mandag, juni 29, 2015

Forbønn skaper revner i den tykke nord-koreanske muren

Det er vanskelig å finne lyspunkter for dem som ber for Nord-Korea. Diktatoren Kim Jong-un og hans elite holder landet i et jerngrep. Det har ikke minst landets kristne fått erfare.

For en tid tilbake skrev jeg på bloggen om en varslet sultkatastrofe. Landet opplever den verste tørken på 100 år. Dette kommer i tillegg til det faktum at hvert tredje barn under fem år er underernært, og at så mange som to millioner nord-koreanere holdes i live på grunn av hjelp fra. FN. 20 prosent av landets gravide kvinner er underernærte.

Underlig nok erkjenner nå Kim Jong-un det faktum at tusenvis av hans egne kan dø om ikke landet får hjelp utenfra.

Og der er lyspunktet!

Det er nemlig svært oppsiktsvekkende at Kim Jong-un kommer med en slik erkjennelse. I Nord-Korea er det nemlig bare de positive nyhetene som presenteres.

Et annet spesielt trekk ved det nord-koreanske samfunnet som det legges merke til er at hans kone, Ri Sol-ju, til stadighet dukker opp ved hans side. Det er også bemerkelsesverdig. Den nærmeste familien er ikke lenger en statshemmelighet.

Og Kom Jong-un har i all offentlighet vist at han har vært syk. Noe slikt har tidligere vært uhørt.

Men fremdeles er det rå makt som gjelder. Det begynte med at Kim Jong-un drepte sin onkel for to år siden. Jang Song-taek ble betraktet som en slags mentor for den unge statslederen. Vinteren som var og denne våren har det vært en bølge av utrenskninger blant statseliten. Blant annet skal landets mektige forsvarsminister være drept.

Et annet spennende trekk er at stadig flere nord-koreanere får datamaskiner og mobiltelefoner. Dette kan få sikt bety enormt mye for å nå nord-koreanerne med evangeliet.

La oss fortsette å be inderlig til Gud for Nord-Korea.

Ingen kommentarer: