onsdag, juni 03, 2015

SISTE: Koptere får vende tilbake til sine hjem

De fem koptiske familiene som sist uke ble kastet ut av sine hjem i landsbyen Kafr Darwish i al-Fashn, omlag 100 kilometer sør for Kairo, har nå fått komme hjem og ble ønsket varmt velkommen fra sine naboer - både muslimer og koptere. Mange gråt av glede når de kom hjem.

De fem familiene danner en storfamilie med 80 årige Youssef Tawfiq som sitt overhode. Sønnene Atef, Emad, Nour og Ayman, er gift og har deres egne familier. De ble tvunget til å forlate landsbyen etter anklager om at Ayman Youssef Tawfiq, som for tiden arbeider i Jordan, mens hans kone og barn er blitt igjen i Kafr Darwish, har postet tegninger anstøtelige mot profeten Mohammad på sin Facebook side.

Familien kan fortelle at Ayman er analfabet og har følgelig ingen Facebook side. Han skal ha mistet sin mobiltelefon, og det skal være etter dette at disse tegningene skal ha dukket opp.

Det hele fant sted 24. mai når en gruppe radikale muslimer angrep hjemmene til kopterne i Kafr Darwish. De kastet steiner og molotov coctails. Mer enn 10 hus ble satt i brann. En bil eid av kopteren Malak Youakim Ayad ble knust. Flere muslimer hjalp kopterne med å forsvare sine hus.

Ingen kommentarer: