onsdag, juli 27, 2011

Vi må lære av anabaptistene hvordan vi skal drive vårt misjonsarbeid

Leonard Dow (bildet), pastor for den flerkulturelle Oxford Circle Mennonite Church i det nordøstlige Philadelphia, USA, utfordret nylig en gruppe unge menighetsledere som er interessert i misjon om å følge i anabaptistenes spor.

Dow, som sammen med Mary Thiessen-Nation, har arbeidet lenge med misjon i urbane strøk, og som er professor ved Eastern Mennonite Seminary i Harrisonburg, Virginia, er mentorer for 50 ungdommer med anabaptistisk bakgrunn. 2,-4. juli var de samlet i Laurelville Mennonite Church Center, for å drøfte spørsmål knyttet til Guds kall, misjon og menigheten.

Dow oppmuntret studentene til å arbeide mot vold og klasseskiller, og delte erfaringer fra prosessen menigheten han er pastor for gjennomgikk for å kunne bli en flerkulturell menighet. Han fortalte om hvordan hans trosvandring hadde ført ham til å omfavne fredsteologien som den anabaptistiske tradisjonen representerer, og han utfordret deltagerne til å dele hva denne teologien innebærer djervt i det offentlige rom.

"Som tiden gikk, etter å ha vokst opp i den nordlige delen av Philadelphia, ble vold gammeldags. For mitt vedkommende fant jeg svaret i Jesus, og anabaptistene var de som hjalp meg til å se dette. Hvis Jesus elsker byen og Han elsker fred, hvordan skal folk få vite om det? Vi trenger derfor å hjelpe dem å finne anabaptist-sporet," sier Lenonard Dow.

I sin undervisning understreket Dow at det finnes to forskjellige former for omsorg i menigheten: 1) Den milde, som innebærer gjestfrihet og fellesskap. 2) Den omsorg som innebærer å si sannheten i kjærlighet, konfrontere synd og bevege seg mot forsoning.

The Anabaptist Missional Project, som er et nettverk av ledere i utvikling, som "elsker Jesus, bryr seg om menigheten og søker å være en del av Guds misjon i verden," vokste frem av gruppe venner i Harrisburg for noen få år siden. Gruppen har fortsatt å komme sammen. Årets tema var: "Gjenoppfrisk historien - anabaptismen og misjon i dag."

Ingen kommentarer: