mandag, juni 15, 2015

Elisabeth Elliot forfremmet til herligheten

I morgentimene i dag hentet Herren en av de mest innflytelsesrike kristne kvinnene i det 20.århundre, hjem til seg: Elisabeth Elliot (bildet) ble 88 år.

Elisabeth Elliot var gift med Jim Elliot, en av de legendariske misjonærene som ble drept av Auca-indianere, mens de arbeidet for å nå den unådde indianerstammen med evangeliet.

Hun skrev to bøker - som er blitt oversatt til norsk - og som er blitt klassikere - om årene hun og hennes da nyfødte datter levde sammen med indianerstammen som hadde tatt livet av hennes mann. Boken: 'Through Gates of Splendor' ble nummerert på niende plass over de 50 mest innflytelsesrike bøkene som har vært med på å forme evangelikal kristen tro. Boken ble en bestselger. Det samme gjorde også: 'Shadow of the Almighty: The Life and Testimony of Jim Elliot'.

Elisabeth Elliot var datter av belgiske misjonærer og fikk sin utdannelse ved Wheaton College. Hun drev sitt eget radioprogram: Gateway to Joy, helt frem til 2001. Mange har fått hjelp fra hennes bibeltro undervisning om familien, om lidelsens mysterium og om bønnen.

'Overlat alt i hendene til Han som ble såret for deg', er et typisk Elisabeth Elliot sitat. Det samme med: 'Denne gaven er for i dag; Gud eier fremdeles morgendagen'.

De siste årene led Elisabeth Elliot av demens. Hennes ektemann gjennom 36 år, Lars Gren, lever fremdeles.

Ingen kommentarer: