fredag, juni 26, 2015

Evangelisk menighet stormet av pro-russiske separatister for syvende gang i Øst-Ukraina

Forrige lørdag ble Nikolai Kalinichenko, som er pastor for menigheten 'Livets Ord', i Shakhtyorsk, en by i Donetsk- regionen i Ukraina, tatt til fange av pro-russiske separatister som omringet kirken han er pastor for. De pro-russiske styrkene stormet bygningen.

Pastor Kalinichenko ble senere løslatt, men de som hadde tatt ham til fange truet med å skyte ham, om han fortsetter med sine 'religiøse aktiviteter'.

Det er ikke første gangen at de pro-russiske separatistene har angrepet denne evangeliske kirken. Faktisk er dette syvende gangen! De pro-russiske separatistene vil bare tillate Den russisk-ortodokse kirke å drive sin virksomhet i de områdene de kontrollerer, og det pågår en utstrakt forfølgelse av evangeliske kristne. Frimenigheter blir sett på som sekter.

Etter som konflikten i det østlige Ukraina eskalerer, følger religiøs intoleranse i kjølvannet.

La oss huske denne pastoren og hans menighet i våre forbønner, ja, la oss be for alle som lider i denne forferdelige konflikten.

Billedtekst: Kristne i det østlige Ukraina tyr ofte til gatene hvor de ber for landet sitt, som her fra et gatemøte i Donetsk-regionen.

Ingen kommentarer: