søndag, juni 07, 2015

Nødvendigheten av å slippe taket

I dag har jeg tenkt på noe som fransiskaneren, Richard Rohr (bildet), har skrevet i en av de meditasjonstekstene han publiserer på nettet.

Jeg synes det var så verdifullt og klokt at jeg har valgt å oversette det til norsk:

'Autentisk spiritualitet handler alltid om et visst nivå av eller en måte å slippe taket. Jesus sa: 'Sannheten skal gjøre dere fri'(Joh 8,32). Med det samme vi ser hva som fanger oss og holder oss borte fra friheten skulle vi se behovet for å slippe tak i det. Men i et forbrukersamfunn har de fleste av oss ingen trening i så måte. Istedet synes det som om mer er bedre. Sann frihet derimot er å slippe tak i vårt falske jeg, slippe tak i våre kulturelle fordommer, og slippe tak i vår frykt for tap og død.

Frihet handler om å slippe tak i det å stadig ønske mer og bedre ting, og det er å slippe taket i vårt behov for å kontrollere og manipulere Gud og andre. Det handler til og med om å slippe tak i vårt behov for å vite og vårt behov for å ha rett.

Dette oppdager vi først når vi blir modne.

Vi blir fri når vi slipper tak i våre tre primære energi-sentre: vårt behov for makt og kontroll, vårt behov for trygghet og vårt behov for hengivenhet og anerkjennelse'.

Ingen kommentarer: