fredag, juni 12, 2015

SISTE: Faren til Saeed Abedini kjente nesten ikke igjen sin sønn på grunn av mishandlingen han utsettes for

Det kommer nå svært foruroligende informasjon om tilstanden til den fengslede amerikansk-iranske pastoren Saeed Abedini (bildet).

Saeed Abedini utsettes for ekstrem fysisk og psykisk vold inne i fengslet, og volden blir intensivert.

Det er American Center for Law and Justice som kommer med disse opplysningene. Medfanger skal ha angrepet Saeed 3. juni i det han forlot cellen sin. De skal ha slått ham i ansiktet og ødelagt et bord han bruker når han leser og studerer. Fengselsvaktene grep til slutt inn og Saeed ble tatt med til fengselslegen, som ganske enkelt besluttet at han ikke hadde brukket noen ribben! Dette står i grell kontrast til virkeligheten.

I forrige uke var Saeeds far ikke i stand til å besøke sin sønn på grunn av iranske helligdager. Men han besøkte Saeed i dag (torsdag 11.juni) og i følge Saeeds kone, Naghmeh, var faren forferdet over tilstanden sønnen var i. Han skal være sterkt forslått og bærer tydelig preg av mishandlingen han har vært utsatt for, av både medfanger og fengselsvakter. Fengselsvaktene skal i tillegg behandle ham svært nedlatende og sjikanerende. På grunn av skadene Saeed har pådratt seg kunne faren bare besøke sin sønn en kort stund.

For dere som ber for Saeed Abedini - og det håper jeg er mange - så er det viktig å merke seg følgende dato: 30 juni.

Det er datoen for sluttforhandlingene mellom USA og Iran når det gjelder kjernekraft. Amerikanske myndigheter kan legge press på iranske myndigheter om at Iran skal sette Saeed Abedini fri, for at det skal bli en avtale. Men amerikanske myndigheter har hatt muligheten til dette før, men har ikke benyttet anledningen. Be om at de om gjøre det nå, slik at de ikke nok en gang svikter når det gjelder. 30.juni har også Naghmeh og Saeed vært gift i 11 år!  Be om at Saeed blir løslatt denne dagen og kan gjenforenes med sin familie.

Ingen kommentarer: