000 USD i første omgang til å starte opp arbeidet.

Ingen kommentarer: