torsdag, juni 11, 2015

I dag ville Emanuel Minos vært 90 år

I dag ville hele Nordens evangelist, Emanuel Minos, ha fylt 90 år om han hadde fått leve.

Den høyt skattede og høyt elskede Minos, fikk gleden - gjennom sitt lange liv som Ordets forkynner - av å se tusenvis av mennesker på himmelveien, takket være hans bunnsolide forkynnelse av evangeliet om Jesus. Og fremdeles vil mennesker komme til tro gjennom hans taler som ligger ute på Internett.

Han var en klippe. Ikke i seg selv. Sjelden har man sett en mer smålåten og ydmyk mann på egne vegne. Han våget å være sårbar, og med en tydelig erkjennelse av sin egen skrøpelighet og synd. Men han hadde satt sine bein på Ordets klippegrunn, og der sto han støtt. Det nyttet ikke å forsøke å dytte Emanuel Minos ned derfra. Frimodig forsvarte han Bibelens autoritet, selv om han med det gikk mot strømmen - også i sin egen bevegelse.

Selv kjenner jeg på en djup takknemlighet for det Emanuel Minos fikk være for meg personlig. Raust inviterte han meg hjem til seg da jeg gikk gjennom en stor personlig krise i forhold til mitt kall som forkynner. Hadde det ikke vært for Emanuel Minos hadde jeg ikke fortsatt i tjenesten. Med sin erfaringsbakgrunn kunne han hjelpe en som var kommet i nød. Derfor var det ekstra koselig når Aase og Emanuel takket ja til å spise middag her hjemme hos oss ved en anledning.

I dag ber vi for Aase, hans enke, og hele familien Minos, og takker samtidig Gud for den gaven Emanuel var for alle evangeliske kristne i dette landet, ja, i hele Norden.

Ingen kommentarer: