fredag, juli 08, 2011

Toten frikirke vil gi rent vann til 25.000 i Etiopia for å forhindre humanitær krise

Toten frikirke på Raufoss har vennskapsmenighet i Karssa i Etiopia. Nå setter menigheten i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe sine etiopiske venner med rent vann.

I byen Ijaji, kommunesenteret nær Karssa, finnes det et kommunalt vannverk som er dimensjonert for 10 000 mennesker. Befolkningen øker imidlertid meget raskt, og er nå oppe i 25 000. Det betyr at vannet i lange perioder tar slutt, med farlige konsekvenser for liv og helse til innbyggerne. Det er blant annet et sykehus i byen som i lange perioder ikke har vann! Og tusener av mennesker drikker sterkt forurenset elvevann, ofte uten å koke det. Innbyggerne har satt i gang et prosjekt for å bygge ut vannforsyningen med å bore en rekke brønner og bygge nytt vannreservoar. Dette har imidlertid stoppet opp grunnet pengemangel. Kirken blir spurt om å hjelpe, men har heller ikke midler. Dermed har de spurt om Toten frikirke kan bidra. Det vil koste 200.000 kroner å få reddet dette lokalsamfunnet fra en eskalerende ulykke.

Pastor Ivar Johnsen sier at de er 100 prosent trygge på at pengene kommer dit de skal. Kontrollrutinene er gode og blir fulgt godt opp med kommunale myndigheter.

"En viktig bivirkning av at vi står sammen med dette lokalsamfunnet slik, er at det blir et vitnesbyrd også for den muslimske befolkningen (ca 50%) om at de kristne bryr seg om dem," sier pastor Johnsen.

Om noen av bloggens lesere vil være med på å gi til dette kan de bruke Menighetens hovedkonto 2050.05.06823. Merk ”Aksjon rent vann”

På bildet ser vi hagen som Toten frikirke har laget for å minne hverandre om å be for vennskapsmenigheten i Etiopia. Den etiopiske menigheten har en lignende hage for å be for vennene på Toten.

2 kommentarer:

Finn-Tore sa...

Flott tiltak!
Kanskje dette er noe flere menigheter kan være med å støtte?

Bjørn Olav sa...

Det er jeg sikker på det er mulighet for! Hvorfor ikke ta kontakt med Toten Frikirke? De har telefonnr 61190182