søndag, juni 14, 2015

Kinesisk politi stormet husmenighet to ganger

To uker etter at politiet i den sørvestlige Guizhou provinsen i Kina stormet et møte i en husmenighet og arresterte 11 kristne, skjedde det samme forrige søndag i samme menighet.

Som en følge av hendelsen dro representanter for menigheten til en advokat som har kontor i Guiyang, som er hovedstad i Guizhou provinsen. Da slo politiet til og arresterte advokaten og representantene for menigheten. En av dem har fortalt at de ble banket opp av politiet.

Det hele startet opp 24. mai da medlemmer av husmenigheten i bydelen Daguan, i byen Bijie i fylket Qianxi kom sammen for å feire gudstjeneste. Et sted mellom 70-80 mennesker deltok på gudstjenesten som så vidt hadde kommet i gang da 30-40 bevæpnede politimenn stormet huset. I forbindelse med raidet ble en rekke av menighetens medlemmer dratt med til en politistasjon for avhør, og 11 av disse ble så arrestert. Blant disse var også husets eiere, Xu Guoqing og hans kone, Zhou Xunmin. De 11 er senere blitt løslatt.

Forrige søndag slo politiet til mot denne husmenigheten nok en gang. De var så mange at de klarte å hindre menighetens medlemmer fra å rømme fra huset. Politiet ba om å få komme inn, men fikk beskjed om at de var velkomne når gudstjenesten var over. 40-50 medlemmer av menigheten var da til stede og de fortsatte gudstjenesten, mens politiet sto utenfor!

Når gudstjenesten var over ble eierne av huset nok en gang arrestert.

La oss huske våre uredde trossøsken i Kina i våre forbønner, og spesielt dette ekteparet som nå sitter i arrest.

Billedtekst: Bildet er tatt i forbindelse med den første arrestasjonen. (Foto: China Aid)

Ingen kommentarer: