tirsdag, juli 19, 2011

Å være i Herrens hender - i gode og onde dager, i hverdagsliv og tjeneste

Dagene er ikke alltid like enkle, når man sliter med kronisk sykdom. Enkelte gjør dem også vanskeligere. Det gjør inntrykk når kristne skriver til deg med ord fulle av hat, sjikane og fordømmelse - og når en av årsakene er at jeg har vært åpen med min sykdom. For en Herrens tjener skal visstnok ikke være syk. Og samtidig påberoper seg å gå Herrens ærende.

Jeg er ikke alene om slike opplevelser. Apostelen Paulus forteller om kobbersmeden Aleksander, som "har gjort meg mye ondt". (2.Tim 4,14) Jeg har møtt mange kristne som forteller om vonde opplevelser med det samme. Hva som får mennesker til å opptre slik, kan en undre seg over.

I går kveld ringte telefonen. Det var fra en mann som hadde hørt på noen CD'er av den undervisningen jeg gav på Oase i fjor. Han ville takke for det han hørte. Det var oppmuntrende. Jeg er glad og takknemlig for at jeg fikk anledningen til å dele mitt liv, med de mange som kom for å høre på seminaret jeg holdt om det personlige bønnelivet. Der møtte jeg mennesker som bar på samme lengsel og tørst som jeg selv kjenner, etter å lære den herre Jesus å kjenne.

Jeg er takknemlig til Gud for at jeg kan - med de fysiske begrensningene jeg har - få dele erfaringer av levd liv med Gud, med andre. Som på fjorårets Oase. Som årene går forundres jeg mer og mer over nåden, over det vennskapet Herren Jesus innbyr oss til, over det forunderlige herlighetslyset, over Guds taushet, som vi alle opplever i perioder, over Guds mysterium, over Guds ansikt slik det åpenbares i Kristus. Det er biter av det en ser stykkevis og delt, jeg kan dele. I sårbarhet, enkelhet og så ærlig jeg kan.

Så langt Herren gir meg nåde - og fysiske krefter - vil jeg tjene Ham, der Han finner det for godt, så lenge jeg lever. Arbeidet med Kristi himmelfartskapellet går videre. En svært sjenerøs giver har gjort det mulig for oss å betale noe av det som gjenstår på selve kapellet. Det er et veldig stort takkeemne for oss. Takk til alle som har invitert oss til å dele Guds ord i ulike forsamlinger og menigheter denne høsten, og for våren som ligger foran. Jeg gleder meg til å møte Guds folk blant lutheranere, baptister, frie venner, og pinsevenner, og bli kjent med nye folk og sammenhenger. Responsen på bloggen er god og stor. Så langt har den hatt over 700.000 treff siden starten, og flere tusen besøker den i uka. Også i fremtiden vil vi tilby seminarer og bønneretreater, for å formidle Guds ord og forhåpentligvis hjelpe mennesker inn i et vennskap med den Gud som elsker oss og favner oss. Skulle din menighet eller forsamling ønske et besøk er det bare å ta kontakt på følgende adresse: bolahans@online.no

Må så Herren velsigne dere alle - i gode og onde dager. Søk Hans fred, den fred som kan bevare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg traff selv en kar på Oase i år som hadde hørt deg på Oasestevnet i fjor. Og han fortalte at det var undervisning som hadde gjort inntrykk og som han kom til å huske. Jeg tipset ham om bloggen din.

Ønsker deg og dine en velsignet sommer!
Tove O

Bjørn Olav sa...

Takk, det var godt å høre. En velsignet sommer til deg også, Tove.